Connect with us

ENTERTAINMENT

Σεμινάριο: Το μουσικό βίντεο στη μουσική διδασκαλία-μάθηση

Published

on

Σεμινάριο «Το μουσικό βίντεο στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: ανάλυση και εκπαιδευτικές εφαρμογές»

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Μουσικής και Γενικής Παιδείας Α/θμιας, Β/θμιας αλλά και φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων.

* Συνοπτική περιγραφή *
Στην εποχή του YouTube, μαθητές κάθε ηλικίας αφιερώνουν σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στη θέαση – ακρόαση μουσικών βίντεο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίο να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων με οπτικοακουστικό υλικό και πρακτικές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες πολυτροπικού γραμματισμού, δημιουργώντας συνθήκες αυθεντικής διδασκαλίας-μάθησης. Στο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν μετεχνικές ανάλυσης μουσικών βίντεο της δημοφιλούς κουλτούρας, να διευρύνουν το μεθοδολογικό τους ρεπερτόριο καθώς και τις γνώσεις τους αναφορικά με τα είδη των μουσικών βίντεο που προσφέρονται για εκπαιδευτική χρήση.

* Βιογραφικό εισηγήτριας *
H Μαίη Κοκκίδου (MEd, PhD) είναι ερευνήτρια μουσικοπαιδαγωγός. Έχει υπηρετήσει ως μουσικός και νηπιαγωγός στην Α/θμια Εκπαίδευση και έχει διδάξει ως ειδική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών). Σήμερα διδάσκει στο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Σημειωτική και Επικοινωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Διδακτική της Μουσικής (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά διεθνή περιοδικά. Είναι συγγραφέας, συν-συγγραφέας και επιμελήτρια επτά βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Η εμψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση», «Το Σχολείο-Εργαστήρι Τέχνης και Δημιουργίας», «Τέχνη και Διαθεματικές Εφαρμογές», «28 (λίγο παιχνιδιάρικα) ποιήματα», καθώς και της μονογραφίας «European Music Curricula: Philosophical Orientations, Trends, and Comparative Validation». Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της «Διδακτική της Μουσικής» (2015, fagottobooks). Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (2007-2012). Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη Μουσική Σημειωτική, στα ΠΣ Μουσικής Εκπαίδευσης, στην Ολιστική Αισθητική Αγωγή και στη Φιλοσοφία της Μουσικής Εκπαίδευσης. Ένα κομβικό πεδίο στην πρόσφατη ερευνητική της δραστηριοποίηση είναι η πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της μουσικής.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ*
Περιορισμένες θέσεις – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ:https://goo.gl/forms/3wK4XsOavINqMEBD2

*αφορά στα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. – για τα μη μέλη είναι απαραίτητη η εγγραφή στην Ε.Ε.Μ.Ε. με ειδικό προνομιακό πακέτο:

τακτικά νέα μέλη: 25 ευρώ (συνδρομή 2016&2017 + επιστημονικά έντυπα περιοδικά της Ε.Ε.Μ.Ε.)

προπτυχιακοί φοιτητές – συνδεδεμένα νέα μέλη: 10 ευρώ (συνδρομή 2016&2017 + επιστημονικό έντυπο υλικό της Ε.Ε.Μ.Ε.)
*******************************************************************
Τρόποι πληρωμής της εγγραφής νέου μέλους:
(α) Στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. ( Ερμού 7-3ος όροφος) κάθε Σάββατο 5 μ.μ.-7 μ.μ.
(β) με κατάθεση στο λογαριασμό: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
BIC: ETHGRAA
IBAN: GR06 0110 2230 0000 2234 8020 557
με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αποστολέα και την ένδειξη:
“Εγγραφή/Ανανέωση μέλους για το έτος 2016”
(Μόλις ενημερωθούμε για την κατάθεση θα πραγματοποιήσουμε αυτόματα την εγγραφή για το 2017)

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα ακολουθήσει η 19η Εκλογοαπολογιστική και Καταστατική συνέλευση ΕΕΜΕ .

Διοργάνωση: Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση
Χορηγός επικοινωνίας: Fagottobooks

ENTERTAINMENT

STREAM: synergy meeting vol.2

Published

on

Η Die Wolke art group, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την πρώτη εκδήλωση Stream το 2016, αλλά και τη διαδραστική παράσταση Trajectory of an Idea, παρουσιάζει τη 2η συνάντηση αυτοσχεδιασμού σύγχρονου χορού, ζωντανής μουσικής, και διαδραστικής τεχνολογίας!

Τρία σύντομα κομμάτια δομημένου αυτοσχεδιασμού θα εξερευνήσουν τις διαδραστικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση αδρανειακών και μηχανικών αισθητήρων στα χέρια των performers και την εφαρμογή τους σε μουσικές και ηχητικές παραμέτρους. Κάθε συνθέτης και ερμηνευτής θα εξερευνήσει μια μοναδική προσέγγιση.

Υποστηριζόμενο από το πρόγραμμα Transfer International της Γραμματείας Πολιτισμού της Ρηνανίας-Βεστφαλλίας, Ντύσσελντορφ, το Stream σκοπεύει στο να φέρει μαζί εμπροσθοδρομικούς καλλιτέχνες από τους χώρους του σύγχρονου χορού, της μουσικής, και των παραστατικών τεχνών γενικότερα. Ενθαρρύνει τη συνεργασία και τον πειραματισμό, χρησιμοποιώντας και επαναστοχεύοντας την τεχνολογία, λειτουργικά και αισθητικά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μουσικού προγραμματισμού με τίτλο “Live Coding με το Sonic Pι”. Το εργαστήριο, στις 24 Νοεμβρίου, αποτελεί εισαγωγή στο περιβάλλον μουσικού προγραμματισμού Sonic Pi, ιδανικό για αρχαρίους, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει αρχές και μοτίβα “ζωντανού” προγραμματισμού για χρήση σε performances. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/livecoding-workshop.

Έτσι στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Vitruvian Thingτο σπίτι του ανήσυχου μυαλού και του ψυχισμού των πειραματικών τάσεων, ένα χώρο παραστατικών τεχνών, σύγχρονης μουσικής, και διαμεσικής εξερεύνησης, στη στοά της Πτολεμαίων 29Α, στον 4ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σύγχρονου χορού, μουσικής και τεχνολογίας.

 

Συμμετέχουν:

Δροσιά Τριαντάκη (gr): χορός

Enora Gemin (fr/de): χορός

Δημήτρης Δαλέζης (gr): τρομπέτα, ηλεκτρονικά

Tim Abramczik (de): αναλογικά modular synthesisers

Νίκος Τσαβδάρογλου (gr)Κοντραμπάσο, ηλεκτρονικά

+++

Ιωάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά

Ιωάννα Συμεωνίδου: 3D print design

Dani Joss: διαδραστικός προγραμματισμός

 

Εισιτήρια:

https://www.viva.gr/tickets/dance/vitruvian-thing/stream-synergy-meeting-vol-2/

Προπώληση: €10 | Φοιτητικό/ανέργων: €8 | Στην πόρτα: €12

Πληροφορίες:

vitruvianthing.com/stream2 

 

Facebook event: 

www.facebook.com/events/750656262074996/

 

 

 

 

Continue Reading

ENTERTAINMENT

“Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών” το Σάββατο στον Λευκό Πύργο

Published

on

Το Σάββατο 25/5/2019 και ώρα 11.00π.μ.- 15.00μ.μ.στην Πλατεία Λευκού Πύργου θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών”.
Σε έναν κόσμο που υπερισχύει το ”εγώ” και η ατομικότητα και όχι το ”εμείς” και η ομαδικότητα, η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της δράσης αυτής έχει ως στόχο να εκμαιεύσει μέσα από τον ψυχισμό των παιδιών την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Στην δράση αυτή τα παιδιά ζωγραφίζουν, για την οικογένεια, την αγάπη, την φιλία, με σκοπό να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, μέσα από την ψυχαγωγία και την συνεργασία με την επίβλεψη του έμπειρου ζωγράφου Μιχάλη Χατζάρα.

Παράλληλα εκεί θα είναι και τα “Πολύχρωμα Πινέλα” με face painting. Σε κάθε παιδί θα δοθεί έπαινος συμμετοχής. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας χαρτικών απορρυπαντικών και λοιπών ειδών για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι δε δέχονται χρήματα ούτε φάρμακα, αλλά συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες μονογονεϊκές, σε οικογένειες που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι και γενικώς σε άτομα που η κρίση τα έφερε σε στάδιο οριακής επιβίωσης ακόμα και εξαθλίωσης.

Εκεί θα είναι η ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά Σταυρούπολης & Κορδελιού- Ευόσμου. Την εκδήλωση υποστηρίζει με εθελοντές της ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ethelon, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Επιμέλεια αφίσας: Christi Petaloti Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

Άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα και λοιπά είδη: Mέλια, πραλίνες, μαρμελάδες Πρωινά (γάλατα μακράς διάρκειας, κακάο, δημητριακά, φρυγανιές, κομπόστες, καφέδες, κέικ κλπ) Ζαχαρώδη (μπισκότα, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν κλπ) Κονσέρβες διάφορες, Πουρέ πατάτας ,είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες), παιδικές πάνες νο 4, 5 και 6, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα κλπ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

ENTERTAINMENT

Διάλεξη για τον ζωγράφο Σπύρο Παπαλουκά

Published

on

Στη σειρά των τακτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), η Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα θα μιλήσει με θέμα «Αποτυπώσεις της φύσης και της τέχνης του Άθω στο έργο του Σπύρου Παπαλουκά». Η Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα είναι Ιστορικός της Τέχνης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τέχνης».

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Πότε: Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στις 19:00
Που: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), Μανόλη
Ανδρόνικου 6, 540 13, Θεσσαλονίκη

 

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.