Connect with us

NEWS

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, το περασμένο Σάββατο, στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκης, ανέλαβαν οι «εξεγερμένοι/εξεργερμένες», με ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως χαρακτηριστικά γράφουν «επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι’ αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής».

Ακόμη, τονίζουν πως «οι μπάτσοι δεν είναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας· είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή. Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι και όλες βιώνουμε μια πραγματικότητα στην οποία η εκμετάλλευση και η υποταγή έχουν εδραιωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, πάνω στα θεμέλια που με επίδοξο τρόπο έχει θέσει η εξουσία. Βλέπουμε την καταστολή να παίρνει διάφορες μορφές. Από την ποινικοποίηση της ιδεολογίας, της αλληλεγγύης, των προσωπικών/συντροφικών σχέσεων μέχρι και την σκληρή εκδικητικότητα που επιβάλλει σε όσους και όσες σηκώνουν το κεφάλι.

Ο αναρχικός-κομμουνιστής Τ.Θεοφίλου με αστεία στοιχεία και ενα σαθρό κατηγορητήριο φυλακίζεται για 5 χρόνια μέχρι να εκδικαστεί σε 2ο βαθμό, όπου και αθωώνεται πλήρως. Οι εισαγγελείς και οι παράγοντες της δικαστικής εξουσίας, ωστόσο, επιδίδονται σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια, προκειμένου να περάσει το παραμύθι της αντιτρομοκρατικής. Γι’αυτόν τον λόγο, πρόσφατα, αναίρεσαν την αθωωτική απόφαση και συνεδρίασαν για να αποφανθούν εάν ο Τ. Θεοφίλου πρέπει να εκδικαστεί εκ’ νέου.

Τον Μάρτη του ‘18 αυτή η διαπίστωση επαληθεύτηκε για ακόμη μια φορά, όταν οι αναρχικοί Νίκος Ρωμανός, Αργύρης Ντάλιος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, καταδικάστηκαν ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Mια καταδίκη που επιβεβαιώνει την ποινικοποίηση της αναρχικής πολιτικής ταυτότητας ως επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για την καταδίκη αγωνιστών και αγωνιστριών, στα πλαίσια του περίφημου αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α). Ένα νόμο που συνεχώς προσπαθούν να αναβαθμίσουν ώστε να μοιράζουν μακροχρόνιες ποινές για οποιοδήποτε αδίκημα (όσο αμελητέο και να είναι) τελείται κάτω απ’τα πλαίσια μια υπαρκτής -ή και ανύπαρκτης- “τρομοκρατικής οργάνωσης”. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 πρώτοι αναφερόμενοι (με εξαίρεση δηλαδή το μέλος της ΣΠΦ Γ.Τσάκαλο) έχουν αθωωθεί αμετάκλητα για συμμετοχή σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες καταπατόνται αναφανδόν. Για αυτόν τον λόγο ο αμετανόητος επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας απο τις 30/5 διεκδικώντας: α)την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στη διαδικασία ψήφισης για την λήψη απόφασης αναφορικά με την χορήγηση αδειών σε κρατούμενους και β)να του δοθεί τακτική άδεια που ακόμα μια φορά εκδικητικά του στερούν και την οποία δικαιούται σύμφωνα με τους νόμους τους.

Η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι πολιτικοί διωκόμενοι, όσοι και όσες βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή λόγω της ιδεολογίας τους, της ανατρεπτικής τους δράσης ή της αμετανόητης στάσης τους, δεν μένει μόνο σε αυτά τα πλαίσια. Βιώνοντας τον κύκλο του καπιταλισμού στην φάση της “κρίσης”, η εκμετάλλευση και η καταπίεση οξύνονται με αποδέκτη το σύνολο της κοινωνίας, τα μέλη της οποίας ανέκαθεν εσωτερικεύουν τις αξίες της κυριαρχίας και αφομοιώνουν την εξουσιαστική νοοτροπία. Πιστοί ακόλουθοι του καταναλωτισμού και της επίπλαστης υλικής ευδαιμονίας, επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου με αφετερία την μισθωτή σκλαβιά και κινητήριο δύναμη την κοινωνική ανέλιξη. Ανταγωνιζόμενοι σκληρά ο ένας τον άλλον και πατώντας επί πτωμάτων προσπαθούν με μόχθο να αποκτήσουν μια αξιόλογη θέση στην καννιβαλιστική κοινωνία, για να καλύψουν τις επίπλαστες ανάγκες τους, τις κούφιες επιθυμίες τους.

Ανεξαρτήτως με παλιές ή νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η εξουσία, ως πάγιο και πρωταρχικό στόχο έχουν την καταστροφή κάθε τάσης για αμφισβήτηση, μέσω της διάχυσης του δηλητήριου του φόβου στο κοινωνικό σώμα. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οποιαδήποτε ανατρεπτική ροπή θα καταλύεται στο πρωταρχικό της στάδιο και έτσι επιστρατεύουν κάθε δυνατό εργαλείο: τα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα, τα ΜΜΕ, τους μπάτσους, τα ανεδαφικά εκβιαστικά διλήμματα, σε αγαστή συνεργασία με τα πιο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας τα οποία είναι πάντα πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυρίαρχη αφήγηση.

Μέσα σε αυτήν την δυστοπική πραγματικότητα, ωστόσο, γεννήθηκαν κοινωνικές αντιστάσεις οι οποίες παρ’όλες τις αντιφάσεις και τις προβληματικές τους, έχουν δώσει μαχητικές απαντήσεις και βίωσαν την καταστολή γι’αυτόν τον λόγο. Κοινωνικές αντιστάσεις οι οποίες έδωσαν προοπτική για δυναμική σύγκρουση με τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, αλλά μέχρι στιγμής -κατά κύριο λόγο- έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς για να αναστρέψουν αυτήν την κατάσταση.

Από την άλλην επίσης υπάρχουν άτομα τα οποία όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν και εύστοχα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ριζοσπαστικοποιηθούν. Ωστόσο επιλέγουν μια διέξοδο που ευνοεί μόνο το αντίπαλο στρατόπεδο, το κράτος και τα αφεντικά, αφού επιλέγουν να ακολουθήσουν το παραμύθι για αναβίωση του εθνικού κορμού, για αναζοπύρωση της σάπιας πατριωτικής και εθνικιστικής “συνείδησης”. Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο προβάλουν μια αντίσταση σε ότι τους κλέβει την ζωή. Μια παράσταση που έχει διάρκεια στον χρόνο και πρόσφατα ξαναβγήκε στην επιφάνεια.

Εμείς από την άλλη επιλέγουμε να μην πάρουμε αυτόν τον ρόλο, τον ρόλο του ανθρωπάκου.
Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε.
Γι αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ.
Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής.

Οι μπάτσοι είναι ένα πρώτο εμπόδιο, είναι ο ένοπλος φρουρός του καθεστώτος. Και δεν είναι άτρωτοι. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αμέτρητα παραδείγματα της δολοφονικής και αρρωστημένης τους συμπεριφοράς. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος, ούτε η αφορμή.
Οι μπατσοι δεν ειναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας· είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή. Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών, είναι αυτοί που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης. Είναι αυτοί που θα δολοφονήσουν συνειδητά ανθρώπους οι οποίοι εκλαμβάνονται ως απειλή απ’την κυριαρχία. 
Στον κόσμο της εκμετάλλευσης όπου οι “εγκληματίες” είναι κατά βάση γέννημα-θρέμα της ανισότητας και του καπιταλισμού, οι μπάτσοι είναι αυτοί που θα διαιωνήσουν και θα προστατέψουν αυτήν την συνθήκη.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, λοιπόν, εμείς επιλέγουμε να επιτεθούμε. 
Επιλέγουμε να οργανωθούμε σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουμε στην πράξη.
Να προσπαθήσουμε να περάσουμε από την συμβολική, “επετειακή” σύγκρουση στην δημιουργία συγκυριών που αποτελούν πραγματική απειλή. Να απελευθερώσουμε, έστω και στο ελάχιστο, τον χώρο και τον χρόνο που μας ανήκουν. Ορμώμενοι και ορμώμενες απο την εξεγερτική συνείδηση πολεμάμε για την πραγμάτωση της αναρχίας. Αφήνουμε την δικιά μας παρακαταθήκη, στον κοινό μας στόχο για δημιουργία μαχητικών δομών μέσα στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στη συγκρότηση αυτοοργανωμένων ομάδων που θα ξεπεράσουν τη συμβολική επίθεση και θα αναβαθμιστούν σε έναν επικίνδυνο “εσωτερικό” εχθρό.

Προτάσσουμε τον πολύμορφο αγώνα. Την διάχυση της αναρχικής πρακτικής και θεώρησης σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.
Για εμας, πολύμορφος αγώνας είναι ένα τρικάκι, μια αφίσα, ένα πανό. Η σύνταξη μιας προκύρηξης και το μοίρασμα προπαγανδιστικού υλικού. Μια δημόσια εκδήλωση, οι ανοιχτές συζητήσεις και η διαλεκτική.
Για εμάς, πολύμορφος αγώνας είναι η μετωπική σύγκρουση με το καθεστώς. Οι οδομαχίες με τις δυνάμεις καταστολής, οι εμπρηστικές επιθέσεις σε στόχους εξουσίας. Ο ένοπλος αγώνας και το αντάρτικο πόλης. 
Για εμάς, πολύμορφος αγώνας είναι η θεωρία και ο λόγος, η δράση και η πράξη.

Να δομήσουμε ανατρεπτικούς πυρήνες. 
Να δομήσουμε μαχητικές δομές. 
Να επιτεθούμε στους εχθρούς της ελευθερίας. 
Για την αναρχία…

Εκφάζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πολιτικούς κρατούμενους.

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο.

Για κάθε στόχο της εξουσίας που καίγεται και καταστρέφεται, ένα χαμόγελο γεννάται στα πρόσωπα όσων διψούν για Εξέγερση, για Ελευθερία.

Πάνω στις στάχτες τους χαρτογραφούμε τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας.

Πάνω στις στάχτες θέτουμε τα θεμέλια για μια ελεύθερη κοινωνία…

εξεγερμένοι/εξεργερμένες

ΥΓ. Η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα μας και της στοχοθεσίας μας. Στέλνουμε συνιάλα αλληλεγγύης στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, μέλη της κοινότητας ZAD. Πρόσφατα οι μπάτσοι ξαναέθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους για βίαιη εκκένωση των απελευθερωμένων της εδαφών. Απ’τις 4/4/18, έχουν τραυματιστεί πάνω από 300 ακτιβιστές, ενώ στις 21 Μαϊου, ακρωτηριάστηκε χέρι διαδηλωτή από χειρομβοβίδα που εκτόξευσαν τα σκουπίδια των τοπικών δυνάμεων καταστολής.

Παράλληλα στις 29 Μαϊου ξεκίνησαν συντονισμένες αστυνομικές επιδρομές σε Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία με αφορμή τις γενικευμένες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο της συνόδου κορυφής G20 στο Αμβούργο, τον περασμένο Ιούλιο.

Οι μπάτσοι εισέβαλλαν σε σπίτια ατόμων που φαίρεται να συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και συνέλλαβαν συνολικά 7 άτομα. Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και στις συντρόφισσες που βιώνουν την καταστολή».

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα κατά 14,4% τα ενοίκια σε σύγκριση με πέρσι

Published

on

Αύξηση 8,4% σε ολόκληρη την επικράτεια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα εμφανίζουν την τρέχουσα χρονική περίοδο οι τιμές των ενοικίων, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα ενοικιάσεων του κτηματομεσιτικού δικτύου RE/MAX Ελλάδας, κατά την οποία η κτηματαγορά έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Βάσει της έρευνας, στην αύξηση των ενοικίων φαίνεται να έχουν παίξει ρόλο τόσο τα αποθέματα διαθέσιμων κατοικιών που ολοένα και μειώνονται, όσο και οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών που έχουν οδηγήσει τα ακίνητα που προορίζονται για μακροχρόνια μίσθωση να αποτελούν «μήλον της Έριδος» για χιλιάδες ενδιαφερόμενους ενοικιαστές σε δημοφιλείς περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Την ανηφόρα τράβηξαν οι τιμές των ενοικίων

Οι τιμές των ενοικίων σε πανελλαδική κλίμακα σημείωσαν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 8,4%. Αναλυτικότερα, στην Αττική αυξήθηκαν κατά 6,9%, στη Θεσσαλονίκη κατά 14,4% και στην περιφέρεια κατά 7,1% (με μεγάλες όμως διαφορές από πόλη σε πόλη). Σημαντική διαπίστωση είναι πως δεν σημειώθηκαν πουθενά μειώσεις τιμών σε πόλεις ως σύνολα. Ειδικότερα, αύξηση τιμών κατά 15% παρατηρήθηκε στην Πάτρα και στον Βόλο, ακολουθούμενες από την Σπάρτη κατά 14% ενώ στην Αλεξανδρούπολη υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση 17%. Μικρότερη άνοδος 2-7% σημειώθηκε σε πόλεις όπως Καβάλα, Καρδίτσα, Ξάνθη, Λαμία και Κόρινθο ενώ στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι τιμές μόνο στην Λάρισα και στα Ιωάννινα σε σχέση με το 2017.

Στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, οι τιμές παρουσίασαν αύξηση 14,4% κατά μέσο όρο, με μεγάλες διακυμάνσεις όμως από περιοχή σε περιοχή. Στις περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 10%, με εξαίρεση όμως τις περιοχές της Τούμπας, της Χαριλάου και της Άνω Πόλης όπου καταγράφηκαν αυξήσεις 13% ως 21%. Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη οι τιμές ανέβηκαν 20% κατά μέσο όρο και πάλι όμως με έντονες αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή. Χαρακτηριστικά στην περιοχή της Κηφισιάς καταγράφηκε αύξηση 20%, στο Πανόραμα 13% ενώ στο Καραμπουρνάκι 3%.

Τέλος, στη Δυτική Θεσσαλονίκη η αύξηση που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 8% κατά μέσο όρο για το σύνολο της περιοχής, με εξαίρεση την περιοχή του Ωραιοκάστρου όπου τα ενοίκια μειώθηκαν κατά -3% και της Πολίχνης όπου παρέμειναν αμετάβλητα. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στις περιοχές του Εύοσμου, του Κορδελιού, της Ηλιούπολης και των Αμπελοκήπων με ποσοστά άνω του 11%, ενώ στις περιοχές της Νεάπολης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας το ποσοστό κυμάνθηκε στο 8-9%.

Τι είδους ακίνητα ψάχνουν οι ενοικιαστές

Από το πλήθος των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το σύνολο των γραφείων της RE/MAX πανελλαδικά, προέκυψε ότι το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα μικρά διαμερίσματα 1-2 υπνοδωματίων, μέχρι 20ετίας ή παλαιότερα αλλά ανακαινισμένα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο και στις περιοχές κοντά στα Πανεπιστήμια, στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου, σε καλή κατάσταση με έτος κατασκευής μετά το 1990 ή ανακαινισμένα ανεξαρτήτου ηλικίας, 40-50τ.μ., σε τιμές 250-400 ευρώ. Στις ίδιες επίσης περιοχές ζητούνται και διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, 70-90τ.μ., στα 350-500 ευρώ ενοίκιο. Στις βόρειες και δυτικές συνοικίες (από Συκιές έως Κορδελιό) το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, εμβαδού 70 – 90 τ.μ., ηλικίας έως 20ετών με το ενοίκιο να ανέρχεται στα 280 – 350 ευρώ. Στο Πανόραμα προτιμώνται οι μεζονέτες, με εμβαδόν περίπου 140-180τ.μ., 15ετίας, στα 600-800 ευρώ. Στις ανατολικές συνοικίες ζητούνται κυρίως διαμερίσματα των 2 δωματίων ηλικίας ως 20 ετών σε καλή κατάσταση ή παλιότερα αλλά ανακαινισμένα σε τιμές 350-450 ευρώ.

Στις περιφερειακές μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, όπως είναι ο Βόλος, η Λάρισα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη καθώς και σε μικρότερες όπως είναι η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Λαμία, οι ενοικιαστές αναζητούν κυρίως διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου, 40-50 τ.μ., ηλικίας κάτω των 20 ετών σε τιμές από 200 έως 350 ευρώ καθώς και 2 υπνοδωματίων, 70-100τ.μ., κάτω των 20 ετών ή παλιότερα αλλά ανακαινισμένα, σε τιμές 300 έως 450 ευρώ. Σε άλλες πόλεις της περιφέρειας (Καρδίτσα, Κόρινθος, Σπάρτη, Καστοριά) η προτίμηση στρέφεται κυρίως σε διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων, εμβαδού 70 – 100 τ.μ., ηλικίας έως 20ετών με τιμές ενοικίων 300 έως 350 ευρώ.

Ποια χαρακτηριστικά επικρατούν στις προτιμήσεις των υποψήφιων ενοικιαστών

Σύμφωνα με την έρευνα, τα χαρακτηριστικά εκείνα που κυριαρχούν στις προτιμήσεις των υποψήφιων ενοικιαστών και προσδίδουν αξία σε ένα ακίνητο προς ενοικίαση, σχετίζονται αφενός με την οικονομία και τη συντήρησή του και αφετέρου με παροχές που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αναλυτικότερα, τα πλέον επιθυμητά χαρακτηριστικά είναι:

Η αυτόνομη θέρμανση (προτιμάται το φυσικό αέριο),

Η καλή κατάσταση του ακινήτου και αν είναι παλιό αν έχει ανακαινισθεί και πόσο πρόσφατα

Η ύπαρξη θέσης στάθμευσης

Αυτά τα οποία σχετίζονται με την οικονομία, το «ευ ζην» και την άνεση στην καθημερινότητα των ενοικιαστών είναι:

Η κατάσταση των κουφωμάτων

Η ύπαρξη ασανσέρ

Και το επίπεδο του ορόφου που σχετίζεται με την ασφάλεια και την ύπαρξη θέας

Αύξηση της ζήτησης για ενοίκια

Σε σχέση με την περσινή χρονιά, η ζήτηση για ενοικίαση αυξήθηκε αρκετά σχεδόν σε όλες τις πόλεις, ενώ σε ελάχιστες παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Η προτίμηση των ενοικιαστών στράφηκε περισσότερο σε σπίτια νεότερης και μέσης ηλικίας (έως 10-20 ετών) ενώ δεν υπήρξε αλλαγή ως προς τις προτιμήσεις σε μεγαλύτερα ή μικρότερα σπίτια. (Πηγή)

Continue Reading

NEWS

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη την ημέρα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια

Published

on

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία οι πολίτες της γείτονος χώρας καλούνται ψηφίσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι» την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, μέσω της έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Μέσω facebook, προγραμματίζεται συλλαλητήριο για το απόγευμα της 30ης Σεπτεμβρίου στις 18.00  στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, “την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. η Θεσσαλονίκη διατυμπανίζει στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά στο άγαλμα του Αριστοτέλη. Στα Σκόπια διεξάγεται το δημοψήφισμα σχετικά με το κατάπτυστο προσύμφωνο των Πρεσπών, που τους χαρίζει όνομα – εθνότητα – γλώσσα μακεδονική κι όλα τα παράγωγα αυτών. Απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις ψυχές μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας δηλώνοντας με την παρουσία μας για άλλη μια φορά την ιστορική μας αλήθεια και το δίκαιο του αγώνα μας . Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας και της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Ο αγώνας για τη Μακεδονία είναι ανένδοτος και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε διασφαλίζοντας την ιστορική συνέχεια της ελληνικότητας της χώρας του Μεγαλέξανδρου. Όχι στα λάθη της συμφωνίας, όχι στη λήθη της ιστορίας” .

Continue Reading

NEWS

Ξεκινούν και στη Θεσσαλονίκη ακροάσεις πολιτών στην Αστυνομία

Published

on

Ύστερα από απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, ήδη κατά τον τρέχοντα μήνα, με στόχο να ισχυροποιηθεί η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποδοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, συγκροτείται τετραμελής επιτροπή που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14:00-22:00.

Εάν ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης είναι τέτοιος που να καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Υπασπιστήριο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης προκειμένου είτε να αναδιαμορφώνεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.

Η καινοτόμος αυτή δράση εφαρμόζεται ήδη στην Αθήνα με επιτυχία, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και ενισχύοντας τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση gadthe@astynomia.gr, τηλεφωνικά στον αριθμό 2310-388201, καθημερινά κατά τις ώρες 09.00 – 13.00.

Η ημέρα ακρόασης πολιτών θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την 27η Σεπτεμβρίου 2018 και τα αιτήματα θα υποβάλλονται σήμερα και αύριο, 25 – 26 Σεπτεμβρίου, τις ίδιες ώρες.

 

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LISTEN LIVE

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.