Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για νέο τουριστικό συγκρότημα στη Χαλκιδική

Published

on

Aνοίγει ο δρόμος για την ανέργερση 526 κατοικιών εντός του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική από την Τεχνική Ολυμπιακή. 

Σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση της εισηγμένης, στο τέλος του 2017 έγινε αποτίμηση του συγκροτήματος, η αξία του οποίου ορίστηκε στα 467,4 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016). Η αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην οριστικοποίηση της υπ.αρ.199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση 526 κτιρίων με χρήση κατοικίας στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, με την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά
της απόφασης της 8ης Συνεδρίασης της 4ης/8/2015 του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής .

Μετά από αυτή την, αμετάκλητη, δικαστική απόφαση, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος για την ανάπτυξη της οικιστικού προγράμματος της εταιρείας στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς που, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες αλλά και τις προβλεπόμενες ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις του και το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον του θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιας ακτινοβολίας τουριστικό – παραθεριστικό συγκρότημα, αλλά και τόπο μόνιμης κατοικίας για ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 Παράλληλα η διοίκηση του Πόρτο Καρράς συνεχίζει τις επενδύσεις εντός του συγκροτήματος, προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος αναμπέλωσης και δημιουργίας νέων αμπελώνων. Σήμερα το συγκρότημα διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο, εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας ελαίων, καθώς και υπερσύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας.

Παρά διαδικασία πωλήσεων χρονομεριστικών μισθώσεων (time-sharing) στο ξενοδοχείο ΣΙΘΩΝΙΑ, βάσει της υπ’ αριθμ. 7527/19.8.2008 σχετικής έγκρισης υπαγωγής, που χορηγήθηκε από την Δ/νση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ξενοδοχείου ΣΙΘΩΝΙΑ
του συγκροτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης (time-sharing). Η ως άνω υπαγωγή αφορά 255 δωμάτια, 551 κλινών σε σύνολο 485 δωματίων 1135 κλινών, ήτοι ποσοστό 48,55% επί της συνολικής δυναμικότητας του ξενοδοχείου.

Οι συμβάσεις χρονομεριστικών μισθώσεων
καταρτίζονται με συμβολαιογραφική πράξη. Έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία πωλήσεων τουριστικών κατοικιών με κατάλληλη πρόβλεψη, ώστε να καλύπτονται και οι προϋποθέσεις πωλήσεως τουριστικών καταλυμάτων και κατοικιών ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών. Επιπλέον, στην αμιγώς τουριστική δραστηριότητα για το 2018 υλοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα συμβόλαια με tour operators του εξωτερικού με χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία – Ουκρανία – Λευκορωσία – Λιθουανία – Εσθονία-Λετονία), της Γαλλίας, Ιταλίας , καθώς και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία – Ελβετία – Αυστρία), Τουρκίας και Βαλκανικών χωρών, ενώ έγιναν στοχευμένες κινήσεις ανάπτυξης και άλλων ξένων αγορών.

ΠΗΓΗ

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια καταστήματα ανοίγουν πρώτα – Τι θα γίνει με τα εμπορικά

Published

on

«Κλειδώνει» ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα όταν αποφασίσει η κυβέρνηση, μετά από εισήγηση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, την άρση του lockdown. «Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τοποθέτησή του στη σύσκεψη με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, κι έτσι πλέον θεωρείται βέβαιο πως το σχέδιο καταρτίζεται και οι ημερομηνίες εφαρμογής θα αποφασιστούν τελευταίες με βάση την πορεία της χώρας κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε τις φάσεις με τις οποίες θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων. Όπως είπε αναφερόμενος στο λιανικό εμπόριο, πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα. «Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα, όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τη σταδιακή άρση του lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ-1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέφυγε να δώσει την οποιαδήποτε ημερομηνία για άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το πρώτο άνοιγμα για μικρά μαγαζιά να έρχεται στις 14 Δεκεμβρίου και στις 21 Δεκεμβρίου τα μεγαλύτερα καταστήματα.

Στη συνέχεια σε μία δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα μεγαλύτερα καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κτλ. Σε επόμενη φάση θα κριθεί το άνοιγμα της εστίασης, το οποίο θα το αποφασίσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Επίσης, υπογράμμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως η χρήση μάσκας παντού. «Το μείζον είναι να μην υπάρχει σύγχυση, να ξέρει ο κόσμος και ο κάθε επιχειρηματίας πότε θα ανοίξει το κατάστημά του, με ποιες συνθήκες και σε ποια ημερομηνία», επισήμανε. Εξήγησε πως «την προηγούμενη φορά, χαλαρώσαμε γρήγορα γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε». Αντίθετα, φαίνεται πως ο ιός είναι πολύ πιο ισχυρός και ειδικά τώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι αισθητά χαμηλότερες. «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη», συμπλήρωσε.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα συζητήσουμε σε επόμενη φάση και ότι «το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως, «η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση», επισημαίνοντας πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού.

Τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης

Ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι «τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού». Και πρόσθεσε: «Αυτή η φήμη είναι απολύτως ψευδή. Τόσο ο ΕΟΔΥ, με τον οποίο επικοινώνησα προσωπικά, όσο και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να οδηγεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα». Σε ό,τι αφορά τη σύγκριση που είχε κάνει ο ίδιος με τους θανάτους στο Βέλγιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει έναν δείκτη, αυτό των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε σύγκριση με το πρώτο», είπε, αν και «το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και έχει περισσότερους νεκρούς».

Πρόκειται για μία «παγκόσμια συμφορά», σημείωσε ο υπουργός και διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε 12 φορές περισσότερους θανάτους από το Βέλγιο (δηλαδή 250.000 νεκρούς), εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του σε κάθε οικογένεια που θρηνεί για τον χαμό ενός θύματος από την πανδημία.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε 2.500 θανάτους», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως ο συνάδελφός του επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία και ότι είναι απολύτως λογικό πως «αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους». Και συμπλήρωσε: «Αυτή η μάχη κρίνεται από την ατομική μας συμπεριφορά».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος, πριν ολοκληρώσει τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, είχε υπογράψει την πρόσληψη 4.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών, για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Επιπλέον, χαρακτήρισε «πολύ ισορροπημένη» τη ρύθμιση για τις επιταγές, εξηγώντας πως δίνει το δικαίωμα στις πληττόμενες επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα έδιναν στο Κράτος για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα εγκρίθηκαν 7.000 δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, με μέσο όρο δανείου 63.000 ευρώ. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, που βγήκε την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση. Έκανε λόγο για νομοσχέδιο-τομή, που αποτελεί προϊόν δουλειάς πολλών μηνών, το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται δίνονται τα δημόσια έργα.

Πηγή

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Ημερομηνίες πληρωμών – Όσα θέλετε να ξέρετε

Published

on

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους για τον μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα, σήμερα πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ με μονό αριθμό ΑΜΚΑ. Η διαδικασία της καταβολής αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, ενώ σημειώνεται ότι και αυτόν τον μήνα οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν ταυτόχρονα με τις κύριες.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τον μήνα Δεκέμβριο ανάλογα με το εκάστοτε Ταμείο:
 • Συντάξεις ΙΚΑ:
 1. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9
 2. Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8
 • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
 • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
 • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
 • Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
 • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
 • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ