Connect with us

NEWS

Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε συμβολικά και στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας και της ισότητας έδωσαν σήμερα μαθητές της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλων σχολείων που διδάσκονται γερμανικά, “ρίχνοντας” το τείχος του Βερολίνου.

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους που χώριζε την πόλη του Βερολίνου – αλλά και ολόκληρη τη χώρα – στα δύο, στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή που στόχο είχε να αποδώσει τιμή στο ιστορικό αυτό γεγονός.

Μαθητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν από την Πέμπτη σε εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ενημέρωση του κοινού για το project αλλά και την ιστορία του τείχους, το χτίσιμο ενός τείχους που έμοιαζε πολύ με το πραγματικό, το οποίο μάλιστα ζωγράφισαν με γκράφιτι, όπως ακριβώς και το πρωτότυπο. Η αποκορύφωση της διοργάνωσης ήρθε σήμερα, όπου γκρέμισαν το τείχος, στέλνοντας το μήνυμα της ελευθερίας και της ισότητας.

Με το μήνυμα “let the wall down” η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έριξαν πρώτοι ένα κομμάτι του τείχους και ευθύς αμέσως μαθητές ανέλαβαν να το “ισοπεδώσουν”, την ώρα που πολίτες με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούσαν το συμβάν.

Ο κ. Ζέρβας, φορώντας μάλιστα το χαρακτηριστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης που έγραφε, “το τείχος έπεσε” αναφέρθηκε στη σημασία του να μην υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους ανθρώπους, ούτε “τείχη της ντροπής”.

Όπως σημείωσε η γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ η 9η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης για τη γερμανική ιστορία, ενώ συγκινημένη πρόσθεσε πως η 30ή επέτειος της πτώσης ελπίζει να δώσει μήνυμα ενότητας σε όλους. “Είμαστε ευγνώμονες που η Γερμανία είναι ενωμένη εν ειρήνη, γιατί ήταν ειρηνική επανάσταση η πτώση του Βερολίνου”, είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ να ξαναχτιστούν τέτοια τείχη.

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NEWS

Θεσσαλονίκη: Δυο μέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά

Published

on

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου μας προσκαλεί σε ένα 2 ήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΧΑΝΘ 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019, 10.00 – 21.00.

Στο Βazaar θα βρείτε υπέροχες χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαχταριστές σπιτικές λιχουδιές, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και όχι μόνο, σε προσιτές τιμές.

Στο Βazaar θα υπάρχει ένα μικρό εργαστήρι για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα στολίδια που θα φτιάχνουν μόνα τους.

«Σας περιμένουμε να κάνετε τις εορταστικές αγορές σας και να χαρίσετε αγάπη και στήριξη στο έργο μας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Παρουσίαση του κέντρου υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ

Published

on

Η εκδήλωση ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ που διοργανώνει και φέτος (Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Νοεμβρίου) το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σηματοδοτείται και από την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ καθώς και των Καινοτόμων Τεχνικών για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην ανάπτυξή τους.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ με εκπροσώπους των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της ΠΚΜ ενώ πραγματοποιείται με τη στενή συνεργασία των ΠΤΑ, ΠΚΜ και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στα πλαίσια των δύο Interreg Europe έργων REFORM και e-smartec.

Η συνάντηση και ενημέρωση  αποσκοπεί στη συγκρότηση μηχανισμού υποστήριξης όλων των Δήμων της ΠΚΜ για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, για την οποία έχει υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Φορέων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, την οποία θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης,  οι εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ το οποίο λειτουργεί μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση .  Το Κέντρο Υποστήριξης βασίζει το περιεχόμενό του στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εθνική νομοθεσία για τα ΣΒΑΚ και προσφέρει χρήσιμο υλικό για κάθε στάδιο υλοποίησής τους.  Μέσα από το Κέντρο θα μπορεί να γίνεται διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χρηστών, ώστε να επιτυγχάνεται μεταφορά τεχνογνωσίας και συμμετοχικός σχεδιασμός που αποτελούν βασικές παραμέτρους του βιώσιμου σχεδιασμού των πόλεων.

 e-smartec και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στα πλαίσια του έργου e-smartec, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις πρακτικές για την ενίσχυση της συμμετοχής Φορέων και Πολιτών στο σχεδιασμό για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσα από επιτυχημένες καινοτόμες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

Στην αρχή της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη συνάντηση των Φορέων με μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώσουν ερωτήματα σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της κινητικότητας, όπως τη βιώνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, και πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν  κατά την καθημερινή τους μετακίνηση.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ξενάγηση των παραβρισκόμενων Φορέων στα ερευνητικά εργαστήρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Μπλόκαρε λεωφορείο ΟΑΣΘ και τον έψαχναν για 20 λεπτά!

Published

on

Νέο περιστατικό παρακώλυσης της κυκλοφορίας λεωφορείου του ΟΑΣΘ εξαιτίας παράνομα παρκαρισμένου ΙΧ συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η σελίδα Think Simple «αναστάτωση προκλήθηκε από παράνομα παρκαρισμένο ι.χ. αυτοκίνητο στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Οδηγοί του ΟΑΣΘ και επιβάτες αναζητούσαν επί 20 λεπτά τον φραπεδάκια οδηγό που έκοβε βόλτες μέσα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SKG247.gr ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Instagram #skg

TRENDING

Copyright © 2019 SKG 24|7 Powered by Wordpress.