Connect with us

Πολιτικη

Ποιοι «γαλάζιοι» τίμησαν τον αείμνηστο Νίκο Βακάλη στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Πλήθος κόσμου τίμησε τον Νίκο Βακάλη, τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία που υπήρξε ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης, με απόφαση του τότε προέδρου Κώστα Καραμανλή, την οποία οργάνωσαν το “Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης” του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα και το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο Νίκος Βακάλης έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2017 σε ηλικία 78 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση. Αρχίζοντας την ομιλία του εξήγησε ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του στις απολύτως απαραίτητες, “γιατί ζούμε σε μια περίοδο που ότι πεις πολλές φορές παρερμηνεύεται”. Είπε, μάλιστα, ότι “και σήμερα πολλοί ίσως να προσπαθήσουν να βγάλουν ιδιαίτερες ειδήσεις, αλλά νομίζω ότι δεν θα βγάλουν γιατί όλοι εμείς έχουμε μάθει να είμαστε στρατιώτες στη μάχη για τις αρχές και τις αξίες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας”.

Τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα δηλώνοντας πως “ο ριζοσπαστικός κοινωνικός φιλελευθερισμός, με κέντρο τον άνθρωπο” είναι η ιδεολογική σταθερά και πυξίδα του κόμματος το οποίο χαρακτήρισε ως “τη μεγάλη φιλελεύθερη χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή κεντροδεξιά” που βλέπει την προοπτική της Ελλάδας μέσα από την ευρωπαϊκή της πορεία, όπως τη χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη του διαλόγου, της σύνθεσης, της συναίνεσης, χωρίς αυτό να παρεξηγείται και να ερμηνεύεται ως υποχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις και αναφέρθηκε στην περίοδο που πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας πως και τότε μπορεί κάποιοι να παρεξηγούσαν όσους ζητούσαν εθνική συνεννόηση, όμως αυτή έφερε θετικά αποτελέσματα και δικαίωσε εκείνη την πολιτική.

“Στον αγώνα που δίνουμε σήμερα δεν περισσεύει κανείς”, συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: “Όλοι μας πρέπει να είμαστε σε αυτή τη μάχη, είναι αυτονόητο αυτό. Και το έχουμε αποδείξει όλοι εμείς ότι ανεξαρτήτως ποιος προεδρεύει εμείς θέτουμε πάντα τον εαυτό μας στη διάθεση της παράταξης και του προέδρου μας. Υπηρετώντας πάντα τις αρχές και τις αξίες της Ν.Δ από οποιαδήποτε θέση, ως απλοί στρατιώτες. Έτσι έχουμε πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θα κάνουμε και σήμερα γιατί έχουμε ταυτιστεί με τη Ν.Δ. Εμείς είμαστε η Ν.Δ”.

Μίλησε θετικά για τους πολιτικούς που μπορούν να συνθέτουν και να ενώνουν και καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών που, όπως είπε, νομίζουν ότι κάνουν πολιτική ασχολούμενοι με το διαδίκτυο.

“Κάποιοι νομίζουν πολιτική κάνουν επειδή ασχολούνται με τα μικρά, με τα κουτσομπολιά, ενώ ο πολιτικός πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα με τα σοβαρά. Σήμερα με την τεχνολογία, το facebook και τα λοιπά νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις. Ε, δεν έχουμε. Έχουμε, πράγματι, πολιτικάντικες παρεμβάσεις, έχουμε παρεμβάσεις οι οποίες μπορεί να είναι προσωπικές, παραπολιτικές και εν τέλει κάποιοι επωφελούνται από την κρίση και ακούγονται οι λαϊκίστικες και οι ακραίες φωνές και οι συνετές φωνές δεν ακούγονται. Ο πολιτικός είναι αυτός ο οποίος θα προσπαθήσει να ενώσει, να συνθέσει και να μπορέσει η χώρα και ο ελληνικός λαός να ξεφύγει από τον όποιον διχασμό και όχι να περιχαρακώνει τους Έλληνες. Και αυτό δυστυχώς γίνεται σήμερα. Και γι αυτό υπηρετούμε τις αρχές της ΝΔ που και η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να συνθέσει και να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει”, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος με τον οποίο είχε συγκρουστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μπαίνοντας στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, όπου έγινε η εκδήλωση, ο κ. Παπαμιμίκος κατευθύνθηκε στον κ. Μεϊμαράκη έκαναν χειραψία και αλληλοασπάστηκαν. Όταν πήρε τον λόγο είπε ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και παρατήρησε: “Ο Νίκος Βακάλης και σήμερα, αν και δεν είναι μαζί μας, ενώνει. Βλέπω σήμερα εδώ ανθρώπους από διαφορετικές γενιές, από διαφορετικές αφετηρίες, από διαφορετικές τάσεις, βόρειους και νότιους. Αλλά να μιλήσω και λίγο πιο προσωπικά, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο έχουμε δώσει πάρα πολλούς αγώνες εδώ και 15 χρόνια, αλλά έχοντας περάσει κι ένα πάρα πολύ δύσκολο τρίμηνο κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, με εντάσεις, με διαφωνίες, σήμερα είμαστε πάλι εδώ, μαζί, αφήνοντας όλα αυτά στο παρελθόν”.

Στην αίθουσα ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και από το βήμα ο κ. Μεϊμαράκης άρπαξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στον κ. Παπαμιμίκο και στον κ. Τζιτζικώστα.

“Πάντοτε οι εσωκομματικές διαδικασίες και ιδιαίτερα η εκλογή αρχηγού δημιουργούν τριβές, δημιουργούν εντάσεις. Είναι σίγουρο ότι αυτές οι εντάσεις θέλουν και κάποιο χρόνο για να ηρεμήσουν. Και γι αυτό ακριβώς στέκομαι και στην κουβέντα του Ανδρέα Παπαμιμίκου και να πω ότι με τον φίλο τον κ. Τζιτζικώστα εμείς και πάλι είμαστε φίλοι, γιατί μαχόμεθα για τις ίδιες αρχές”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζοντας ότι έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. υπερέβη τις εντάσεις, όπως τις υπερέβησαν και τα στελέχη, επειδή ήθελαν να ενοποιήσουν και να συνθέσουν τις διαφορετικές φωνές και νοοτροπίες στο κόμμα.

“Αυτή η ενωτική νοοτροπία, η υπέρβαση των εσωτερικών διαχωριστικών γραμμών είναι που οδήγησε στο άνοιγμα, στο δυνάμωμα του κόμματος και στην πολιτική μας υπεροχή. Γιατί δεν αρκούσε να μπορούμε να έχουμε μόνο τη σκληρή βάση του κόμματος, του όποιου κόμματος θα έπρεπε να σκέφτεται η κάθε πολιτική ηγεσία, αλλά θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ευρύτερες μάζες, στον ευρύτερο κόσμο ώστε να μπορέσουμε να τους πείσουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε, έτσι ώστε τελικά να γίνουμε η πλειοψηφική τάση στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα”, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για την πορεία, τη διαδρομή, την προσφορά και τον χαρακτήρα του Νίκου Βακάλη μίλησαν, ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννης Παπαδόπουλος, ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μαμέλης, ο γιος του εκλιπόντα Αντώνης Βακάλης και ο δημοσιογράφος Νίκος Οικονόμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Δημήτρης Σταμάτης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Στέλιος Παπαθεμελής κ.α.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Στήριξη ΔΗΜΑΡ σε Μπουτάρη ανακοίνωσε ο Θεοχαρόπουλος

Published

on

Τη στήριξή του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για την 83η ΔΕΘ, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Τον κ. Μπουτάρη η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε το 2010 πρώτη φορά, τον στήριξε και το 2014. Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε αυτήν την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε στην αλλαγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Νιώθουμε ότι αυτή η προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη έχει γίνει εξωστρεφής και αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε κυκλοφορεί σε αυτήν. Σε οποιαδήποτε επιλογή του Γιάννη Μπουτάρη από δω και πέρα θα τον στηρίξουμε».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει προς το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω τι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολλές φορές άλλα λέει και άλλα πράττει. Όποιος έρχεται στις δικές μας επιλογές, ας έρθει. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εσωστρέφειας σε αυτήν τη διαδικασία».

Ο κ. Μπουτάρης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε παλιούς και στενούς δεσμούς, καθώς από εκεί προέρχεται ένα σημαντικό κομμάτι της “Πρωτοβουλίας”. Για τη ΔΕΘ νομίζω πως ο κ. Θεοχαροπουλος δέχτηκε την άποψη ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι με τους πολιτικούς να τυρρανάνε την πόλη».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε, ακόμη, ότι «λόγω του νέου εκλογικού συστήματος οι συνεργασίες είναι υποχρεωτικές. Θα πρέπει από τώρα να συζητάμε και να καθιστούμε ένα πνεύμα συναινετικό, γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει ο δήμος. Έτσι θα κάνουμε συναντήσεις μέχρι να βρούμε τα κοινά σημεία επαφής. Όσο για τις στηρίξεις, όποιος μας στηρίζει καλά θα κάνει».

Παράλληλα, μίλησε για τη χθεσινή πρότασή του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, που διαστρεβλώθηκε ως πρόταση για το ωράριο λειτουργίας των σχολείων. «Λυπάμαι πολύ, αλλά οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέχουν λίγο περισσότερο τις ανακοινώσεις. Εγώ είπα πως ένα σημαντικό θέμα για τη Θεσσαλονίκη είναι το ωράριο της αγοράς, 10:00 με 18:00, και το έβγαλαν ότι εγώ είπα να αλλάξουν τα σχολεία. Τι δουλειά έχω εγώ με τα σχολεία; Ο Γαβρόγλου είπε ότι θα αλλάξει το ωράριο. Ας το αλλάξει» επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της ΔΕΘ-HELEXPO και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ και σύσκεψη με μέλη του κόμματος.

Αναφορικά με τη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε πως «θα πρέπει, επιτέλους, η Έκθεση να αλλάξει προς το καλύτερο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τη διοίκηση και τον κ. Τζήκα, αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι να μην είναι αρένα πολιτική και πολιτικής σύγκρουσης αλλά να δώσει έμφαση στο εμπόριο, στην εξωστρέφεια. Μπορεί να τα καταφέρει. Να φύγουν τα περίπτερα με τα υπουργεία, μας ενημέρωσε η διοίκηση της ΔΕΘ ότι μειώνονται. Να συνεχιστεί να μειώνεται και να πάρει προτεραιότητα η πραγματική οικονομία, επιτέλους». (Πηγή)

 

Continue Reading

NEWS

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Δ. Κουτσούμπας

Published

on

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση, στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη» του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης».

Στην ομιλία του θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την οικονομία και τις γενικότερες εξελίξεις.

Αύριο, στις 3:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. στις 11:30 π.μ. θα επισκεφθεί την εταιρία EPSILONNET, στην Πυλαία και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ στις 21:45 μ.μ. θα μιλήσει στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, της Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Continue Reading

NEWS

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Makedonia palace. Το απόγευμα στις 17:15 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Wilbur Ross, στο γραφείο του στο ΥΜΑΘ.

Το Σάββατο το πρωί, ο πρωθυπουργός, πριν να επισκεφθεί τη ΔΕΘ, αναμένεται να βρεθεί στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου θα κάνει επίσημη πρεμιέρα το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική Ferrovie dello Stato (FS) για να πραγματοποιεί στο μέλλον το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 3,5 ώρες.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίσκεψη του στη ΔΕΘ, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και ξενάγηση στα περίπτερα. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”. Τέλος, την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 13.00.

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.