Connect with us

NEWS

Θεσσαλονίκη: Οι γειτονιές που χτυπάει «κόκκινο» η εγκληματικότητα

Published

on

Η εγκληματικότητα έχει θεριέψει στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, όπως παραδέχεται όχι μόνο η αστυνομία, αλλά και οι επαγγελματίες της πόλης, που πραγματικά βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση λόγω αυξημένων διαρρήξεων και ληστειών.

Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την κραυγή αγωνίας τους στην Πολιτεία, για να προστατέψει τις περιουσίες τους από τα κρούσματα εγκληματικότητας και ζητούν την βοήθεια της αστυνομίας. «Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τραγικής κατάστασης, όπου οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Η αστυνομία έχει παρέμβει πολλές φορές αποτελεσματικά, όμως ζητούμε εντατικοποίηση της αστυνομικής προστασίας, καθώς τα εγκληματικά κρούσματα αυξάνονται καθημερινά», εξηγεί στο TyposThes, ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι δρόμοι που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη είναι η Μοναστηρίου και Γιαννιτσών, οι δρόμοι πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η περιοχή της Ροτόντα και η Αρμενοπούλου, τα Λαδάδικα αλλά και κάποιοι δρόμοι στα ανατολικά, όπως η Δελφών. Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση που υπογραμμίζει όλες τις ανησυχίες της για την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και το αίτημα για βοήθεια της Αστυνομίας.

«Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην οδό Μοναστηρίου – Γιαννιτσών και σε πολλά ακόμα σημεία καθώς τα φαινόμενα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας αλλά πλέον αποτελούν τις κύριες αιτίες ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών, ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας ,με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλλουν οπλισμένοι στα καταστήματα, να αρπάζουν με απειλές και θράσος το υστέρημα των πολιτών και πολλές φορές η βία που χρησιμοποιούν να έχει μοιραία αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα στοχευμένα περιστατικά σε καταστήματα ψιλικών και σε πολλές ακόμα επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, συμμορίες μεταναστών προχωρούν σε κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα και συγκρούονται απροκάλυπτα για το ποια θα επικρατήσει, με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μπροστά στα έντρομα μάτια όσων πολιτών τυχαίνει να βρίσκονται στην περιοχή. Τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας. Καταστηματάρχες και πολίτες ζουν με τον καθημερινό φόβο πως αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας ή διάρρηξης ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική τους ακεραιότητα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί καθώς γίνεται δέκτης καθημερινών παραπόνων από Επαγγελματίες και Εμπόρους της πόλης μας. Διαχρονικά στις συναντήσεις μας με τους φορείς επισημαίνουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και το αναδεικνύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ ζητήσαμε από την Πολιτεία να εγκύψει πάνω από το πρόβλημα καθώς οι κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις του αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Για ακόμη μια φορά ζητούμε άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο και στην αγορά προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επαγγελματιών, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη περίοδο όπου οι περισσότεροι πολίτες με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Ζητούμε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την προστασία μας».

ΠΗΓΗ

NEWS

Δ. Θερμαϊκού: Προληπτικός έλεγχος και ενημέρωση για την οστεοπόρωση

Published

on

Μεγάλη εκδήλωση με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» διοργανώνεται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού και το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 06 Μαρτίου και Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας, όπως η οστεοπόρωση, και περιλαμβάνει το παρακάτω πρόγραμμα:

-Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε άντρες και γυναίκες. Οι μετρήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 06/03/2020, ώρες 17:00΄ έως 20:00΄ και το Σάββατο 7/03/2020, ώρες 09:00΄ έως 12:00΄.

-Το Σάββατο 07 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30΄ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:

-«Τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Συμεωνίδης Αθανάσιος, Γενικός Ιατρός, Δ/ντης Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας

-«Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», εκπρόσωπος συλλόγου Σκελετικής Υγείας, ¨Πεταλούδα¨.

Ταυτόχρονα θα γίνεται και η διάγνωση των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2392024356, 2392024034 από 8:00 έως 15:00 με υπεύθυνη επικοινωνίας την κα Παπακωνσταντίνου Χάιδω, υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσης ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Published

on

Στην τοποθέτηση επιπλέον 36 κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών προχώρησε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο που βρίσκεται τοποθετημένο σε κομβικά σημεία του δήμου, πλησίον επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών προς ανακύκλωση, μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής τύπου κώδωνα και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μπλε κωδώνων γυαλιού σε 30 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και σε 6 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

Στρατηγικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την ανακύκλωση σε όλα τα επίπεδα, δεδομένου ότι ως Δήμος υστερούμε στα ποσοστά της ανακύκλωσης. Για τον λόγο αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τη βελτίωση τόσο των υποδομών όσο και της εκπόνησης νέων προγραμμάτων, με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής, ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η προμήθεια 150 μπλε κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες φθαρμένους κάδους και θα συμβάλλουν στην πύκνωση του δικτύου.

Για την τοποθέτηση των μπλε κώδων γυαλιού επιλέχθηκαν σημεία με κριτήριο την εξυπηρέτηση κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων εστίασης, όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία. Εκτός από τις επιχειρήσεις, οι κώδωνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε δημότη θέλει να απορρίψει τις γυάλινες συσκευασίες του.

Τα σημεία τοποθέτησης κωδώνων γυαλιού είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΌΣΜΟΥ
– ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΔΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (AFOU CAFE)
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (ΟΥΖΕΡΙ ΜΕΔΟΥΣΑ)
– ΟΔΟΣ ΤΡΙΤΣΗ (SMART PRICE)
– ΟΔΟΣ TΡΙΤΣΗ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
– ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΚΑΔΟΙ)
– ΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΦΙΛΥΡΟΥ (ΚΑΔΟΙ)
– ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΦΙΛΥΡΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΡΟΥΖΕΛ)
– ΟΔΟΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
– ΟΔΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΜY MARKET)
– ΟΔΟΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΛΕΥΚΗΣ (ΣΧΟΛΕΙΟ)
– ΟΔΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΜΑΡΤΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
– ΟΔΟΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΝΑΝΤΙ 39- ΧΡΥΣΑΦΗ)
– ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (ΕΝΑΝΤΙ 36 ΑΓ.ΜΗΝΑ)
– ΟΔΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (ΕΝΑΝΤΙ 21- ΚΑΣΤΑΜΟΝΗΣ)
– ΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 51
– ΟΔΟΣ Μ ΑΣΙΑΣ (ΚΕΠ)
– ΟΔΟΣ Μ ΑΣΙΑΣ 260 – ΚΑΡΑΟΛΗ
– ΟΔΟΣ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ -ΚΡΟΙΣΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ)
– ΟΔΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΜΗΤΡ.ΙΩΣΗΦ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)
– ΟΔΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΟΥ
– ΟΔΟΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
– ΟΔΟΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
– ΟΔΟΣ Π. ΜΕΛΑ (ΠΕΙΡΑΤΕΣ)
– ΟΔΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ (LA STRADA)
– ΟΔΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 29
– ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΡΝΑΙΑΣ
– ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΠΕΛΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
– 5η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΘΕΡΙΣΟΥ
– ΜΟΥΡΙΕΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
– ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ EUROBANK
– ΟΔΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ- ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤ. ΑΡΧΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ
– ΟΔΟΣ ΣΚΡΑ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
– ΟΔΟΣ ΦΙΛ.ΦΛΩΡΟΥ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Στους μπλε κώδωνες ανακυκλώνουμε:
• Γυάλινες φιάλες αναψυκτικών, εμφιαλωμένων νερών, αλκοολούχων ποτών κλπ.
• Γυάλινα βαζάκια συσκευασίας τροφίμων, καλλυντικών κλπ.

Στους κώδωνες γυάλινων συσκευασιών ΔΕΝ απορρίπτονται τα εξής:
• Καπάκια των γυάλινων συσκευασιών
• Τζάμια, καθρέφτες και γενικά γυαλί που δεν αποτελεί συσκευασία

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

O Φιλάργυρος του Μολιέρου στο Αριστοτέλειον Θέατρο Θεσσαλονίκης

Published

on

Η επιτυχημένη παράσταση, εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, έρχεται για 2η χρονιά στο θέατρο Αριστοτέλειον. Μια παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου για μια μόνο ημέρα στις 9 Μαΐου ώρα 15:00.

Η παράσταση θα ανέβει και για σχολεία στις 8 Μαΐου το πρωί.

Το έργο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου αποτελεί ένα διαχρονικό σατυρικό έργο, καθώς προσεγγίζει πανανθρώπινες αξίες και στηλιτεύει τις ανθρώπινες σχέσεις με ένα χιουμοριστικό αλλά παράλληλα εκπαιδευτικό τρόπο. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Αρμπαγκόν, είναι ένας χαρακτήρας άπληστος και φιλάργυρος, που ζει με το φόβο ότι θα του κλέψουν την περιουσία. Εξαρτημένος απόλυτα από το χρήμα γίνεται τυραννικός στους γύρω του. Μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές συμπτώσεις καταλήγει να απομονωθεί ακόμη και από την ίδια του την οικογένεια.

Το κωμικό στοιχείο είναι το κύριο συστατικό της συγκεκριμένης παράστασης, που επιδιώκει να διασκεδάσει, αλλά και να θέσει προβληματισμούς και να προκαλέσει συναισθήματα στο κοινό της.

Η θεατρική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σκηνοθεσία – κοστούμια : Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Δρογώσης
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Βίκυ Αθανασίου, Τερέζα Καζιτόρη, Αντώνης Αντωνάκος, Μαγδαληνή Παλιούρα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Νέλλη Μακρή, Μανώλης Δεστούνης.
Οργάνωση Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ
Παραγωγή: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
9/5/2020 στις 03:00μ.μ.
Διάρκεια: 1ώρα και 40 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ /ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Τηλέφωνα: 210 3647200 και 22990 42100
E-mail: info@politistikoparko.com
VIDEO: https://youtu.be/aVo_4GgQMrg
SITE: https://www.politistikoparko.com/molieros/

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.