Connect with us

NEWS

Περίπου 4 στους 10 δε γνωρίζουν τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό

Published

on

Χαμηλή παραμένει ακόμα η αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακός προορισμός, όπως δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε το American College of Thessaloniki σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) με τίτλο «Thessaloniki through the eyes of a hosted buyer».

Σε ποσοστό από 34% έως 45%, οι επαγγελματίες που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι δεν ήξεραν ότι η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός για συνέδρια. «Η αναγνωρισιμότητα της πόλης παραμένει χαμηλή», σημείωσε η Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau, Ελένη Σωτηρίου, κατά την παρουσίαση της έρευνας σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχουν διοργανώσει ένα σεμινάριο, ένα συνέδριο ή μια έκθεση σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η έρευνα αναδεικνύει τους παράγοντες βάσει των οποίων οι επαγγελματίες του χώρου επιλέγουν έναν συνεδριακό προορισμό. Αυτοί είναι μεταξύ άλλων η συνδεσιμότητα του προορισμού, η γαστρονομία, οι χώροι και οι υποδομές, ο επαγγελματισμός, οι τιμές, ο καιρός αλλά και η εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η κάθε περιοχή.

Γαστρονομία και καιρός ικανοποιούν τους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού

Η γαστρονομία και ο καιρός είναι οι παράγοντες που ικανοποίησαν περισσότερο τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν οι τιμές, η συνολική εμπερία και οι συνεδριακοί/εκθεσιακοί χώροι. Σε χαμηλά ποσοστά είναι ο παράγοντας της συνδεσιμότητας της Θεσσαλονίκης ωστόσο αυτό, όπως είπε η κ. Αντωνίου, δεν την ανησυχεί. Η ίδια υπογράμμισε ότι την ώρα που σε όρους συνεδριακού τουρισμού το 2020 έχει κλείσει κατά 90% και το 2021 κατά 50%, η συνδεσιμότητα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για τα events που θα έρθουν στην πόλη από το 2022 και μετά οπότε και θα έχει αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο.

Στην έρευνα έγιναν ερωτήσεις και για την ίδια τη λειτουργία του Thessaloniki Convention Bureau. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, οι υπηρεσίες που αναμένουν οι επαγγελματίες από ένα τέτοιο γραφείο είναι τα fam trips και τα site inspections (91,9% και 87,8% αντίστοιχα ) καθώς και το προωθητικό υλικό, στο οποίο όπως σημειώνει η κ. Σωτηρίου υστερεί το γραφείο.

Κατά την ίδια, το TCB σχεδιάζει τη δημιουργία ενός βίντεο που θα αφορά αποκλειστικά την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού, αλλά και την ανανέωση του meetings guide planner.

Δείγμα έρευνας

Το δείγμα της έρευνας, όπως υπογράμμισε στην έναρξη της παρουσίασης, ο Ανέστης Αναστασίου, επικεφαλής του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του ACT είναι σχετικά μικρό, αποτελείται δηλαδή από 80 άτομα, αλλά εξαιρετικά στοχευμένο καθώς όλοι οι ερωτηθέντες είναι επαγγελματίες του χώρου που αποφασίζουν για προορισμούς και κλείνουν χώρους για συνέδρια. Σημαντικό είναι ακόμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι οι επαγγελματίες προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα.

ΠΗΓΗ

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Δυο μέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά

Published

on

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου μας προσκαλεί σε ένα 2 ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΧΑΝΘ 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019, 10.00 – 21.00.

Στο Βazaar θα βρείτε υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαχταριστές σπιτικές λιχουδιές, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και όχι μόνο, σε προσιτές τιμές.

Στο Βazaar θα υπάρχει ένα μικρό εργαστήρι για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα στολίδια που θα φτιάχνουν μόνα τους.

«Σας περιμένουμε να κάνετε τις εορταστικές αγορές σας και να χαρίσετε αγάπη και στήριξη στο έργο μας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Παρουσίαση του κέντρου υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ

Published

on

Η εκδήλωση ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ που διοργανώνει και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σηματοδοτείται και από την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ καθώς και των Καινοτόμων Τεχνικών για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην ανάπτυξή τους.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της ΠΚΜ ενώ πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία των ΠΤΑ, ΠΚΜ και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στα πλαίσια των δύο Interreg Europe έργων REFORM και e-smartec.

Η συνάντηση και ενημέρωση  αποσκοπεί στη συγκρότηση μηχανισμού υποστήριξης όλων των Δήμων της ΠΚΜ για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, για την οποία έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Φορέων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης,  οι εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ το οποίο λειτουργεί μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση .  Το Κέντρο Υποστήριξης βασίζει το περιεχόμενό του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εθνική νομοθεσία για τα ΣΒΑΚ και προσφέρει χρήσιμο υλικό για κάθε στάδιο υλοποίησής τους.  Μέσα από το Κέντρο θα μπορεί να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και συμμετοχικός σχεδιασμός που αποτελούν βασικές παραμέτρους του βιώσιμου σχεδιασμού των πόλεων.

 e-smartec και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στα πλαίσια του έργου e-smartec, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις πρακτικές για την ενίσχυση της συμμετοχής Φορέων και Πολιτών στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσα από επιτυχημένες καινοτόμες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση των Φορέων με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της κινητικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν  κατά την καθημερινή τους μετακίνηση.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση των παραβρισκόμενων Φορέων στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Μπλόκαρε λεωφορείο ΟΑΣΘ και τον έψαχναν για 20 λεπτά!

Published

on

Νέο περιστατικό παρακώλυσης της κυκλοφορίας λεωφορείου του ΟΑΣΘ εξαιτίας παράνομα παρκαρισμένου ΙΧ συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η σελίδα Think Simple «αναστάτωση προκλήθηκε από παράνομα παρκαρισμένο ι.χ. αυτοκίνητο στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Οδηγοί του ΟΑΣΘ και επιβάτες αναζητούσαν επί 20 λεπτά τον φραπεδάκια οδηγό που έκοβε βόλτες μέσα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.