Connect with us

PEOPLE

Αλέξανδρος Τζοβάνης: Εμπνέομαι από τα μάτια των ανθρώπων, τον καθρέπτη της ψυχής.

Published

on

Ο μπασοβαρύτονος Αλέξανδρος Τζοβάνης γεννήθηκς στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε κλασικό τραγούδι στη Βιέννη, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε σκηνές της Αυστρίας και της Γερμανίας. Το 2017 εκδόθηκε και η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα”. Με αφορμή τις συναυλίες του με τίτλο “Σαν τις χορδές του ανέμου…”, στις 12 και 13 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη” μας μίλησε για την έμπνευσή του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Πες μου τρία πράγματα που θα ήθελες να μοιραστείς με το κοινό για σένα;

Επίτρεψέ μου να κάνω έναν ελιγμό και να σου απαντήσω ως εξής: με το κοινό θέλω να μοιράζομαι την έμπνευσή μου για τη μουσική, την ειλικρίνεια των στίχων που τραγουδάω και εμμέσως τους λόγους που εμφανίζομαι μπροστά τους.

Πως θα περιέγραφες με μια φράση το είδος της μουσικής, το οποίο υπηρετείς, σε κάποιον που δεν το έχει ακούσει ποτέ;

Θα έλεγα ότι είναι μία κλασικότροπη προσέγγιση της μουσικής που απορρέει από την ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα. Δεν θα ήθελα να βάλω κάποια ταμπέλα που να αδικεί τα είδη με τα οποία ασχολούμαι.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το κλασικό τραγούδι;

Συγκεκριμένα για το κλασικό τραγούδι θα τον συμβούλευα να επιδιώξει σπουδές στο εξωτερικό, γιατί εκεί ευνοεί το περιβάλλον στην εμβάθυνση της τεχνικής του τραγουδιού και στη διαμόρφωση της λεγόμενης κλασικής παιδείας. Σαφώς το σημαντικότερο είναι να τραγουδάει κανείς για την ψυχή του και να καταφέρνει να εμπνεύσει μέσα από αυτό και άλλους.

Εκτός από μουσικός είσαι και ποιητής. Ποια θεωρείς πως είναι η σχέση τους με την ανθρώπινη φύση;

Καθετί το αρμονικό, καθετί που προσφέρει ηρεμία στον άνθρωπο είναι για μένα δείγμα σύνδεσης με την ψυχή του και άρα με τη φύση του. Μπορεί να εκφράζεται με νότες, με λέξεις, με χρώματα…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γαλήνη στο νου.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει;

Ένας καλλιτέχνης δεν χρειάζεται πολλά για να εμπνευστεί. Αρκεί μία στιγμή, ένα τοπίο, μία μελωδία. Προσωπικά εμπνέομαι συχνά από τα μάτια των ανθρώπων. Συνηθίζουμε να λέμε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αν οι ψυχές δεν είναι έμπνευση, τι μπορεί άραγε να είναι;

Πως αποφάσισες να πραγματοποιήσεις αυτές τις δυο συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς;

Ενόψει της επιστροφής μου στην Ελλάδα, ήθελα να παρουσιάσω κάτι στο κοινό που να εμπεριέχει τη δική μου νοσταλγία για την πατρίδα και να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατόν την ποιότητα που δεδομένα υπάρχει στην ελληνική μουσική. Δημιουργήσαμε έτσι με την Μέλα Γεροφώτη μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση αρκετών ειδών, που ελπίζουμε να απολαύσει ο κόσμος.

Αν μπορούσες να ήσουν ένας οποιοσδήποτε μουσικός που έχει υπάρξει, ποιος θα ήθελες να είσαι και γιατί;

Νομίζω πως δεν έχει νόημα να θέλεις να είσαι κάποιος άλλος. Το να δημιουργείς στιγμή με τη στιγμή, μέρα με τη μέρα τον εαυτό σου, να αλλάζεις, να καταλαβαίνεις τη μουσική, τους ανθρώπους και τη ζωή είναι το δώρο της ίδιας της ζωής και δίνει νόημα στη μάχη της καθημερινότητας.

Όταν, λόγω των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων, είσαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τί είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο;

Εύκολο να απαντηθεί! Μου λείπει αυτός ο υπέροχος ορίζοντας της θάλασσας που αγκαλιάζει κάθε δειλινό τον ήλιο!

Ποιο μέρος στην πόλη θα μπορούσε να αποτελέσει το σκηνικό για μια συναυλία σου;

Θα μπορούσε να είναι η Ρωμαϊκή Αγορά. Είναι σαν μία ανάσα ιστορίας και ποιότητας ανάμεσα σε αυστηρά κτήρια και αυτοκίνητα. Έτσι είναι για μένα μία ιδανική συναυλία. Ειλικρινής και ρεαλιστική για να αγγίζει το κοινό αλλά και με μία αίσθηση ταξιδιού μέσα στο χώρο. Παρουσία και απουσία μαζί!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σε λίγους μήνες επιστρέφω μόνιμα στην Ελλάδα, από τη Βιέννη όπου ζω τα τελευταία επτά χρόνια. Επιστρέφω λίγο σαν τον πεινασμένο λύκο, με την έννοια ότι έχω τόσο μεγάλη έμπνευση και τόσα σχέδια στο νου, που δεν βλέπω την ώρα να υλοποιηθούν! Προς το παρόν εκτός από τις συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, ετοιμάζω ένα πρότζεκτ με μεσογειακή μουσική το οποίο θα παρουσιάσω το Μάϊο στη Βιέννη και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους φορείς της Θεσσαλονίκης για να το παρουσιάσουμε και εδώ!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PEOPLE

Η ομάδα του “The trajectory of an idea” αποκαλύπτεται στο skg247.gr

Published

on

 

Συναντήσαμε δυο μέλη από την ομάδα του project The trajectory of an idea , τη Δροσιά Τριαντάκη , η οποία ασχολείται με τη χορογραφία και την ερμηνεία και τον Dani Joss, ο οποίος ασχολείται με τη μουσική επένδυση του χορού και μας μίλησαν για την πρωτότυπη αυτή ιδέα και για τα μελλοντικά τους σχέδια

 

Πως θα περιγράφατε με μια φράση το τι είναι το Trajectory of an Idea?

Είναι διαδραστική παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να συνδέσει κίνηση, ήχο, και βίντεο.

 

Ποια η σύνδεση χορού και τεχνολογίας;

Ο χορός είναι ένα καλλιτεχνικό μέσο, ένας αφαιρετικός επικοινωνιακός δίαυλος που χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος. Η τεχνολογία είναι εργαλείο: στην προκειμένη, τη χρησιμοποιούμε για να συνδέσουμε το χορό με άλλα μέσα. Η όλη ιδέα μας οδήγησε στο να πληροφορηθεί και το θέμα της παράστασης από αυτή την αισθητική, και έτσι, κατά κάποιον υποκειμενικό τρόπο, η απάντηση θα δοθεί στη σκηνή.

 

Τι είναι για εσάς ο χορός;

Είναι μέσο έκφρασης ιδεών, όπως και οι τέχνες γενικότερα. Μέσω της ιστορίας του, είναι ταυτόχρονα επίσης λεξιλόγιο και γραμματική της κίνησης.

 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το είδος χορού;

Δροσιά: Το χαρακτηριστικό ιδίωμα χοροθεάτρου από το οποίο ξεκινάμε τη χορογραφική διαδικασία αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα από την Pina Bausch, η οποία δίδασκε στο πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν της Γερμανίας, από όπου και αποφοίτησα, οπότε το ένα πράγμα έφερε το άλλο.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Ίσως το να βρίσκουμε τρόπους και μέσα να υλοποιούμε σύνθετα projects όπως το Trajectory of an Idea, αλλά επίσης να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε τα κομμάτια μας να θέτουν νέα ερωτήματα και να εξερευνούν καινούριους δρόμους.

 

Αν κάνατε μια παράσταση σε ένα εξωτερικό χώρο της πόλης, ποιος θα ήταν αυτός;

 

Πολλές οι πιθανές απαντήσεις. Ίσως στον αρχαιολογικό χώρο κάτω από την 3ης Σεπτεμβρίου.

 

Τι είναι το cyberpunk και πως αυτό συνδέεται με τον χορό;

To Cyberpunk είναι αισθητική δανεισμένη από επιστημονική φαντασία, κυρίως από συγγραφείς όπως ο Philip K. Dick και ο Harlan Ellison, που εικονίζει ένα μέλλον δυστοπικού χαρακτήρα, με έντονο το χαρακτηριστικό της κοινωνικής αλλά και σωματικής αλλαγής που επιφέρει η υψηλή τεχνολογία. Οι επιρροές αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια των παραστατικών τεχνών από καλλιτέχνες όπως ο Stelarc, αλλά στο χώρο του χορού και χοροθεάτρου δεν έχουν εμφανιστεί πολύ.

 

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η ανταπόκριση του κοινού;

Πιστεύουμε πως, με τον τρόπο που έχουμε δομήσει την παράσταση, έχουμε πετύχει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ του κατανοητού και του πολυεπίπεδου. Από αυτούς που έχουν απλά την περιέργεια να δουν πώς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, ως αυτούς που θέλουν να δουν πώς μας βοηθά στο να εκφράσουμε νοήματα, η παράσταση ουσιαστικά απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό, χωρίς να χάνει όμως την πειραματική διάθεση, την επαφή με τη σύγχρονη μουσική, και τα άλλα χαρακτηριστικά των έργων της ομάδας μας.

 

Αν η Θεσσαλονίκη ήταν ένα είδος χορού, ποιο θα ήταν και γιατί;

Αποκλείεται να ήταν μόνο ένα, έχει υπάρξει με τόσους διαφορετικούς τρόπους, έχουν συνυπάρξει παραδόσεις, γλώσσες, συνήθειες… Επομένως ή θα ήταν κάποιου είδους περίεργη μίξη, ή απλά ένας σκελετός που να υπογραμμίζει τους κοινούς άξονες, κοιτώντας πάντα μπροστά. Η δεύτερη περίπτωση ίσως είναι περισσότερο ελπίδα παρά εκτίμηση.

Στα ελληνικά η μετάφραση του τίτλου της παράστασης είναι “η πορεία μιας ιδέας”. Ποια είναι αυτή η πορεία;

Η πορεία, ή τροχιά, εκφράζεται μεταφορικά χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο μιας ανθρώπινης ζωής: μια ιδέα γεννιέται, μεγαλώνει, ωριμάζει. Κάθε στάδιο χρησιμοποιεί και άλλες, δευτερεύουσες μεταφορές. Χρησιμοποιούμε πολύ τη θεωρία του κλασικού βιβλίου “Ο Μεταφορικός Λόγος” των Lakoff και Johnson (στα Αγγλικά: “Metaphors We Live By”).

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Για το φθινόπωρο, ετοιμάζουμε ένα ακόμη project με τεχνολογία, το Stream: synergy meeting vol.2, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτισμού της Ρηνανίας-Βεστφαλλίας (Γερμανία), όπου η τεχνολογία που αναπτύξαμε θα χρησιμοποιηθεί σε αυτοσχεδιαστικά πλαίσια, με καλεσμένους μουσικούς. Φυσικά δουλεύουμε για τις δυο διεθνείς διοργανώσεις μας, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού Thessaloniki Cinedance International, που θα γίνει για 2η χρονιά στις 28 και 29 Σεπτέμβρη, αλλά και το Unit Motives, το διεθνές φεστιβάλ σόλο χορογραφίας και σύγχρονης μουσικής, που θα γίνει για 4η φορά τον Μάρτιο του 2020. Δουλεύουμε την επόμενη χοροθεατρική παραγωγή μας στο επίπεδο του concept ακόμα, και φυσικά πάντα αναζητούμε ενδιαφέρουσες δράσεις σε χορό, performing arts, και μουσική, για να φιλοξενήσουμε στο Vitruvian Thing.

Continue Reading

PEOPLE

Γιώργος Μάρκουλης: “Μουσική για μένα σημαίνει αισθάνομαι”

Published

on

Ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουσιστής Γιώργος Μάρκουλης, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την επιτυχία του “Χαμένο κορμί”, μίλησε στο www.skg247.gr και τον Αλέξανδρο Πήχα για τη μουσική, τα όνειρά του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια, όπως το νέο του τραγούδι με τίλτο “Δε γουστάρω άλλο ψέμα”, του οποίου το video clip κυκλοφορεί σημερα από την BlackBox Musics, φωτογραφίες απο τα back stage του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πες μου τρία πράγματα για σένα που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο.

Είμαι Ταύρος στο Ζώδιο, αρκετές φορές εγωιστής, και πριν κάνω το οτιδήποτε το σκέφτομαι καλά!

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Ξεκίνησα σε ηλικία 18 ετών να παίζω κρουστά σε ένα μικρό μαγαζί με ζωντανή ορχήστρα, ώσπου ένα βράδυ μου έδωσαν το μικρόφωνο να τραγουδήσω! Από την επόμενη κιόλας μέρα ξεκίνησα τα μαθήματα φωνητικής & αργότερα στο ίδιο μαγαζί την επόμενη σεζόν “άνοιγα” το πρόγραμμα. Θυμάμαι ότι το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν το ‘Μόνο για ‘σένα’ του Νίκου Βέρτη !

 

Τί είναι για σένα η μουσική και το τραγούδι με μια φράση;

Μουσική σημαίνει για ‘μένα, αισθάνομαι & όχι ακούω!

 

 

 

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Μια αξιοπρεπής και σταθερή πορεία στον χώρο! Θέλω  ο κόσμος να αγαπήσει εμένα και τα τραγούδια μου, να γινόμαστε μια παρέα κάθε βράδυ! Όνειρό μου είναι να καταφέρω να κάνω μια καινούργια πρόταση στην αγορά της μουσικής!

 

Ποια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Νομίζω ότι η συνεργασία που έχω τώρα με τον Zani Knock Out είναι η καλύτερη λόγω χημείας και απόψεων, γι’ αυτό και υπογράψαμε συμβόλαιο και είναι ο παραγωγός μου! Υπάρχει μεταξύ μας εμπιστοσύνη και πιστεύουμε πολύ ο ένας τον άλλον.

 

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι  στο “ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ” , στην παραλιακή στην Αθήνα,  κάθε Παρασκευή και Σάββατο!  Σας περιμένω όλους, να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά!

 

Αν μπορούσες να είσαι οποιασδήποτε τραγουδιστής έχει υπάρξει στη μουσική βιομηχανία, ποιος θα ήθελες να ήσουν και που θα τον πήγαινες στη Θεσσαλονίκη;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει μια δική του ταυτότητα ,δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση κάποιου άλλου..

 

Που θα πήγαινες στη Θεσσαλονίκη αν είχες μια τελείως ελεύθερη μέρα στην πόλη;

Θα πήγαινα στη νέα παραλία να περπατήσω, να φάω παγωτό και να γελάω ξένοιαστα, απολαμβάνοντας την ομορφότερη πόλη!

 

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου, που θεωρείς ότι σε έχει βοηθήσει στη μέχρι τώρα πορεία σου;

 Δεν βιάζομαι & έχω υπομονή!

           

«Χαμένο κορμί» ή καλό παιδί…ποιος κερδίζει τελικά;

Σε κάποιες περιπτώσεις το ένα & σε κάποιες το άλλο, ανάλογα τις περιστάσεις …άρα ισοπαλία 🙂

 

Σε ποιο μέρος της Θεσσαλονίκης θα έκανες γυρίσματα για ένα video clip σου;

Στα Κάστρα,  ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς «Θεσσαλονίκη»;

Minimal coffee, για τον καλύτερο καφέ της πόλης και SunAngel Solarium, για το καλύτερο μαύρισμα!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μετά το ‘Χαμένο κορμί’ το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από τον κόσμο, έρχεται το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα. Ο τίτλος του νέου τραγουδιού είναι, «Δεν γουστάρω άλλο ψέμα» σε παραγωγή Zani Blasin και πάλι!

Είναι ένα τραγούδι το οποίο πιστεύουμε πάρα πολύ και θεωρούμε ότι αποτελεί πρόταση.

Ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο κι εμείς!!!

Μουσική: Zanis Blasin

Στίχοι: Zanis Blasin / Μαρία Αγγελάτου

Κυκλοφορεί απο την BlackBox Music σε συνεργασία με την Digital Ray Records.

Continue Reading

PEOPLE

Η Χαρίκλεια Μαρή αποκαλύπτεται στο SKG247.gr

Published

on

Συναντήσαμε την νεαρή και ταλαντούχα δημιουργό, ερμηνεύτρια και δασκάλα Χαρίλεια Μαρή στις Ενοχές και εκείνη μας άνοιξε την καρδιάς της και μας μίλησε για τη σχέση της με τη μουσική, τη Θεσσαλονίκη, το νέο της τραγούδι, αλλά και τις κρυφές της επιθυμίες

Αν μπορούσες να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με τρία επίθετα, ποια θα επέλεγες;

Σίγουρα το πρώτο θα ήταν δημιουργική, γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, είτε όταν παίζαμε με την αδερφή μου είτε και μόνη μου ακόμα, να δημιουργώ ένα concept, να φτιάχνουμε κοστούμια ή ένα θεατρικό ή ακόμα όταν της έγραφα τραγούδια. Μέχρι και για τα μαθήματα, πολλές φορές, ο μπαμπάς μου έβαζε τις λέξεις στη σειρά και έφτιαχνε τραγούδια, για να τα μάθω γρηγορότερα.

Θα πω και ενθουσιώδης, το οποίο για μένα δεν είναι απαραίτητα θετικό ως χαρακτηριστικό, γιατί ενθουσιάζομαι και πολλές φορές χάνω την ουσία αυτού που συμβαίνει, παρασυρόμενη από τα συναισθήματά μου.

Ίσως και σοβαρή. Για αρκετό καιρό δεν ήξερα πως να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό και προσπαθούσα με «ψεύτικούς» τρόπους να το καταφέρω, να γίνω αποδεκτή με κάποιο τρόπο. Δεν είχα τη σοβαρότητα και την αυτοπεποίθηση απέναντι σ’ εμένα.

Πως προέκυψε το Amersa;         

Το Amersa είναι το καλλιτεχνικό μου, το οποίο ξεκίνησα να χρησιμοποιώ στο Γυμνάσιο, όταν έψαχνα ένα τρόπο να υπογράφω τα κείμενά μου  (γιατί τότε δεν μου άρεσε το όνομά μου). Δεν θυμάμαι είναι η αλήθεια πως το βρήκα, αλλά προέρχεται από τις πρώτες αρχαίες Ελληνίδες μούσες, προστάτιδες των δέντρων.

Τι είναι για σένα το musical performing;

Είναι ο χορός, το τραγούδι και η υποκριτική ενωμένα, με σκοπό την έκφραση των συναισθημάτων ενός ρόλου ή μιας σκηνής. Εγώ πάντα συνδέω το performing με το συναίσθημα, με το τι έχω να πω ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Άλλωστε αυτό που λέω συνήθως, είναι πως το δύσκολο δεν είναι να μάθεις το πως να συνδυάζεις αυτές τις τέχνες, αλλά ο τρόπος που μπορείς να μεταφέρεις το δικό σου μοναδικό συναίσθημα, να ανοίξεις και να φανείς ο ίδιος ως άνθρωπος.

Εκτός από musical performer είσαι και δασκάλα. Πως προέκυψε η διδασκαλία στη ζωή σου;

Αφού τελείωσα στο ΙΙΕΚ Δέλτα Performing Acts, το κυνήγησα και το κυνηγάω πολύ μόνη μου. Έτσι, βρήκα πρακτική στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όταν αποφάσισα ότι θέλω να εργάζομαι αποκλειστικά και μόνο για τις τέχνες. Έστειλα το βιογραφικό μου στο ΣΥΝ στη Θέρμη και στο Χορωδείο όπου δουλεύω μέχρι και σήμερα. Οι άνθρωποι εκεί είδαν τον αυθορμητισμό μου, την αγάπη μου και τον τρόπο που θέλω να μεταφέρω αυτά τα δυο μέσω της διδασκαλίας και έτσι ξεκίνησε η όμορφη συνεργασία μας.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Αν ρωτούσες τον μικρό μου εαυτό θα σου έλεγε ότι τα περισσότερα όνειρά μου έχουν πραγματοποιηθεί (να τραγουδάω, να είμαι στην σκηνή ως ηθοποιός, να έχω μαθητές, να παίξω σε ταινία, να γράφω την δική μου μουσική, κ.α.). Πλέον κάθε μέρα βάζω νέους στόχους και τους πετυχαίνω.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες, το οποίο δεν έχεις κοινοποιήσει ποτέ;

Θέλω από μικρό παιδί να πάω στην Eurovision. Είχα φτιάξει ένα μπλοκάκι όπου σημείωνα ποιοι διαγωνίζονται κάθε χρόνο από την Ελλάδα, αν μου άρεσαν προσωπικά, κολλούσα φωτογραφίες τους. Μου αρέσει γενικά ως θεσμός και θα ήθελα πολύ να πάω. Μάλιστα φέτος το έτρεξα όχι αρκετά όμως, είχα μια επικοινωνία και με την ΕΡΤ και με το ΡΙΚ, αλλά ως εκεί. Είναι τρελό γιατί έχω γράψει ήδη το τραγούδι, έχω σκεφτεί τη χορογραφία, το τι θα φοράμε, ακόμα και το πως θα ήθελα τα φώτα στη σκηνή, αλλά ακόμα δεν ξέρω το πως θα το επικοινωνήσω!

Ποιο είναι το motto σου;

Είναι μια Ιαπωνική φράση, η οποία προέρχεται από μια κίνηση (καϊτέν) από το Ninjutsu, την πολεμική τέχνη που έκανα για χρόνια και μάλιστα την έχω και τατουάζ. H φράση λέει «Το μυστικό της ζωής είναι να πέσεις επτά φορές και να σηκωθείς οκτώ».

Από που αντλείς την έμπνευσή σου;

Να σου πω την αλήθεια, την αντλώ από αυτά που νιώθω. Παλαιότερα, όταν περνούσα μια πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, τα κομμάτια που έγραφα ήταν πιο μυστήρια όπως όταν πέθανε η γιαγιά μου που έγραψα το Bones, το οποίο μιλάει για εκείνη τη μέρα και το τι βίωσα. Τότε ένοιωθα πιο άνετα να μιλήσω πράγματα όπως η κατάθλιψη, τώρα θέλω να εκφράσω πιο φωτεινά συναισθήματα και ανησυχίες. Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο single μου «Tears of Shame», με την Κρίστυ Μπότσεβα, τον Γιώργο Τσέλιο και τον Γιώργο Κατρανιά, τον μόνιμο μουσικό μου συνεργάτη, το οποίο μιλάει για το πως καταπιέζουμε τον εαυτό μας σε μία σχέση και το πως αισθανόμαστε μέσα σε έναν χωρισμό.

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Χαίρομαι πολύ για όλες μου τις συνεργασίες και η καθεμιά είναι ξεχωριστή. Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό βέβαια είναι η συνεργασία μου με τη Μαρία τη Στεφάνου. Μία υπέροχη συνεργασία, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό, αλλά και σε φιλικό. Είναι από τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει απίστευτα πολύ στην ζωή μου, σε ό,τι κάνω και ό,τι είμαι μέχρι σήμερα, μαζί εξελισσόμαστε και δημιουργούμε.

Εννοείται, πάντως, ότι ξεχωρίζω και άλλες συνεργασίες μου, όπως ο Αστέρης ο Νάτσιος, ο Ανδρέας ο Μαρκάτης, με τον οποίο κάναμε μαζί το κομμάτι για το Thessaloniki Pride Festival ονόματι “Definition of Love” και τέλος, ο μόνιμος συνεργάτης μου Γιώργος Κατρανιάς, ο οποίος όταν δεν με ήξερε και δεν με πίστευε κανείς, με βοήθησε και βγάλαμε μαζί τον πρώτο μου δίσκο.

Αν έγραφες ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τη Θεσσαλονίκη, τι τίτλο θα του έδινες και που θα τοποθετούσες τα γυρίσματα του video clip του;

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση… τη Θεσσαλονίκη την αγαπάω, γιατί έχουμε μια αύρα εδώ, τόσο ως άνθρωποι, όσο και ως πόλη, που σου δίνει έμπνευση. Αν έγραφα ένα τραγούδι γι’ αυτή, θα ήταν κάτι που θα ξεκινούσε από υποτονικό ρυθμό ίσως, αλλά θα έφτανε να γίνει ελπιδοφόρο και θα του έδινα τον τίτλο «City of Blues». Τώρα το που θα τοποθετούσα το video clip… έχω σκεφτεί πολλά video clip με τον ΟΑΣΘ, να ξέρεις (γέλια). Μάλλον θα ήταν στους δρόμους της πόλης και σε κάποιο κτήριο νεοκλασικό και διατηρητέο.

Αν δεν ήσουν η Χαρίκλεια, ποιος/α θα ήθελες να είσαι και που θα τον/την πήγαινες στην Θεσσαλονίκη για ένα καφέ;

Θα ήθελα να ήμουν ο Michael Jackson, γιατί ήταν αυτοδίδακτος και μοναδικός στο είδος του. Επίσης, θα ήθελα να μάθω πως είναι να είσαι άντρας. Θα τον πήγαινα κάπου στα κάστρα, γιατί έχουν πολύ ωραία θέα της πόλης.

Αν είχες μια ελεύθερη μέρα στην πόλη, χωρίς υποχρεώσεις, τι θα έκανες;

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να έχω μια τέτοια μέρα… Θα ήθελα να κάνω κάτι καινούργιο, μια βόλτα στο δάσος, ένα μασάζ, κάτι για να χαλαρώσω και να ηρεμήσω.

Ποια είναι τα επόμενά σου καλλιτεχνικά βήματα;

Πέρα από το Tears of Shame που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα single, το «Dreams», ένα καθαρά προσωπικό. Όλα μου τα κομμάτια έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα, γιατί αποτελούν μέρη της ψυχής μου. Παράλληλα, τρέχουμε με τη Μαρία (σσ. Στεφάνου) για το νέο μας έργο «Το 10 το καλό και ο χάρτινος κόσμος The Musical», που θα ανέβει στον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Τέλος, έχω ξεκινήσει και τις ηχογραφήσεις για το νέο μου άλμπουμ, το οποίο μάλλον θα έχει τον τίτλο «Sacrifice».

 

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

LIKE US ON FACEBOOK

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2018 SKG 24|7 Powered by Wordpress.