Connect with us

ENTERTAINMENT

“Η Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη από την Πειραματική Σκηνή του Θεάτρου Τ

Published

on

Μια θεατρική εκδοχή της “Φόνισσας” του Παπαδιαμάντη, του σημαντικότερου, ίσως, έργου της πεζογραφικής μας παράδοσης, είναι η νέα, επιχορηγούμενη από το ΥΠ.ΠΟ., παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της “Τέχνης”, που ανεβαίνει στις 3 Μαϊου στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, με την Έφη Σταμούλη στον αινιγματικό ρόλο της Φραγκογιαννούς.

Το κείμενο του Παπαδιαμάντη έχει μεταφερθεί πολλές φορές στο θέατρο τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως γοητεύει ιδιαίτερα ανθρώπους του θεάτρου και θεατές αυτή η μελέτη του απόλυτου κακού, με μια “σίριαλ παιδοκτόνο” που σκοτώνει μικρά κορίτσια από ευσπλαχνία, για να γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα. Πολλοί βλέπουν εδώ κάποιες αναλογίες με το “Έγκλημα και Τιμωρία” του Ντοστογιέφσκι, που ο Παπαδιαμάντης είχε μεταφράσει στα ελληνικά, λίγα χρόνια πριν γράψει τη “Φόνισσα”, με ανεπανάληπτο προσωπικό στοιχείο του Σκιαθίτη συγγραφέα το ειδυλλιακό περιβάλλον όπου συμβαίνουν όλα αυτά, τον συνδυασμό του ψυχικού ερέβους με το φως της ανοιξιάτικης φούσης στο νησί.

Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαρίας Καραδέλογλου, ενώ την αποκλειστικά γυναικεία διαδρομή συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Έλσα Καρακασίδου, Ζωή Λαζαριώτου, Αρετή Πολυμενίδη.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ENTERTAINMENT

The Comic Con 5: Το κορυφαίο comic convention επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Το κορυφαίο comic convention επιστρέφει! The Comic Con 5 – Thessaloniki Comic Convention από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες (10-12 Μαΐου 2019), το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con 5» θα συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη (το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» τής ΔΕΘ-Helexpo), μερικούς από τους σημαντικότερους επαγγελματίες των κόμικς, του animation, των τηλεοπτικών σειρών και των video, board και card games από όλο τον κόσμο.

Το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του σημαντικότερου convention στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο τριήμερο της λειτουργίας του παρουσιάζει διάσημους δημιουργούς και cosplayers από ολόκληρο τον κόσμο, πολλές εκπλήξεις, μοναδικά events, workshops & masterclasses, διαγωνισμούς, χάπενινγκς και απίστευτα δώρα.

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους συγκαταλέγεται ο Don Rosa, o σημαντικότερος εν ζωή αμερικανός σχεδιαστής ιστοριών της Disney που θα μοιραστεί με τους φίλους του άγνωστες στιγμές της δημιουργικής του καριέρας και θα αποκαλύψει ορισμένα από τα μυστικά της Λιμνούπολης.

Ημέρες & Ώρες

Πα 10/05

10:00 – 21:00
Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Δεθ-Helexpo
Σα 11/05

10:00 – 21:00
Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Δεθ-Helexpo
Κυ 12/05

10:00 – 20:00
Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Δεθ-Helexpo

Πληροφορίες

The Comic Con 5 10-12 Μαΐου 2019

Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.
Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00 (10 και 11 Μαΐου), 10.00 – 20.00 (12 Μαΐου).

Τιμές Εισιτηρίων:
€7 (εισιτήριο ημέρας).
€12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).
€14 (εισιτήριο τριημέρου – ταμείο).

Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3.

Πηγή 

Continue Reading

ENTERTAINMENT

«Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά»!

Published

on

Ο Δήμος Καλαμαριάς οργανώνει μια μεγάλη αθλητική γιορτή με πολλές δράσεις. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Αθλητισμού και Νεολαίας επιμελήθηκε και πραγματοποιεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το πρωί, αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων, με κέντρο αναφοράς, το ποδήλατο.

Στην κεντρική αθλητική εκδήλωση που είναι η Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων (σε κυκλική διαδρομή στο οδικό αστικό δίκτυο της Καλαμαριάς), μπορούν να συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές Σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Σύλλογοι, καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών και κάθε φύλου και στηρίζεται από το τοπικό παράρτημα της ΧΑΝ Καλαμαριάς. Απαραίτητος εξοπλισμός το ποδήλατο και το ποδηλατικό κράνος.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία, μπροστά στο Δημαρχείο.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου, ως κορυφαίο μέσο μεταφοράς σ’ ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, καθώς είναι δικαίως, συσχετισμένο, με την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί η δύναμη του εθελοντισμού και η ανεκτίμητη αξία του ως πρακτική, αλλά και ως δείγμα κοινωνικού πολιτισμού, που ευελπιστεί να βοηθήσει στην προστασία – σωτηρία του αστικού οικοσυστήματος.

Εκτός από την Λαϊκή Ποδηλατοδρομία οι άλλες δράσεις περιλαμβάνουν: Δεξιοτεχνία Ποδηλάτου, Διαδραστικά Παιχνίδια, Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, Πίστα ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων,

Παρουσίαση ξύλινων ποδηλάτων, Διαγωνιστικό παιχνίδι με στατικά ποδήλατα, Ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα, Face painting,

Εθελοντική δράση καθαρισμού της Πλατείας Προσφυγικού Εθελοντισμού, Προσφορά ειδών από χορηγούς της εκδήλωσης αλλά και Μουσική και χορό.

Όλες οι δράσεις που γίνονται στον ίδιο χώρο, θα ολοκληρωθούν στις 14.00.

 

ΠΗΓΗ

Continue Reading

ENTERTAINMENT

Τα μυστικά της «υγρής γαστρονομίας» παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 28 & 29 Μαρτίου 2019, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού Bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα Cocktail Bars του κόσμου.

Πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα

Στη Θεσσαλονίκη “ταξιδεύει” στις 28 & 29 Μαρτίου τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Αθήνα, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) και σε Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στις πιο επίκαιρες τάσεις του διεθνούς bartending και της “υγρής γαστρονομίας”. Θα διεξαχθεί στον πολυχώρο Τaste Point που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εισηγητής του θα είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και Τεχνολογικός Συνεργάτης του γνωστού αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων cocktail bars παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars ανά τον κόσμο. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρυματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets, θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.

Τι περιλαμβάνει η θεματολογία

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη» θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Βασική λειτουργία Rotovap / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης. Στο τέλος του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης», καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος.

*Οι επαγγελματίες Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) και οι Chefs, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη, μπορούν δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του του ΙΝΣΕΤΕ: Liquid Gastronomy – Δημήτρης Κονταράτος – Θεσσαλονίκη 28 & 29 Μαρτίου 2019.

info

Ημερομηνίες υλοποίησης: Πέμπτη 28 Μαρτίου & Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019
Εκπαιδευτικές ώρες: 14 συνολικά (7 ώρες/ημέρα), 10.00 π.μ. – 17.00 μ.μ.
Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
Χώρος εκπαίδευσης: Πολυχώρος Τaste Point, Οδυσσέως 19, Θεσσαλονίκη
Διοργανωτής: Insete
Συντονιστής: Gastronomy Essentials
Εκπαιδευτής / Εισηγητής: Δημήτρης Κονταράτος
Guest Βartender: Παναγιώτης Αγγέλου

 

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.