Connect with us

VIRAL

«Καλπάζει» ο γυμνισμός στην Ευρώπη

Published

on

Σταθερά ανοδική παραμένει η πορεία του γυμνισμού ανά την Ευρώπη καθώς και φέτος το καλοκαίρι αναμένεται αύξηση των γυμνιστών στη Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα, πλέον η συγκεκριμένη τάση κερδίζει έδαφος σε μια σειρά από χώρες όπως η Ισπανία, που δεν συγκαταλέγονται στους φανατικούς, σε αντίθεση για παράδειγμα με τη Γερμανία και τη Γαλλία. Μάλιστα, η αύξηση των γυμνιστών δεν αφήνει αδιάφορους και τους Έλληνες ξενοδόχους, καθώς τα καταλύματα που είναι φιλικά προς τους γυμνιστές πολλαπλασιάζονται και επί ελληνικού εδάφους.

Συνολικά, περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι «οπαδοί» του γυμνισμού στην Ευρώπη ενώ ειδικά στην Ισπανία, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το «Hosteltur», περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι ασχολούνται συστηματικά με τον γυμνισμό και περισσότεροι από 500.000 κάνουν περιστασιακά γυμνισμό. Παρά τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων, η έλλειψη προσφορών στην Ισπανία δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση για προορισμούς γυμνιστών. Μια εξέλιξη που αφορά και την Ελλάδα, καθώς και η χώρα μας φιλοξενεί μεγάλο αριθμό γυμνιστών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Γυμνιστών (FEM), Ismael Rodrigo, πιστεύει ότι το πρόβλημα έγκειται στην ανεπαρκή υπεράσπιση του γυμνισμού.

Ενώ η Ισπανία δεν έχει εκμεταλλευτεί ακόμη όλες τις δυνατότητες αυτού του τύπου τουρισμού, προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα στους γυμνιστές. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η έλλειψη ρύθμισης για τον γυμνισμό από την Ισπανία, η οποία ως εκ τούτου καθιστά το γυμνισμό επιτρεπτό σε σχεδόν οποιαδήποτε ισπανική δημόσια παραλία.

Ήδη από το 2014, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Playea συνέταξε μια έκθεση στην οποία συγκέντρωσε τα δεδομένα σχετικά με τον γυμνισμό στην Ισπανία – παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η εργασία αυτή. Διαπίστωσε ότι τα Κανάρια Νησιά, η Χώρα των Βάσκων και οι Βαλεαρίδες Νήσοι ήταν οι αυτόνομες κοινότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό παραλιών γυμνιστών.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει διαμάχη μεταξύ των υπερασπιστών των ειδών ένδυσης και των γυμνιστών σχετικά με αυτό το «νομικό κενό» το οποίο προσδίδει περισσότερη ισορροπία στους ισπανούς γυμνιστές από τους ιταλούς ή βρετανούς ομολόγους τους – για τους οποίους απαγορεύεται να γδύνονται στις παραλίες των χωρών τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά την έλλειψη προσφορών, η Ισπανία έχει εξειδικευμένα κέντρα και συγκροτήματα για γυμνιστές, τα οποία έχουν διεθνή φήμη.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIRAL

3 λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να αποταμιεύσεις χρήματα

Published

on

Είναι γνωστό πως κατά καιρούς όλοι προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη τα οικονομικά μας έτσι ώστε να μη ξοδεύουμε περισσότερα από όσα βγάζουμε ή ακόμη καλύτερα να βάζουμε στην άκρη κάποια χρήματα.

Ωστόσο, όταν προσπαθούμε να αποταμιεύσουμε κάνουμε συχνά αυτά τα 3 λάθη.

Πόσα πληρώνετε;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εξετάσατε το λογαριασμό τηλεφώνου σας ή του ρεύματος; Η ψηφιακή παράδοση των λογαριασμών στο mail κάνει τόσο εύκολη την πληρωμή που κανείς πια δεν τσεκάρει τι είναι αυτό που τελικά χρεώθηκε. Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε το συμβόλαιο του κινητού σας;

Πληρώνετε πρώτα τους μικρούς λογαριασμούς

Σίγουρα σας δίνει αίσθηση ικανοποίησης όταν πληρώνετε όλους αυτούς τους μικρούς λογαριασμούς που μαζεύτηκαν για αυτό το διάστημα, αλλά πραγματικά πηγαίνετε μπροστά από το χρέος σας κάνοντας αυτό; Αν δε έχετε δόσεις στην τράπεζα, τότε πρέπει να εξετάσετε και το ενδεχόμενο μεγάλης χρέωσης με κάθε καθυστέρηση.

Δεν εκμεταλλεύεστε ευκαιρίες

Δεν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ στις προσφορές, δεν πληρώνετε εγκαίρως τους λογαριασμούς για να έχετε έκπτωση, ή τους πληρώνετε αφότου λήξουν και έχετε επιβάρυνση με τέλη επανασύνδεσης και ένα σωρό άλλες μικρές κακές συνήθειες.

Πηγή

Continue Reading

VIRAL

Φωτογραφίες ανθρώπων που τους πήρε ο ύπνος την πιο ακατάλληλη στιγμή

Published

on

 

 

 

Πηγή

Continue Reading

VIRAL

Εντυπωσιακό: Το ορθογώνιο παγόβουνο που φωτογράφισε η NASA

Published

on

Ένα ασυνήθιστο μεγάλο παγόβουνο με σχήμα τέλειου ορθογώνιου – που θυμίζει τον εξωγήινο μονόλιθο στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά σε παγωμένη έκδοση – φωτογράφισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τη φύση, η οποία, μέσα σε όλη τη χαοτική τυχαιότητα που τη διέπει, μπορεί να παράγει σχεδόν τέλεια γεωμετρικά σχήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο ειδών παγόβουνα: αυτά που μοιάζουν με τρίγωνο ή πρίσμα πάνω από την επιφάνεια του νερού (όπως αυτό που βύθισε τον «Τιτανικό») και εκείνα που είναι μακριά, πλατιά και επίπεδα σαν φέτα κέικ.

Το συγκεκριμένο γεωμετρικό παγόβουνο, που έχει μήκος σχεδόν δύο χιλιομέτρων, έχει αποκολληθεί από την σταδιακά καταρρέουσα παγοκρηπίδα Λάρσεν C στην Ανταρκτική Χερσόνησο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ορατό είναι μόνο το ένα δέκατο του παγόβουνου, καθώς το υπόλοιπο βρίσκεται μέσα στο νερό. Οι επιστήμονες το θεωρούν ασταθές και επιρρεπές σε περαιτέρω διάσπαση.

Πηγή

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.