Connect with us

NEWS

Έρχεται «τσεκούρι» της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ

Published

on

“Δεν δυσκολεύω τη ζωή των συνανθρώπων μου”. Με αυτό το μήνυμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ενημερωτική δράση για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία για τη δράση έλαβε ο γνωστός για τον αγώνα του υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, Δημήτρης Αντωνίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αυστηρές ποινές για όσους παρκάρουν σε θέσεις και ράμπες ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της Δράσης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε παρευρισκόμενους στα γύρω καφέ αλλά και σε περαστικούς, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο πως από τις 15 Σεπτέμβρη οι έλεγχοι για τις συγκεκριμένες παραβάσεις εντατικοποιούνται.

“Μέχρι 14 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αυτή η ενημέρωση. Ωστόσο μετά την εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα λάβουν χώρα έλεγχοι και βεβαιώσεις παραβάσεων”, τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η Αστυνόμος Β’, Ζωή Γεωργίου.

Όπως εξήγησε, οι παραβάτες θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα αφού πλεόν σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο για την συγκεκριμένη παράβαση αλλά αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος και της άδειας οδήγησης για 60 μέρες.

“Να καταλάβουμε πως οι δυσκολίες αφορούν όλους”

Το δικό του μήνυμα αναφορικά με την παράνομη στάθμευση οχημάτων σε σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ έστειλε στο περιθώριο της δράσης ο Δημήτρης Αντωνίου.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα ευρύ πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η έλλειψη σεβασμού πρέπει να σταματήσει γιατί καθημερινά κινδυνεύουν άνθρωποι χωρίς να φταίνε σε τίποτα”, σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία αυτή όταν είδε έναν γονιό με το παιδικό του καρότσι να βρίσκει κλεισμένο πεζοδρόμιο επειδή ένα αυτοκίνητο είχε παρκάρει σε αυτό, με συνέπεια να αναγκαστεί να κατέβει στον δρόμο κόντρα στο ρεύμα των αυτοκινήτων με το μωρό.

“Τότε σφίχτηκα τόσο πολύ και σκέφτηκα πως αυτό σκέφτηκα πως αφορά τη μισή πόλη, αφορά ηλικιωμένους που έχουν «Π», αφορά τους γονείς μας, αφορά τη γυναίκα με το παιδί, αφορά και εμάς με τα αναπηρικά αμαξίδια”, υπογραμμίζει και προσθέτει: “Οι δυσκολίες αυτές δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους με αναπηρικό αμαξίδιο”.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αντωνίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα στενά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην περιοχή της Καλαμαριάς.

“Επίσης πολλές φορές τις ράμπες τις κλείνουν με πρόχειρη δικαιολογία «δεν το είδα ή είχα κάτι σημαντικό εδώ δίπλα, πως κάνεις έτσι»”, αναφέρει ο κ. Αντωνίου σχετικά με τη συμπεριφορά των ασυνείδητων οδηγών.

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην περιοχή της Καλαμαριάς

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Δυο μέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά

Published

on

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου μας προσκαλεί σε ένα 2 ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΧΑΝΘ 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019, 10.00 – 21.00.

Στο Βazaar θα βρείτε υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαχταριστές σπιτικές λιχουδιές, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και όχι μόνο, σε προσιτές τιμές.

Στο Βazaar θα υπάρχει ένα μικρό εργαστήρι για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα στολίδια που θα φτιάχνουν μόνα τους.

«Σας περιμένουμε να κάνετε τις εορταστικές αγορές σας και να χαρίσετε αγάπη και στήριξη στο έργο μας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Παρουσίαση του κέντρου υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ

Published

on

Η εκδήλωση ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ που διοργανώνει και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σηματοδοτείται και από την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ καθώς και των Καινοτόμων Τεχνικών για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην ανάπτυξή τους.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της ΠΚΜ ενώ πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία των ΠΤΑ, ΠΚΜ και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στα πλαίσια των δύο Interreg Europe έργων REFORM και e-smartec.

Η συνάντηση και ενημέρωση  αποσκοπεί στη συγκρότηση μηχανισμού υποστήριξης όλων των Δήμων της ΠΚΜ για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, για την οποία έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Φορέων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης,  οι εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ το οποίο λειτουργεί μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση .  Το Κέντρο Υποστήριξης βασίζει το περιεχόμενό του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εθνική νομοθεσία για τα ΣΒΑΚ και προσφέρει χρήσιμο υλικό για κάθε στάδιο υλοποίησής τους.  Μέσα από το Κέντρο θα μπορεί να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και συμμετοχικός σχεδιασμός που αποτελούν βασικές παραμέτρους του βιώσιμου σχεδιασμού των πόλεων.

 e-smartec και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στα πλαίσια του έργου e-smartec, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις πρακτικές για την ενίσχυση της συμμετοχής Φορέων και Πολιτών στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσα από επιτυχημένες καινοτόμες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση των Φορέων με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της κινητικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν  κατά την καθημερινή τους μετακίνηση.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση των παραβρισκόμενων Φορέων στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Μπλόκαρε λεωφορείο ΟΑΣΘ και τον έψαχναν για 20 λεπτά!

Published

on

Νέο περιστατικό παρακώλυσης της κυκλοφορίας λεωφορείου του ΟΑΣΘ εξαιτίας παράνομα παρκαρισμένου ΙΧ συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η σελίδα Think Simple «αναστάτωση προκλήθηκε από παράνομα παρκαρισμένο ι.χ. αυτοκίνητο στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Οδηγοί του ΟΑΣΘ και επιβάτες αναζητούσαν επί 20 λεπτά τον φραπεδάκια οδηγό που έκοβε βόλτες μέσα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.