Thessaloniki18 August, 2019

Μιχάλης Καραγκούνης: “Είμαι χαρούμενος και δημιουργικός άνθρωπος”

Λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του single υπό τον τίτλο “Έρωτα Λίγε”, μιας δυναμικής ερωτικής μπαλάντας, ο ταλαντούχος ερμηνευτής και δημιουργός Μιχάλης Καραγκούνης, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το “Rising Star” αποκαλύπτεται στο skg247.gr.

Πες μου τρία πράγματα που θα ήθελες να ξέρει το κοινό για τον Μιχάλη.

Ασχολούμαι όλη μέρα με τη μουσική, γράφω και συνθέτω, είμαι χαρούμενος και θαρρώ δημιουργικός άνθρωπος, και πρόσφατα έκανα το δισκογραφικό μου ντεμπούτο στην IconMusicRecords με το τραγούδι μου “Έρωτα Λίγε “.

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στην Αθήνα, στο νυχτερινό κέντρο Fantasia με την Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Πέτρο Ιακωβίδη και τον Stan, μετά από τέσσερις μοναδικούς μήνες επιτυχίας στη Θεσσαλονίκη, με το ίδιο σχήμα, στο Club Vogue. Επίσης, έχω φτιάξει ένα διαφορετικό και φρέσκο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζω κάθε δεύτερη Πέμπτη στο Brockolo The Club στη Θεσσαλονίκη.

Γυρνώντας πίσω, στη συμμετοχή σου στο Rising Star, ποια είναι εκείνη η στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από το παιχνίδι;

Νομίζω πως ποικίλουν οι στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτέ, γιατί πραγματικά ήταν μια εμπειρία ζωής. Αν μπορούσα, όμως, να ξεχωρίσω μια, είναι εκείνη την ημέρα που τραγούδησα το τραγούδι του Χρήστου Μάστορα-Mέλισσες “Το Κύμα”, καθώς αν και βρισκόμασταν στο σημείο των battles και η πίεση ήταν μεγάλη, κατάφερα με τη βοήθεια του κόσμου να περάσω, και κυρίως να νιώσω αυτό το όμορφο συναίσθημα της μουσικής επιτυχίας.

Σε έχει βοηθήσει η αναγνωρισιμότητα που απέκτησες μέσα από το παιχνίδι; Πως το διαχειρίστηκες όλο αυτό;

Με έχει βοηθήσει πολύ η αναγνωρισιμότητα που απέκτησα στο παιχνίδι. Δεν θεωρώ πως χρειάστηκε κάποια ειδική διαχείριση, γιατί αυτό που έκανα και εξακολουθώ να κάνω είναι να είμαι ο εαυτός μου και να μην ξεχνάω ποτέ από που ξεκίνησα, καθώς και που θέλω να φτάσω.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιο παιδί που αγαπά τη μουσική και θέλει να συμμετάσχει και αυτό σε ένα μουσικό talent show;

Θα έδινα δυο συμβουλές σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει σε ένα talent show. Η πρώτη είναι να δείξει αυτό που πραγματικά είναι σαν καλλιτέχνης, να είναι στοχευμένα αυτά που θέλει να κερδίσει απ’ αυτό, καθώς και να μην αφήσει κανέναν και κανένα άγχος να του το «χαλάσει». Και η δεύτερη είναι πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να προετοιμαστεί για αυτά που θέλει να κάνει μετά το παιχνίδι!

Αν μπορούσες να κάνεις μια συναυλία με ένα καλλιτέχνη, ποιος θα ήταν αυτός; Ποιο μέρος στη Θεσσαλονίκη θα διάλεγες για γίνει η συναυλία;

Θα επέλεγα να κάνω μια συναυλία με το Χρήστο Μάστορα – Μέλισσες στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, το ηλιοβασίλεμα με αυτή την υπέροχη θέα κάτω από το stage!

Ποια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Όλες οι συνεργασίες που έχω κάνει είναι ξεχωριστές, η καθεμία για δικό της λόγο. Αυτήν, όμως, που ξεχωρίζω πιο πολύ από όλες είναι η συνεργασία μου με τον Πέτρο Ιακωβίδη, τον οποίο θαυμάζω πολύ. Μαζί με τον μάνατζερ και καλό του φίλο Σπύρο Ποταμόπουλο, είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα, τόσο σαν καλλιτέχνη, όσο και ως άνθρωπο, και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μέχρι τώρα πορείας μου.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι ή κάποιος καλλιτέχνης που έχουν σημαδέψει τη μέχρι τώρα πορεία σου στη μουσική;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι η καλλιτέχνη-συγκρότημα καθώς οι επιρροές μμου ποικίλλουν. Θεωρώ, πάντως, πως τη μουσική μου ταυτότητα, έχουν σημαδέψει τα ξένα μου ακούσματα στην παλιά και νέα ποπ – ροκ μουσική σκηνή.

Όταν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είσαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τί σου λείπει περισσότερο;

Αυτό που μου λείπει περισσότερο, όταν απουσιάζω από τη Θεσσαλονίκη, είναι η οικογένεια και οι φίλοι μου, αν και είναι μια κοινή έννοια!

Αν η Θεσσαλονίκη ήταν hashtag, ποιο θα ήταν αυτό;

#pure

Μιας και είναι χρονιά δημοτικών εκλογών, αν γινόσουν δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζες;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σκοπό να κατέβω για δήμαρχος (γέλια)! Αν όμως το έκανα, θα επιχειρούσα να προσθέσω λίγη ακόμα φύση στο κέντρο της πόλης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η αλήθεια είναι ότι διανύω μια πολύ δημιουργική περίοδο, και αυτό γιατί πλησιάζω όλο και περισσότερο στο να τελειώσω το πρώτο full length μουσικό μου album, καθώς γιατί και τελειώνω τη παραγωγή του επόμενου μου single. Τέλος, ετοιμάζω το καλοκαιρινό πρόγραμμα για τις εμφανίσεις μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *