Connect with us

NEWS

Νίτσας: «Τα νοσοκομεία είναι έτοιμα αν δεχθούν κρούσμα Κοροναϊού»

Published

on

Ψυχραιμία και όχι πανικό συνέστησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, για την υπόθεση του Κοροναϊού μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστηρίζοντας ότι ο ιός δεν θα πέσει ξαφνικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε παράλληλα ότι τα νοσοκομεία είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση ανάλογου περιστατικού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κοροναϊό: «Να πούμε για τον Κοροναϊό ότι η θνητότητα που παρουσιάζει είναι πολύ χαμηλή, περίπου στο 1,7%. Δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσοστό. Η Κίνα είναι μια χώρα με πολλούς κατοίκους, με πυκνό πληθυσμό και αυτό επιτρέπει μεγάλη μεταδοτικότητα και πολλά κρούσματα και πολλούς θανάτους. Στατιστικά ωστόσο δεν είναι πολλοί οι θάνατοι αυτοί. Το 99% των κρουσμάτων βρίσκεται εντός της χώρας, ενώ το υπόλοιπο στις άλλες χώρες γύρω γύρω. Ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων που έχουν νοσήσει ή νοσούν από τον ιό βρίσκονται στις ευρωπαϊκές χώρες. Προς το παρόν δεν έχουν κάποιο κρούσμα στη χώρα μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε στο μέλλον».

Την ετοιμότητα των νοσοκομείων: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για την πιθανότητα αυτή. Τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να δεχθούν κρούσματα. Υπάρχουν ήδη ύποπτα κρούσματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν και δεν ήταν. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά προστασία. Η κοινή γρίπη άφησε 15 νεκρούς στη χώρα μας. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην μπερδεύουμε τα συμπτώματα».

Τα συμπτώματα του Κοροναϊού και της κοινής γρίπης: «Κάποιος που μπορεί να νοσήσει από τον Κοροναϊό, μπορεί να τον περάσει σαν κρυολόγημα ή να γίνει πνευμονία και να πεθάνει. Αυτός από τον οποίο θα τον πάρουμε θα πρέπει να έχει επισκεφθεί την Κίνα. Δεν θα πρέπει όποιος έχει κρυολόγημα ή μια γρίπη να υποπτεύεται ότι έχει Κοροαοϊό. Είναι συγκεκριμένοι οι τρόποι μετάδοσης του ιού».

Το αν βοηθά το εμβόλιο της γρίπης: «Βοηθάει την κοινή γρίπη και μόνο».

Το αν βοηθά η τάση να αγοράζουν και να κυκλοφορούν με μάσκες: «Τα μέτρα προστασίας είναι μέτρα καθημερινής υγιεινής και φροντίδας. Αφορούν όλους τους ιούς που κυκλοφορούν. Το να πλένουμε τα χέρια μας συχνά, να αποφεύγουμε τους χώρους με πολλά άτομα, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας μας προφυλάσσει. Το να κυκλοφορούμε με μάσκα θα μπορούσε να μας προστατέψει από τον Κοροναϊό, θα μπορούσε να μας προστατέψει εάν υπήρχε ο ιός στη χώρα μας».

Το πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση του Κοροναϊού: «Η επώαση του ιού είναι 14 ημέρες. Ωστόσο, ο ιός δεν θα έπεφτε ξαφνικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σίγουρα όσοι έχουν έρθει σε επαφές με ύποπτες περιοχές βρίσκονται σε καραντίνα, εξετάζονται».

Το εμβόλιο αντιμετώπισης του Κοροναϊού: «Αυτό δεν τον γνωρίζουμε. Είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί το εμβόλιο. Το θέμα είναι μέχρι να βρεθεί σε ποιο βαθμό θα έχει εξαπλωθεί ο ιός».

NEWS

Τζιτζικώστας: «Λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης, όχι τιμωρίας»

Published

on

Στη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωναϊού, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημών.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καυτηρίασε τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού. «Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου με τη στάση που κρατάει η Ευρώπη απέναντι στις χώρες της» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Για το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι πρόκειται για μέτρα προφύλαξης και όχι τιμωρίας, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, για τη Θεσσαλονίκη και το σάλο που προκλήθηκε από τον κόσμο που βρισκόταν καθημερινά στη νέα παραλία, τονίζοντας ότι είναι ανοιχτό το θέμα αλλαγής του ωραρίου που θα είναι ανοιχτή, αν κριθεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Άνδρας στις ΗΠΑ έστειλε ρολά χαρτιού υγείας μέσω drone

Published

on

Continue Reading

NEWS

Βρούτσης: «Θα διευρυνθεί το 800άρι αν…»

Published

on

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο Open TV για τον τρόμο που έχει δημιουργήσει στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα το παρατεταμένο λουκέτο στην αγορά, ο κορωνοϊός και την παγκόσμια οικονομική ύφεση που προκαλεί η πανδημία.

Για το «800άρι» είπε ότι θα δοθεί μέχρι και τις 15 του τρέχοντος τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, καθώς με την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ΕΡΓΑΝΗ πάει την πληρωμή λίγο πιο πίσω.

Ο υπουργός Εργασίας ήταν καθησυχαστικός αναφέροντας ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να αντεπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η ιστορία και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνη: «Εχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί θα διευρυνθεί το 800άρι».

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.