Connect with us

NEWS

Περίπου 4 στους 10 δε γνωρίζουν τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό

Published

on

Χαμηλή παραμένει ακόμα η αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακός προορισμός, όπως δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε το American College of Thessaloniki σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) με τίτλο «Thessaloniki through the eyes of a hosted buyer».

Σε ποσοστό από 34% έως 45%, οι επαγγελματίες που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι δεν ήξεραν ότι η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός για συνέδρια. «Η αναγνωρισιμότητα της πόλης παραμένει χαμηλή», σημείωσε η Managing Director του Thessaloniki Convention Bureau, Ελένη Σωτηρίου, κατά την παρουσίαση της έρευνας σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχουν διοργανώσει ένα σεμινάριο, ένα συνέδριο ή μια έκθεση σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η έρευνα αναδεικνύει τους παράγοντες βάσει των οποίων οι επαγγελματίες του χώρου επιλέγουν έναν συνεδριακό προορισμό. Αυτοί είναι μεταξύ άλλων η συνδεσιμότητα του προορισμού, η γαστρονομία, οι χώροι και οι υποδομές, ο επαγγελματισμός, οι τιμές, ο καιρός αλλά και η εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η κάθε περιοχή.

Γαστρονομία και καιρός ικανοποιούν τους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού

Η γαστρονομία και ο καιρός είναι οι παράγοντες που ικανοποίησαν περισσότερο τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν οι τιμές, η συνολική εμπερία και οι συνεδριακοί/εκθεσιακοί χώροι. Σε χαμηλά ποσοστά είναι ο παράγοντας της συνδεσιμότητας της Θεσσαλονίκης ωστόσο αυτό, όπως είπε η κ. Αντωνίου, δεν την ανησυχεί. Η ίδια υπογράμμισε ότι την ώρα που σε όρους συνεδριακού τουρισμού το 2020 έχει κλείσει κατά 90% και το 2021 κατά 50%, η συνδεσιμότητα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για τα events που θα έρθουν στην πόλη από το 2022 και μετά οπότε και θα έχει αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο.

Στην έρευνα έγιναν ερωτήσεις και για την ίδια τη λειτουργία του Thessaloniki Convention Bureau. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, οι υπηρεσίες που αναμένουν οι επαγγελματίες από ένα τέτοιο γραφείο είναι τα fam trips και τα site inspections (91,9% και 87,8% αντίστοιχα ) καθώς και το προωθητικό υλικό, στο οποίο όπως σημειώνει η κ. Σωτηρίου υστερεί το γραφείο.

Κατά την ίδια, το TCB σχεδιάζει τη δημιουργία ενός βίντεο που θα αφορά αποκλειστικά την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού, αλλά και την ανανέωση του meetings guide planner.

Δείγμα έρευνας

Το δείγμα της έρευνας, όπως υπογράμμισε στην έναρξη της παρουσίασης, ο Ανέστης Αναστασίου, επικεφαλής του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του ACT είναι σχετικά μικρό, αποτελείται δηλαδή από 80 άτομα, αλλά εξαιρετικά στοχευμένο καθώς όλοι οι ερωτηθέντες είναι επαγγελματίες του χώρου που αποφασίζουν για προορισμούς και κλείνουν χώρους για συνέδρια. Σημαντικό είναι ακόμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι οι επαγγελματίες προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα.

ΠΗΓΗ

NEWS

Κορωνοϊός: Πόσα τεστ έγιναν σε τουρίστες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Published

on

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ που έγιναν χθες, στο άνοιγμα του τουρισμού, στα αεροδρόμια της χώρας για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, τα πρώτα 250 τεστ τουριστών από το Ηράκλειο Κρήτης βγήκαν όλα αρνητικά. Στη διάρκεια της ημέρας θα ανακοινώνονται συνεχώς τα αποτελέσματα των 5.889 ελέγχων που έγιναν σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα περιστατικά μόλυνσης ξένων επισκεπτών από τον νέο κορωνοϊό.

Ακολουθεί ο αριθμός των τεστ σε 16 από τα 27 αεροδρόμια της χώρας (στα 11 δεν είχε πτήσεις ή δεν χρειάστηκαν τεστ):

Ελευθέριος Βενιζέλος: 2.500

Μακεδονία Θεσσαλονίκη: 459

Ηράκλειο: 810

Ρόδο: 586

Κέρκυρα: 350

Κω: 324

Χανιά: 350

Ζάκυνθο: 70

Μύκονο: 120

Σαντορίνη: 152

Κεφαλονιά: 11

Άκτιο: 76

Λέσβο: 6

Σκιάθο: 66

Κάρπαθο: 6

Σκύρο: 3

ΣΥΝΟΛΟ: 5.889

Πηγή: iefimerida.gr

Continue Reading

NEWS

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες το Ολυμπιακό κολυμβητήριο – «στολίδι»

Published

on

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου στην Περαία, καθώς η υπερσύγχρονη και κατάλληλη για ΑμΕΑ πισίνα ανοίγει αύριο τις πύλες της, για μικρούς και μεγάλους.

Η επίσημη επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου ξεκινάει τις πρωινές ώρες αύριο, με προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, είναι ανοιχτή για ΑμΕΑ, ενώ ξεκινούν και τα προγράμματα για τους κολυμβητικούς συλλόγους.

Το κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού, ένα έργο που είχε ενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα Αθήνα 2004, έχει πάρει και πάλι μπρος, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις ενός προπονητηρίου που αποτελεί στολίδι για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Τη Δευτέρα στις 19.30 θα γίνει ο αγιασμός του κολυμβητηρίου παρουσία και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η ιστορία του «ΚΑΠΠΑ 2000»

Το ΚΑΠΠΑ 2000 (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού), ένα συγκρότημα που εντασσόταν στο γενικότερο Ολυμπιακό πρόγραμμα Αθήνα 2004 ξεκίνησε με στόχο να λειτουργήσει ως προπονητήριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ενόψει των Ολυμπιακών της Αθήνας και των Special Olympics.

Παρότι τα περισσότερα έργα ολοκληρώθηκαν το 2005, λειτουργούσαν κανονικά μόνον το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο και το αμφιθέατρο. Από το 2011 και μετά, η λειτουργία του κέντρου δυσκόλεψε λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης και το 2013 έκλεισε η πισίνα αναγκαστικά και ολόκληρο το αθλητικό κέντρο άρχισε να υπολειτουργεί, αφήνοντας σε αχρησία ουσιαστικά εγκαταστάσεις με πάρα πολλές προοπτικές.

Όλα αυτά άρχισαν σιγά σιγά να αλλάζουν, εφόσον η νέα διοίκηση από την αρχή της θητείας της δραστηριοποιήθηκε έντονα για να αναδειχθεί ένα έργο που μπορεί να φέρει νέα πνοή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι «μηχανές» του δήμου έχουν πάρει μπρος και οι εργασίες συνεχίζονται σταθερά, με όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις του ακινήτου να είναι κατάλληλες προς χρήση από τους πολίτες.

Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις

Οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων ήταν πραγματικά λαμπρές όταν ξεκίνησε το έργο και είναι στο χέρι του δήμου να λειτουργήσουν για πρώτη φορά, όλα στην εντέλεια. Δείτε αναλυτικά τις εγκαταστάσεις:

• Κολυμβητήριο, το οποίο λειτούργησε από το 2005, με εγκαταστάσεις ΑμΕΑ για τους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, έκλεισε το 2013 και είναι πανέτοιμο να ξαναλειτουργήσει από αύριο.

• Κλειστό γυμναστήριο με εγκαταστάσεις μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ κλπ), ιδανικό για να φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες και προπονήσεις συλλόγων, βάζοντας σαν προτεραιότητα συλλόγους ΑμΕΑ.

• Αμφιθέατρο, λειτουργικό από το 2008 για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Δήμου για 12 ημέρες και στοχεύει σύντομα να το αναλάβει και για τις υπόλοιπες 18 μέρες.

• Εστιατόριο, το οποίο είναι έτοιμο αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμη και αναμένεται πλειοδοτικός διαγωνισμός ώστε να ενοικιαστεί σε ιδιώτη και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

• Ξενώνας 20 δωματίων που βρίσκεται στην τελευταία φάση κατασκευής του.

• Μαρίνα κατάλληλη για ελλιμενισμό μικρών σκαφών, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, λόγω μπλοκαρισμένης εισόδου.

typosthes.gr

Continue Reading

NEWS

Ζέρβας: Αλλάζουμε το οδικό δίκτυο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Τα έργα ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται από το δήμο Θεσσαλονίκης στη συμβολή της Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) με την 25ης Μαρτίου, επιθεώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας.

Σε δηλώσεις που έκανε, ο κ. Ζέρβας είπε ότι οι περισσότεροι από τους δρόμους του οδικού δικτύου της πόλης βρίσκονται σε κακή κατάσταση και πως στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να αλλάξει την κατάσταση αυτή. «Ξεκινήσαμε από την περίοδο του κορωνοϊού στο βασικό οδικό δίκτυο της πόλης, κάναμε την Κατσιμίδου, κάναμε τη Δραγούμη, κάναμε την Παπάφη και σήμερα συνεχίζεται το έργο», είπε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Ο καιρός βοηθάει και σήμερα βρισκόμαστε σε τρία σημεία του 5ου διαμερίσματος. Γ. Παπανδρέου και Μαρτίου. Στη συνέχεια θα στη Γραβιάς και μετά στη Λασκαράτου, ούτως ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση που είναι δύσκολη και για πεζούς και για αυτοκίνητα και για δίτροχα».

Ο κ. Ζέρβας είπε, επίσης, πως η παρουσία του στο σημείο υποδηλώνει ότι ο δήμος συνεχίζει τα έργα και τόνισε ότι σειρά θα πάρουν η Λεωφόρος Στρατού και η Μητροπόλεως. «Στόχος μας είναι και αυτό το καλοκαίρι, αλλά και μέσα στη θητεία της παρούσας διοίκησης η κατάσταση στο οδικό δίκτυο να έχει αλλάξει», είπε.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.