Connect with us

NEWS

Γνώρισε την Θεσσαλονίκη μέσα από μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων

Published

on

Στην Β’ Φάση του Προγράμματος των Περιπάτων στην Πόλη που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη ΧΑΝΘ, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω ξεναγήσεις.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
Έκθεση: Αντιγράφοντας (Σ) το παρελθόν, ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τόπος συνάντησης: είσοδος μουσείου.
Μανόλη Ανδρόνικου 6.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Έκθεση: Το ημέτερον κάλλος.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στη μονή Βλατάδων.
Τόπος συνάντησης: είσοδος Μονής.
Επταπυργίου 64, Άνω Πόλη.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
Έκθεση: Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Noesis.
Τόπος συνάντησης: είσοδος μουσείου.
6ο χλμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Ξενάγηση στην κιβωτό της ελληνικής χλωρίδας.
Περιβαλλοντικός περίπατος με τον Δρ Βιολογίας Ν.Κρίγκα στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φωτογενετικών Πόρων (ΕΛΓΟ Δήμητρα)
Τόπος συνάντησης: είσοδος ινστιτούτου.
ΕΟ Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, ανισόπεδος κόμβος Θέρμης.

6ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ – Β’ Φάση (14/04/2019) «Υδροδότηση της Θεσσαλονίκης μέσα από τις κινστέρνες και τις κρήνες της Άνω Πόλης»

Τόπος συνάντησης: πλατεία Φρουρίου Επταπυργίου, ώρα 11 π.μ.
Ξεναγούν: Β. Κονιόρδος, αρχιτέκτων, αντιπρόεδρος ΔΕ της ΕΛΛΕΤ-ΠΘ
Κ. Τοκμακίδης, τοπογράφος, πρόεδρος τμ. Αγρονόμων-Τοπογράφων της ΠΣ
του ΑΠΘ, μέλος ΔΕ της ΕΛΛΕΤ-ΠΘ
Ι. Ταμιωλάκης, τεχνολόγος εργαστηρίων της ΕΥΑΘ, ερευνητής,
τ. Υπεύθυνος Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης
Ε. Μαρκή, Δρ αρχαιολογίας, επίτιμη Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Στην ξενάγηση της Κυριακής 14 Απριλίου θα συναντηθούμε στην πλατεία του Φρουρίου του Επταπυργίου και θα γνωρίσουμε τις κινστέρνες και τις κρήνες στην Άνω Πόλη που στο διάβα των αιώνων υδροδότησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της Άνω Πόλης και θα μας ξεναγήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες που επί σειρά ετών ασχολήθηκαν με το ανασκαφικό έργο αυτών των μνημείων, την καταγραφή και την αποτύπωσή τους, αλλά και με την ιστορία της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινώντας από το Επταπύργιο με την Κινστέρνα της Ακρόπολης, θα συνεχίσουμε με την Κρήνη του Επταπυργίου, την Κρήνη επί της οδού Εράσμου, την Κρήνη της οδού Καραδήμου, τη Δεξαμενή της Μονής Βλατάδων, την Κρήνη της οδού Ηρακλείτου, την κινστέρνα της οδού Βλατάδων και την Κρήνη της οδού Λυσίου.
Θα καταλήξουμε στην Κρήνη της οδού Ολυμπιάδος και την Κινστέρνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Για την καλύτερη διοργάνωση της ξενάγησης παρακαλούμε τα μέλη των «Περιπάτων» της ΕΛΛΕΤ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Πέμπτη 11/4, στο e-mail: ellet.thess@gmail.com

Το κόστος στα μουσεία και οι μετακινήσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες

Ομάδα περιπάτων ΕΛΛΕΤ-ΠΘ τηλ.69722404860.
email ellet.thess@gmail.com

Τμήμα δράσης και κοινωνικής προσφοράς ΧΑΝΘ τηλ. 2316001000 (εσ.0884)
email socialaction@ymca.gr

Πληροφορίες:
• Ομάδα Περιπάτων ΕΛΛΕΤ-ΠΘ, τηλ. 6972 404860, 6945 055380, e-mail: ellet.thess@gmail.com
• Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 2316 001000 (εσωτ. 0884), e-mail: socialaction@ymca.gr

Θέλεις να γνωρίσεις την Θεσσαλονίκη καλύτερα; Ανακάλυψε εδώ όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την πόλη μας!

 

Πηγή

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση για κύκλωμα με 23 κιλά ηρωίνης

Published

on

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών,  πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εισαγωγή, νόθευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Απετράπη η διοχέτευση περισσότερων από 23 κιλά ηρωίνης και ποσοτήτων κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων με τη σύλληψη επτά (7) μελών οργανωμένου κυκλώματος. Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς και τέσσερις (4) αλλοδαπούς, μεταξύ αυτών και δύο ηγετικά στελέχη (ανδρόγυνο), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική συμμορία, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών, για νόθευση και χρήση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, για ψευδή κατάθεση και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με συγκεκριμένους ρόλους για την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (23-01-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες σε κατοικία όπου διέμεναν τρεις εξ’ αυτών στην περιοχή του Κορδελιού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, τόσο στο χώρο σύλληψης, όσο και σε διαμερίσματα – οικίες τους στην Αθήνα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένα σε (47) δέματα έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων

• 2 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων

• Υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (στην οικία στο Κορδελιό)

• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• Περίπου 4.000 ευρώ

• 9 κινητά τηλέφωνα

• Νοθευμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και

• 2 αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών Αθηνών για συναφές αδίκημα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αλλοδαπός άντρας εκ των μελών του κυκλώματος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Χωρίς νερό για τρεις ώρες την Κυριακή (26/1) περιοχή της Θεσσαλονίκης

Published

on

Χωρίς νερό για διάστημα τριών ωρών θα μείνει την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, η περιοχή των πεύκων στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για προγραμματισμένη διακοπή από την ΕΥΑΘ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εντός της δεξαμενής Ακροπόλεως. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ αναφέρει:

Από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 από τις 08:00 π.μ έως τις 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εντός της δεξαμενής Ακροπόλεως στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών. Λόγω των εργασιών θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Προπυλαίων και Ακροπόλεως καθώς και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του δικτύου στην περιοχή και θα καταβληθούν προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 10.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Published

on

Σε δέκα συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και στην κατάσχεση περισσότερων από 10.000 λαθραίων πακέτων, προχώρησαν κατά την τελευταία εβδομάδα αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την τελευταία εβδομάδα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης:

• Συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα, 5 αλλοδαπούς και 5 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα» και

• Κατέσχεσαν 1.917 πακέτα τσιγάρα και 89 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• Επιπλέον, σε δώδεκα περιπτώσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σακούλες με συνολικά 841 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.