Connect with us

NEWS

Γ. Μπουτάρης: Στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει η Μητρόπολη των Βαλκανίων

Published

on

Για τα οφέλη των αναπτυξιακών συνεδρίων μίλησε σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος τόνισε πως στόχος της διοίκησής του είναι η πόλη να γίνει «Μητρόπολη των Βαλκανίων».

«Καλό που γίνονται αυτά τα περιφερειακά συνέδρια, όπου θεωρητικά πρέπει να μαζεύονται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις από αυτά τα συνέδρια. Και αναφερόμενος ειδικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη θέλω να πω ότι έχουμε εκπονήσει ήδη σαν δήμος ένα αναπτυξιακό συνέδριο το οποίο έχουμε βαφτίσει «Θεσσαλονίκη 2020-2030». Αυτό περιλαμβάνει πάρα πολλές δράσεις, που αφορούν ουσιαστικά σε αυτό, που νομίζουμε εμείς ότι είναι η δυνατότητα και τα μέσα με τα οποία μπορεί να αναπτυχθεί και οικονομικά αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο η πόλη. Αξιοποιώντας τους δύο μεγάλους θησαυρούς που έχει, την ιστορία της και τα πανεπιστήμιά της. Από εκεί και πέρα σαν αποτελέσματα αυτών των δύο μεγάλων κεφαλαίων είναι ο τουρισμός, είναι η επαγγελματική ανάπτυξη πολλών κλάδων και φυσικά ο στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει η Μητρόπολη των Βαλκανίων», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Ανοιγει και πάλι για το κοινό το δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Published

on

Ανοίγει ξανά για το κοινό το Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς, μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

“Η διεύθυνση του Δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς ενημερώνει ότι το Δημοτικό κολυμβητήριο,  μετά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης θα είναι ανοιχτό πάλι την Τετάρτη 22 Αυγούστου από τις 9.00 το πρωί”.

 

Continue Reading

NEWS

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Βέρνμπλουμ, περνάει ιατρικά και υπογράφει!

Published

on

Η μεταγραφή του Πόντους Βέρνμπλουμ έχει μπει στην τελική ευθεία της. Το πρωί της Πέμπτης (16/8) ο Σουηδός περνάει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Λούμπος Μίχελ η υπόθεση του Βέρνμπλουμ φτάνει στο τέλος της και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. (Πηγή)

Continue Reading

NEWS

Θεματικό πάρκο με τις κορυφαίες ελληνικές start ups στήνεται στη ΔΕΘ

Published

on

Ένα θεματικό πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας με περισσότερες από 100 start ups από όλη την Ελλάδα θα στηθεί στο περίπτερο 12 της 83ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Το project για το θεματικό πάρκο των start ups, που θα καλύψει μία επιφάνεια 3.000 τμ τρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο μίσθωσε το περίπτερο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ένα ενιαίο χώρο νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ανταπόκριση των start ups στο προσκλητήριο του υπουργείου για συμμετοχή στο περίπτερο της καινοτομίας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με περισσότερες 100 επιχειρήσεις να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

Στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους και βέβαια η δικτύωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις. Μάλιστα, το θεματικό πάρκο βρίσκεται κοντά στο περίπτερο 13, που θα στεγάσει την αμερικανική συμμετοχή και θα έχει σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, προκειμένου οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Προς την κατεύθυνση της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των star ups το υπουργείο σχεδιάζει να επιστρατεύσει και ένα ειδικό τρένο για τη ΔΕΘ, προκειμένου οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο θεματικό πάρκο πριν την έναρξη της έκθεσης να μεταβούν οργανωμένα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Πηγή

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.