Connect with us

NEWS

Μια Τράπεζα που βοηθά 22.000 Θεσσαλονικείς το μήνα

Published

on

Παρέχοντας τρόφιμα και είδη υγιεινής

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Χείρα βοηθείας σε άτομα που έχουν ανάγκη δίνει η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης. «Κάθε εβδομάδα βοηθάμε τουλάχιστον 5.500 άτομα με τρόφιμα και είδη υγιεινής, καθαριότητας κλπ. Πρόκειται για προϊόντα  που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους ή οι συσκευασίες τους είναι τσαλακωμένες. Μας τα παραχωρούν γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλοι έμποροι»εξήγησε στο TyposThes η γενική γραμματέας της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης κυρία Βάλυ Παπαϊωάννου.

Εξήγησε πως η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1998 από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο. Αρχικά ήταν παράρτημα του Ιδρύματος Τράπεζας Τροφίμων, που λειτουργούσε στην Αθήνα από το 1995. Και από το 2015 ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης (διοικείται από πενταμελή Διοικητική Επιτροπή και έχει δύο υπαλλήλους).

3f1b.jpg

Σήμερα λειτουργεί σε κτίριο στην περιοχή της Νικόπολης. Στους αποθηκευτικούς χώρους υπάρχουν ψυγεία συντήρησης και κατάψυξης. Και γίνονται παραλαβές τροφίμων και ειδών υγιεινής από εκπροσώπους της Εκκλησίας και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα καθημερινά εκτός Σαββάτου από τις 9π.μ. ως τις 2μ.μ..

«Δίνουμε τρόφιμα σε 30 συσσίτια εκκλησιών της πόλης μας και σε σωματεία ή ιδρύματα όπως πχ η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ίδρυμα Ελπίδα κλπ»σημείωσε η κυρία Παπαϊωάννου.

 

Έρανος συλλογής τροφίμων

3f1c.jpg

Στις 18 και 20 Απρίλη 2019, ώρες 09.00-21.00 θα βρίσκονται σε σουπερμάρκετ δίπλα στα ΙΚΕΑ και θα κάνουν έρανο συλλογής τροφίμων. «Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιούμε δύο φορές το χρόνο, πριν από τα Χριστούγεννα και πριν από το Πάσχα, σε σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης. Δίνουμε στον καταναλωτή μια σακούλα και το έντυπό μας και του λέμε πως αν του περισσεύει κάτι πχ ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, μπορεί να το δώσει στον έρανό μας και εμείς από την πλευρά μας θα το δώσουμε σε άτομα που έχουν ανάγκη. Συνήθως στον έρανό μας μαζεύουμε περί τους 2,5 τόνους τρόφιμα»σημείωσε η γενική γραμματέας της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης.

3f1d.jpg

Υπολογίζεται πως η Τράπεζα συλλέγει γύρω στους 200 τόνους τροφίμων ανά έτος. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. «Όταν ξεκινήσαμε το έργο μας βλέπαμε 50-70 άτομα ανά συσσίτιο. Τώρα βλέπουμε μέχρι και 400. Οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια είναι περισσότεροι και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη», σημείωσε η κυρία Παπαϊωάννου. Παράλληλα τόνισε το ότι ψάχνουν για εθελοντές που θα ενισχύσουν το έργο της Τράπεζας. «Εμείς που ασχολούμαστε εθελοντικά με την Τράπεζα μεγαλώνουμε και παράλληλα περισσότερος πληθυσμός έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Θέλουμε νέους εθελοντές για να συνδράμουν στην προσπάθειά μας», σχολίασε.

Πληροφορίες για εμπόρους ή ιδρύματα: Κων/νου Παλαιολόγου 67, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο 2310-684637, e-mail info@thessalonikifoodbank.gr, και στο facebook ως Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Δυο μέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά

Published

on

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου μας προσκαλεί σε ένα 2 ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΧΑΝΘ 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019, 10.00 – 21.00.

Στο Βazaar θα βρείτε υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαχταριστές σπιτικές λιχουδιές, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και όχι μόνο, σε προσιτές τιμές.

Στο Βazaar θα υπάρχει ένα μικρό εργαστήρι για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα στολίδια που θα φτιάχνουν μόνα τους.

«Σας περιμένουμε να κάνετε τις εορταστικές αγορές σας και να χαρίσετε αγάπη και στήριξη στο έργο μας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Παρουσίαση του κέντρου υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ

Published

on

Η εκδήλωση ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ που διοργανώνει και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σηματοδοτείται και από την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ καθώς και των Καινοτόμων Τεχνικών για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην ανάπτυξή τους.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της ΠΚΜ ενώ πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία των ΠΤΑ, ΠΚΜ και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στα πλαίσια των δύο Interreg Europe έργων REFORM και e-smartec.

Η συνάντηση και ενημέρωση  αποσκοπεί στη συγκρότηση μηχανισμού υποστήριξης όλων των Δήμων της ΠΚΜ για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, για την οποία έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Φορέων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης,  οι εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ το οποίο λειτουργεί μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση .  Το Κέντρο Υποστήριξης βασίζει το περιεχόμενό του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εθνική νομοθεσία για τα ΣΒΑΚ και προσφέρει χρήσιμο υλικό για κάθε στάδιο υλοποίησής τους.  Μέσα από το Κέντρο θα μπορεί να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και συμμετοχικός σχεδιασμός που αποτελούν βασικές παραμέτρους του βιώσιμου σχεδιασμού των πόλεων.

 e-smartec και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στα πλαίσια του έργου e-smartec, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις πρακτικές για την ενίσχυση της συμμετοχής Φορέων και Πολιτών στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσα από επιτυχημένες καινοτόμες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση των Φορέων με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της κινητικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν  κατά την καθημερινή τους μετακίνηση.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση των παραβρισκόμενων Φορέων στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Μπλόκαρε λεωφορείο ΟΑΣΘ και τον έψαχναν για 20 λεπτά!

Published

on

Νέο περιστατικό παρακώλυσης της κυκλοφορίας λεωφορείου του ΟΑΣΘ εξαιτίας παράνομα παρκαρισμένου ΙΧ συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η σελίδα Think Simple «αναστάτωση προκλήθηκε από παράνομα παρκαρισμένο ι.χ. αυτοκίνητο στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Οδηγοί του ΟΑΣΘ και επιβάτες αναζητούσαν επί 20 λεπτά τον φραπεδάκια οδηγό που έκοβε βόλτες μέσα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.