Connect with us

NEWS

Ζέρβας: Ευκαιρία το Europride, με σεβασμό στους θεσμούς της Θεσσαλονίκης

Published

on

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, η πόλη, θα συμμετέχει και φέτος στο Gaypride και μάλιστα σε μία πιο διευρυμένη και αναβαθμισμένη διοργάνωση, που είναι το Europride», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS FM».

Ο κ. Ζέρβας, εξήγησε, ότι «σε αυτό έχει δεσμευτεί ο δήμος και θεωρώ, ότι είναι μία ευκαιρία να φροντίσουμε να έχει τα οφέλη, που έχει σε όλες τις πόλεις, όπου γίνεται αυτό. Όλα αυτά με πολύ καλή οργάνωση και σεβασμό σε παραδόσεις, θεσμούς και ευαισθησίες, που έχει η πόλη μας. Θα φέρει εξωστρέφεια στην πόλη και δε θα ενοχλήσει κάποιους, που θεωρούν, ότι από τέτοιες δράσεις ενοχλούνται. Ας το δούμε σαν μία μεγάλη ευκαιρία η πόλη μας να έχει οφέλη από μία τέτοια διοργάνωση».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις πάρκινγκ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Για την πλατεία Ελευθερίας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μπορέσουμε να κάνουμε ένα υπόγειο. Λέγαμε, ότι δεν υπάρχουν σημαντικά αρχαία και δικαιωθήκαμε. Λένε, ότι ο Ζέρβας είναι κατά της δημιουργίας πάρκου μνήμης. Η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία πάρκου μνήμης στον ισόγειο χώρο. Θα γίνει, αλλά με τη διερεύνηση δυνατότητα να γίνει εκεί υπόγειο πάρκινγκ, που θα έχει 250 θέσεις 2 επιπέδων, που θα μπορούν να ανακυκλώνονται στη διάρκεια της ημέρας και να έχουμε 1.000-1500 θέσεις πάρκινγκ. Αυτό θα γίνει με ΣΔΙΤ. Έτσι έγινε στη ΧΑΝΘ. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν το καταφέρουμε, θα προχωρήσει η κατασκευή του πάρκου, δε θα μείνουν οι λαμαρίνες. Θα γίνει ανάπλαση του χώρου. Αυτά τα παραλάβαμε.

» Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο. Είναι 6.000 σε κατοίκους και 2.000 περίπου με μίσθωση, υπάρχει διαπραγμάτευση με την εταιρία πώς θα τις κάνουμε καλύτερες. Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, αλλά κοιτάμε να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση. Και 250 θέσεις αν μπορούμε να κάνουμε υπόγειες στην πλατεία Ελευθερίας και στη Διοικητηρίου και στο Λιμάνι και το πολυώροφο κοντά στα Δικαστήρια ,για να το διαχειριστούμε σαν δήμος».

Σχετικά με τους οδηγούς ταξί, ο δήμαρχος είπε: «Για τους ταξιτζήδες έχω μία συνάντηση την άλλη εβδομάδα για να ακούσω τα αιτήματά τους, αν θα μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες, τις φορτοεκφοτρτώσεις και τι θα κάνουμε με τις πιάτσες».

Για τους υπόγειους κάδους, σημείωσε: «2013-14 ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση μία σύμβαση, έγιναν κάποιες τρύπες, γύρω στις 50 από τις 80. Ο ιδιώτης δεν έβαλε κανένα κάδο. Δεν αποδομώ το έργο της προηγούμενης διοίκησης, τί αποδομώ; τους μηδέν κάδους; Τώρα πρέπει να το δημοπρατήσουμε από την αρχή, θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο. Όπου έχουμε τρύπες θα βάλουμε κάδους, ώστε μέσα στο 2020 να έχουμε υπόγειους κάδους σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης».

Για την πλατεία Διοικητηρίου, είπε: «Στο Διοικητήριο, είναι ένα έργο παρατημένο από το 1990, βρέθηκαν εκεί τα αρχαία. Κανείς δεν τα εκμεταλλεύεται, ούτε καν τα επισκέπτονται, ούτε βλέπω φύλακα. Το 2012 ανατίθεται στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ η μελέτη για κατασκευή πάρκινγκ και πλατείας από επάνω. Το 2019 έρχεται η ΕΝΓΑΤΙΑ και λέει, ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στη μελέτη και ερχόμαστε εμείς και λέμε πάμε σε καινούργια μελέτη για να αξιοποιήσουμε και τα αρχεία και την πλατεία και να δούμε και τη δυνατότητα υπόγειου πάρκινγκ, είναι πολύ δύσκολο, θα παλέψω να έχουμε και εκεί 80 θέσεις».

Για τα θέματα ασφάλειας και τις αναπλάσεις, ανέφερε: «Με ανησυχεί πάρα πολύ το θέμα της ασφάλειας, έχει να κάνει με την αστυνομία και με την παρουσία πολλών παραβατικών στοιχείων. Ο Δήμος πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν καθαροί και φωτισμένοι χώροι. Θεωρώ μεγάλο επίτευγμα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων. Ανακτήσαμε το χώρο, όλοι μας δίνουν συγχαρητήρια.»

Θα κάνουμε εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων σε Ξηροκρήνη, Τούμπα, Ντεπό, Χαριλάου, όπου υπάρχει καλός φωτισμός, καθαρός χώρος, παιδικές χαρές διώχνουμε την παραβατικότητα».

Τέλος, για τις δημόσιες τουαλέτες, είπε: «Υπάρχουν κάποιοι χώροι, που συντηρούνται από το δήμο, άλλους πρέπει να τους αναθέσουμε σε ιδιώτες, με την έννοια της εκμετάλλευσης, υπάρχει έλλειψη και σε περιοχές ιδιαίτερης προβολής, όπως είναι η Αριστοτέλους, όπου ο κόσμος περνάει πολλές ώρες, άρα υπάρχει αυτή η ανάγκη. Μπορεί να γίνει είτε με φροντίδα του Δήμου, είτε με δημοπράτηση, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες».

ΠΗΓΗ

NEWS

Δ. Θερμαϊκού: Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Published

on

Μεγάλη εκδήλωση με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» διοργανώνεται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 06 Μαρτίου και Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, και περιλαμβάνει το παρακάτω πρόγραμμα:

-Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες. Οι μετρήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 06/03/2020, ώρες 17:00΄ έως 20:00΄ και το Σάββατο 7/03/2020, ώρες 09:00΄ έως 12:00΄.

-Το Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30΄ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:

-«Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Συμεωνίδης Αθανάσιος, Γενικός Ιατρός, Δ/ντης Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας

-«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», εκπρόσωπος συλλόγου Σκελετικής Υγείας, ¨Πεταλούδα¨.

Ταυτόχρονα θα γίνεται και η διάγνωση των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2392024356, 2392024034 από 8:00 έως 15:00 με υπεύθυνη επικοινωνίας την κα Παπακωνσταντίνου Χάιδω, υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσης ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Published

on

Στην τοποθέτηση επιπλέον 36 κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών προχώρησε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο που βρίσκεται τοποθετημένο σε κομβικά σημεία του δήμου, πλησίον επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών προς ανακύκλωση, μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής τύπου κώδωνα και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μπλε κωδώνων γυαλιού σε 30 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και σε 6 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

Στρατηγικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα, δεδομένου ότι ως Δήμος υστερούμε στα ποσοστά της ανακύκλωσης. Για τον λόγο αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τη βελτίωση τόσο των υποδομών όσο και της εκπόνησης νέων προγραμμάτων, με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής, ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η προμήθεια 150 μπλε κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες φθαρμένους κάδους και θα συμβάλλουν στην πύκνωση του δικτύου.

Για την τοποθέτηση των μπλε κώδων γυαλιού επιλέχθηκαν σημεία με κριτήριο την εξυπηρέτηση κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων εστίασης, όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία. Εκτός από τις επιχειρήσεις, οι κώδωνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε δημότη θέλει να απορρίψει τις γυάλινες συσκευασίες του.

Τα σημεία τοποθέτησης κωδώνων γυαλιού είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΌΣΜΟΥ
– ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΔΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (AFOU CAFE)
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (ΟΥΖΕΡΙ ΜΕΔΟΥΣΑ)
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (SMART PRICE)
– ΟΔΟΣ TΡΙΤΣΗ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
– ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΚΑΔΟΙ)
– ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΦΙΛΥΡΟΥ (ΚΑΔΟΙ)
– ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΦΙΛΥΡΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΡΟΥΖΕΛ)
– ΟΔΟΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
– ΟΔΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΜY MARKET)
– ΟΔΟΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΛΕΥΚΗΣ (ΣΧΟΛΕΙΟ)
– ΟΔΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΜΑΡΤΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΝΑΝΤΙ 39- ΧΡΥΣΑΦΗ)
– ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (ΕΝΑΝΤΙ 36 ΑΓ.ΜΗΝΑ)
– ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (ΕΝΑΝΤΙ 21- ΚΑΣΤΑΜΟΝΗΣ)
– ΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 51
– ΟΔΟΣ Μ ΑΣΙΑΣ (ΚΕΠ)
– ΟΔΟΣ Μ ΑΣΙΑΣ 260 – ΚΑΡΑΟΛΗ
– ΟΔΟΣ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ -ΚΡΟΙΣΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ)
– ΟΔΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΜΗΤΡ.ΙΩΣΗΦ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)
– ΟΔΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΟΥ
– ΟΔΟΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
– ΟΔΟΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
– ΟΔΟΣ Π. ΜΕΛΑ (ΠΕΙΡΑΤΕΣ)
– ΟΔΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ (LA STRADA)
– ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 29
– ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΡΝΑΙΑΣ
– ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΠΕΛΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
– 5η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΘΕΡΙΣΟΥ
– ΜΟΥΡΙΕΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
– ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ EUROBANK
– ΟΔΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ- ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤ. ΑΡΧΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ
– ΟΔΟΣ ΣΚΡΑ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
– ΟΔΟΣ ΦΙΛ.ΦΛΩΡΟΥ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Στους μπλε κώδωνες ανακυκλώνουμε:
• Γυάλινες φιάλες αναψυκτικών, εμφιαλωμένων νερών, αλκοολούχων ποτών κλπ.
• Γυάλινα βαζάκια συσκευασίας τροφίμων, καλλυντικών κλπ.

Στους κώδωνες γυάλινων συσκευασιών ΔΕΝ απορρίπτονται τα εξής:
• Καπάκια των γυάλινων συσκευασιών
• Τζάμια, καθρέφτες και γενικά γυαλί που δεν αποτελεί συσκευασία

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

O Φιλάργυρος του Μολιέρου στο Αριστοτέλειον Θέατρο Θεσσαλονίκης

Published

on

Η επιτυχημένη παράσταση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, έρχεται για 2η χρονιά στο θέατρο Αριστοτέλειον. Μια παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου για μια μόνο ημέρα στις 9 Μαΐου ώρα 15:00.

Η παράσταση θα ανέβει και για σχολεία στις 8 Μαΐου το πρωί.

Το έργο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου αποτελεί ένα διαχρονικό σατυρικό έργο, καθώς προσεγγίζει πανανθρώπινες αξίες και στηλιτεύει τις ανθρώπινες σχέσεις με ένα χιουμοριστικό αλλά παράλληλα εκπαιδευτικό τρόπο. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Αρμπαγκόν, είναι ένας χαρακτήρας άπληστος και φιλάργυρος, που ζει με το φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Εξαρτημένος απόλυτα από το χρήμα γίνεται τυραννικός στους γύρω του. Μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές συμπτώσεις καταλήγει να απομονωθεί ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια.

Το κωμικό στοιχείο είναι το κύριο συστατικό της συγκεκριμένης παράστασης, που επιδιώκει να διασκεδάσει, αλλά και να θέσει προβληματισμούς και να προκαλέσει συναισθήματα στο κοινό της.

Η θεατρική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία – κοστούμια : Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Δρογώσης
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Βίκυ Αθανασίου, Τερέζα Καζιτόρη, Αντώνης Αντωνάκος, Μαγδαληνή Παλιούρα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Νέλλη Μακρή, Μανώλης Δεστούνης.
Οργάνωση Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ
Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
9/5/2020 στις 03:00μ.μ.
Διάρκεια: 1ώρα και 40 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ /ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Τηλέφωνα: 210 3647200 και 22990 42100
E-mail: info@politistikoparko.com
VIDEO: https://youtu.be/aVo_4GgQMrg
SITE: https://www.politistikoparko.com/molieros/

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.