Connect with us

NEWS

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έργα για υπόγειους κάδους – Σε άξονα 4 δρόμων

Published

on

Την εκτέλεση των έργων «Επισκευή – συντήρηση – αναβάθμιση εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης Δημοτικών Κτιρίων» και «Κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στη διάρκεια της 23ης τακτικής συνεδρίασης.

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 100.000€, έρχεται να καλύψει την ανάγκη εγκατάστασης συστημάτων πυρασφάλειας σε δημοτικά κτίρια και άλλους χώρους δικαιοδοσίας του δήμου, καθώς και την ανάγκη ελέγχου καλής λειτουργίας και συντήρησης υφιστάμενων εγκαταστάσεων πυρασφάλειας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εργασίες:

 • Προμήθεια, εγκατάσταση και δοκιμές καλής λειτουργίας αυτόματων συστημάτων πυρανίχνευσης, χειροκίνητων ηλεκτρικών συστημάτων συναγερμού, αυτόματων και χειροκίνητων συστημάτων, φωτισμού ασφάλειας και σήμανσης οδεύσεων διαφυγής
 • Αποξήλωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων πυρανίχνευσης
 • Έλεγχο καλής λειτουργίας και συντήρηση υφιστάμενων συστημάτων πυρασφάλειας

Τα κτίρια και οι χώροι όπου θα εκτελεστούν οι παραπάνω εργασίες είναι:

 • 4ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας – Ελευθερίας 17
 • Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης – Κρίσπου 7
 • 1ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας – Αγ. Σπυρίδωνος 2
 • Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη – Κασσάνδρου 17-19
 • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας – Γρηγ. Λαμπράκη 187
 • 10ο Νηπιαγωγείο – Χειμάρρας 26 και Μ. Μπότσαρη
 • 21ο/85ο Νηπιαγωγείο – Περδίκα 8 και Σαρανταπόρου
 • Δημοτικό Μηχανουργείο – Ποσειδώνος 30 – Κ.Ι.Σ. Τούμπα Πυλαία
 • Παιδικός Σταθμός, Ζουμέτικου 45
 • Παιδικός Σταθμός Άνω Πόλης – Ελένης Ζωγράφου 2
 • Παιδικός Σταθμός, Μαντινείας 33
 • Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αξιού (ΚΕ.ΦΟ.) – Γαλανάκη 1
 • Πολιτιστικό κέντρο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας – Π. Συνδίκα 24

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 380.000€, προβλέπει την αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και της ποιότητας ζωής και αφορά τις εργασίες εκσκαφών για την τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, που θα εκτελεστούν σε επιλεγμένες θέσεις του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με βάση τη μελέτη είναι:

 • Εκσκαφή τάφρων παρουσία αρχαιολόγου
 • Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων, πλάτους έως πέντε μέτρων
 • Καθαίρεση πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου
 • Επίχωση με προϊόντα εκσκαφών, εκβραχισμών ή κατεδαφίσεων
 • Αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις θέσεις ορυγμάτων

Η εκτέλεση και των δυο έργων θα γίνει με την ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, με κριτήριο ανάθεσης τις πλέον συμφέρουσες οικονομικές προσφορές.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Συνελήφθησαν διακινητές που επιχείρησαν τη μεταφορά μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Καταδίωξη των αστυνομικών σε διακινητές που μετέφεραν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Προφήτη), περιπολικό του Α.Τ. Λαγκαδά σταμάτησε Ι.Χ. φορτηγό, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον του χωριού Ευαγγελισμός, ενώ μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν δεκαέξι αλλοδαποί (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι), οι οποίοι δε διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό με τελικό προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Continue Reading

NEWS

Σε λίγες μέρες τα διόδια σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Published

on

Εντός ολίγων ημερών ξεκινά η λειτουργία του σταθμού διοδίων σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ.Αντωνούδης. Σχετικά με το κόστος διέλευσης: “Στο Ωραιόκαστρο θα είναι 40 λεπτά και σε 15 ημέρες που θα λειτουργήσει το Ωραιόκαστρο, τα Μάλγαρα θα είναι στο 1,80 και από 1- 1- 2019 τα Μάλγαρα θα πάνε στα 3 ευρώ και το Ωραιόκαστρο στα 70 λεπτά”.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, για το σταθμό διοδίων Μαλγάρων και Θεσσαλονίκης, είναι σε διαπραγμάτευση και υπάρχει μία πιθανότητα να ισχύσει μία εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική για τους τοπικούς χρήστες και για τους εργαζόμενους. “Προφανώς θα είναι αυτό που ισχύει και στην Αττική οδό, ότι σε κάποιο αριθμό διελεύσεων, ένα ποσοστό θα είναι δωρεάν”.  Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1-1-2019 θα αυξηθούν τα διόδια σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού.

“Σήμερα οι χρεώσεις στην Εγνατία οδό είναι 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, στους άλλους αυτοκινητόδρομους είναι κάτι παραπάνω από 6 λεπτά” ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού και ανέφερε πως υπάρχει μία απόφαση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι χρεώσεις να αυξηθούν από τα 3 λεπτά στα 5 ανά χιλιόμετρο.  Μάλιστα δεν απέκλεισε το κόστος αυτό να αυξηθεί κι άλλο με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στον ιδιώτη.

“Ο σταθμός στο Στρυμωνικό κατασκευάζεται. Μόλις λάβουμε τις περιβαλλοντικές μελέτες θα κατασκευαστεί ο σταθμός Καβάλας. Έπονται οι σταθμοί Σιάτιστας και Αρδανίου στον Έβρο και τελειώνουμε με τους μετωπικούς και πάμε στους πλευρικούς, οι οποίοι είναι 20. Όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τον Απρίλιο του ’19” υποστηρίζει ο κ. Αντωνούδης.

Αναλογικά διόδια από το 2021: Ήδη η πρώτη φάση του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί και προχωρά η δεύτερη φάση και θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Η έναρξη κατασκευής αναμένεται στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Continue Reading

NEWS

Τραυματισμός μαθητών από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Published

on

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος αποκολλήθηκε από την οροφή ένας ανεμιστήρας και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές, οι οποίοι και τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού μία μητέρα, που το παιδί της φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, το κτήριο είναι εξ ολοκλήρου εγκαταλελειμμένο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή μικρών παιδιών.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι στον αυχένα, ενώ ένα άλλο παιδάκι φέρει εκδορές. Η ίδια, υπογράμμισε ότι στο σχολείο έχουν γίνει και άλλα περιστατικά τραυματισμού παιδιών.

Στο σχολείο έχουν συγκεντρωθεί γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός.

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.