Connect with us

WOMAN

7 συμβουλές για επαγγελματικό βιογραφικό χωρίς προϋπηρεσία

Published

on

 

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό έτοιμο για αποστολή είναι το πιο σημαντικό όπλο για την επιτυχία σου στην αναζήτηση εργασίας.Εδώ, θα βρεις 7 τρόπους που θα αναδείξουν περισσότερο το entry-level βιογραφικό σου.

1. Μέγεθος γραμματοσειράς. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας εργοδότης. Φρόντισε να χρησιμοποιείς γραμματοσειρές που ταιριάζουν στο ύφος της βιομηχανίας που κάνεις αίτηση. Arial, Times New Roman και Calibri είναι κάποιες από τις πιο σίγουρες επιλογές. Κι άλλες γραμματοσειρές είναι δημοφιλείς, αλλά πρέπει να προσέξεις το βιογραφικό σου να μην φανεί πολύ trendy ή πολύ casual. Όσο αναφορά το μέγεθος της γραμματοσειράς, το πιο ακριβές μέγεθος είναι το 10. Να θυμάσαι πως το μέγεθος 9 μπορεί να κάνει το βιογραφικό σου δυσανάγνωστο, αλλά και το 12 είναι αποτρεπτικό, καθώς στέλνει το μήνυμα πως θέλεις να αντισταθμίσεις την έλλειψη του περιεχομένου με το μεγάλο μέγεθος της γραμματοσειράς.

2. Στοιχεία Επικοινωνίας. Δώσε έμφαση στο όνομα σου κάνοντας το μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα άλλα στοιχεία και bold. Συμπεριέλαβε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση κατοικίας, και το δημόσιο προφίλ σου στο LinkedIn. Αν είσαι ακόμη φοιτητής και μένεις σε εστία ή στο πατρικό σου σπίτι, καλό θα ήταν να βάλεις τη διεύθυνση κατοικίας που βρίσκεται πιο κοντά στη διεύθυνση εργασίας σου. Επίσης, χρησιμοποίησε μια διεύθυνση email που αποπνέει μια επαγγελματική εικόνα για σένα. Για παράδειγμα, μια διεύθυνση όπως giorgospapadopoulos@gmail.com αντί για georgebest84@gmail.com είναι πιο πιθανό να σου εξασφαλίσει μια απάντηση από τον μελλοντικό εργοδότη σου.

3. Στόχος. Γράψε το σκοπό της αίτησης σου αν είναι σχετικός με τη θέση εργασίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, «Αναζήτηση πρακτικής εργασίας στον τομέα του social media marketing για το φθινόπωρο του 2014» είναι στοχευμένο και ακριβές. Το να γράψεις «Ενδιαφέρομαι για θέση σε μεγάλη εταιρία, όπου μπορώ να εφαρμόσω τις γνώσεις μου σε ένα δυναμικό περιβάλλον» είναι μια γενική φράση που δεν δηλώνει ακριβώς το τι ξέρεις και ποια είναι η συγκεκριμένη θέση που αναζητάς στην εταιρία. Αυτά τα 3 στοιχεία που αναφέραμε μέχρι τώρα είναι αυτά που θα δει πρώτα ο εργοδότης, ιδιαίτερα αν δει την αίτηση από το κινητό του. Γι’ αυτό το λόγο, αν ο κύριος στόχος σου δεν είναι αρκετά σαφής, μπορείς να τον παραλήψεις και να βάλεις άλλα σημαντικά στοιχεία στο βιογραφικό σου.

4. Σύνοψη. Μια σύνοψη είναι απαραίτητη, καθώς δίνει σε 2-3 προτάσεις ,ένα δείγμα από το επαγγελματικό background, τα projects και τις ικανότητες σου. Η σύνοψη χρησιμοποιείται περισσότερο από εμπειρότερους υποψηφίους που έχουν περισσότερη προϋπηρεσία και θα πρέπει το συγκεκριμένο κομμάτι να εξειδικεύεται κάθε φορά με βάση την αντίστοιχη θέση εργασίας. Οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι στην αγορά εργασίας δεν έχουν επαρκές υλικό για να γράψουν μια σύνοψη. Όπως και με τον σκοπό της αίτησης παραπάνω, οι «έτοιμες» συνόψεις θα πρέπει να αποφευχθούν – καθώς δεν θα σε ξεχωρίσουν από τους χιλιάδες άλλους υποψηφίους και θα σπαταλήσεις άδικα το χρόνο σου, αλλά και το χρόνο του εργοδότη σου.

5. Εκπαίδευση. Γενικά, το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα στο βιογραφικό ενός entry-level υποψηφίου, είναι το πτυχίο του. Τοποθέτησε την ακαδημαϊκή σου εκπαίδευση όσο ψηλότερα γίνεται στο βιογραφικό σου και σημείωσε το βαθμό σου αν είναι από 7,5 και πάνω. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και σχετικά μαθήματα που θα δείχνουν στον υποψήφιο εργοδότη τους τομείς που έχεις αναπτύξει, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις την σχετική ακαδημαϊκή σου εμπειρία πριν από τη σχολή, εφόσον υπάρχει, καθώς και τις οργανώσεις ή εθελοντικές εργασίες που είχες ως μέλος της σχολής.

6. Επαγγελματική εμπειρία. Στον τομέα αυτό μπορείς να γράψεις τις πρακτικές, τις εθελοντικές εργασίες, τις εξωσχολικές δραστηριότητες ή ότι άλλο σχετικό έχεις πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Για να δεις αν οι δεξιότητες σου συμπίπτουν με τις δραστηριότητες που περιγράφεις, δες τις πρώτες 5 δεξιότητες που ζητούνται στην αγγελία εργασίας που κάνεις αίτηση και βρες ποιες από τις δραστηριότητες που περιγράφεις δείχνουν αυτό ακριβώς που ψάχνει ο εργοδότης σου. Συμπλήρωσε τις εμπειρίες εκείνες που αναδεικνύουν περισσότερο τις δεξιότητες αυτές. Επίσης, οι περισσότεροι εργοδότες ψάχνουν να βρουν υποψηφίους που έχουν μια ή περισσότερες δεξιότητες από τις παρακάτω: επίλυση προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες, άρση πρωτοβουλιών, ηγετικές ικανότητες και ορισμένες τεχνικές δεξιότητες που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σιγουρέψου πως οι προηγούμενες επαγγελματικές σου εμπειρίες δείχνουν ακριβώς με ποιο τρόπο έχεις αποκτήσει ή αναπτύξει τις συγκεκριμένες δεξιότητες που ζητούνται στην αγγελία.

7. Δεξιότητες. Η ικανότητα σου να διαχειριστείς συγκεκριμένου τύπου λογισμικά ή οι τεχνικές δεξιότητες σου μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην τελική επιλογή για μια θέση εργασίας. Πρόσθεσε ένα τμήμα με τις δεξιότητες σου όσο αναφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τις τεχνικές γνώσεις που έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα.

Γενικά, να έχεις στο μυαλό σου γράφοντας το βιογραφικό σου πως «ο εργοδότης έχει περιορισμένο χρόνο και η προσοχή στο γραπτό σου θα είναι πολύ περιορισμένη». Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι θα καταλάβεις ποια είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γράψεις στο βιογραφικό σου για να τραβήξεις την προσοχή.Είναι πολύ εύκολο να πάει η προσπάθεια σου χαμένη, αν δεν δώσεις προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα σε ξεχωρίσουν από τη μάζα των υπόλοιπων υποψηφίων.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIRAL

Σπουδαίες γυναίκες που ”σημάδεψαν” την παγκόσμια ιστορία

Published

on

Το γυναικείο φύλο ανέκαθεν πιο “αδύναμο” για πολλούς έχει δώσει την δική του μάχη για μια θέση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Προσωπικότητες δυναμικές, αξιοθαύμαστες αλλά και με την δύναμη της ψυχής τους  έχουν χαράξει με τα επιτεύγματά τους μια ανεξίτηλη γραμμή στην παγκόσμια ιστορία.

Παρακάτω θα σας παραθέσω κάποιες μόνο από τις πιο σημαντικές γυναίκες όλων των εποχών, η καθεμιά ξεχωριστή για το έργο που μας έχει προσφέρει ή ακόμα και για το παράδειγμα ζωής που μας έχει δώσει.

1.Amelia Mary Earhart

H Amelia Mary Earhart ήταν αεροπόρος και η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό το 1928 καθώς και επίσης η πρώτη γυναίκα που πέταξε στον Ατλαντικό και Ειρηνικό Ωκεανό. Κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ ως πιλότος ενώ παράλληλα έγραψε και πολλά επιτυχημένα βιβλία για τις εμπειρίες της βοηθώντας στη δημιουργία μια οργάνωσης για γυναίκες πιλότους. Δυστυχώς, το τέλος της ιστορίας της δεν ήταν ευχάριστο καθώς το 1937 εξαφανίστηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην προσπάθειά της να κάνει το γύρο της Γης.

2.Malala Yusafzai

H Πακιστανή ακτιβίστρια, αξιοθαύμαστη για τη δύναμη ψυχής που έχει επιδείξει, μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση της χώρας της από τα 10 της χρόνια . Ωστόσο, η δουλειά και η επιμονή της οδήγησε στο τέλος της ζωής της με πυροβολισμό το 2012 από ομάδα Τaliban, ενώ εκείνη ήταν μόνο 15 ετών. Δύο χρόνια αργότερα έγινε η νεότερη κοπέλα βραβευμένη με Nobel.

3.Marie Curie

Η ιστορία της Marie Skłodowska-Curie είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας. Η διάσημη φυσικός και χημικός ανακάλυψε, μαζί με τον σύζυγό της, Pierre, το ράδιο και το πολώνιο ενώ επίσης ήταν και η πρώτη γυναίκα που πήρε το βραβείο Νόμπελ δύο φορές, όπως υπήρξε και η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στη Σορβόννη. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά μια γυναίκα-επιστήμονα. Σημαντική ήταν και η συμβολή της στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς εφοδίασε με συσκευές ακτίνων Χ πολλά νοσοκομεία με δικά της μάλιστα έξοδα.

4.Frida Kahlo

 Η Φρίντα Κάλο ή αλλιώς Magdalena del Carmen Frida Kahlo y Calderón γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1907 και πέθανε στις 13 Ιουλίου 1954 ενώ υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες ζωγράφους. Η ζωή της Frida έχει γίνει ταινία και είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της Τέχνης, αν και η Τέχνη της αναγνωρίστηκε περισσότερο μετά θάνατον αφού κατά τη διάρκεια της ζωής της πραγματοποίησε τρεις μόνο εκθέσεις: στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στο Μεξικό.

5.Katherine Johnson

Η Αμερικανή μαθηματικός, πριν δημιουργηθούν οι σύγχρονοι υπολογιστές, ήταν ο.. .ανθρώπινος υπολογιστής της NASA. Έκανε υπολογισμούς για τις προσγειώσεις των διαστημόπλοιων στα πρώτα ταξίδια της NASA, καθώς επίσης συνέβαλε και στην έρευνα για την πορεία και την προσγείωση του Apollo 11 στο φεγγάρι. Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω,λοιπόν, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως υπήρξε μια από τις σημαντικότερες επιστήμονες της παγκόσμιας ιστορίας.

6.Μελίνα Μερκούρη 

Η Μελίνα Μερκούρη το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Μαρία Αμαλία Μερκούρη και έμεινε γνωστή στην ιστορία με το καλλιτεχνικό της «Μελίνα». Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, θέση η οποία της έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει εκστρατεία για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων της Ακρόπολης από τον Λόρδο Έλγιν, τα οποία βρίσκονται στις προθήκες του Βρετανικού Μουσείου. Έχει μία λαμπρή θεατρική πορεία σε θέατρα της Ελλάδας, της Γαλλίας και του Μπρόντγουέι. Επιπροσθέτως, αρκετά σημαντική ήταν και η πορεία της στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο με διακρίσεις όπως, το βραβείο πρώτης γυναικείας ερμηνείας του Φεστιβάλ των Καννών και επίσης μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Ποτέ την Κυριακή (Never on Sunday) το οποίο έχασε απ’την Ελίζαμπεθ Τέιλορ το 1960.

Αυτές, λοιπόν είναι έξι μόνο από τις σημαντικότερες γυναίκες που αξίζει να θυμόμαστε και που με το όραμα και τα κότσια τους κατάφεραν να διαπρέψουν η καθεμία στον τομέα της και να σημαδέψουν το μέλλον.

Continue Reading

WOMAN

5 οικονομικοί προορισμοί για ένα μαγικό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Published

on

 

 

Εύβοια
Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε μια περιουσία να ξοδέψετε για τη βενζίνη και τη διαμονή σας. Τόσο στο βόρειο, όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι της, θα βρείτε ενδιαφέροντες οικισμούς, πόλεις, φυσικά τοπία και ακρογιαλιές.

Υπέροχη είναι η Κύμη, που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νομού, με τις πανέμορφες  παραλίες της.Ακόμη must αξιοθέατο είναι η γραφική Λίμνη, που βρίσκεται που συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του γύρω τοπίου, αλλά και το φαράγγι του Νηλέα, ένα παρθένο μέρος απαράμιλλου φυσικού κάλλους, δυτικά της Αγίας Άννας, τις Ροβιές και την Αμάρυνθο, με τις ψαροταβέρνες και τις παραλιακές καφετέριες.

Τζιά
Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και παράλληλα με οικονομικές λύσεις, που προσφέρει τουριστικές επιλογές και nightlife. Ωραία ιδέα, αν θέλετε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο είναι να κατευθυνθείτε βόρεια στο Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά. Απολαύστε στη συνέχεια τα ουζάκια σας στο Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

Μια ωραία βόλτα, είναι στον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης, που είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Από εδώ, θα δείτε και το περίφημο στενό του Λάμπρου Κατσώνη, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο φάρος του Αγίου Νικολάου (1831), ο πρώτος που λειτούργησε στις Κυκλάδες και ο δεύτερος στην Ελλάδα.

Αίγινα
Μια ανάσα από τον Πειραιά, βρίσκεται η γραφική Αίγινα, ιδανικός τόπος για εσάς, που δεν θέλετε να ξοδέψετε τα μαλλιά της κεφαλής τους. Απολαύστε το καφέ σας στο λιμάνι της Πέρδικας, κάντε το μπάνιο σας στο «Κλειδί» και το απόγευμα ανεβείτε στο λόφο της Παλαιοχώρας με τα εκκλησάκια του και τη καταπληκτική θέα. Ακόμη για τη βόλτα σας αξίζει το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη της Αίγινας, με τις παραδοσιακές άμαξες να σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στο νησί.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ψαραγορά και τα παραδοσιακά ουζερί και μεζεδοπωλεία της, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τα παραδοσιακά αιγινίτικα φαγητά και μεζεδάκια. Must για το φαγητό σας είναι το ουζερί του «Σκοτάδη» στο λιμάνι, με φρέσκα θαλασσινά και κριθαρώτο, από τα λίγα! Τέλος πριν φύγετε αγοράστε φιστίκια Αιγίνης. Είναι τα καλύτερα παγκοσμίως και διαθέτουν προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Η ποικιλία των φιστικιών Αιγίνης ονομάζεται «Κοιλαράτη» και καλλιεργείται στο νησί από το 1860.

Άνδρος
Το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε κομπόδεμα, αφού τα ακτοπλοϊκά εισητήρια είναι εξαιρετικά οικονομικά. Καταρράκτες, πράσινο, φαράγγια και πλαγιές γεμάτες βλάστηση και όλα αυτά ούτε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα! Κάντε τη βόλτα σας στην αρχοντική Χώρα της Άνδρου  που ξεχωρίζει, χωρίς να μοιάζει ιδιαίτερα με κυκλαδίτικη πρωτεύουσα.

Το εφοπλιστικό παρελθόν του νησιού, ο πλούτος και το καλό γούστο, αποτυπώνονται στα νεοκλασικά με τις καταπράσινες αυλές και στα σπίτια των καπεταναίων. Η πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι τα Άχλα και αξίζει να την επισκεφθείτε με το άλλο σας μισό.

Σύρος
Η ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς για τριήμερο και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα, ακόμη κι αν η τσέπη σας είναι σχεδόν άδεια!

Μια ωραία βραδινή βόλτα, είναι στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.Κινείται σε αργούς, νωχελικούς ρυθμούς και την ώρα που πίνεις το λικέρ σου, αγναντεύεις την Ερμούπολη και το λιμάνι από ψηλά, χαλαρώνοντας υπό τους ήχους τζαζ μουσικής.  Φορέστε αθλητικά παπούτσια για να ανέβετε τα αμέτρητα σκαλοπάτια του οικισμού, που μοιάζει με λαβύρινθο.

Πηγή

Continue Reading

WOMAN

Τα 4 κομμάτια που θα χρειαστείτε για τα πρώτα beach looks

Published

on

 

  1)Μία ψάθινη τσάντα

Μαζί με τις bamboo bags, είναι τα αξεσουάρ λατρεύουν ακόμα περισσότερο φέτος τα κορίτσια της μόδας και είναι μια τέλεια επιλογή αφού ταιριάζει και στα looks παραλίας αλλά και για μέσα στην πόλη.

2) Ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες

Το πιο κλασικό και άνετο παπούτσι για την άνοιξη είναι και αυτό που μας βοηθάει να κάνουμε τη μετάβαση στο καλοκαίρι χωρίς να πρέπει να πάμε απευθείας από τα μποτάκια στις σαγιονάρες.

 

3) Ένα ολόσωμο μαγιό

Ιδανικό για τώρα που δεν έχουμε μαυρίσει ακόμα, θα σας συντροφεύσει στα πρώτα σας μπάνια αλλά μετά θα γίνει και το απόλυτο κομμάτι για να φορέσετε μαζί με ένα τζιν και ένα κιμονό από πάνω, για τη βραδινή σας έξοδο.

 

 

4) Ένα vintage κόσμημα

 

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.