Connect with us

NEWS

Θεσσαλονίκη: Πιθανές αλλαγές στο θέμα διοδίων Χαλάστρας

Published

on

Το ενδεχόμενο αλλαγών στον σχεδιασμό διοδίων στην Χαλάστρα είναι ανοιχτό καθώς θα γίνει σχετική σύσκεψη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειαςη Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα στο facebook υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Στο κείμενο που ανάρτησε χθες το μεσημέρι ο κ. Γιουτίκας ανέφερε τα εξής: «Το ξανασκέφτονται για τα διόδια! Η σθεναρή μας «αντίσταση», στην κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα, αρχίζει να αποδίδει.

Τέσσερις μέρες μετά την προσπάθεια για την έναρξη των εργασιών, η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” εμφανίζεται τώρα πρόθυμη να επανεξετάσει το θέμα!

Αρχικά, τόσο οι υπεύθυνοι της εταιρίας, όσο και του αρμόδιου Υπουργείου, στις συνεχείς επικοινωνίες που είχα μαζί τους και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήταν απόλυτοι και κάθετα αρνητικοί σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σχεδιασμό για τα διόδια.

Ωστόσο, επέμεινα να πιέζω για λύση που δεν θα «τιμωρεί» τους κατοίκους του Δήμου Δέλτα και όσους εργάζονται στη γύρω περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα, επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. , Γ. Κωνσταντόπουλος, και με ενημέρωσε ότι συγκαλεί σύσκεψη της εταιρίας με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αλλαγών στο σχεδιασμό. Αναμένουμε…».

Γιουτίκας: “Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων”

«Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων. Ίσως την ύστατη στιγμή κάτι να γίνει… Παρότι οι εργασίες άρχισαν αιφνίδια, πλέον έχουν σταματήσει. Θεωρώ πως και μόνο το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε.  είναι μια θετική εξέλιξη», σχολίασε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Γιουτίκας και επανέλαβε πως «υπάρχει και εναλλακτική λύση για το θέμα των διοδίων», αναφερόμενος στην μετατόπιση τα διοδίων από τα Μάλγαρα δυτικότερα κατά 1 χλμ προς το Κλειδί Ημαθίας στη Εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ σε ευρεία σύσκεψη με τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Β εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους επικεφαλείς των παρατάξεων του δήμου Δέλτα συγκάλεσε χθες το πρωί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο με θέμα την κατασκευή των νέων πλευρικών διοδίων που κατασκευάζονται στη Χαλάστρα.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι με τη δημιουργία των διοδίων αυτών αποκλείονται κάτοικοι και εργαζόμενοι της Χαλάστρας από την ελεύθερη πρόσβαση στην Εθνική οδό ενώ τόνισε ότι η περιοχή έχει άλλους δύο σταθμούς διοδίων στα Μάλγαρα και στο ύψος των Διαβατών ( διόδια Ωραικάστρου). «Με αυτόν τον τρόπο θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η περιοχή μας. Επιχειρήσεις και εργοστάσια στη Χαλάστρα θα μαραζώσουν ενώ οι επαγγελματίες αλιείς θα υποστούν μεγάλη ζημιά καθώς θα καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο στα διόδια περισσότερες από μια φορά την ημέρα. Επίσης θα επηρεαστεί τόσο η βιομηχανική ζώνη του Καλοχωρίου όσο και η ΒΙΠΕΘ Σίνδου» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε «έχουμε προτείνει ήδη να μετατοπιστούν τα υπάρχοντα διόδια από τα Μάλγαρα προς το Κλειδί Ημαθίας στη Εθνική οδό ώστε να μην υπάρχει διέξοδος για τα φορτηγά από παράπλευρους δρόμους» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και προανήγγειλε προσφυγή με ένδικα μέσα, το περιεχόμενο της οποίας, όπως τόνισε, μελετάται από την νομική υπηρεσία του δήμου Δέλτα. «Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν προσέφυγε στο ΣτΕ, για να προσβάλλει την απόφαση της κατασκευής πλευρικών διοδίων που ελήφθη το 2018» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και ζήτησε από τους Βουλευτές και την Περιφέρεια να στηρίξουν τον δήμο στις επόμενες κινήσεις του με πρώτη την επίσκεψη κλιμακίου στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να του παραθέσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την λειτουργία των διοδίων. Μάλιστα με εντολή του δημάρχου οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ετοιμάζουν πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία  προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Στο πλευρό του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τάχθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και της Περιφέρειας  που παρέστησαν στη σύσκεψη εκφράζοντας την άποψη τους ότι δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν τα διόδια στην περιοχή.

«Θα έρθουν και άλλα διόδια στην περιοχή. Πρέπει να ενημερώσουμε την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών για τις επιπτώσεις των διοδίων στην κοινωνία και να θέσουμε άμεσα  το ζήτημα της ελαφρύνσεως των κατοίκων από την καταβολή του αντιτίμου στα διόδια της Δυτικής Θεσσαλονίκης» τόνισε ο βουλευτής της Β εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, εκπροσωπήθηκε από την κ Σοφία Ρίζου, συνεργάτη του πολιτικού του γραφείου η οποία μετέφερε στο δήμαρχο τη συμπαράσταση του στις επόμενες κινήσεις προκειμένου να μην κατασκευαστούν τα πλευρικά διόδια.

«Πρέπει να σταματήσει η δυτική Θεσσαλονίκη και ο δήμος Δέλτα να επιβαρύνεται οικονομικά»  τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ της Β Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης και υπογράμμισε ότι όταν ο νομοθέτης σχεδίασε τα διόδια σε όλη τη χώρα είχε προβλέψει να εξαιρούνται οι κάτοικοι των περιοχών από τις επιβάρυνση του αντιτίμου των διοδίων κάτι που δεν εφαρμόστηκε.

«Να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να αντιδράσουμε στην κατασκευή των διοδίων στη Χαλάστρα» πρότεινε ο βουλευτής της Β εκλογικής Περιφέρειας του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

«Είμαστε μαζί σας στην κατάργηση των διοδίων που αποτελούν ένα παράλογο ζήτημα για την περιοχή», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα ο οποίος ενημέρωσε ότι η ΠΚΜ το 2018 είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά των διοδίων της Χαλάστρας. «Είναι αδιανόητο για μια διαδρομή μόλις 18 χλμ από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι της περιοχής να πληρώνουν διόδια», τόνισε ο κ Γιουτίκας.

Τόνισε επίσης πως εκκρεμεί η εξέταση την Άνοιξη της προσφυγής,  της Π.Κ.Μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα διόδια, ζητώντας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει αφενός τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων,  μεταξύ των οποίων είναι και τα πλευρικά  διόδια στη Χαλάστρα και αφετέρου την προβλεπόμενη αύξηση των τελών διέλευσης.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Δέλτα ανέλυσαν τις τεχνικές λεπτομέρειες της απόφασης για τη λειτουργία των διοδίων.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συναντήθηκε στο δημαρχείο με την βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Αυγέρη, η οποία υπογράμμισε την  στήριξη της στις Πρωτοβουλίες του δήμου για την μη κατασκευή των διοδίων στη Χαλάστρα.

Εν τω μεταξύ από την στιγμή που άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες για την κατασκευή των νέων διοδίων Χαλάστρας οι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να μετακινούνται μέσω επαρχιακής οδού, που είναι επικίνδυνη, χωρίς φωτισμό, έχει μια λωρίδα ανακατεύθυνσης. Μάλιστα την Κυριακή  έγινε και το πρώτο τροχαίο ατύχημα, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο Radio North 98 ο κ. Γιουτίκας.

ΠΗΓΗ

NEWS

Γεραπετρίτης: Νέα δέσμη θετικών μέτρων από τον Σεπτέμβριο

Published

on

Η επικαιροποίηση του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδίου για τον κορονοϊό, εάν χρειαστεί, θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Στην ίδια συνέντευξη προανήγγειλε νέα δέσμη θετικών μέτρων από τον Σεπτέμβριο, ένα μέρος των οποίων θα αφορά φοροελαφρύνσεις και ασφαλιστικές εισφορές.

Ξεκινώντας από τη σημερινή σύσκεψη, υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι «σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς -η άσκηση θα είναι πολυεπίπεδη- θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα κεντρικό επιχειρησιακό σχέδιο, να το επικαιροποιήσουμε, αν χρειαστεί».

Αναγνώρισε ότι «υπάρχει μία περιφερειακή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων», καθώς, όπως διαφαίνεται, «έχει μετακινηθεί το ιικό φορτίο από τη Δυτική Ευρώπη προς τις βαλκανικές χώρες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άνοιξαν την κοινωνία τους και την οικονομία τους χωρίς επαρκείς σταδιακούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει «μία μικρή ανάπτυξη του επιδημιολογικού φορτίου στην Ελλάδα, κυρίως από εισαγόμενα κρούσματα και ιδίως από τα χερσαία μας σύνορα», όμως «όλοι περιμέναμε τη σχετική αυτή επιδείνωση, απλώς η κατανομή είναι διαφορετική».

Στην ερώτηση εάν θα κλείσει ο Προμαχώνας, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Θα ανταποκριθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ό,τι χρειάζεται. Είναι προφανές ότι οι τουριστικοί περιορισμοί της βόρειας Ελλάδας έχουν μία σημαντική εξάρτηση από τον τουρισμό της Βαλκανικής και της Ρωσίας. Αν χρειαστεί, θα επιβληθούν περιορισμοί, οι οποίοι θα έχουν να κάνουν κυρίως με τα χερσαία σύνορα».

Κλείνοντας την απάντησή του σε αυτό το θέμα, βρήκε την ευκαιρία να στείλει και κάποια μηνύματα: «Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε όλοι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η πρόληψη για μας στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό και μολονότι έχουμε μία αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, δεν έχει υπάρξει σοβαρή επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης συνολικά. Πρέπει να σταθούμε στα μέτρα ατομικής υγιεινής και πρόληψης. Επίσης, να επισημάνω ότι στην Ελλάδα έχουμε μία δύσκολη άσκηση, πολύ δυσκολότερη από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης αλλά υπάρχει ένα πολύ ισχυρό επιχειρησιακό σχέδιο, οι έλεγχοι γίνονται με υψηλό επαγγελματισμό, η Πολιτική Προστασία δουλεύει στο ύψιστο επίπεδο».

Για την Αγία Σοφία

Εν αναμονή της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου για την Αγία Σοφία, ο υπουργός συνέστησε να περιμένουμε τα δεδομένα. Πάντως «αυτήν τη στιγμή, εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι θα υπάρξει μία απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της Τουρκίας, με βάση την οποία θα επιτρέπεται η μετατροπή της Αγίας Σοφίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ασκήσει πολυμερή διπλωματία στο ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να δημιουργήσει διπλωματικό υπόστρωμα για διεθνή καταδίκη της Τουρκίας στο κομμάτι αυτό», υπογράμμισε παράλληλα με την ελληνική διάθεση να έχει ανοιχτούς διαύλους. «Αυτήν τη στιγμή», εκτίμησε, «η Τουρκία είτε αναζητεί μία επίδειξη ισχύος είτε βρίσκεται σε μία κατάσταση ασφυξίας οπότε αισθάνεται ότι με τέτοιου τύπου εκδηλώσεις πιθανότατα θα αποσυμπιέσει την κατάσταση. Η δική μου αντίληψη είναι ότι όλα αυτά κατατείνουν σε μία περαιτέρω, όχι απομόνωση κατ’ ανάγκην, αλλά σε μία επιδείνωση της διεθνούς θέσης της Τουρκίας. Με τις μονομερείς ενέργειες, στις οποίες προβαίνει, ουσιαστικά, αγνοεί τη διεθνή κοινότητα».

Στο ερώτημα εάν εκτιμά ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να κάνει έρευνες νότια της Κρήτης, ο Γ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε: «Δεν είναι απλό πράγμα. Μία κίνηση υψηλού ρίσκου, δηλαδή η κατεύθυνση προς θαλάσσιες ζώνες που δεν βρίσκονται στην κυριαρχική επιρροή της Τουρκίας, θα δημιουργήσει γενικότερα γεωπολιτικά δεδομένα». Την ώρα, μάλιστα, που «η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή διπλωματικά, έχει πολύπλευρα ερείσματα, τα οποία δεν είναι μόνο τα παραδοσιακά (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ατλαντική Συμμαχία) αλλά έχει ισχυρές περιφερειακές συμμαχίες. Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται και η Τουρκία ότι είναι μία κίνηση πολύ υψηλού ρίσκου να διακινδυνεύσει να βρεθεί σε αχαρτογράφητα, στην πραγματικότητα, νερά».

Νέα μέτρα ανακούφισης

Σε άλλη ερώτηση, εάν θα εξαγγείλει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο νέο πακέτο θετικών μέτρων, ο Γ. Γεραπετρίτης ήταν κατηγορηματικός: «Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πακέτα μέτρων, τα οποία θα επιχειρήσουν να ανακουφίσουν τις πληγείσες επιχειρήσεις. Βεβαίως, να έχουμε μία εικόνα ότι αυτό εξαρτάται εν πολλοίς από τη οικονομική στήριξη που θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και στο ερώτημα εάν αυτή η δέσμη θετικών μέτρων μπορεί να περιλαμβάνει και περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, ο υπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια του πρωθυπουργού, ο οποίος «στην ΕΕ έχει πολύ ισχυρό λόγο και πολιτικό κεφάλαιο, να καταστήσει δυνατό, βάσει των όρων που θα τεθούν, ένα μέρος να διατεθεί στην πραγματική οικονομία μέσω φοροελαφρύνσεων και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στην κατάθεση, τις επόμενες ώρες, της έκθεσης της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων, της οποίας προΐσταται ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, «για το πώς θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας σε ένα πιο ορθολογικό μοντέλο, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, της εργασίας και της οικονομίας».

Μόνο με αδιάσειστα στοιχεία παραπομπή πρωθυπουργού

Είναι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στα σχέδια της κυβέρνησης; ρωτήθηκε, επίσης ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή δεν βρίσκεται στην πολιτική ατζέντα κάτι τέτοιο, υπάρχει ούτως ή άλλως η εκκρεμότητα που αφορά τη δικαιοσύνη και εξ όσων γνωρίζω υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές. Τα όσα έχουν αναδειχθεί, και πιθανότατα τα όσα θα προκύψουν ακόμη, αποτελούν έναν λόγο για μία περαιτέρω δικαστική διερεύνηση. Η πολιτική διερεύνηση δεν είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης, εμείς θα παρακολουθήσουμε, προφανώς, τα ζητήματα αυτά, αλλά αυτό στο οποίο θέλουμε να δώσουμε έμφαση είναι περισσότερο στα ζέοντα προβλήματα».

Στη συνέχεια, κατέθεσε την προσωπική θέση του ότι «ο κάθε πρωθυπουργός έχει μία πολύ ειδική θέση στο πολίτευμα, δεν είναι θέμα ούτε συμβολισμού ούτε πολιτικής ηθικής. Είναι ακριβώς ο ρόλος που επιτελείται στο πολίτευμα. Τους πρωθυπουργούς δεν τους παραπέμπεις με ενδείξεις. Για να μπορέσεις να αποδώσεις δικαστική, ποινική μομφή στον οποιονδήποτε πρωθυπουργό, θα πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία (…) Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά. Το μείζον τώρα είναι μία πολιτική στάση του πρώην πρωθυπουργού, από τον οποία πολλά ακούσαμε, όχι όμως μία καθαρή, ουσιαστική απάντηση».

Για τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, διευκρίνισε πως «την πρωτοβουλία για όλα αυτά δεν την είχε ποτέ η κυβέρνηση, πρόκειται για ενδείξεις, οι οποίες αναδεικνύονται από ιδιώτες», σημειώνοντας, ταυτόχρονα, τη «μεταστροφή», όπως είπε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν στο παρελθόν, ενόσω βρισκόταν στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, “αγκάλιαζε” τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούσαν, κατά δήλωση των ιδίων, “όχημα” για να μπορέσει να υπάρξει μία χειραγώγηση, θα πω εγώ, της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφορίας. Και σήμερα, εκείνοι οι οποίοι ήταν τα “οχήματα”, γίνονται οι παρείσακτοι και οι παρίες». Υποστήριξε, δε, με έμφαση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι όταν ο πρωθυπουργός είπε χθες στη Βουλή ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει όλον τον χρόνο να εξηγήσει τις θέσεις του, «αναφερόταν στο ότι η κυβέρνηση, πρωτίστως όμως η ελληνική κοινωνία, περιμένουν απαντήσεις επί της ουσίας» από τον κ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που φέρονται να αναμειγνύουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι εμείς, σε ό,τι αφορά την αυτοκριτική και την εσωτερική κάθαρση, είμαστε πρωτοπόροι». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κανένα στοιχείο που να αναφέρεται σε πρόσωπα, στα οποία να αποδίδεται ποινική μομφή. Αυτονόητα θέλω να δηλώσω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η κυβέρνηση και η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανεχθούν το οποιοδήποτε ζήτημα ηθικής τάξης ανακύψει». Ενώ επέμεινε, δίνοντας τη διαβεβαίωση, ότι «εμείς είμαστε της κλασικής πολιτικής ηθικής, ότι εκείνος στον οποίο αποδίδεται μία τέτοια βαριά μομφή θα πρέπει να τιμωρείται. Εμείς δεν είμαστε ούτε της πολιτικής ανηθικότητας ούτε της ποινικής ατιμωρησίας. Θα παρέμβουμε αμέσως μόλις προκύψει η οποιαδήποτε σοβαρή ένδειξη».

Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί προβοκάτσιας

Τελευταίο θέμα, το χθεσινό συλλαλητήριο και η δράση προβοκατόρων, κατά τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όταν αναφέρεσαι σε προβοκάτσια και άρα ουσιαστικά σε συμμετοχή τίνος, ποίων, πότε, για να υπάρχει διατάραξη της πόλης και της χώρας, θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Όταν ομιλείς με τέτοια ελαφρότητα για τα θέματα αυτά, πρέπει να είσαι υπόλογος για εκείνα τα οποία λες. Αν υιοθετεί η αξιωματική αντιπολίτευση αυτά τα οποία ειπώθηκαν, να μας πει ποιος οργάνωσε την προβοκάτσια, με ποιον τρόπο και τι στόχευε. Αν όχι, η αξιωματική αντιπολίτευση για μία ακόμη φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων, δημιουργεί μόνο εντυπώσεις, προσπαθώντας -στην πραγματικότητα- πάνω σε αυτό να χτίσει μία εντελώς άκαιρη αντιπολίτευση. Εκείνο το οποίο συνέβη χθες είναι ότι υπήρξε επιχείρηση, από άγνωστους μέχρι στιγμής, η οποία είχε ως σκοπό μία πολύ μεγάλη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είναι απόλυτη υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, όπως επίσης θα πρέπει να προστατεύει τον κάθε πολίτη, την περιουσία, τη ζωή και την ακεραιότητα της πόλης. Αυτό συνέβη. Χθες δεν είχαμε ζημιές, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, χάρη στη σύμμετρη και αναλογική παρέμβαση της αστυνομίας», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης και κατέληξε: «Όταν υπάρχουν εκατοντάδες πυρομαχικά, βόμβες μολότοφ, η αστυνομία έπραξε εκείνο το οποίο όφειλε, δηλαδή να διαλύσει τη εκδήλωση κατά το μέρος που αφορούσε εκείνους που επεδίωκαν με ποινικά κολάσιμες πράξεις να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη. Από την άλλη πλευρά, όμως, θα πρέπει επιτέλους -και ευτυχώς- να τεθεί ένα πλαίσιο, απολύτως συνταγματικό» για τη διοργάνωση κάθε διαδήλωσης και συνάθροισης.

typosthes.gr

Continue Reading

NEWS

Πανηγυρική δικαίωση του ΠΑΟΚ στο CAS!

Published

on

Δικαιώνει τον ΠΑΟΚ το CAS. To Διαιτητικό Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας επί της ουσίας και δικαίωσε πανηγυρικά τους ασπρόμαυρους.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την επιστροφή των επτά βαθμών που είχαν αφαιρεθεί στο Δικέφαλο και παρέπεμψε την υπόθεση εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  και μάλιστα, με την υποσημείωση να δικάσει ξανά την υπόθεση δίνοντας βαρύτητα στην ουσία και χωρίς να δεσμευτεί από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σχολίαζαν για την απόφαση του CAS πως ο Ολυμπιακός κατάφερε το απόλυτο μηδέν στην υπόθεση. Κι αυτό γιατί πρόκειται για νίκη του Δικεφάλου σε δυο σημεία, τόσο στην επιστροφή των επτά βαθμών, όσο όμως και στη μη δεσμευτική εισήγηση της ΕΕΑ.

metrosport.gr

Continue Reading

NEWS

Πέφτει νέα πίσσα σε 36 δρόμους της Καλαμαριάς

Published

on

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε 36 συνολικά δρόμους θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού και μέχρι το φθινόπωρο στην Καλαμαριά. Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ναταλία Παντελίδου στη Voria.gr έχουν ήδη γίνει εργασίες στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεμιστοκλέως Σοφούλη, της Πόντου καθώς σε ένα κομμάτι της Νικολάου Πλαστήρα και την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και στη Μεταμορφώσεως, η οποία έχει ακόμα σημαντικά προβλήματα.

Οι υπόλοιποι 32 δρόμοι, που αφορούν το δευτερεύον οδικό δίκτυο όπως η Τάκη Οικονομίδη, η Καλλίδου, η Κολοτούρου και η Λυκούδη θα ασφαλτοστρωθούν την περίοδο του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. «Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης, οι περισσότεροι δρόμοι θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να υπάρχουν και λιγότερες οχλήσεις.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 βαθμούς δεν ενδείκνυται το να ρίχνουμε άσφαλτο. Θα θέλαμε πολύ να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι αλλά υπάρχει αυτό το απαγορευτικό ότι δεν γίνεται πάνω από συγκεκριμένη θερμοκρασία. Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το φθινόπωρο που θα έχουν πέσει και θερμοκρασίες», τόνισε η κ. Παντελίδου.

«Οι εργασίες αυτές βοηθούν το οδικό δίκτυο να διατηρείται σε καλή κατάσταση, να είναι ασφαλές και ο αστικός ιστός να έχει μία καλή οδοποιία και μια τάξη στην κυκλοφοριακή ροή. Η Δημοτική Αρχή έχει μεριμνήσει ώστε οι εργασίες σε κάθε δρόμο να κρατάνε το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, για να ελαχιστοποιείται έτσι και η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος, μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι ασφαλτοστρώσεις, θα προγραμματιστούν οι ασφαλτοστρώσεις της επόμενης χρονιάς για δρόμους που έχουν προβλήματα, όπως πχ η Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και δρόμους για τους οποίους η διοίκηση έχει δεχθεί πολλά παράπονα. Το πρώτο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Παράλληλα, ο δήμος Καλαμαριάς ετοιμάζεται να εκπονήσει το πρώτο του Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

«Η μελέτη αυτή θα σημαίνει μία καινούργια οργάνωση και του οδικού δικτύου και των μονοδρομήσεων και των σημάνσεων. Θα γίνουν διευρύνσεις και όπου μπορούμε θα έχουμε και παράπλευρους ποδηλατοδρόμους. Για όλα αυτά θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν θα γίνονται πλέον αποσπασματικά. Θα δημιουργηθεί μία στρατηγική στο βασικό δίκτυο σε συνδυασμό με τους ποδηλατόδρομους με προτεραιότητα τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε η αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι η πρόταση για το σχέδιο θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε, στο σχέδιο θα υπάρξει πρόβλεψη για ενίσχυση και διευκόλυνση και της πεζής και της ποδηλατικής μετακίνησης, αίτημα για στάσεις για τη δημοτική συγκοινωνία, πρόβλεψη για πράσινες διαδρομές γύρω από τα σχολεία αλλά και συγκεκριμένα πρότυπα για τις δενδροδόχους, τα πεζοδρόμια και τις θέσεις στάθμευσης. «Θα είναι όλα πιο συμμαζεμένα», τόνισε επισημαίνοντας ακόμα πως το σχέδιο έχει δουλευτεί πολύ και θα ενσωματώνει φρέσκιες ιδέες και αντιλήψεις λαμβάνοντας υπ’όψιν του και νέες τεχνολογίες, προβλέποντας παραδείγματος χάρη θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κ. Παντελίδου ανέφερε πως παρότι η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση του σχεδίου υπάρχει ήδη από το 2017, δεν είχε γίνει κάτι μέχρι τώρα και πως η νέα διοίκηση ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2019 να εργάζεται προς την κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός για το ΣΒΑΚ θα είναι 150.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 105.000 θα προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα 45.000 από τον δήμο.

Αναλυτικά οι 36 οδοί που θα ασφαλτοστρωθούν

kalamaria.png

πηγή: voria.gr

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.