Connect with us

PEOPLE

Οι 5M αποκαλύπτονται στο SKG247.gr

Published

on

Οι , ή αλλιώς ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Ιάσωνας, ο Παντελής και ο Δημήτρης, είναι ένα πενταμελές συγκρότημα με ροκ αναφορές και αγγλόφωνο στίχο. Δημιουργήθηκαν το 2015 και απο τότε έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης, αλλά και festival εντός και εκτός πόλης.

Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Ιάσωνας: Αρχικά γνωριστήκαμε και φλερτάραμε μουσικά εγώ με τον Παντελή μέσα από τη σχολή μας, όπου και συζητούσαμε για τη δημιουργία μιας μπάντας εντελώς πλατωνικά, χωρίς πολλούς στόχους. Αργότερα, προστέθηκε ο Νίκος και ο πρώτος μας ντράμερ. Όλοι μαζί ξεκινήσαμε να κάνουμε διασκευές ροκ κομματιών, πιο χαλαρά στην αρχή και πιο σοβαρά μετά το πρώτο μας live.

Γιατί ονομαστήκατε 5M;

Νίκος: Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από το όνομά μας, αλλά δεν θέλουμε να το αποκαλύψουμε. Προέκυψε τυχαία, όταν ψάχναμε ένα όνομα για το πρώτο μας live, μας άρεσε και είπαμε να το κρατήσουμε.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Παντελής: Ως προς το είδος και τις επιρροές της μουσικής μας υπάρχει μια διαρκής εξέλιξη, της οποίας κομμάτι είναι και η αλληλεπίδραση που έχουμε μεταξύ μας.

Ιάσωνας: Αυτό που εννοεί ο Παντελής είναι ότι ξεκινώντας επηρεαστήκαμε από κάποια πράγματα, από ένα είδος μουσικής και τα προσωπικά μας μουσικά βιώματα, αλλά με τον καιρό το σημείο αναφοράς μας άλλαξε, και αυτό ακούγεται και στη μουσική μας.

Γιάννης: Αν και όλοι μας έχουμε διαφορετικές επιρροές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι υποσυνείδητες, πλέον δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς με βάση το οποίο γράφουμε τη μουσική μας. Τα τελευταία δυο χρόνια, τουλάχιστον, κινείται σε ένα πλαίσιο ατμοσφαιρικό και δίνουμε έμφαση στο συναίσθημα. Βαθύς στόχος μας είναι να επηρεάσουμε συναισθηματικά κάποιον που ακούει τα τραγούδια μας.

Με ποια φράση θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν την έχει ακούσει ποτέ;

Δημήτρης: Δεν μπορώ να το προσδιορίσω με μια φράση, είναι rock, progressive και ατμοσφαιρική ταυτόχρονα.

Παντελής: «Sweet and Power» θα έλεγα.

Τι είναι για εσάς η μουσική;

Ιάσωνας: Η μουσική είναι τέχνη και, για μένα, η τέχνη είναι συναίσθημα. Η μουσική έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης που δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Νίκος: Είναι τρόπος ελεύθερης έκφρασης, τρόπος ζωής και η ίδια η καθημερινότητα.

Παντελής: Για μένα είναι ένας τρόπος να ανακαλώ αναμνήσεις μέσω της μουσικής, ενώ δημιουργώ και αναμνήσεις μέσα από τη μουσική.

Δημήτρης: Αυτό που έχουμε μέσα μας και θέλουμε να μεταφέρουμε.

Γιάννης: Τρόπος ζωής, σίγουρα, στήριγμα, ναρκωτικό, αλλά και τέχνη.

Πόσο εύκολο είναι να κινείστε στους μουσικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης;

Νίκος: Είναι δύσκολο, γιατί είμαστε και Ελλάδα και Θεσσαλονίκη, είναι λίγα τα μαγαζιά που μπορείς να παίξεις, και, παράλληλα, είναι δύσκολο να «ανοίξεις» μια πιο μεγάλη μπάντα, γιατί θέλει να το κυνηγάς συνέχεια.

Ιάσωνας: Οικονομικά είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν συντηρείται μια μπάντα από τη μουσική της. Από εκεί και πέρα, σχετίζεται και με την ίδια τη φύση σου ως άνθρωπος, αφού θα βρεις ευκαιρίες, αρκεί να είσαι δεκτικός και, όπως επιζητάς τη στήριξη, έτσι να στηρίζεις και εσύ τους συναδέλφους σου.

Το κοινό εδώ είναι πολύ απαιτητικό, αφού θα πάει σε επιλεγμένα live, όπου ξέρει ότι θα του αρέσει αυτό που θα ακούσει, και δεν ρισκάρει να ακούσει νέες μπάντες, με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ εύκολη η πρόσβαση αυτών στις μουσικές σκηνές.

Πιστεύετε ότι ο αγγλικός στίχος σας βοηθάει ή σας κρατάει πίσω;

Γιάννης: Σίγουρα στην Ελλάδα ο αγγλικός στίχος σε τραβάει πίσω, αφού δύσκολα θα προσέξει κάποιος τον αγγλικό στίχο.

Νίκος: Στην αρχή, είχαμε σκεφτεί και τον ελληνικό στίχο, αλλά επιλέξαμε τον αγγλικό, πρώτον, γιατί μας αρέσει, και μας εκφράζει και δεύτερον, η μουσική σου έτσι γίνεται πιο διεθνής, μέσω του YouTube ή του Spotify.

Αν ήσασταν μια οποιαδήποτε μπάντα που έχει υπάρξει στη μουσική βιομηχανία, ποια θα θέλατε να είστε;

Νίκος: Deftones.

Γιάννης: Morrison.

Ιάσωνας: Pink Floyd.

Παντελής: Tool, για τη μουσική και το μυστηριακό Lifestyle τους.

Δημήτρης: Radio Head.

Ποιου συγκροτήματος τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη θα θέλατε να ανοίξετε και πού θα τους πηγαίνατε μετά τη συναυλία στην πόλη;

Γιάννης: Των Tool, γι’ αυτό που προσφέρουν μουσικά και για το Lifestyle τους και μετά τη συναυλία θα τους πηγαίναμε στο Σταφύλι.

Ιάσωνας: Των System of a Down και θα τους πηγαίναμε άνετα για ρεμπέτικη βραδιά μετά!

Αποφασίζετε να κάνετε ένα live στην πόλη, πού θα το κάνατε;

Γιάννης: Θα μου άρεσε στη Ρωμαϊκή Αγορά, πάνω από την Πλατεία Αριστοτέλους ή κάπου όπου το περιβάλλον ταιριάζει με το ατμοσφαιρικό ύφος της μουσικής μας.

Ποιο σημείο στην πόλη θα επιλέγατε για να γυρίσετε ένα video clip σας;

Νίκος: Σχετική ερώτηση…γιατί στα άμεσα σχέδιά μας είναι να βγάλουμε ένα video clip…

Ιάσωνας: Μέσα στο Γεντί Κουλέ, στην απομόνωση, με σωστό φωτισμό θα είναι πολύ ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό.

Παντελής: Στο εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου!

Τι θα προτείνατε σε κάποιον να κάνει στην πόλη μια μέρα;

Ιάσωνας: Νομίζω ότι η πόλη προσφέρει τόσα πολλά, οπότε θα του πρότεινα να ψάξουμε μαζί και να δοκιμάσουμε εναλλακτικές επιλογές. Σίγουρα θα περιλαμβανόταν ένα live, κάποιο φεστιβάλ κινηματογράφου ή βιβλίου, ή ακόμα και μια μπύρα αργότερα σε κάποιο μαγαζί.

Γιάννης: Θα του έλεγα να αφήσει την πόλη να τον ταξιδέψει στους ρυθμούς της. Όλοι μας έτσι έχουμε περάσει τις πιο όμορφες στιγμές μας στην πόλη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Νίκος: Έχουμε ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι single, το οποίο είναι έτοιμο και θα κοινοποιηθεί επίσημα μόλις είναι έτοιμο και το video clip του. Λογικά θα υπάρχει και ένα live για την παρουσίαση του. Επίσης, θα κάνουμε ένα live στον πάνω όροφο του  Eightball στις 20 Απριλίου μαζί με τους Paranoir και τους Burn the Splinter.

Γιάννης: Παράλληλα, ολοκληρώνουμε στιχουργικά και μουσικά τα τελευταία μας κομμάτια από το συνολικό υλικό που θέλουμε να περιλαμβάνεται στο άλμπουμ που σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε, ενώ έχουμε βγάλει το πρώτο μας E.P., με τον τίτλο «Mirror Prison».

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PEOPLE

Η ομάδα του “The trajectory of an idea” αποκαλύπτεται στο skg247.gr

Published

on

 

Συναντήσαμε δυο μέλη από την ομάδα του project The trajectory of an idea , τη Δροσιά Τριαντάκη , η οποία ασχολείται με τη χορογραφία και την ερμηνεία και τον Dani Joss, ο οποίος ασχολείται με τη μουσική επένδυση του χορού και μας μίλησαν για την πρωτότυπη αυτή ιδέα και για τα μελλοντικά τους σχέδια

 

Πως θα περιγράφατε με μια φράση το τι είναι το Trajectory of an Idea?

Είναι διαδραστική παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να συνδέσει κίνηση, ήχο, και βίντεο.

 

Ποια η σύνδεση χορού και τεχνολογίας;

Ο χορός είναι ένα καλλιτεχνικό μέσο, ένας αφαιρετικός επικοινωνιακός δίαυλος που χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος. Η τεχνολογία είναι εργαλείο: στην προκειμένη, τη χρησιμοποιούμε για να συνδέσουμε το χορό με άλλα μέσα. Η όλη ιδέα μας οδήγησε στο να πληροφορηθεί και το θέμα της παράστασης από αυτή την αισθητική, και έτσι, κατά κάποιον υποκειμενικό τρόπο, η απάντηση θα δοθεί στη σκηνή.

 

Τι είναι για εσάς ο χορός;

Είναι μέσο έκφρασης ιδεών, όπως και οι τέχνες γενικότερα. Μέσω της ιστορίας του, είναι ταυτόχρονα επίσης λεξιλόγιο και γραμματική της κίνησης.

 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το είδος χορού;

Δροσιά: Το χαρακτηριστικό ιδίωμα χοροθεάτρου από το οποίο ξεκινάμε τη χορογραφική διαδικασία αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα από την Pina Bausch, η οποία δίδασκε στο πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν της Γερμανίας, από όπου και αποφοίτησα, οπότε το ένα πράγμα έφερε το άλλο.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Ίσως το να βρίσκουμε τρόπους και μέσα να υλοποιούμε σύνθετα projects όπως το Trajectory of an Idea, αλλά επίσης να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε τα κομμάτια μας να θέτουν νέα ερωτήματα και να εξερευνούν καινούριους δρόμους.

 

Αν κάνατε μια παράσταση σε ένα εξωτερικό χώρο της πόλης, ποιος θα ήταν αυτός;

 

Πολλές οι πιθανές απαντήσεις. Ίσως στον αρχαιολογικό χώρο κάτω από την 3ης Σεπτεμβρίου.

 

Τι είναι το cyberpunk και πως αυτό συνδέεται με τον χορό;

To Cyberpunk είναι αισθητική δανεισμένη από επιστημονική φαντασία, κυρίως από συγγραφείς όπως ο Philip K. Dick και ο Harlan Ellison, που εικονίζει ένα μέλλον δυστοπικού χαρακτήρα, με έντονο το χαρακτηριστικό της κοινωνικής αλλά και σωματικής αλλαγής που επιφέρει η υψηλή τεχνολογία. Οι επιρροές αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια των παραστατικών τεχνών από καλλιτέχνες όπως ο Stelarc, αλλά στο χώρο του χορού και χοροθεάτρου δεν έχουν εμφανιστεί πολύ.

 

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η ανταπόκριση του κοινού;

Πιστεύουμε πως, με τον τρόπο που έχουμε δομήσει την παράσταση, έχουμε πετύχει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ του κατανοητού και του πολυεπίπεδου. Από αυτούς που έχουν απλά την περιέργεια να δουν πώς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, ως αυτούς που θέλουν να δουν πώς μας βοηθά στο να εκφράσουμε νοήματα, η παράσταση ουσιαστικά απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, χωρίς να χάνει όμως την πειραματική διάθεση, την επαφή με τη σύγχρονη μουσική, και τα άλλα χαρακτηριστικά των έργων της ομάδας μας.

 

Αν η Θεσσαλονίκη ήταν ένα είδος χορού, ποιο θα ήταν και γιατί;

Αποκλείεται να ήταν μόνο ένα, έχει υπάρξει με τόσους διαφορετικούς τρόπους, έχουν συνυπάρξει παραδόσεις, γλώσσες, συνήθειες… Επομένως ή θα ήταν κάποιου είδους περίεργη μίξη, ή απλά ένας σκελετός που να υπογραμμίζει τους κοινούς άξονες, κοιτώντας πάντα μπροστά. Η δεύτερη περίπτωση ίσως είναι περισσότερο ελπίδα παρά εκτίμηση.

Στα ελληνικά η μετάφραση του τίτλου της παράστασης είναι “η πορεία μιας ιδέας”. Ποια είναι αυτή η πορεία;

Η πορεία, ή τροχιά, εκφράζεται μεταφορικά χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο μιας ανθρώπινης ζωής: μια ιδέα γεννιέται, μεγαλώνει, ωριμάζει. Κάθε στάδιο χρησιμοποιεί και άλλες, δευτερεύουσες μεταφορές. Χρησιμοποιούμε πολύ τη θεωρία του κλασικού βιβλίου “Ο Μεταφορικός Λόγος” των Lakoff και Johnson (στα Αγγλικά: “Metaphors We Live By”).

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Για το φθινόπωρο, ετοιμάζουμε ένα ακόμη project με τεχνολογία, το Stream: synergy meeting vol.2, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτισμού της Ρηνανίας-Βεστφαλλίας (Γερμανία), όπου η τεχνολογία που αναπτύξαμε θα χρησιμοποιηθεί σε αυτοσχεδιαστικά πλαίσια, με καλεσμένους μουσικούς. Φυσικά δουλεύουμε για τις δυο διεθνείς διοργανώσεις μας, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού Thessaloniki Cinedance International, που θα γίνει για 2η χρονιά στις 28 και 29 Σεπτέμβρη, αλλά και το Unit Motives, το διεθνές φεστιβάλ σόλο χορογραφίας και σύγχρονης μουσικής, που θα γίνει για 4η φορά τον Μάρτιο του 2020. Δουλεύουμε την επόμενη χοροθεατρική παραγωγή μας στο επίπεδο του concept ακόμα, και φυσικά πάντα αναζητούμε ενδιαφέρουσες δράσεις σε χορό, performing arts, και μουσική, για να φιλοξενήσουμε στο Vitruvian Thing.

Continue Reading

PEOPLE

Γιώργος Μάρκουλης: “Μουσική για μένα σημαίνει αισθάνομαι”

Published

on

Ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουσιστής Γιώργος Μάρκουλης, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την επιτυχία του “Χαμένο κορμί”, μίλησε στο www.skg247.gr και τον Αλέξανδρο Πήχα για τη μουσική, τα όνειρά του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια, όπως το νέο του τραγούδι με τίλτο “Δε γουστάρω άλλο ψέμα”, του οποίου το video clip κυκλοφορεί σημερα από την BlackBox Musics, φωτογραφίες απο τα back stage του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πες μου τρία πράγματα για σένα που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο.

Είμαι Ταύρος στο Ζώδιο, αρκετές φορές εγωιστής, και πριν κάνω το οτιδήποτε το σκέφτομαι καλά!

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Ξεκίνησα σε ηλικία 18 ετών να παίζω κρουστά σε ένα μικρό μαγαζί με ζωντανή ορχήστρα, ώσπου ένα βράδυ μου έδωσαν το μικρόφωνο να τραγουδήσω! Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησα τα μαθήματα φωνητικής & αργότερα στο ίδιο μαγαζί την επόμενη σεζόν “άνοιγα” το πρόγραμμα. Θυμάμαι ότι το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν το ‘Μόνο για ‘σένα’ του Νίκου Βέρτη !

 

Τί είναι για σένα η μουσική και το τραγούδι με μια φράση;

Μουσική σημαίνει για ‘μένα, αισθάνομαι & όχι ακούω!

 

 

 

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Μια αξιοπρεπής και σταθερή πορεία στον χώρο! Θέλω  ο κόσμος να αγαπήσει εμένα και τα τραγούδια μου, να γινόμαστε μια παρέα κάθε βράδυ! Όνειρό μου είναι να καταφέρω να κάνω μια καινούργια πρόταση στην αγορά της μουσικής!

 

Ποια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Νομίζω ότι η συνεργασία που έχω τώρα με τον Zani Knock Out είναι η καλύτερη λόγω χημείας και απόψεων, γι’ αυτό και υπογράψαμε συμβόλαιο και είναι ο παραγωγός μου! Υπάρχει μεταξύ μας εμπιστοσύνη και πιστεύουμε πολύ ο ένας τον άλλον.

 

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι  στο “ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ” , στην παραλιακή στην Αθήνα,  κάθε Παρασκευή και Σάββατο!  Σας περιμένω όλους, να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά!

 

Αν μπορούσες να είσαι οποιασδήποτε τραγουδιστής έχει υπάρξει στη μουσική βιομηχανία, ποιος θα ήθελες να ήσουν και που θα τον πήγαινες στη Θεσσαλονίκη;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει μια δική του ταυτότητα ,δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση κάποιου άλλου..

 

Που θα πήγαινες στη Θεσσαλονίκη αν είχες μια τελείως ελεύθερη μέρα στην πόλη;

Θα πήγαινα στη νέα παραλία να περπατήσω, να φάω παγωτό και να γελάω ξένοιαστα, απολαμβάνοντας την ομορφότερη πόλη!

 

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου, που θεωρείς ότι σε έχει βοηθήσει στη μέχρι τώρα πορεία σου;

 Δεν βιάζομαι & έχω υπομονή!

           

«Χαμένο κορμί» ή καλό παιδί…ποιος κερδίζει τελικά;

Σε κάποιες περιπτώσεις το ένα & σε κάποιες το άλλο, ανάλογα τις περιστάσεις …άρα ισοπαλία 🙂

 

Σε ποιο μέρος της Θεσσαλονίκης θα έκανες γυρίσματα για ένα video clip σου;

Στα Κάστρα,  ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς «Θεσσαλονίκη»;

Minimal coffee, για τον καλύτερο καφέ της πόλης και SunAngel Solarium, για το καλύτερο μαύρισμα!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μετά το ‘Χαμένο κορμί’ το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από τον κόσμο, έρχεται το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα. Ο τίτλος του νέου τραγουδιού είναι, «Δεν γουστάρω άλλο ψέμα» σε παραγωγή Zani Blasin και πάλι!

Είναι ένα τραγούδι το οποίο πιστεύουμε πάρα πολύ και θεωρούμε ότι αποτελεί πρόταση.

Ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο κι εμείς!!!

Μουσική: Zanis Blasin

Στίχοι: Zanis Blasin / Μαρία Αγγελάτου

Κυκλοφορεί απο την BlackBox Music σε συνεργασία με την Digital Ray Records.

Continue Reading

PEOPLE

Η Χαρίκλεια Μαρή αποκαλύπτεται στο SKG247.gr

Published

on

Συναντήσαμε την νεαρή και ταλαντούχα δημιουργό, ερμηνεύτρια και δασκάλα Χαρίλεια Μαρή στις Ενοχές και εκείνη μας άνοιξε την καρδιάς της και μας μίλησε για τη σχέση της με τη μουσική, τη Θεσσαλονίκη, το νέο της τραγούδι, αλλά και τις κρυφές της επιθυμίες

Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με τρία επίθετα, ποια θα επέλεγες;

Σίγουρα το πρώτο θα ήταν δημιουργική, γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, είτε όταν παίζαμε με την αδερφή μου είτε και μόνη μου ακόμα, να δημιουργώ ένα concept, να φτιάχνουμε κοστούμια ή ένα θεατρικό ή ακόμα όταν της έγραφα τραγούδια. Μέχρι και για τα μαθήματα, πολλές φορές, ο μπαμπάς μου έβαζε τις λέξεις στη σειρά και έφτιαχνε τραγούδια, για να τα μάθω γρηγορότερα.

Θα πω και ενθουσιώδης, το οποίο για μένα δεν είναι απαραίτητα θετικό ως χαρακτηριστικό, γιατί ενθουσιάζομαι και πολλές φορές χάνω την ουσία αυτού που συμβαίνει, παρασυρόμενη από τα συναισθήματά μου.

Ίσως και σοβαρή. Για αρκετό καιρό δεν ήξερα πως να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό και προσπαθούσα με «ψεύτικούς» τρόπους να το καταφέρω, να γίνω αποδεκτή με κάποιο τρόπο. Δεν είχα τη σοβαρότητα και την αυτοπεποίθηση απέναντι σ’ εμένα.

Πως προέκυψε το Amersa;         

Το Amersa είναι το καλλιτεχνικό μου, το οποίο ξεκίνησα να χρησιμοποιώ στο Γυμνάσιο, όταν έψαχνα ένα τρόπο να υπογράφω τα κείμενά μου  (γιατί τότε δεν μου άρεσε το όνομά μου). Δεν θυμάμαι είναι η αλήθεια πως το βρήκα, αλλά προέρχεται από τις πρώτες αρχαίες Ελληνίδες μούσες, προστάτιδες των δέντρων.

Τι είναι για σένα το musical performing;

Είναι ο χορός, το τραγούδι και η υποκριτική ενωμένα, με σκοπό την έκφραση των συναισθημάτων ενός ρόλου ή μιας σκηνής. Εγώ πάντα συνδέω το performing με το συναίσθημα, με το τι έχω να πω ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Άλλωστε αυτό που λέω συνήθως, είναι πως το δύσκολο δεν είναι να μάθεις το πως να συνδυάζεις αυτές τις τέχνες, αλλά ο τρόπος που μπορείς να μεταφέρεις το δικό σου μοναδικό συναίσθημα, να ανοίξεις και να φανείς ο ίδιος ως άνθρωπος.

Εκτός από musical performer είσαι και δασκάλα. Πως προέκυψε η διδασκαλία στη ζωή σου;

Αφού τελείωσα στο ΙΙΕΚ Δέλτα Performing Acts, το κυνήγησα και το κυνηγάω πολύ μόνη μου. Έτσι, βρήκα πρακτική στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όταν αποφάσισα ότι θέλω να εργάζομαι αποκλειστικά και μόνο για τις τέχνες. Έστειλα το βιογραφικό μου στο ΣΥΝ στη Θέρμη και στο Χορωδείο όπου δουλεύω μέχρι και σήμερα. Οι άνθρωποι εκεί είδαν τον αυθορμητισμό μου, την αγάπη μου και τον τρόπο που θέλω να μεταφέρω αυτά τα δυο μέσω της διδασκαλίας και έτσι ξεκίνησε η όμορφη συνεργασία μας.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Αν ρωτούσες τον μικρό μου εαυτό θα σου έλεγε ότι τα περισσότερα όνειρά μου έχουν πραγματοποιηθεί (να τραγουδάω, να είμαι στην σκηνή ως ηθοποιός, να έχω μαθητές, να παίξω σε ταινία, να γράφω την δική μου μουσική, κ.α.). Πλέον κάθε μέρα βάζω νέους στόχους και τους πετυχαίνω.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες, το οποίο δεν έχεις κοινοποιήσει ποτέ;

Θέλω από μικρό παιδί να πάω στην Eurovision. Είχα φτιάξει ένα μπλοκάκι όπου σημείωνα ποιοι διαγωνίζονται κάθε χρόνο από την Ελλάδα, αν μου άρεσαν προσωπικά, κολλούσα φωτογραφίες τους. Μου αρέσει γενικά ως θεσμός και θα ήθελα πολύ να πάω. Μάλιστα φέτος το έτρεξα όχι αρκετά όμως, είχα μια επικοινωνία και με την ΕΡΤ και με το ΡΙΚ, αλλά ως εκεί. Είναι τρελό γιατί έχω γράψει ήδη το τραγούδι, έχω σκεφτεί τη χορογραφία, το τι θα φοράμε, ακόμα και το πως θα ήθελα τα φώτα στη σκηνή, αλλά ακόμα δεν ξέρω το πως θα το επικοινωνήσω!

Ποιο είναι το motto σου;

Είναι μια Ιαπωνική φράση, η οποία προέρχεται από μια κίνηση (καϊτέν) από το Ninjutsu, την πολεμική τέχνη που έκανα για χρόνια και μάλιστα την έχω και τατουάζ. H φράση λέει «Το μυστικό της ζωής είναι να πέσεις επτά φορές και να σηκωθείς οκτώ».

Από που αντλείς την έμπνευσή σου;

Να σου πω την αλήθεια, την αντλώ από αυτά που νιώθω. Παλαιότερα, όταν περνούσα μια πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, τα κομμάτια που έγραφα ήταν πιο μυστήρια όπως όταν πέθανε η γιαγιά μου που έγραψα το Bones, το οποίο μιλάει για εκείνη τη μέρα και το τι βίωσα. Τότε ένοιωθα πιο άνετα να μιλήσω πράγματα όπως η κατάθλιψη, τώρα θέλω να εκφράσω πιο φωτεινά συναισθήματα και ανησυχίες. Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο single μου «Tears of Shame», με την Κρίστυ Μπότσεβα, τον Γιώργο Τσέλιο και τον Γιώργο Κατρανιά, τον μόνιμο μουσικό μου συνεργάτη, το οποίο μιλάει για το πως καταπιέζουμε τον εαυτό μας σε μία σχέση και το πως αισθανόμαστε μέσα σε έναν χωρισμό.

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Χαίρομαι πολύ για όλες μου τις συνεργασίες και η καθεμιά είναι ξεχωριστή. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό βέβαια είναι η συνεργασία μου με τη Μαρία τη Στεφάνου. Μία υπέροχη συνεργασία, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό, αλλά και σε φιλικό. Είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει απίστευτα πολύ στην ζωή μου, σε ό,τι κάνω και ό,τι είμαι μέχρι σήμερα, μαζί εξελισσόμαστε και δημιουργούμε.

Εννοείται, πάντως, ότι ξεχωρίζω και άλλες συνεργασίες μου, όπως ο Αστέρης ο Νάτσιος, ο Ανδρέας ο Μαρκάτης, με τον οποίο κάναμε μαζί το κομμάτι για το Thessaloniki Pride Festival ονόματι “Definition of Love” και τέλος, ο μόνιμος συνεργάτης μου Γιώργος Κατρανιάς, ο οποίος όταν δεν με ήξερε και δεν με πίστευε κανείς, με βοήθησε και βγάλαμε μαζί τον πρώτο μου δίσκο.

Αν έγραφες ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τη Θεσσαλονίκη, τι τίτλο θα του έδινες και που θα τοποθετούσες τα γυρίσματα του video clip του;

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση… τη Θεσσαλονίκη την αγαπάω, γιατί έχουμε μια αύρα εδώ, τόσο ως άνθρωποι, όσο και ως πόλη, που σου δίνει έμπνευση. Αν έγραφα ένα τραγούδι γι’ αυτή, θα ήταν κάτι που θα ξεκινούσε από υποτονικό ρυθμό ίσως, αλλά θα έφτανε να γίνει ελπιδοφόρο και θα του έδινα τον τίτλο «City of Blues». Τώρα το που θα τοποθετούσα το video clip… έχω σκεφτεί πολλά video clip με τον ΟΑΣΘ, να ξέρεις (γέλια). Μάλλον θα ήταν στους δρόμους της πόλης και σε κάποιο κτήριο νεοκλασικό και διατηρητέο.

Αν δεν ήσουν η Χαρίκλεια, ποιος/α θα ήθελες να είσαι και που θα τον/την πήγαινες στην Θεσσαλονίκη για ένα καφέ;

Θα ήθελα να ήμουν ο Michael Jackson, γιατί ήταν αυτοδίδακτος και μοναδικός στο είδος του. Επίσης, θα ήθελα να μάθω πως είναι να είσαι άντρας. Θα τον πήγαινα κάπου στα κάστρα, γιατί έχουν πολύ ωραία θέα της πόλης.

Αν είχες μια ελεύθερη μέρα στην πόλη, χωρίς υποχρεώσεις, τι θα έκανες;

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να έχω μια τέτοια μέρα… Θα ήθελα να κάνω κάτι καινούργιο, μια βόλτα στο δάσος, ένα μασάζ, κάτι για να χαλαρώσω και να ηρεμήσω.

Ποια είναι τα επόμενά σου καλλιτεχνικά βήματα;

Πέρα από το Tears of Shame που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα single, το «Dreams», ένα καθαρά προσωπικό. Όλα μου τα κομμάτια έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα, γιατί αποτελούν μέρη της ψυχής μου. Παράλληλα, τρέχουμε με τη Μαρία (σσ. Στεφάνου) για το νέο μας έργο «Το 10 το καλό και ο χάρτινος κόσμος The Musical», που θα ανέβει στον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Τέλος, έχω ξεκινήσει και τις ηχογραφήσεις για το νέο μου άλμπουμ, το οποίο μάλλον θα έχει τον τίτλο «Sacrifice».

 

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.