Connect with us

NEWS

Αυτά είναι τα τέσσερα σχολεία για τα προσφυγόπουλα

Published

on

Σε τέσσερις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης ξεκινούν απογευματινά μαθήματα τα πρώτα από τα προσφυγόπουλα, που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας του νομού και μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για σχολεία (τάξεις δημοτικών και γυμνασίων), που εδρεύουν στους δήμους Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Βόλβης.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα προσφυγόπουλα που θα μπουν στις τάξεις από την ερχόμενη Δευτέρα είναι από τα κέντρα φιλοξενίας στο Δερβένι και στα Λαγκαδίκια, είναι όλα εμβολιασμένα (όπως προέβλεπε άλλωστε και η σχετική εγκύκλιος της κυβέρνησης) και θα ακολουθήσουν τα παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, ο εμβολιασμός των οποίων ολοκληρώνεται σήμερα.

Τα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας του Δερβενίου θα πηγαίνουν στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Τα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας των Λαγκαδικίων θα πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη και στο Γυμνάσιο Κορώνειας.

Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να παραμένουν σε ισχύ. Δηλαδή ότι θα υπάρξει διασπορά (ισόρροπη κατανομή ανά δήμο) των μαθητών – προσφύγων σε σχολεία γειτονικών δήμων από εκείνους στους οποίους λειτουργούν δομές φιλοξενίας, ότι δε θα χρησιμοποιηθούν σχολεία με ολοήμερα τμήματα και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) κι ότι όσα προσφυγόπουλα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα έχουν προηγουμένως περάσει από τους απαιτούμενους εμβολιασμούς.

Ένα ζητούμενο είναι η μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα στα σχολεία και πίσω. Θέμα το οποίο θα πρέπει να έχει λυθεί μέχρι τη Δευτέρα, αφού μετά το μεσημέρι θα πρέπει να αρχίσει η μεταφορά εκατοντάδων παιδιών και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις.

Λύση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα δώσει η επιλογή των 20 συντονιστών για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης, ενός για κάθε κέντρο φιλοξενίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Διαδικασία, που είναι σε εξέλιξη, καθώς ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 100 αιτήσεις για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων και γίνεται η αξιολόγησή τους. Κάθε συντονιστής σε κάθε κέντρο θα αναλάβει την ευθύνη για την κατανομή των μαθητών – προσφύγων σε σχολείο, για τη μεταφορά τους, αλλά και για τη διαχείριση των κονδυλίων που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, θα αναλάβει και την ευθύνη για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά, που θα εκπαιδεύονται κυρίως εντός των κέντρων φιλοξενίας.

Πηγή:  voria.gr

NEWS

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τρόφιμα και είδη ανάγκης σε νοικοκυριά στη Θέρμη

Published

on

Η δέκατη ένατη δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείου για τους τριακόσιους δικαιούχους του ΤΕΒΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12, από τις 9.00 έως τις 13:00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16) του Δήμου Θέρμης.

Για κάθε νοικοκυριό που δικαιούται, σε αυτή τη δέκατη όγδοη διανομή ΤΕΒΑ θα διανεμηθούν σκόνη πλυντηρίου, χλωρίνη, υγρό πιάτων, καθαριστικό γενικής χρήσης, σαμπουάν, ελαιόλαδο, πατάτες, ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρύζι, γάλα εβαπορέ και ζάχαρη.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και σακούλες για τη μεταφορά των προϊόντων. Σε περίπτωση που δεν έρθουν οι ίδιοι χρειάζεται εξουσιοδότηση.  Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και Δεύτερη βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Διαβουλεύσεις για το σχέδιο τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης

Published

on

Ξεκίνησαν πυρετωδώς οι εργασίες για την ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε να εκπονήσει το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος για λογαριασμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Σχετικό σύμφωνο συνεργασίας είχε υπογραφεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων της 35ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia από την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, και τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθηγητή Ευάγγελο Χρήστου, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κυρίου Χάρη Θεοχάρη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθούν διάφορες έρευνες πεδίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ομάδες εστίασης (focus groups) και διαβουλεύσεις. Οι διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στοχεύουν στη συλλογή αναγκαίων δεδομένων για το σχέδιο μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ουσιαστική αποτύπωση των θέσεων και των προβληματισμών όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης σε θέματα τουρισμού. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τόσο διαβουλεύσεις «ανοιχτές» στο ευρύ κοινό της πόλης μας, όσο και «κλειστές» θεματικές συναντήσεις.

Η πρώτη κλειστή διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, με συμμετέχοντες θεσμικούς φορείς της πόλης και της πολιτείας (Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΔΕΘ, ΟΛΘ, ΕΚΕΤΑ, και όλα τα Επιμελητήρια της πόλης). Στη συνέχεια, και έως τα μέσα του Μαρτίου 2020, θα πραγματοποιηθούν άλλες 15 διαφορετικές «θεματικές» κλειστές διαβουλεύσεις, και συγκεκριμένα με εκπροσώπους:

• Τουριστικών φορέων (Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Γραφείο Συνεδρίων Θεσσαλονίκης, Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, κ.α.).

• Των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης.

• Των τουριστικών γραφείων της πόλης.

• Ξεναγών της πόλης και του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

• Όλων των πολιτιστικών συλλόγων.

• Των φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

• Όλων των μουσείων της πόλης.

• Των τριών πανεπιστημίων της πόλης, καθώς και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς).

• Νοσοκομείων και μονάδων υγείας και πρόνοιας (δημόσιων και ιδιωτικών).

• Των κλάδων εστίασης, γαστρονομίας και διασκέδασης.

• Υπηρεσιών μεταφορών της πόλης (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, Αεροδρόμιο Μακεδονία, Αττικό Μετρό, Ταξί).

• Της εκκλησίας.

• Αθλητικών ομάδων και συλλόγων.

• Της αστυνομίας και σωμάτων ασφάλειας και πολιτικής προστασίας.

• Δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Για το τέλος του Μαρτίου 2020 προγραμματίζεται μία ανοιχτή διαβούλευση στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όσοι πολίτες της Θεσσαλονίκης το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τουρισμού «TourLab» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος κ. Ευάγγελο Χρήστου, οι διαβουλεύσεις αυτές αποσκοπούν αφενός να συνεισφέρουν στην καταγραφή των δυνατών σημείων, των αδυναμιών, των ευκαιριών και των απειλών της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, και αφετέρου να δώσουν φωνή με ουσιαστικό τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η  Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, επεσήμανε τη διαρκή δέσμευση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την εδραίωση της πόλης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, στο πλαίσιο της οποίας εκπονείται με επιστημονικά  και τεχνοκρατικά εχέγγυα και το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Διαμαρτυρία πολιτών για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

Published

on

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου και Μπότσαρη), η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ χειροτερεύει κάθε μέρα! Λιποθυμίες, βλάβες, ωτοστόπ και σπασμένα τζάμια από την πολυκοσμία. Οι κυβερνήσεις και η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητούν ξανά ανοχή και υπομονή. Για δύο, για τέσσερις, για εικοσιτέσσερις μήνες… Όμως εμείς δε διαθέτουμε άλλη, μας τελείωσε!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν την άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, να έρθουν νέα λεωφορεία, να σταματήσει «το ξεπούλημα του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ» και να είναι ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη η μετακίνηση στην πόλη.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.