Connect with us

NEWS

Γνώρισε την Θεσσαλονίκη μέσα από μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων

Published

on

Στην Β’ Φάση του Προγράμματος των Περιπάτων στην Πόλη που συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη ΧΑΝΘ, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω ξεναγήσεις.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
Έκθεση: Αντιγράφοντας (Σ) το παρελθόν, ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τόπος συνάντησης: είσοδος μουσείου.
Μανόλη Ανδρόνικου 6.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Έκθεση: Το ημέτερον κάλλος.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στη μονή Βλατάδων.
Τόπος συνάντησης: είσοδος Μονής.
Επταπυργίου 64, Άνω Πόλη.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
Έκθεση: Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Noesis.
Τόπος συνάντησης: είσοδος μουσείου.
6ο χλμ Θεσσαλονίκης- Θέρμης.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Ξενάγηση στην κιβωτό της ελληνικής χλωρίδας.
Περιβαλλοντικός περίπατος με τον Δρ Βιολογίας Ν.Κρίγκα στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φωτογενετικών Πόρων (ΕΛΓΟ Δήμητρα)
Τόπος συνάντησης: είσοδος ινστιτούτου.
ΕΟ Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, ανισόπεδος κόμβος Θέρμης.

6ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ – Β’ Φάση (14/04/2019) «Υδροδότηση της Θεσσαλονίκης μέσα από τις κινστέρνες και τις κρήνες της Άνω Πόλης»

Τόπος συνάντησης: πλατεία Φρουρίου Επταπυργίου, ώρα 11 π.μ.
Ξεναγούν: Β. Κονιόρδος, αρχιτέκτων, αντιπρόεδρος ΔΕ της ΕΛΛΕΤ-ΠΘ
Κ. Τοκμακίδης, τοπογράφος, πρόεδρος τμ. Αγρονόμων-Τοπογράφων της ΠΣ
του ΑΠΘ, μέλος ΔΕ της ΕΛΛΕΤ-ΠΘ
Ι. Ταμιωλάκης, τεχνολόγος εργαστηρίων της ΕΥΑΘ, ερευνητής,
τ. Υπεύθυνος Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης
Ε. Μαρκή, Δρ αρχαιολογίας, επίτιμη Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Στην ξενάγηση της Κυριακής 14 Απριλίου θα συναντηθούμε στην πλατεία του Φρουρίου του Επταπυργίου και θα γνωρίσουμε τις κινστέρνες και τις κρήνες στην Άνω Πόλη που στο διάβα των αιώνων υδροδότησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της Άνω Πόλης και θα μας ξεναγήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες που επί σειρά ετών ασχολήθηκαν με το ανασκαφικό έργο αυτών των μνημείων, την καταγραφή και την αποτύπωσή τους, αλλά και με την ιστορία της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινώντας από το Επταπύργιο με την Κινστέρνα της Ακρόπολης, θα συνεχίσουμε με την Κρήνη του Επταπυργίου, την Κρήνη επί της οδού Εράσμου, την Κρήνη της οδού Καραδήμου, τη Δεξαμενή της Μονής Βλατάδων, την Κρήνη της οδού Ηρακλείτου, την κινστέρνα της οδού Βλατάδων και την Κρήνη της οδού Λυσίου.
Θα καταλήξουμε στην Κρήνη της οδού Ολυμπιάδος και την Κινστέρνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Για την καλύτερη διοργάνωση της ξενάγησης παρακαλούμε τα μέλη των «Περιπάτων» της ΕΛΛΕΤ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Πέμπτη 11/4, στο e-mail: ellet.thess@gmail.com

Το κόστος στα μουσεία και οι μετακινήσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες

Ομάδα περιπάτων ΕΛΛΕΤ-ΠΘ τηλ.69722404860.
email ellet.thess@gmail.com

Τμήμα δράσης και κοινωνικής προσφοράς ΧΑΝΘ τηλ. 2316001000 (εσ.0884)
email socialaction@ymca.gr

Πληροφορίες:
• Ομάδα Περιπάτων ΕΛΛΕΤ-ΠΘ, τηλ. 6972 404860, 6945 055380, e-mail: ellet.thess@gmail.com
• Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 2316 001000 (εσωτ. 0884), e-mail: socialaction@ymca.gr

Θέλεις να γνωρίσεις την Θεσσαλονίκη καλύτερα; Ανακάλυψε εδώ όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί για την πόλη μας!

 

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Με τετραπλή μετάδοση το Τότεναμ – Λίβερπουλ!

Published

on

Σάββατο, 1η Ιουνίου, ώρα 22:00, «Μετροπολιτάνο», Μαδρίτη.

Ο 64ος τελικός του Champions League είναι, συνάμα, και ο έβδομος «εμφύλιος» στην ιστορία του. Τότεναμ εναντίον Λίβερπουλ ή Λίβερπουλ εναντίον Τότεναμ.

Πώς θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο αγώνα;

Φυσικά μεταδίδεται από την Cosmote TV, με pre game εκπομπή από τις 20:00 στο Cosmote Sport 1 με τους Τάσο Κολλίντζα, Βασίλη Σαμπράκο και Μιχάλη Τσόχο και καλεσμένο τον Τάκη Φύσσα ενώ απεσταλμένοι στη Μαδρίτη θα είναι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Αντρέα Παλομπαρίνι.

Εκτός από συνδρομητικά όμως, θα μεταδοθεί και από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube! Συνεχίζει τον εμπλουτισμό του περιεχομένου που προσφέρει μέσα από τα social media κανάλια της η Cosmote TV, εντάσσοντας πλέον και τη ζωντανή μετάδοση διοργανώσεων.

Ο τελικός μεταδίδεται παράλληλα κι από την ΕΡΤ, μέσω του ΕΡΤ Sports, Η pre game εκπομπή θα αρχίσει μία ώρα νωρίτερα (21:00) την οποία θα παρουσιάσει ο Ιωσήφ Νικολάου με καλεσμένο στο στούντιο τον Νίκο Νταμπίζα. Για την περιγραφή η σκυτάλη θα πάει στους απεσταλμένους Βασίλη Μπακόπουλο και Γιώργο Χαϊκάλη.

Και, τέλος, τον τελικό η ΕΡΤ θα τον μεταδώσει και από όλα τα ψηφιακά Μέσα της (Υβριδική Τηλεόραση, Web TV – ert.gr, συσκευές iOS και Android).

ΠΗΓΗ

Continue Reading

ENTERTAINMENT

“Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών” το Σάββατο στον Λευκό Πύργο

Published

on

Το Σάββατο 25/5/2019 και ώρα 11.00π.μ.- 15.00μ.μ.στην Πλατεία Λευκού Πύργου θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών”.
Σε έναν κόσμο που υπερισχύει το ”εγώ” και η ατομικότητα και όχι το ”εμείς” και η ομαδικότητα, η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της δράσης αυτής έχει ως στόχο να εκμαιεύσει μέσα από τον ψυχισμό των παιδιών την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Στην δράση αυτή τα παιδιά ζωγραφίζουν, για την οικογένεια, την αγάπη, την φιλία, με σκοπό να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, μέσα από την ψυχαγωγία και την συνεργασία με την επίβλεψη του έμπειρου ζωγράφου Μιχάλη Χατζάρα.

Παράλληλα εκεί θα είναι και τα “Πολύχρωμα Πινέλα” με face painting. Σε κάθε παιδί θα δοθεί έπαινος συμμετοχής. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας χαρτικών απορρυπαντικών και λοιπών ειδών για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι δε δέχονται χρήματα ούτε φάρμακα, αλλά συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες μονογονεϊκές, σε οικογένειες που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι και γενικώς σε άτομα που η κρίση τα έφερε σε στάδιο οριακής επιβίωσης ακόμα και εξαθλίωσης.

Εκεί θα είναι η ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά Σταυρούπολης & Κορδελιού- Ευόσμου. Την εκδήλωση υποστηρίζει με εθελοντές της ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ethelon, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Επιμέλεια αφίσας: Christi Petaloti Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

Άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα και λοιπά είδη: Mέλια, πραλίνες, μαρμελάδες Πρωινά (γάλατα μακράς διάρκειας, κακάο, δημητριακά, φρυγανιές, κομπόστες, καφέδες, κέικ κλπ) Ζαχαρώδη (μπισκότα, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν κλπ) Κονσέρβες διάφορες, Πουρέ πατάτας ,είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες), παιδικές πάνες νο 4, 5 και 6, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα κλπ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!

Published

on

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε την καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν από την οποία δεν απουσίαζε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως επίσης και ο συμπαίκτης του στους Μιλγουόκι Μπακς, Έρικ Μπλέντσο.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ βρέθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της χρονιάς, μαζί με τον Έρικ Μπλέντσο, τον Ρούντι Γκομπέρ, τον Πολ Τζορτζ και τον Μάρκους Σμαρτ.

Αντίστοιχα στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα είναι οι Τζρου Χόλιντεϊ, Κλέι Τόμπσον, Τζοέλ Εμπίντ, Ντρέιμοντ Γκριν και Καουάι Λέοναρντ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης είναι υποψήφιος και για καλύτερος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.