Connect with us

NEWS

Booking και Airbnb αλλάζουν την αγορά του Real Estate στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Το hosting και η λεγόμενη κοινωνία διαμοιρασμού – sharing economy, έχει δώσει σημαντική ώθηση στο real estate της Θεσσαλονίκης επιτρέποντας σε ιδιοκτήτες κατοικιών που έμεναν μέχρι πρόσφατα αναξιοποίητα, να εξασφαλίζουν έσοδα από την βραχυχρόνια μίσθωσή τους.

Όπως διαπιστώνεται από τις ψηφιακές πλατφόρμες Airbnb και Βοoking, πλέον πάρα πολλά είναι τα καταλύματα που προσφέρονται, επιπλωμένα και εξοπλισμένα, για βραχυχρόνια μίσθωση, στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει πάρει επιχειρηματική διάσταση και μορφή σε πάρα πολλές περιπτώσεις προσφερόμενων καταλυμάτων.

Στην πλατφόρμα της Airbnb έχουν συμπεριληφθεί στη Θεσσαλονίκη, δυτικά από την περιοχή του Ν.Σ. Σταθμού και ανατολικά μέχρι το ύψος περίπου της Μ.Μπότσαρη, 324 καταλύματα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαμερίσματα, από studios μέχρι και μεγάλα διαμερίσματα άνω των 100- 120 τ.μ.

Στην πλατφόρμα του Βooking συμπεριλαμβάνονται 373 καταλύματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο διαμερίσματα ολόκληρα, αλλά και studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως όμως και ξενοδοχεία και hostels οπότε δεν είναι εύκολος ο διαχωρισμός του hosting από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πλατφόρμα booking, η πληρότητα συνολικά στα καταλύματα της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, πρέπει να ήταν πολύ υψηλή αφού στο 79%, αυτά τα καταλύματα, δεν ήταν διαθέσιμα.

Η δραστηριότητα, έχει δώσει εισόδημα συμπληρωματικό και άξιο λόγου, σε πολλούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, είναι ανακαινισμένα, επιπλωμένα, τα περισσότερα πλέον και με σύνδεση στο Διαδίκτυο (wi fi). Mάλιστα ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων και  οι ευκολίες που προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες, όπως αναφέρονται στην ψηφιακή πλατφόρμα, αποδεικνύουν ότι έχουν πάρει την υπόθεση hosting πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που εντοπίσαμε, μέσω hosting, μπορούν να ενοικιαστούν διαμερίσματα από 21 έως και 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με την Airbnb να δίνει μέση τιμή τα 40 ευρώ/διανυκτέρευση.

Το hosting οδηγεί στην αξιοποίηση αστικών ακινήτων που έμεναν κλειστά και το μόνο που «απέδιδαν» στους ιδιοκτήτες τους ήταν φορολογικά βάρη. Επιπλέον, έχει ζωντανέψει σε ένα βαθμό τις επιχειρήσεις επίπλων και ειδών σπιτιού, γιατί φυσικά αυτά τα διαμερίσματα, προσφέρονται τα περισσότερα με σύγχρονο εξοπλισμό, από πιάτα, μέχρι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μετά και τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του ξενοδοχειακού κλάδου, τελικώς τα σημαντικά εισοδήματα του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων ( σ.σ. είχαν υπολογιστεί σε 850 εκατ. ευρώ) παύουν να φοροδιαφεύγουν ενώ αυτά τα καταλύματα θα πρέπει να καταγραφούν στο ειδικό Μητρώο που πρέπει όμως να δημιουργηθεί. Μένει να δούμε αν και μετά τη φορολόγηση των εισοδημάτων από το hosting, η προσφορά θα είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Ανοιγει και πάλι για το κοινό το δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Published

on

Ανοίγει ξανά για το κοινό το Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς, μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

“Η διεύθυνση του Δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς ενημερώνει ότι το Δημοτικό κολυμβητήριο,  μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης θα είναι ανοιχτό πάλι την Τετάρτη 22 Αυγούστου από τις 9.00 το πρωί”.

 

Continue Reading

NEWS

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Βέρνμπλουμ, περνάει ιατρικά και υπογράφει!

Published

on

Η μεταγραφή του Πόντους Βέρνμπλουμ έχει μπει στην τελική ευθεία της. Το πρωί της Πέμπτης (16/8) ο Σουηδός περνάει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Λούμπος Μίχελ η υπόθεση του Βέρνμπλουμ φτάνει στο τέλος της και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. (Πηγή)

Continue Reading

NEWS

Θεματικό πάρκο με τις κορυφαίες ελληνικές start ups στήνεται στη ΔΕΘ

Published

on

Ένα θεματικό πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας με περισσότερες από 100 start ups από όλη την Ελλάδα θα στηθεί στο περίπτερο 12 της 83ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Το project για το θεματικό πάρκο των start ups, που θα καλύψει μία επιφάνεια 3.000 τμ τρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο μίσθωσε το περίπτερο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ένα ενιαίο χώρο νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ανταπόκριση των start ups στο προσκλητήριο του υπουργείου για συμμετοχή στο περίπτερο της καινοτομίας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με περισσότερες 100 επιχειρήσεις να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

Στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους και βέβαια η δικτύωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις. Μάλιστα, το θεματικό πάρκο βρίσκεται κοντά στο περίπτερο 13, που θα στεγάσει την αμερικανική συμμετοχή και θα έχει σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, προκειμένου οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Προς την κατεύθυνση της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των star ups το υπουργείο σχεδιάζει να επιστρατεύσει και ένα ειδικό τρένο για τη ΔΕΘ, προκειμένου οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο θεματικό πάρκο πριν την έναρξη της έκθεσης να μεταβούν οργανωμένα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Πηγή

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.