Connect with us

NEWS

Πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Στα 70 ευρώ ήταν οι ημερήσιες δαπάνες των ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη το 2017, ελάχιστα μειωμένες σε σχέση με το 2016 κατά 1%, σύμφωνα με την έρευνα ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της εταιρείας “GBR Consulting”. Η μεγαλύτερη κατηγορία δαπάνης ήταν τα ψώνια, ενώ ακολούθησαν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ, η τοπική μεταφορά και τέλος τα αξιοθέατα και η διασκέδαση. Όσοι έμεναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ξόδεψαν τα περισσότερα στην πόλη, ήτοι 87 ευρώ το άτομο. Οι Ρώσοι και οι Κύπριοι ήταν οι τουρίστες που δαπάνησαν τα περισσότερα, κυρίως σε ψώνια.Οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι δαπάνησαν τα λιγότερα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Οι Ρώσοι ξοδεύουν ημερησίως 92 ευρώ: 30 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 18 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 22 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Κύπριοι ξοδεύουν ημερησίων 79 ευρώ: 31 ευρώ για αγορές, 18 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 15 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Τούρκοι ξοδεύουν ημερησίως 78 ευρώ: 24 ευρώ για αγορές, 19 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 18 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Αμερικανοί ξοδεύουν ημερησίως 76 ευρώ: 26 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Γερμανοί ξοδεύουν ημερησίως 73 ευρώ: 20 ευρώ για αγορές, 21 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 10 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 22 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Ισραηλινοί ξοδεύουν ημερησίως 67 ευρώ: 17 ευρώ για αγορές, 22 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 11 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

-Οι Βούλγαροι ξοδεύουν ημερησίως 66 ευρώ: 19 ευρώ για αγορές, 17 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 15 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Ιταλοί ξοδεύουν ημερησίως 65 ευρώ: 17 ευρώ για αγορές, 14 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 11 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 24 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Ρουμάνοι ξοδεύουν ημερησίως 59 ευρώ: 15 ευρώ για αγορές, 15 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 12 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 17 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο

-Οι Σέρβοι ξοδεύουν ημερησίως 58 ευρώ: 16 ευρώ για αγορές, 19 για εστιατόρια καφέ, μπαρ και σνακς, 14 ευρώ για αξιοθέατα και διασκέδαση και 9 ευρώ για τοπική μεταφορά και άλλο.

Η παρουσίαση της έρευνας έγινε την Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Nikopolis Thessaloniki”, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών και άλλων φορέων της πόλης. Στην παρουσίαση της έρευνας παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΘ και ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Συνελήφθησαν διακινητές που επιχείρησαν τη μεταφορά μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Καταδίωξη των αστυνομικών σε διακινητές που μετέφεραν μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Προφήτη), περιπολικό του Α.Τ. Λαγκαδά σταμάτησε Ι.Χ. φορτηγό, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον του χωριού Ευαγγελισμός, ενώ μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν δεκαέξι αλλοδαποί (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι), οι οποίοι δε διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Ύστερα από έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό με τελικό προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Continue Reading

NEWS

Σε λίγες μέρες τα διόδια σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Published

on

Εντός ολίγων ημερών ξεκινά η λειτουργία του σταθμού διοδίων σε Ασπροβάλτα και Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ.Αντωνούδης. Σχετικά με το κόστος διέλευσης: “Στο Ωραιόκαστρο θα είναι 40 λεπτά και σε 15 ημέρες που θα λειτουργήσει το Ωραιόκαστρο, τα Μάλγαρα θα είναι στο 1,80 και από 1- 1- 2019 τα Μάλγαρα θα πάνε στα 3 ευρώ και το Ωραιόκαστρο στα 70 λεπτά”.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, για το σταθμό διοδίων Μαλγάρων και Θεσσαλονίκης, είναι σε διαπραγμάτευση και υπάρχει μία πιθανότητα να ισχύσει μία εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική για τους τοπικούς χρήστες και για τους εργαζόμενους. “Προφανώς θα είναι αυτό που ισχύει και στην Αττική οδό, ότι σε κάποιο αριθμό διελεύσεων, ένα ποσοστό θα είναι δωρεάν”.  Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1-1-2019 θα αυξηθούν τα διόδια σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού.

“Σήμερα οι χρεώσεις στην Εγνατία οδό είναι 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, στους άλλους αυτοκινητόδρομους είναι κάτι παραπάνω από 6 λεπτά” ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού και ανέφερε πως υπάρχει μία απόφαση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι χρεώσεις να αυξηθούν από τα 3 λεπτά στα 5 ανά χιλιόμετρο.  Μάλιστα δεν απέκλεισε το κόστος αυτό να αυξηθεί κι άλλο με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού στον ιδιώτη.

“Ο σταθμός στο Στρυμωνικό κατασκευάζεται. Μόλις λάβουμε τις περιβαλλοντικές μελέτες θα κατασκευαστεί ο σταθμός Καβάλας. Έπονται οι σταθμοί Σιάτιστας και Αρδανίου στον Έβρο και τελειώνουμε με τους μετωπικούς και πάμε στους πλευρικούς, οι οποίοι είναι 20. Όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τον Απρίλιο του ’19” υποστηρίζει ο κ. Αντωνούδης.

Αναλογικά διόδια από το 2021: Ήδη η πρώτη φάση του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί και προχωρά η δεύτερη φάση και θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Η έναρξη κατασκευής αναμένεται στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Continue Reading

NEWS

Τραυματισμός μαθητών από πτώση ανεμιστήρα οροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Published

on

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο 5ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος αποκολλήθηκε από την οροφή ένας ανεμιστήρας και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές, οι οποίοι και τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού μία μητέρα, που το παιδί της φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, το κτήριο είναι εξ ολοκλήρου εγκαταλελειμμένο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή μικρών παιδιών.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι στον αυχένα, ενώ ένα άλλο παιδάκι φέρει εκδορές. Η ίδια, υπογράμμισε ότι στο σχολείο έχουν γίνει και άλλα περιστατικά τραυματισμού παιδιών.

Στο σχολείο έχουν συγκεντρωθεί γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός.

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.