Connect with us

NEWS

Θεσσαλονίκη: Εγώ κυνήγησα τα κυκλώματα, λέει ο κατηγορούμενος λιμενάρχης

Published

on

Tη δική του εκδοχή των πραγμάτων δίνει μέσα από την απολογία του στον Ανακριτή, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης με το “ξεδόντιασμα” της λεγόμενης “μαφίας του λιμανιού” από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. Ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης που συνελήφθη και κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που μαζί με τέσσερις πλοιοκτήτες και όλους τους πλοηγούς του λιμανιού, μέσα από το απολογητικό του υπόμνημα που παρουσιάζει το protothema.gr, όχι μόνο αρνείται ότι ήταν στο pay -roll των εφοπλιστών αλλά όπως υποστηρίζει ήταν πολέμιος των κυκλωμάτων που λυμαίνονταν τον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει διήγε βίο λιτό χωρίς να διαθέτει αυτοκίνητο ή σπίτι καθώς μέχρι τη σύλληψη του ζούσε σε χώρο που του είχε παραχωρηθεί μέσα στο λιμεναρχείο ενώ μια γκαρσονιέρα που αγόρασε πρόσφατα την πήρε με κάποια χρήματα που είχε αποταμιεύσει αλλά και 17.000 που έκρυβε με τη μητέρα του στο … σεντούκι καθώς φοβόταν την χρεοκοπία της χώρας και το haircut των τραπεζικών καταθέσεων.

«Έκανα ΕΔΕ στους διεφθαρμένους»

Ξεκινώντας την απολογία του ο λιμενάρχης αναφέρει πως “Η πραγματικότητα είναι ότι προ διετίας διέταξα ΕΔΕ μετά από καταγγελία του πληρώματος της πλοηγίδος (του σκάφους που μεταφέρει τους πλοηγούς στα πλοία) περί χρηματισμού των πλοηγών από τους ναυτικούς πράκτορες, πλην όμως το πόρισμα της εν λόγω εξέτασης απέβη απαλλακτικό για τους πλοηγούς, δεδομένου ότι άπαντες οι ναυτικοί πράκτορες αρνήθηκαν ότι απαιτήθηκαν από αυτούς και ότι έδωσαν στους πλοηγούς χρήματα για οιαδήποτε αιτία. Ταυτόχρονα με την ΕΔΕ διαβίβασα την καταγγελία και τον φάκελο που σχηματίστηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον διαβίβασε περαιτέρω στην εισαγγελέα Διαφθοράς όπου και εκκρεμεί ακόμα”.

Όπως επισημαίνει ο πλοίαρχος “Το γεγονός ότι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αντί να με καλέσει ως μάρτυρα και να συνεργαστεί μαζί μου, στη διερεύνηση της καταγγελίας που εγώ πρώτος επώνυμα της διαβίβασα στις 5 Δεκεμβρίου 2018, καθώς μέχρι τότε υπήρχε μόνο μια ανώνυμη καταγγελία και άρα η δική μου πρωτοβουλία είχε σαφώς μεγαλύτερη βαρύτητα, με έθεσε υπό παρακολούθηση αμέσως μετά τη διαβίβαση της καταγγελίας, ζητώντας μάλιστα από τον Φεβρουάριο του 2009, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την άρση του απορρήτου του τηλεφωνικού μου αριθμού, είναι οπωσδήποτε ύποπτο και δυστυχώς για μένα επιβεβαιώνει ότι η ως άνω υπηρεσία κινήθηκε με σκοπιμότητα συνιστάμενη στο να διογκώσει την υπόθεση μέσω της εμπλοκής ενός υψηλόβαθμού δημοσίου υπαλλήλου”. Στη συνέχεια του απολογητικού του υπομνήματος ο λιμενάρχης, παρουσιάζει συνομιλίες όπου αποδεικνύουν σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ότι δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην υπόθεση καθως όπως επισημαίνει δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε αυτό το κομμάτι.

Με χρήματα από το σεντούκι αγόρασε τη γκαρσονιέρα στην Καλαμαριά

Σε ο,τι έχει να κάνει με το ξέπλυμα χρήματος αναφέρει ότι “Φέρομαι ότι νομιμοποίησα τα χρηματικά δώρα που δήθεν εισέπραξα με την αγορά ακινήτων έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ πλην όμως η αλήθεια είναι ότι στις 9.8.2019 αγόρασα μια γκαρσονιέρα 28 τ.μ στην Καλαμαριά έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ το οποίο δικαιολογείται απολύτως από τις αποδοχές μου ως ανώτερου αξιωματικού του Λιμενικού οι οποίες ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 1.800 ευρώ το μήνα και συγκεκριμένα το ποσό κατεβλήθη ως εξής: 2000 ευρώ με μεταφορά από λογαριασμό που διατηρώ σε τράπεζα το οποίο προήλθε από προθεσμιακή κατάθεση 18.500 ευρώ και 6.000 ευρώ που είχε κατατεθεί στον κοινό λογαριασμό με τη μητέρα μου λόγω επιστροφής αναδρομικών που είχαν παρακρατηθεί από τον μισθό μου. Τα υπόλοιπα 17.000 ευρώ είναι χρήματα που τόσο εγώ όσο και η μητέρα μου αποταμιεύσαμε και τα τηρούσαμε εκτός τραπέζης λόγω φόβου για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος και περικοπής των τραπεζικών καταθέσεων. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινιστεί ότι διάγω ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς σπατάλες και καταχρήσεις με ελάχιστα προσωπικά έξοδα αφού δεν έχω Ι.Χ αυτοκίνητο, ούτε σκάφος και μέχρι τη σύλληψη μου διέμενα εντός του λιμεναρχείου σε χώρο που μου είχε παραχωρηθεί”.

Ο δικηγόρος του κ. Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Είναι μια τραγική ιστορία. Του απεδόθησαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ανθρώπους που δεν γνωρίζει, του απεδόθησαν εκβιασμοί με πρόσωπα τα οποία ούτε καν γνωρίζει, δεν έχει συναντήσει, δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί τους και δεν έχει υποβάλλει καμία εκβιαστική πρόταση. Και όπως είναι γνωστό το αδίκημα της εκβίασης θέλει προσωπική συμπεριφορά. Κάποιος δηλαδή να κάνει κάτι. Και του απέδωσαν και το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος που σημαίνει ότι δωροδοκούμαι για κάτι που είναι στην αρμοδιότητα μου και του απέδωσαν αυτή την πράξη η οποία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί ουδέποτε αυτός έχει δικαίωμα βάσει των όσων προβλέπονται από τις αρμοδιότητες του να παρεμβαίνει μεταξύ του πλοιάρχου και των πλοηγών για τα πόσα ρυμουλκά κάθε φορά χρειάζονται. Και αυτή η υπόθεση προβλέπω να έχει την τύχη της υποθέσεως Ριχάρδου. Και προς τιμήν τους η κυρία εισαγγελέας και η κυρία ανακριτής άφησαν τον άνθρωπο ελεύθερο, χωρίς περιοριστικούς ουσιαστικά όρους”.

Πηγή

NEWS

«Να ανησυχούμε στον βαθμό που πρέπει, όχι πανικός»

Published

on

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Ιωάννης Κιουμής και αναφέρθηκε στην εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, έφτασε πλέον και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία: «Να ανησυχούμε στον βαθμό που πρέπει. Πρόκειται για μια επιδημία από έναν ιό που έχει χαμηλή θνητότητα. Η θνητότητα κυρίως αφορά άτομα μεγάλης ηλικίας που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Αυτοί είναι που προσβάλλει με τις σοβαρότερες συνέπειες. Για τους υπόλοιπους έχει μια διαδρομή παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα. Είναι κάτι σοβαρό γιατί είναι μια νέα κατάσταση που έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όμως, δεν χρειάζεται πανικός. Το κοινό κρυολόγημα κατά 25% κάθε χρόνο οφείλεται σε άλλους κορονοϊούς. Είναι ένας νέος κορονοϊός, ο οποίος σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα, σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή νόσο, απειλητική για τη ζωή και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρα.

Για τη ραγδαία εξάπλωση: «Σχεδόν είμαστε στα όρια της πανδημίας και σε λίγο θα χαρακτηριστεί έτσι όπως φαίνεται. Η εξάπλωση είναι όντως μεγάλη. Είναι ταχύτατη και από ότι φαίνεται ο ιός είναι μεταδικότερος από τον ιό της γρίπης. Φαίνεται ότι μπορεί να επεκταθεί γρήγορα. Πιο σημαντικό είναι όχι τόσο η επέκταση, όσο οι συνέπειες».

Για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος: «Οι πολίτες πρέπει να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις από τις υπεύθυνες αρχές και όχι από ανεύθυνους ή μεμονωμένα άτομα. Θα τους κατευθύνουν γι’ αυτά που πρέπει να κάνουν ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες αυτής της κατάστασης».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο: «Δεν υπάρχει εμβόλιο και δεν θα υπάρξει για τους επόμενους μήνες. Θα πάρει μήνες ενδεχομένως και χρόνο για να γίνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχουν ειδικές θεραπείες και εμβόλια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε προληπτικά μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Προφυλακίστηκαν τα τρία αδέρφια για την δολοφονία του 45χρονου

Published

on

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα τα τρία αδέρφια που κατηγορούνται για την δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα τα τρία αδέρφια που κατηγορούνται για την δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα, έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπα και έναν 32χρονο, πρώην υπάλληλο του άτυχου 45χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία.

Τα τρία αδέρφια οδηγήθηκαν στην 4η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθούν.

Ο 17χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήρθε από Αθήνα και βρέθηκε συγκυριακά στο περιστατικό, ενώ ο 32χρονος υποστήριξε ότι ήταν ατύχημα. Ο 20χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είδε τα αδέρφια του να μαλώνουν και θόλωσε, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Εκτός από τους τρεις κρατούμενους, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών για την υπόθεση συνελήφθη και ένας 37χρονος ο οποίος παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Σε αδικαιολόγητο, όπως τονίζει, πανικό των πολιτών αποδίδει η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Άννα Σιδηροπούλου το γεγονός ότι «εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα οι χειρουργικές μάσκες προσώπου, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον ιό τουκοροναϊού.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».

«Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί διότι υπάρχει μια ενημέρωση ότι ο ιός εξαπλώνεται και ο φόβος ότι παραμένει στην ατμόσφαιρα ακόμα και 14 ή και 20 ημέρες και θέλει να προφυλαχθεί», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται (οι πολίτες) διότι αυτοί που νοσούν και κινδυνεύουν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με νοσήματα».

Η κ. Σιδηροπούλου διαβεβαίωσε ακόμα ότι «συνεχώς προμηθεύονται οι προμηθευτές μάσκες, πιθανότατα όμως σε πιο αυξημένες τιμές διότι δεν είναι διατιμημένο το προϊόν και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, κάτι βέβαια που ισχύει και για τα αντισηπτικά που παρουσιάζουν και αυτά έλλειψη».

Στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας. 

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.