Connect with us

NEWS

Δούμας: «Με το νέο Χωρικό Σχέδιο θα δημιουργηθεί μία άλλη Θεσσαλονίκη»

Published

on

 Ο Τάκης Δούμας, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για το φιλόδοξο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χλμ. από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – πως το εν λόγω έργο θα δημιουργήσει μία «άλλη» Θεσσαλονίκη για τις επόμενες γενιές.

«Είναι μία παρέμβαση που συζητείται εδώ και μία δεκαετία. Κάποιοι άνθρωποι συντηρούσαμε το σχέδιο της εν λόγω παρέμβασης και αρθρογραφούσαμε πάνω σε αυτό, γιατί θα αλλάξει τη μορφή της Θεσσαλονίκης. Θα είναι ένα σύνολο έργων, που το κόστος τους θα ξεπεράσει τα 250-300 εκατομμύρια ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 10-15 ετών τουλάχιστον. Για τις επόμενες γενιές θα είναι η «άλλη» Θεσσαλονίκη», σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Δούμας.

«Ο μόνος πολιτικός που μας άκουσε και έβαλε αυτό το έργο στην ατζέντα του είναι ο περιφερειάρχης μας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Άλλωστε, ανάλογο έργο που έγινε το 2004 στην ακτή του Σαρωνικού ρύθμισε όλη την αττική ριβιέρα. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ανάθεση της μελέτης και το πρώτο μέρος της παραδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ελέγχθηκε και περιμένουμε τυχόν παρεμβάσεις από τους επτά εμπλεκόμενους Δήμους», δήλωσε ο ίδιος στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα παραλιακό μέτωπο από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι. Εξίσου σημαντικό είναι να αναπλάσουμε τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Υπάρχει μία καταπληκτική μελέτη από τις αρχές του 2000 ορφανή, η οποία δε βρίσκει θεσμική κάλυψη για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Μέσα από αυτή τη μελέτη που κάνω τώρα θα μπορέσει να γίνει. Υπάρχει, επίσης, το κομμάτι πίσω από το Λιμάνι, η 26ης Οκτωβρίου, η οποία προτείνεται να αναπλαστεί με αυτή τη μελέτη. Υπάρχει το κομμάτι της παλιάς παραλίας. Εγώ το έχω συμπεριλάβει μέσα σε αυτή μελέτη και δίνω όλη τη θεσμική δυνατότητα ώστε να μπορέσει να γίνει αυτή η μελέτη και να εγκριθεί με ασφάλεια, να μην προσβληθεί δηλαδή. Έχουμε επίσης τη Νέα Παραλία, η οποία είναι μία χαρά, το μόνο που χρειάζεται είναι θέσεις στάθμευσης. Έχουμε το κομμάτι της Αλλατίνη, το κομάτι της Αρετσούς στην Καλαμαριά, την Πλαζ Αρετσούς, που η πρόταση λέει να γίνει μία νέα αστική κολυμβητική περιοχή. Δε θα είναι σε επίπεδο Περαίας ή Ποταμού στην Επανομή, ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να κολυμπούν εκεί».

Αναφορικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ, του οποίου τη μελέτη έχει επίσης αναλάβει ο κ. Δούμας, υπογράμμισε πως τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη θα είναι έτοιμος ο φάκελος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη νέα Τούμπα, με το ενδεχόμενο μίας μικρής καθυστέρησης, καθώς «έχουμε προσθέσει επιπλέον μελετητικό υλικό ως προς τα κυκλοφοριακά, όπως το ενδεχόμενο υπογειοποιήσεως, το οποίο εξετάζεται ως λύση».

ΠΗΓΗ

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Ξεκίνησαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη η πρώτη πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Με τα μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αντιστασιακών στην κεφαλή, η πορεία ξεκίνησε στην οδό Εγνατία, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

Ακολουθούν τα μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καθώς και το μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΚΝΕ.

Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν επί της οδού Εγνατία και μέσω της Εθνικής Αμύνης θα φτάσουν στην οδό Τσιμισκή για να διαμαρτυρηθούν μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Αντιδράσεις από τα Σκόπια για το «Macedonia the GReat»

Published

on

Η ανάπτυξη και η προώθηση του moto «Macedonia the GReat» που εγκαινιάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία, φαίνεται πως ενοχλεί τα Σκόπια.

Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, αναφέρουν πως το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση της Ελλάδας, ν’ αναπτύξει και να προωθήσει το συγκεκριμένο εμπορικό σλόγκαν, επισημαίνοντας πως “η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη”.

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, ζητάει από την Αθήνα να μη λειτουργεί μονομερώς ώστε να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «Macedonia the GReat» παρουσιάστηκε προσωπικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Black Friday: Τι πρέπει να προσέξετε

Published

on

Την ερχόμενη Παρασκευή (29/9) έρχεται η Black Friday, η μέρα των μεγάλων εκπτώσεων.

Οι επιχειρήσεις στη χώρα μας όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, ετοιμάζονται πυρετωδώς και υπόσχονται γενναίες εκπτώσεις, οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερες μέρες.

Από την πλευρά τους, οι καταναλωτές φαίνεται ότι περιμένουν τη Black Friday για να ψωνίσουν σε καλύτερες τιμές. Άλλωστε σύμφωνα με έρευνα της picodi, οι Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα. 

Οι μεγάλες αλυσίδες πάντως ήδη προετοιμάζουν από νωρίς τους καταναλωτές για τη συγκεκριμένη ημέρα. Πολλές από αυτές έχουν εδώ και αρκετές μέρες ειδικά banner στα online καταστήματά τους, ώστε οι καταναλωτές να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, να επιλέξουν τις κατηγορίες προϊόντων που τους ενδιαφέρουν και να ενημερωθούν με newsletter λίγες ημέρες πριν για τις σχετικές προσφορές.

Με αυτό τον τρόπο κάθε εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της, φροντίζοντας να ενημερώσει τους πελάτες της για τα προϊόντα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει ότι τους ενδιαφέρουν ώστε εκείνη τη ημέρα να γνωρίζουν τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή.

Κάποιες προσφορές  που θα ισχύσουν τις μέρες πριν και μετά τη Black Friday έχουν μάλιστα ήδη αρχίσει να αποστέλλονται στους καταναλωτές που έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να ψωνίσουν κάποιο προϊόν. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες δηλώνουν πάντως ότι θα ψωνίσουν κατά μέσο όρο σχεδόν 4 προϊόντα κατά τη διάρκεια της Black Friday.

Πολλές επιχειρήσεις μέσα από τη διαδικτυακές τους σελίδες δίνουν παράλληλα χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές για τα ψώνια τους κατά τη διάρκεια της Black Friday, όπως:

  • Nα κάνουν έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς μάλιστα πρέπει να ξεκινήσει αρκετές μέρες πριν ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τις αρχικές τιμές των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν καθώς και τη διακύμανση τους μέχρι την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων.

  • Να καθορίσουν το μπάτζετ 

Οι μεγάλες προσφορές της συγκεκριμένης μέρας μπορεί να αποπροσανατολίσουν τους καταναλωτές από τις πραγματικές τους ανάγκες, όποτε καλό είναι έχουν προκαθορισμένο στο μυαλό τους το ποσό που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

  • Να φτιάξουν λίστα

Η λίστα θα τους βοηθήσει  ώστε να μην «ξεφύγουν» από τις πραγματικές τους ανάγκες, να μην παρασυρθούν από τις προσφορές αγοράζοντας κάτι που δεν έχουν ανάγκη και να «ξεχάσουν» κάτι που χρειάζονται.

Σημειώνεται τέλος, ότι στη χώρα μας  η πιο δημοφιλής ώρα για αγορές είναι τα μεσάνυχτα (για τις διαδικτυακές αγορές), και το μεσημέρι μεταξύ 2 – 3 μ.μ. σύμφωνα με το Black-Friday.Global για το 2018. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που θα προτιμήσουν τα φυσικά καταστήματα  θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις ουρές κατά τις ώρες αιχμής.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.