Connect with us

ENTERTAINMENT

«Ecce Homo» από την θεατρική ομάδα δυόtrees στο Θέατρο Άνετον

Published

on

Η θεατρική ομάδα δυόtrees παρουσιάζει το «Ecce Homo» μια Παράσταση για όλους και για κανέναν στις 8 & 9 Απριλίου στο Θέατρο Άνετον στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2019»

Λίγα Λόγια για το Έργο

Το Ecce Homo – Ίδε ο Άνθρωπος – δημιουργήθηκε με αφορμή το ομώνυμο ποίημα του Friedrich Wilhelm Nietzsche, για να αναδείξει τη φιλοσοφία του Επαναστατημένου Ανθρώπου του Albert Camus και αυτή του Tractatus Logico Philosophicus του Ludwig Wittgenstein οπότε αποτελέσε, πέρα από μια πρωτότυπη ιστορία εκδίκησης, μια τρόπον τινά καλλιτεχνική μελέτη της ανθρώπινης κατάστασης. Έτσι η αρχική ιδέα για την υπόθεση του έργου έσμιξε με τις ιδέες πολλών μεγάλων φιλοσόφων και άλλων επιφανών ιστορικών προσώπων, ώστε να ολοκληρώσει οικουμενικά τον σκοπό της. Να πραγματευτεί την πορεία του ανθρώπου, ως πολιτικό ον μέσα στον ιστορικό χρόνο, σαν μια σπειροειδή τροχιά που τον οδηγεί στο μηδενισμό.

Αντί Υπόθεσης

Θα μπορούσε να είναι λυρικό επικό δράμα δίχως ήρωες…
Θα μπορούσε να είναι υπαρξιακό spaghetti western δίχως άλογα…
Θα μπορούσε να είναι aesthetic samurai poem δίχως κερασιές…
Θα μπορούσε να είναι… – Είναι τραγωδία;
Ναι όπως κάθε ανθρώπινη ιστορία…
…όπως η ίδια η ανθρώπινη ιστορία.
Ή και όχι! Θα μπορούσε να είναι όλα αυτά και τίποτα μαζί.
Είναι κάθε βήμα του ανθρώπου… κάθε του βήμα…
Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει.
Είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος.
Γιατί ξέρει από που έρχεται!
Για αυτό και δεν έπαψε ποτέ να είναι μια ωραία ιστορία…
…η ιστορία του ανθρώπου.
Εντάξει λοιπόν… είναι μια ιστορία εκδίκησης.
Θα αποδοθεί δικαιοσύνη ακόμα κι αν ο κόσμος καταστραφεί.

Συντελεστές Παράστασης:

Πρωτότυπο Κείμενο & Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσιαβός

Παίζουν: Χαρά Γιώτα, Αλέξανδρος Γκουντινάκης,
Κωστής Καπελλίδης, Αννέτα Χρυσίδου
Φιλική συμμετοχή: Άννα Μαρία Μπογιατζόγλου

Σκηνικά & Κοστούμια: Χαρά Γιώτα, Αννέτα Χρυσίδου
Επιμέλεια Κίνησης: Αλέξανδρος Γκουντινάκης
Φωτισμοί & Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Τσιαβός

Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Παπαδόπουλος
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Μαριάννα Ράντου

Κονσόλα Ήχου: Γιώργος Παπαδόπουλος
Κονσόλα Φωτισμού: Γιάννης Τσιαβός

Teaser: Γιώργος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού: Γιάννης Διδασκάλου
Φωτογραφίες παράστασης: Johnny Conn

Ημέρες & Ώρες

Δε 8/04

Ώρα: 21:00
Θέατρο Άνετον

Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τρ 9/04

Ώρα: 21:00
Θέατρο Άνετον

Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πληροφορίες

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος 7Ε

Πωλήσεις Εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου τις ημέρες της παράστασης. (Θέατρο Άνετον – Παρασκευοπούλου 42)
Προπώληση Εισιτηρίων στα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης
(Πλατεία Αριστοτέλους)

Διάρκεια 90′
Τηλ. Επικοινωνίας / Πληροφορίες 698 661 4274

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα «δυόtrees»

ENTERTAINMENT

STREAM: synergy meeting vol.2

Published

on

Η Die Wolke art group, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την πρώτη εκδήλωση Stream το 2016, αλλά και τη διαδραστική παράσταση Trajectory of an Idea, παρουσιάζει τη 2η συνάντηση αυτοσχεδιασμού σύγχρονου χορού, ζωντανής μουσικής, και διαδραστικής τεχνολογίας!

Τρία σύντομα κομμάτια δομημένου αυτοσχεδιασμού θα εξερευνήσουν τις διαδραστικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση αδρανειακών και μηχανικών αισθητήρων στα χέρια των performers και την εφαρμογή τους σε μουσικές και ηχητικές παραμέτρους. Κάθε συνθέτης και ερμηνευτής θα εξερευνήσει μια μοναδική προσέγγιση.

Υποστηριζόμενο από το πρόγραμμα Transfer International της Γραμματείας Πολιτισμού της Ρηνανίας-Βεστφαλλίας, Ντύσσελντορφ, το Stream σκοπεύει στο να φέρει μαζί εμπροσθοδρομικούς καλλιτέχνες από τους χώρους του σύγχρονου χορού, της μουσικής, και των παραστατικών τεχνών γενικότερα. Ενθαρρύνει τη συνεργασία και τον πειραματισμό, χρησιμοποιώντας και επαναστοχεύοντας την τεχνολογία, λειτουργικά και αισθητικά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μουσικού προγραμματισμού με τίτλο “Live Coding με το Sonic Pι”. Το εργαστήριο, στις 24 Νοεμβρίου, αποτελεί εισαγωγή στο περιβάλλον μουσικού προγραμματισμού Sonic Pi, ιδανικό για αρχαρίους, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει αρχές και μοτίβα “ζωντανού” προγραμματισμού για χρήση σε performances. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/livecoding-workshop.

Έτσι στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Vitruvian Thingτο σπίτι του ανήσυχου μυαλού και του ψυχισμού των πειραματικών τάσεων, ένα χώρο παραστατικών τεχνών, σύγχρονης μουσικής, και διαμεσικής εξερεύνησης, στη στοά της Πτολεμαίων 29Α, στον 4ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σύγχρονου χορού, μουσικής και τεχνολογίας.

 

Συμμετέχουν:

Δροσιά Τριαντάκη (gr): χορός

Enora Gemin (fr/de): χορός

Δημήτρης Δαλέζης (gr): τρομπέτα, ηλεκτρονικά

Tim Abramczik (de): αναλογικά modular synthesisers

Νίκος Τσαβδάρογλου (gr)Κοντραμπάσο, ηλεκτρονικά

+++

Ιωάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά

Ιωάννα Συμεωνίδου: 3D print design

Dani Joss: διαδραστικός προγραμματισμός

 

Εισιτήρια:

https://www.viva.gr/tickets/dance/vitruvian-thing/stream-synergy-meeting-vol-2/

Προπώληση: €10 | Φοιτητικό/ανέργων: €8 | Στην πόρτα: €12

Πληροφορίες:

vitruvianthing.com/stream2 

 

Facebook event: 

www.facebook.com/events/750656262074996/

 

 

 

 

Continue Reading

ENTERTAINMENT

“Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών” το Σάββατο στον Λευκό Πύργο

Published

on

Το Σάββατο 25/5/2019 και ώρα 11.00π.μ.- 15.00μ.μ.στην Πλατεία Λευκού Πύργου θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών”.
Σε έναν κόσμο που υπερισχύει το ”εγώ” και η ατομικότητα και όχι το ”εμείς” και η ομαδικότητα, η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πλαίσιο της δράσης αυτής έχει ως στόχο να εκμαιεύσει μέσα από τον ψυχισμό των παιδιών την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Στην δράση αυτή τα παιδιά ζωγραφίζουν, για την οικογένεια, την αγάπη, την φιλία, με σκοπό να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, μέσα από την ψυχαγωγία και την συνεργασία με την επίβλεψη του έμπειρου ζωγράφου Μιχάλη Χατζάρα.

Παράλληλα εκεί θα είναι και τα “Πολύχρωμα Πινέλα” με face painting. Σε κάθε παιδί θα δοθεί έπαινος συμμετοχής. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας, με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού όσο και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας χαρτικών απορρυπαντικών και λοιπών ειδών για τις οικογένειες που στηρίζει η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Αρωγή Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα εθελοντών πολιτών, οι οποίοι δε δέχονται χρήματα ούτε φάρμακα, αλλά συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες μονογονεϊκές, σε οικογένειες που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι και γενικώς σε άτομα που η κρίση τα έφερε σε στάδιο οριακής επιβίωσης ακόμα και εξαθλίωσης.

Εκεί θα είναι η ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά Σταυρούπολης & Κορδελιού- Ευόσμου. Την εκδήλωση υποστηρίζει με εθελοντές της ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ethelon, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Επιμέλεια αφίσας: Christi Petaloti Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ.

Άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα και λοιπά είδη: Mέλια, πραλίνες, μαρμελάδες Πρωινά (γάλατα μακράς διάρκειας, κακάο, δημητριακά, φρυγανιές, κομπόστες, καφέδες, κέικ κλπ) Ζαχαρώδη (μπισκότα, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν κλπ) Κονσέρβες διάφορες, Πουρέ πατάτας ,είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες), παιδικές πάνες νο 4, 5 και 6, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα κλπ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

ENTERTAINMENT

Διάλεξη για τον ζωγράφο Σπύρο Παπαλουκά

Published

on

Στη σειρά των τακτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), η Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα θα μιλήσει με θέμα «Αποτυπώσεις της φύσης και της τέχνης του Άθω στο έργο του Σπύρου Παπαλουκά». Η Ευθυμία Γεωργιάδου-Κούντουρα είναι Ιστορικός της Τέχνης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τέχνης».

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Πότε: Τρίτη 14 Μαΐου 2019, στις 19:00
Που: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος), Μανόλη
Ανδρόνικου 6, 540 13, Θεσσαλονίκη

 

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.