Connect with us

PEOPLE

Οι 5M αποκαλύπτονται στο SKG247.gr

Published

on

Οι , ή αλλιώς ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Ιάσωνας, ο Παντελής και ο Δημήτρης, είναι ένα πενταμελές συγκρότημα με ροκ αναφορές και αγγλόφωνο στίχο. Δημιουργήθηκαν το 2015 και απο τότε έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης, αλλά και festival εντός και εκτός πόλης.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Ιάσωνας: Αρχικά γνωριστήκαμε και φλερτάραμε μουσικά εγώ με τον Παντελή μέσα από τη σχολή μας, όπου και συζητούσαμε για τη δημιουργία μιας μπάντας εντελώς πλατωνικά, χωρίς πολλούς στόχους. Αργότερα, προστέθηκε ο Νίκος και ο πρώτος μας ντράμερ. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε να κάνουμε διασκευές ροκ κομματιών, πιο χαλαρά στην αρχή και πιο σοβαρά μετά το πρώτο μας live.

Γιατί ονομαστήκατε 5M;

Νίκος: Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από το όνομά μας, αλλά δεν θέλουμε να το αποκαλύψουμε. Προέκυψε τυχαία, όταν ψάχναμε ένα όνομα για το πρώτο μας live, μας άρεσε και είπαμε να το κρατήσουμε.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Παντελής: Ως προς το είδος και τις επιρροές της μουσικής μας υπάρχει μια διαρκής εξέλιξη, της οποίας κομμάτι είναι και η αλληλεπίδραση που έχουμε μεταξύ μας.

Ιάσωνας: Αυτό που εννοεί ο Παντελής είναι ότι ξεκινώντας επηρεαστήκαμε από κάποια πράγματα, από ένα είδος μουσικής και τα προσωπικά μας μουσικά βιώματα, αλλά με τον καιρό το σημείο αναφοράς μας άλλαξε, και αυτό ακούγεται και στη μουσική μας.

Γιάννης: Αν και όλοι μας έχουμε διαφορετικές επιρροές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποσυνείδητες, πλέον δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς με βάση το οποίο γράφουμε τη μουσική μας. Τα τελευταία δυο χρόνια, τουλάχιστον, κινείται σε ένα πλαίσιο ατμοσφαιρικό και δίνουμε έμφαση στο συναίσθημα. Βαθύς στόχος μας είναι να επηρεάσουμε συναισθηματικά κάποιον που ακούει τα τραγούδια μας.

Με ποια φράση θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν την έχει ακούσει ποτέ;

Δημήτρης: Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με μια φράση, είναι rock, progressive και ατμοσφαιρική ταυτόχρονα.

Παντελής: «Sweet and Power» θα έλεγα.

Τι είναι για εσάς η μουσική;

Ιάσωνας: Η μουσική είναι τέχνη και, για μένα, η τέχνη είναι συναίσθημα. Η μουσική έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης που δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Νίκος: Είναι τρόπος ελεύθερης έκφρασης, τρόπος ζωής και η ίδια η καθημερινότητα.

Παντελής: Για μένα είναι ένας τρόπος να ανακαλώ αναμνήσεις μέσω της μουσικής, ενώ δημιουργώ και αναμνήσεις μέσα από τη μουσική.

Δημήτρης: Αυτό που έχουμε μέσα μας και θέλουμε να μεταφέρουμε.

Γιάννης: Τρόπος ζωής, σίγουρα, στήριγμα, ναρκωτικό, αλλά και τέχνη.

Πόσο εύκολο είναι να κινείστε στους μουσικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης;

Νίκος: Είναι δύσκολο, γιατί είμαστε και Ελλάδα και Θεσσαλονίκη, είναι λίγα τα μαγαζιά που μπορείς να παίξεις, και, παράλληλα, είναι δύσκολο να «ανοίξεις» μια πιο μεγάλη μπάντα, γιατί θέλει να το κυνηγάς συνέχεια.

Ιάσωνας: Οικονομικά είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν συντηρείται μια μπάντα από τη μουσική της. Από εκεί και πέρα, σχετίζεται και με την ίδια τη φύση σου ως άνθρωπος, αφού θα βρεις ευκαιρίες, αρκεί να είσαι δεκτικός και, όπως επιζητάς τη στήριξη, έτσι να στηρίζεις και εσύ τους συναδέλφους σου.

Το κοινό εδώ είναι πολύ απαιτητικό, αφού θα πάει σε επιλεγμένα live, όπου ξέρει ότι θα του αρέσει αυτό που θα ακούσει, και δεν ρισκάρει να ακούσει νέες μπάντες, με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ εύκολη η πρόσβαση αυτών στις μουσικές σκηνές.

Πιστεύετε ότι ο αγγλικός στίχος σας βοηθάει ή σας κρατάει πίσω;

Γιάννης: Σίγουρα στην Ελλάδα ο αγγλικός στίχος σε τραβάει πίσω, αφού δύσκολα θα προσέξει κάποιος τον αγγλικό στίχο.

Νίκος: Στην αρχή, είχαμε σκεφτεί και τον ελληνικό στίχο, αλλά επιλέξαμε τον αγγλικό, πρώτον, γιατί μας αρέσει, και μας εκφράζει και δεύτερον, η μουσική σου έτσι γίνεται πιο διεθνής, μέσω του YouTube ή του Spotify.

Αν ήσασταν μια οποιαδήποτε μπάντα που έχει υπάρξει στη μουσική βιομηχανία, ποια θα θέλατε να είστε;

Νίκος: Deftones.

Γιάννης: Morrison.

Ιάσωνας: Pink Floyd.

Παντελής: Tool, για τη μουσική και το μυστηριακό Lifestyle τους.

Δημήτρης: Radio Head.

Ποιου συγκροτήματος τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη θα θέλατε να ανοίξετε και πού θα τους πηγαίνατε μετά τη συναυλία στην πόλη;

Γιάννης: Των Tool, γι’ αυτό που προσφέρουν μουσικά και για το Lifestyle τους και μετά τη συναυλία θα τους πηγαίναμε στο Σταφύλι.

Ιάσωνας: Των System of a Down και θα τους πηγαίναμε άνετα για ρεμπέτικη βραδιά μετά!

Αποφασίζετε να κάνετε ένα live στην πόλη, πού θα το κάνατε;

Γιάννης: Θα μου άρεσε στη Ρωμαϊκή Αγορά, πάνω από την Πλατεία Αριστοτέλους ή κάπου όπου το περιβάλλον ταιριάζει με το ατμοσφαιρικό ύφος της μουσικής μας.

Ποιο σημείο στην πόλη θα επιλέγατε για να γυρίσετε ένα video clip σας;

Νίκος: Σχετική ερώτηση…γιατί στα άμεσα σχέδιά μας είναι να βγάλουμε ένα video clip…

Ιάσωνας: Μέσα στο Γεντί Κουλέ, στην απομόνωση, με σωστό φωτισμό θα είναι πολύ ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό.

Παντελής: Στο εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου!

Τι θα προτείνατε σε κάποιον να κάνει στην πόλη μια μέρα;

Ιάσωνας: Νομίζω ότι η πόλη προσφέρει τόσα πολλά, οπότε θα του πρότεινα να ψάξουμε μαζί και να δοκιμάσουμε εναλλακτικές επιλογές. Σίγουρα θα περιλαμβανόταν ένα live, κάποιο φεστιβάλ κινηματογράφου ή βιβλίου, ή ακόμα και μια μπύρα αργότερα σε κάποιο μαγαζί.

Γιάννης: Θα του έλεγα να αφήσει την πόλη να τον ταξιδέψει στους ρυθμούς της. Όλοι μας έτσι έχουμε περάσει τις πιο όμορφες στιγμές μας στην πόλη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Νίκος: Έχουμε ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι single, το οποίο είναι έτοιμο και θα κοινοποιηθεί επίσημα μόλις είναι έτοιμο και το video clip του. Λογικά θα υπάρχει και ένα live για την παρουσίαση του. Επίσης, θα κάνουμε ένα live στον πάνω όροφο του  Eightball στις 20 Απριλίου μαζί με τους Paranoir και τους Burn the Splinter.

Γιάννης: Παράλληλα, ολοκληρώνουμε στιχουργικά και μουσικά τα τελευταία μας κομμάτια από το συνολικό υλικό που θέλουμε να περιλαμβάνεται στο άλμπουμ που σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε, ενώ έχουμε βγάλει το πρώτο μας E.P., με τον τίτλο «Mirror Prison».

#SKG

Βασιλική Νικολή: “Το Balayage είναι η κατάλληλη τεχνική για τη σύγχρονη γυναίκα” @Backstage #SKG

Published

on

Η Vassiliki Nikoli μίλησε στο SKG247.gr για την κομμωτική, το Backstage και φυσικά για το #balayage!

Τι είναι για σένα η κομμωτική;

Η κομμωτική για μένα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου, κάνω επαγγελματικά το χόμπι μου!

Μίλησε μας για το Backstage!

Το Backstage δημιουργήθηκε για να δώσει στον καλεσμένο μας νότες δημιουργίας και θετικής ενέργειας. Στον σύγχρονο χώρο που δημιουργήσαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 77 & Αγίας Σοφίας), η αρμονία των χρωμάτων και η μινιμαλιστική διάθεση της διακόσμησης, μας επιτρέπει να δημιουργούμε χτενίσματα, χρώματα και κουρέματα ταιριαστά στο στυλ και τις ανάγκες όλων. ΤΟ BACKSTAGE ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ!

Ειδικεύεστε στο #balayage! Μίλησέ μας γι’ αυτή την τεχνική.

Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε εξειδικευμένοι σε ό,τι αφορά την περιποίηση μαλλιών. Το balayage είναι η κατάλληλη τεχνική για την σύγχρονη γυναίκα, η οποία θέλει να έχει πάντα περιποιημένα μαλλιά, να είναι στη μόδα και να μην είναι υποχρεωμένη να επισκέπτεται συχνά το κομμωτήριο για χρώμα. Είναι ιδανικό για τις περισσότερες ηλικίες και σχεδόν για όλα τα μήκη (εκτός από τα κοντά μαλλιά).

Με το #balayage Μπορείς πραγματικά να ζωγραφίσεις!

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον για την περιποίηση των μαλλιών του;

Η συμβουλή μου θα ήτανε πως η περιποίηση των μαλλιά σας θα πρέπει να είναι ανάλογη της περιποίησης του προσώπου σας ή του σώματός σας διότι είναι ο καθρέφτης της εμφάνιση σας! Εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας και επενδύστε στα μαλλιά σας. Αγαπήστε τα μαλλιά σας και θα σας το ανταποδώσουν!

Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στις κομμώσεις;

Η τάση του #2020 είναι οι αφέλειες (κοντές και μακριές) που τονίζουν ιδανικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα “pixie” κοντά κουρέματα που δίνουν μοναδικό στυλ και είναι κατάλληλα για τη γυναίκα η οποία έχει ανάγκη την αλλαγή. Επίσης τα “bob hair” είναι κούρεμα με χαρακτήρα και προσωπικότητα, εγώ προσωπικά το τιμώ τα τελευταία χρόνια όποτε το αγαπώ και ιδιαίτερα… Και φυσικά δεν μπορεί να μην δεν είναι τάση τα μακρυά φιλαριστά μαλλιά – Όπου έχουμε αέρα και κίνηση, τονίζουμε με μοναδικό τρόπο την θηλυκότητα μας.

Βέβαια, για μένα τάση είναι ότι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, οπότε δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τη μόδα κατά γράμμα αλλά να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αγαπάμε – ανεξάρτητα από το αν είναι μόδα ή όχι! Γιατί όπως βλέπετε η μόδα ανακυκλώνεται, επομένως όλα είναι στη μόδα αρκεί να είναι περιποιημένο και να το αγαπάμε για να μπορούμε να το στηρίζουμε!

 

👍 Facebook & Instagram

📱 2310 233939

Continue Reading

PEOPLE

Αλέξανδρος Τζοβάνης: Μετά τον έρωτα…

Published

on

Λίγες μέρες πριν το νέο του μουσικό εγχείρημα, ο Αλέξανδρος Τζοβάνης μας μίλησε για τις διαδρομές του συναισθήματος μετά τον έρωτα, αλλά και τα νέα επαγγελματικά του σχέδια.

Μίλησε μας γι’ αυτό το νέο σου μουσικό εγχείρημα.

Το πρότζεκτ “Μετά τον Έρωτα” είναι μία δουλειά που την ετοιμάζω εδώ και μήνες με τους συνεργάτες μου. Πρόκειται για ένα μουσικό πρόγραμμα, που παρεμβάλλονται σε κάποια σημεία απαγγελίες κειμένων ή ποιημάτων, το οποίο προσεγγίζει από άποψη ρεπερτορίου όλες τις πτυχές και όλα τα ενδεχόμενα του ανθρώπινου συναισθήματος μετά τον έρωτα. Το πρόγραμμα στηρίζουν μουσικά ο Αστέρης Τσαλίκης στο πιάνο και η Δέσποινα Σκέντου στο βιολί. Σε πρώτη φάση θα είμαστε 12, 19 και 26 Δεκεμβρίου στο French Keys.

 

Μετά τον έρωτα τι;

Υπάρχει άραγε απάντηση σε αυτό; Είναι τόσες πολλές οι διαδρομές του συναισθήματος. Πόνος, θυμός, απώλεια, αλλά και συνειδητοποίηση ακόμα και αίσθηση απελευθέρωσης. Μετά τον έρωτα, όλα ανοιχτά…

 

Τι είναι για σένα ο έρωτας.

Είναι στιγμές θέωσης που βιώνει ο άνθρωπος. Ο ερωτευμένος νιώθει ανίκητος και αυτό τον τοποθετεί αυτόματα σε κατάσταση χαράς και ζωής. Ο έρωτας είναι ευλογία ανείπωτη. Πολύ εύστοχα είπε ο Αλιγκέρι Ντάντε: ” Αγαπά πολύ λίγο όποιος μπορεί να διηγηθεί τον έρωτά του “.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Εκτός από το προσωπικό αυτό πρότζεκτ, έχω εμφανίσεις στη μουσικοθεατρική παράσταση Premiera στο Θέατρο Βεργίνα, καθώς και συναυλίες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με tango ρεπερτόριο. Μάλιστα, υπάρχουν όλες αναρτημένες στο site μου: www.tzovanis.com

Αυτό όμως που είναι η μεγάλη μου χαρά αλλά και αγωνία είναι η κυκλοφορία δύο τραγουδιών από την επερχόμενη δισκογραφία μου. Πρόκειται να ακουστούν για πρώτη φορά στις εμφανίσεις μου στο French Keys και έχω μεγάλη προσμονή να τα μοιραστώ με τον κόσμο. Ελπίζω το κοινό να τα αγκαλιάσει με τόση αγάπη όση και αυτή με την οποία γράφτηκαν!

 

Πώς φαντάζεσαι το νέο έτος που έρχεται;

Οι ημερομηνίες και οι αριθμοί μπορεί να αλλάζουν, μα η ουσία της ζωής παραμένει ίδια. Ο καθένας μας καθημερινά μέσα από μία καλή σκέψη ή πράξη να εμπνέεται για να είναι παρών στη ζωή. Να προσπαθούμε καθημερινά για να κερδίζουμε το αύριο. Ας κερδίζουμε άξια κάθε αύριο, αυτή είναι η ευχή μου.

Σ’ ευχαριστώ πολύ!

 

Continue Reading

#SKG

Μαρία Στεφάνου: “Όλοι έχουμε τον δικό μας χάρτινο κόσμο…”

Published

on

Λίγες μέρες πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του νέου της έργου “Ο χάρτινος κόσμος”, η γνωστή δημιουργός και θεατρική παραγωγός, Μαρία Στεφάνου, μίλησε στο skg247 τόσο για αυτή τη  νέα παράσταση, η ουσία της οποίας άπτεται της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων, όσο και για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια.

Πες μου λίγα λόγια για το νέο σου έργο, «Ο χάρτινος κόσμος»

«Ο χάρτινος κόσμος» έχει θέμα την ουσία της ζωής και την αξία της μοναδικότητας μας. Θα ζωντανέψει μέσα από τις φωνές, τις ερμηνείες και την έκφραση 30 καλλιτεχνών επί σκηνής και της ζωντανής μας ορχήστρας, στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Καλαμαριάς. Ξεκινάμε 17 Οκτώβρη για 8 βραδινές παραστάσεις κοινού 17,18, 19, 20 Οκτώβρη και 7, 8, 9 και 10 Νοέμβρη. Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων για όλη την ομάδα των καλλιτεχνών που έχουν βάλει το λιθαράκι τους ως την τελική ευθεία.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης σου;

Τα βιώματά μου. Είδα ότι υπήρξα τυφλή και ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω τα όσα αναγνώρισα σε μένα. Στην ουσία, το έργο αυτό περιγράφει την πορεία από το «Δεν υπάρχω του νου… στο υπάρχω και την αίσθηση της πραγματικής ζωής».

Νιώθεις ότι μέσα από αυτό καλλιτεχνικά έχεις πάει ένα βήμα παρακάτω;

Αυτό το έργο και όλη η διαδικασία δημιουργίας του με ωρίμασε σαν καλλιτέχνη, σαν άνθρωπο, σαν συντονιστή, σαν παραγωγό, σαν οδηγό και σαν δασκάλα. Μαθαίνω από όλους και απολαμβάνω όλα τα στάδια, δοκιμάζοντας νέες μορφές και τρόπους έκφρασης. Στην ουσία μαθαίνω εμένα περισσότερο μέρα με την ημέρα. Να εκφράζομαι και να εμφανίζομαι. Νοιώθω να πατάω στα πόδια μου κάθε μέρα και πιο γερά. Αρχίζω να είμαι παρούσα και να λέω «Εγώ είμαι εδώ».

Ο χάρτινος κόσμος είναι ο ψεύτικος κόσμος που φτιάχνουμε όλοι με το νου μας;

Είναι όλα τα νομίζω, τα υποθέτω και τα πιστεύω που χτίζουμε σταδιακά μεγαλώνοντας και μας κάνουμε να φεύγουμε απ’ την πραγματική ουσία της ζωής μας, τα θέλω, την ανάγκη και το μου αρέσει μας. Ποιότητες τόσο λεπτές και τρυφερές, πλέον δυσδιάκριτες ανάμεσα απ’ όλα τα  «χαρτιά» που φέρουμε. Ζούσα χρόνια μέσα σε αυτόν τον κόσμο, αρνούμενη να με δω. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσω στους ανθρώπους για αυτό τον χάρτινο κόσμο μου, την τρέλα που φέρει και τη μανία να με κάνω κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είμαι… Εξάλλου, όλοι έχουμε το δικό μας χάρτινο κόσμο.

Τι άλλα σχέδια έχεις για φέτος;

Φέτος ανεβάζω για 3η χρονιά την πρώτη μου μουσική δημιουργία, το «Ένα Βήμα Τη Φορά The Musical», με θέμα τη διαδρομή προς την αγάπη εαυτού μέσα απ’ τον δρόμο των συναισθημάτων, στο θέατρο «Αθήναιον» για όλα τα Σάββατα του Νοέμβρη στις 17.00μμ. Παράλληλα, επανακυκλοφορώ το ομώνυμο βιβλίο μου Ένα Βήμα Τη  Φορά, που εξάντλησε ήδη την 1η του χιλιάδα και ετοιμάζω νέες συνεργασίες και σημεία πώλησης. Είμαι ευγνώμων για τον κόσμο που μας έχει αγκαλιάσει τόσο θερμά και το θέλω μου είναι να συνεχίσουμε μέχρι τα έργα και τα βιβλία μου να απλωθούν σε όλο τον κόσμο και σε όλους όσους τα έχουν ανάγκη.

“Ο χάρτινος κόσμος” της Μαρίας Στεφάνου

Συντελεστές και Συνδημιουργοί

Σκηνοθεσία – Κείμενο – Μουσική Σύνθεση Μαρία Στεφάνου
Χορογραφίες Μαρία Στεφάνου, Ευγενία Ψωμιάδου
Οργάνωση Παραγωγής Χαρίκλεια Μαρή
Μαέστρος & Ενορχήστρωση Κωνσταντίνος Γκιβίσσης
Εναρμονήσεις Κωνσταντίνα Νικίδου
Επιπλέον Συνθέτες Παναγιώτης Καπρίτσιος, Χαρίκλεια Μαρή, Θεοδώρα Καζίδου

Ορχήστρα
Πλήκτρα Κωνσνταντίνος Γκιβίσσης
Πιάνο Κωνσταντίνα Νικίδου
Τύμπανα – Drums Αλέξανδρος Μακατσέλος
Κιθάρα ηλεκτρική & κλασική Γιώργος Τσέλιος
Βιολί Νίκος Κουθούρης
Κόντρα Μπάσο Γιάννης Καμπανταϊδης

Οι Ρόλοι μας
Αξία Χαρίκλεια Μαρή
Νους Αχιλλέας Ελευθεριάδης
Έλλειψη Βιβή Μιτσίτσκα
Λέξη Θεοδώρα Καζίδου
Το 1 Του Φαίνεσθαι Παυλίνα Αμοιρίδου
Το 1 Της Αναγνώρισης Μαριάνθη Παπαλάμπρου
Το Καλό Και Καθώς πρέπει 1 Ανδρομάχη Κοσκερίδου
Το Πλούσιο 1 Παναγιώτης Καπρίτσιος
Μικρό Πλούσιο 1 Γιώργος Βροχίδης
Μικρό Έξυπνο 1 Παναγιώτης Παπαϊωάνου
Ζωή Αριάδνη Ρόδα
Ζυγαριά Σοφία Ιωαννίδου
Περιθωριακός Σταύρος Τάχος

Ηθοποιοί – Τραγουδιστές – Χορευτές – Corus
Ευγενία Ψωμιάδου, Ρεβάζι Κουρουχασβίλη,
Κέλμετ Τζέλο, Ιωάννα Κωστοπούλου, Βαγγέλης Καρακάτσης, Πασχάλης Τερζής

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.