Connect with us

WOMAN

7 συμβουλές για επαγγελματικό βιογραφικό χωρίς προϋπηρεσία

Published

on

 

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό έτοιμο για αποστολή είναι το πιο σημαντικό όπλο για την επιτυχία σου στην αναζήτηση εργασίας.Εδώ, θα βρεις 7 τρόπους που θα αναδείξουν περισσότερο το entry-level βιογραφικό σου.

1. Μέγεθος γραμματοσειράς. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας εργοδότης. Φρόντισε να χρησιμοποιείς γραμματοσειρές που ταιριάζουν στο ύφος της βιομηχανίας που κάνεις αίτηση. Arial, Times New Roman και Calibri είναι κάποιες από τις πιο σίγουρες επιλογές. Κι άλλες γραμματοσειρές είναι δημοφιλείς, αλλά πρέπει να προσέξεις το βιογραφικό σου να μην φανεί πολύ trendy ή πολύ casual. Όσο αναφορά το μέγεθος της γραμματοσειράς, το πιο ακριβές μέγεθος είναι το 10. Να θυμάσαι πως το μέγεθος 9 μπορεί να κάνει το βιογραφικό σου δυσανάγνωστο, αλλά και το 12 είναι αποτρεπτικό, καθώς στέλνει το μήνυμα πως θέλεις να αντισταθμίσεις την έλλειψη του περιεχομένου με το μεγάλο μέγεθος της γραμματοσειράς.

2. Στοιχεία Επικοινωνίας. Δώσε έμφαση στο όνομα σου κάνοντας το μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα άλλα στοιχεία και bold. Συμπεριέλαβε τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση κατοικίας, και το δημόσιο προφίλ σου στο LinkedIn. Αν είσαι ακόμη φοιτητής και μένεις σε εστία ή στο πατρικό σου σπίτι, καλό θα ήταν να βάλεις τη διεύθυνση κατοικίας που βρίσκεται πιο κοντά στη διεύθυνση εργασίας σου. Επίσης, χρησιμοποίησε μια διεύθυνση email που αποπνέει μια επαγγελματική εικόνα για σένα. Για παράδειγμα, μια διεύθυνση όπως giorgospapadopoulos@gmail.com αντί για georgebest84@gmail.com είναι πιο πιθανό να σου εξασφαλίσει μια απάντηση από τον μελλοντικό εργοδότη σου.

3. Στόχος. Γράψε το σκοπό της αίτησης σου αν είναι σχετικός με τη θέση εργασίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, «Αναζήτηση πρακτικής εργασίας στον τομέα του social media marketing για το φθινόπωρο του 2014» είναι στοχευμένο και ακριβές. Το να γράψεις «Ενδιαφέρομαι για θέση σε μεγάλη εταιρία, όπου μπορώ να εφαρμόσω τις γνώσεις μου σε ένα δυναμικό περιβάλλον» είναι μια γενική φράση που δεν δηλώνει ακριβώς το τι ξέρεις και ποια είναι η συγκεκριμένη θέση που αναζητάς στην εταιρία. Αυτά τα 3 στοιχεία που αναφέραμε μέχρι τώρα είναι αυτά που θα δει πρώτα ο εργοδότης, ιδιαίτερα αν δει την αίτηση από το κινητό του. Γι’ αυτό το λόγο, αν ο κύριος στόχος σου δεν είναι αρκετά σαφής, μπορείς να τον παραλήψεις και να βάλεις άλλα σημαντικά στοιχεία στο βιογραφικό σου.

4. Σύνοψη. Μια σύνοψη είναι απαραίτητη, καθώς δίνει σε 2-3 προτάσεις ,ένα δείγμα από το επαγγελματικό background, τα projects και τις ικανότητες σου. Η σύνοψη χρησιμοποιείται περισσότερο από εμπειρότερους υποψηφίους που έχουν περισσότερη προϋπηρεσία και θα πρέπει το συγκεκριμένο κομμάτι να εξειδικεύεται κάθε φορά με βάση την αντίστοιχη θέση εργασίας. Οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι στην αγορά εργασίας δεν έχουν επαρκές υλικό για να γράψουν μια σύνοψη. Όπως και με τον σκοπό της αίτησης παραπάνω, οι «έτοιμες» συνόψεις θα πρέπει να αποφευχθούν – καθώς δεν θα σε ξεχωρίσουν από τους χιλιάδες άλλους υποψηφίους και θα σπαταλήσεις άδικα το χρόνο σου, αλλά και το χρόνο του εργοδότη σου.

5. Εκπαίδευση. Γενικά, το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα στο βιογραφικό ενός entry-level υποψηφίου, είναι το πτυχίο του. Τοποθέτησε την ακαδημαϊκή σου εκπαίδευση όσο ψηλότερα γίνεται στο βιογραφικό σου και σημείωσε το βαθμό σου αν είναι από 7,5 και πάνω. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και σχετικά μαθήματα που θα δείχνουν στον υποψήφιο εργοδότη τους τομείς που έχεις αναπτύξει, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις την σχετική ακαδημαϊκή σου εμπειρία πριν από τη σχολή, εφόσον υπάρχει, καθώς και τις οργανώσεις ή εθελοντικές εργασίες που είχες ως μέλος της σχολής.

6. Επαγγελματική εμπειρία. Στον τομέα αυτό μπορείς να γράψεις τις πρακτικές, τις εθελοντικές εργασίες, τις εξωσχολικές δραστηριότητες ή ότι άλλο σχετικό έχεις πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Για να δεις αν οι δεξιότητες σου συμπίπτουν με τις δραστηριότητες που περιγράφεις, δες τις πρώτες 5 δεξιότητες που ζητούνται στην αγγελία εργασίας που κάνεις αίτηση και βρες ποιες από τις δραστηριότητες που περιγράφεις δείχνουν αυτό ακριβώς που ψάχνει ο εργοδότης σου. Συμπλήρωσε τις εμπειρίες εκείνες που αναδεικνύουν περισσότερο τις δεξιότητες αυτές. Επίσης, οι περισσότεροι εργοδότες ψάχνουν να βρουν υποψηφίους που έχουν μια ή περισσότερες δεξιότητες από τις παρακάτω: επίλυση προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες, άρση πρωτοβουλιών, ηγετικές ικανότητες και ορισμένες τεχνικές δεξιότητες που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σιγουρέψου πως οι προηγούμενες επαγγελματικές σου εμπειρίες δείχνουν ακριβώς με ποιο τρόπο έχεις αποκτήσει ή αναπτύξει τις συγκεκριμένες δεξιότητες που ζητούνται στην αγγελία.

7. Δεξιότητες. Η ικανότητα σου να διαχειριστείς συγκεκριμένου τύπου λογισμικά ή οι τεχνικές δεξιότητες σου μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην τελική επιλογή για μια θέση εργασίας. Πρόσθεσε ένα τμήμα με τις δεξιότητες σου όσο αναφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τις τεχνικές γνώσεις που έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα.

Γενικά, να έχεις στο μυαλό σου γράφοντας το βιογραφικό σου πως «ο εργοδότης έχει περιορισμένο χρόνο και η προσοχή στο γραπτό σου θα είναι πολύ περιορισμένη». Αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι θα καταλάβεις ποια είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα που πρέπει να γράψεις στο βιογραφικό σου για να τραβήξεις την προσοχή.Είναι πολύ εύκολο να πάει η προσπάθεια σου χαμένη, αν δεν δώσεις προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα σε ξεχωρίσουν από τη μάζα των υπόλοιπων υποψηφίων.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WOMAN

5 οικονομικοί προορισμοί για ένα μαγικό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Published

on

 

 

Εύβοια
Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε μια περιουσία να ξοδέψετε για τη βενζίνη και τη διαμονή σας. Τόσο στο βόρειο, όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι της, θα βρείτε ενδιαφέροντες οικισμούς, πόλεις, φυσικά τοπία και ακρογιαλιές.

Υπέροχη είναι η Κύμη, που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νομού, με τις πανέμορφες  παραλίες της.Ακόμη must αξιοθέατο είναι η γραφική Λίμνη, που βρίσκεται που συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του γύρω τοπίου, αλλά και το φαράγγι του Νηλέα, ένα παρθένο μέρος απαράμιλλου φυσικού κάλλους, δυτικά της Αγίας Άννας, τις Ροβιές και την Αμάρυνθο, με τις ψαροταβέρνες και τις παραλιακές καφετέριες.

Τζιά
Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και παράλληλα με οικονομικές λύσεις, που προσφέρει τουριστικές επιλογές και nightlife. Ωραία ιδέα, αν θέλετε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο είναι να κατευθυνθείτε βόρεια στο Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά. Απολαύστε στη συνέχεια τα ουζάκια σας στο Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

Μια ωραία βόλτα, είναι στον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης, που είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Από εδώ, θα δείτε και το περίφημο στενό του Λάμπρου Κατσώνη, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο φάρος του Αγίου Νικολάου (1831), ο πρώτος που λειτούργησε στις Κυκλάδες και ο δεύτερος στην Ελλάδα.

Αίγινα
Μια ανάσα από τον Πειραιά, βρίσκεται η γραφική Αίγινα, ιδανικός τόπος για εσάς, που δεν θέλετε να ξοδέψετε τα μαλλιά της κεφαλής τους. Απολαύστε το καφέ σας στο λιμάνι της Πέρδικας, κάντε το μπάνιο σας στο «Κλειδί» και το απόγευμα ανεβείτε στο λόφο της Παλαιοχώρας με τα εκκλησάκια του και τη καταπληκτική θέα. Ακόμη για τη βόλτα σας αξίζει το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη της Αίγινας, με τις παραδοσιακές άμαξες να σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στο νησί.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ψαραγορά και τα παραδοσιακά ουζερί και μεζεδοπωλεία της, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τα παραδοσιακά αιγινίτικα φαγητά και μεζεδάκια. Must για το φαγητό σας είναι το ουζερί του «Σκοτάδη» στο λιμάνι, με φρέσκα θαλασσινά και κριθαρώτο, από τα λίγα! Τέλος πριν φύγετε αγοράστε φιστίκια Αιγίνης. Είναι τα καλύτερα παγκοσμίως και διαθέτουν προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Η ποικιλία των φιστικιών Αιγίνης ονομάζεται «Κοιλαράτη» και καλλιεργείται στο νησί από το 1860.

Άνδρος
Το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε κομπόδεμα, αφού τα ακτοπλοϊκά εισητήρια είναι εξαιρετικά οικονομικά. Καταρράκτες, πράσινο, φαράγγια και πλαγιές γεμάτες βλάστηση και όλα αυτά ούτε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα! Κάντε τη βόλτα σας στην αρχοντική Χώρα της Άνδρου  που ξεχωρίζει, χωρίς να μοιάζει ιδιαίτερα με κυκλαδίτικη πρωτεύουσα.

Το εφοπλιστικό παρελθόν του νησιού, ο πλούτος και το καλό γούστο, αποτυπώνονται στα νεοκλασικά με τις καταπράσινες αυλές και στα σπίτια των καπεταναίων. Η πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι τα Άχλα και αξίζει να την επισκεφθείτε με το άλλο σας μισό.

Σύρος
Η ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς για τριήμερο και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα, ακόμη κι αν η τσέπη σας είναι σχεδόν άδεια!

Μια ωραία βραδινή βόλτα, είναι στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.Κινείται σε αργούς, νωχελικούς ρυθμούς και την ώρα που πίνεις το λικέρ σου, αγναντεύεις την Ερμούπολη και το λιμάνι από ψηλά, χαλαρώνοντας υπό τους ήχους τζαζ μουσικής.  Φορέστε αθλητικά παπούτσια για να ανέβετε τα αμέτρητα σκαλοπάτια του οικισμού, που μοιάζει με λαβύρινθο.

Πηγή

Continue Reading

WOMAN

Τα 4 κομμάτια που θα χρειαστείτε για τα πρώτα beach looks

Published

on

 

  1)Μία ψάθινη τσάντα

Μαζί με τις bamboo bags, είναι τα αξεσουάρ λατρεύουν ακόμα περισσότερο φέτος τα κορίτσια της μόδας και είναι μια τέλεια επιλογή αφού ταιριάζει και στα looks παραλίας αλλά και για μέσα στην πόλη.

2) Ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες

Το πιο κλασικό και άνετο παπούτσι για την άνοιξη είναι και αυτό που μας βοηθάει να κάνουμε τη μετάβαση στο καλοκαίρι χωρίς να πρέπει να πάμε απευθείας από τα μποτάκια στις σαγιονάρες.

 

3) Ένα ολόσωμο μαγιό

Ιδανικό για τώρα που δεν έχουμε μαυρίσει ακόμα, θα σας συντροφεύσει στα πρώτα σας μπάνια αλλά μετά θα γίνει και το απόλυτο κομμάτι για να φορέσετε μαζί με ένα τζιν και ένα κιμονό από πάνω, για τη βραδινή σας έξοδο.

 

 

4) Ένα vintage κόσμημα

 

Continue Reading

WOMAN

Ο «χρυσός κανόνας» για να μην είσαι… σπάταλoς σε 7 βήματα!

Published

on

#1 Το 25% στο ενοίκιο

Η αλήθεια είναι πως δεν ζούμε και στη… Νέα Υόρκη, ούτε στη Σιγκαπούρη, εκεί δηλαδή όπου τα ενοίκια είναι απρόσιτα. Για αυτό και θα πρέπει να βάλετε ένα όριο, το ενοίκιό σας να μην ξεπερνά το 25% του μισθού σας. Ανεξάρτητα από το μισθό που λαμβάνετε, θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και να καταλήξετε σε ένα σπίτι που θα σας εξυπηρετεί.

#2 Το 10% για τρόφιμα

Ακούγεται πολύ μικρό το ποσοστό, όμως αυτή είναι η αλήθεια, μόνο το 10% του μισθού μας πρέπει να πηγαίνει στο ποσό που ξοδεύουμε στο μάρκετ, για τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Αν αυτή τη στιγμή το θεωρείς αδύνατο, προσπάθησε να εκπαιδευτείς για να το πετύχεις.

 

#3 Το 20% για μεταφορικά

Όλοι μετακινούμαστε, οπότε είναι προφανές ότι αρκετά (αν όχι τα περισσότερα) από τα χρήματά μας πηγαίνουν σε έξοδα κίνησης. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να εξοικονομήσουμε χρήματα και σε αυτόν τον τομέα.

Αλήθεια, πόσο μακριά από το σπίτι μπορείς να φτάσεις περπατώντας, μια ηλιόλουστη ημέρα; Είναι αλήθεια πως θα πρέπει κάποιες μέρες να… τραβάς χειρόφρενο και να αναζητήσεις πιο οικονομικές και εναλλακτικές λύσεις όπως το λεωφορείο, ή ακόμη και να δοκιμάσεις την ιδέα του ποδήλατου για να φτάσεις στο γραφείο (θα κάνεις καλό στην υεγία σου και πράσινο το περιβάλλον). Κάνε ό,τι μπορείς, όποτε και όπου μπορείς – και να θυμάσαι πως όλα, και οι μικρές κινήσεις βοηθούν.

#4 Το 5% για ρούχα/αξεσουάρ

Κι όμως. Τώρα είναι που παίρνεις χαρτί και μολύβι (επιτέλους) και αποφασίζεις να κάνεις τη διαίρεση, ώστε να καταλάβεις ποιο ποσοστό του μισθού σου αντιστοιχεί σε αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο: Τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Επειδή -με θλίψη- θα διαπιστώσεις πόσο μικρό είναι αυτό το ποσό, σου προτείνουμε να κάνεις μία αγορά κάθε δίμηνο. Κάνε το 5% save τον έναν μήνα (ίσως σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία εντός του σπιτιού) και ένωσέ το με το 5% του επόμενου μήνα, για να πάρεις κάτι πιο ποιοτικό.

 

#5 Το 10% για αποταμίευση

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός κανόνας για να δείτε πραγματικά αλλαγή στα χρήματά σας. Μόλις πληρώνεστε, θα πρέπει αυτόματα να αποταμιεύεται το 10% του μισθού σας, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

#6 Το 20% για λογαριασμούς

Λογαριασμοί υπάρχουν πολλοί: Κινητή τηλεφωνία, σταθερή και ίντερνετ, ρεύμα, νερό, είναι συνήθως τα πάγια για ένα σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να έχετε κι άλλα έξοδα που οφείλονται σε… μαγικά φακελάκια λογαριασμών. Μία συμβουλή έχουμε να σας δώσουμε: Ποτέ μην αφήνετε απλήρωτους τους λογαριασμούς σας, να τους εξοφλείτε με την πρώτη ευκαιρία. Υπάρχει ένας τρόπος για να είστε συνεπής: Με τον σωστό προγραμματισμό. Αρχικά, να τσεκάρεις αν το πρόγραμμα και ο πάροχος που έχεις επιλέξει σε εξυπηρετούν και δεν σε υπερχρεώνουν. Μήπως υπάρχουν εταιρείες με τις ιδίες παροχές, οι οποίες είναι πιο οικονομικές; Κάνε την έρευνά σου, ενημέρωσε τον πάροχό σου ότι θα αποχωρήσεις και -ποιος ξέρει- μπορεί να σου κάνει μία πιο συμφέρουσα προσφορά…

#7 Το 10% σε καθημερινά έξοδα

Ναι αυτό είναι το ποσό που μένει για να κάνεις τα καθημερινά σου έξοδα. Ο καφές που θα πάρεις στο γραφείο, τα τσιγάρα σου ενδεχομένως, ένα δώρο σε κάποιον φίλο που γιορτάζει. Δυστυχώς, εδώ είναι το κομμάτι που θα πρέπει να κάνεις την πιο «έξυπνη» διαχείριση. Και πάλι, κάνε έναν προγραμματισμό στην αρχή του μήνα. Τουλάχιστον, ας το προσπαθήσεις για ένα μήνα (κι ας αποτύχεις).

Καλή οικονομία!

Πηγή

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.