Connect with us

NEWS

Πιλάβιος για τις υποθέσεις ΠΑΟΚ, Άρη στο CAS

Published

on

Για τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ για τη φερόμενη πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη, την προσφυγή του Ολυμπιακού και την έφεση του Άρη για το ban της FIFA μίλησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

O πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τις ανοιχτές υποθέσεις των ελληνικών ομάδων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Αρχικά ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να οριστεί ο ίδιος ως διαιτητής-δικαστής σε αυτήν την υπόθεση.

«Όταν ένα μέρος αντίδικο ορίζει έναν διαιτητή, μπορεί το άλλο μέρος να κάνει challenge, μια αμφισβήτηση. Αυτό κρίνεται από τον ίδιο τον Οργανισμό. Κανείς δεν θέλει όμως να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες. Αν η ΕΠΟ επέλεγε για παράδειγμα εμένα, τα αντίδικα μέρη όπως ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα έλεγαν ότι ο Πιλάβιος ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ, μπορεί να μεροληπτήσει υπέρ της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πιλάβιος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία.

«Επειδή η υπόθεση συνεκδικάζεται. Στην αρχή έπρεπε να ορίσει διαιτητή έναν ο ΠΑΟΚ, έναν η ΕΠΟ, έναν ο Ολυμπιακός έναν η ΕΠΟ. Επειδή θα πρέπει να είναι τρεις όμως τελικά οι διαιτητές, δεν ξέρω πως θα γίνει τελικά. Ποιοι δηλαδή θα επιλεγούν. Η κάθε πλευρά ορίζει έναν από τη λίστα των arbitrators. Μόλις οριστούν αυτοί, δεν σημαίνει ωστόσο ότι κλείνει και η ημερομηνία. Θα συζητηθούν πρώτα τα λεγόμενα προδικαστικά ζητήματα. Για παράδειγμα μπορεί πριν τη δίκη να συζητηθεί αν έχει δικαιοδοσία ή όχι το CAS. Μείζον θέμα αν έχουν ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες γιατί υπάρχει σπουδαίος λόγος – αλλά και αυτόν τον σπουδαίο λόγο θα τον κρίνει το όργανο. Όταν ζητήσει κάποιος κάτι, ο άλλος μπορεί να διαφωνήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση αποφασίζει το πάνελ του δικαστηρίου. Όλα αυτά τα προδικαστικά ζητήματα γίνονται πριν τη δίκη.

Δεν θα είναι τέσσερις οι διαιτητές. Θα είναι τρεις. Και εγώ ωστόσο ό,τι ξέρω το γνωρίζω από τα μίντια. Ορίζει ο καθένας τον διαιτητή-δικαστή. Το πώς θα γίνουν τρεις και από ποιον θα διαλεχτεί το ένα μέρος ή το άλλο, δεν το ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει παρέμβαση και όχι προσφυγή, μπορεί ο διαιτητής να είναι στη μια υπόθεση αλλά να είναι και στο άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα αποφασίσει ο οργανισμός, το πάνελ» ανέφερε.

Ακολούθως ο Πιλάβιος ανέφερε ότι και οι δικαστές κρίνονται για τις αποφάσεις τους.

«Το ICAS κρίνει. Και ο κάθε δικαστής κρίνεται για τις αποφάσεις. Υπάρχει αξιολόγηση του έργου. Ανά τέσσερα χρόνια οι διαιτητές κρίνονται. Το πως συμπεριφέρεσαι, το πως γράφεις τις αποφάσεις, το πόσο γρήγορος είσαι, πόσο διαθέσιμος είσαι, πόσο αφοσιωμένος, όλα οδηγούν. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που φεύγουν. Ο Θεόδωρος Γιαννίκος ήταν δικαστής στο CAS αλλά έφυγε γιατί πήγε στη FIFA. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Το CAS βλέπει και ποιος είσαι και ποιος ήσουν, το βιογραφικό σου κλπ». Αν μπορεί να παίζουν οι δικαστές παιχνίδια, ο Πιλάβιος απάντησε: «Δεν υπάρχουν παιχνίδια στο CAS. Ακούω για μαφίες. Σε πληροφορώ ότι ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται βασικά από τη ΔΟΕ και τα μέλη του είναι πάρα πολύ σημαντικοί άνθρωποι όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα, είναι λίγο άτυπο να μιλάμε για μαφίες. Μπορεί να μην είναι τέλειος», σχολίασε.

Για τα υπομνήματα ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε: «Πρώτα θα γίνει η συζήτηση για τα προδικαστικά ερωτήματα και εδώ έχουμε και τα υπομνήματα. Αυτό γίνεται ούτως ή άλλως γιατί ανταλλάσσονται απαντήσεις στις εφέσεις. Το CAS έχει δυο μέρη. Το ένα είναι εφέσεις σε υποθέσεις και έχουν γίνει, το άλλο διαιτησία εξ αρχής που έχει προβλεφθεί στην αρχική συμφωνία. Στο appeal devision που έχουμε στην παρούσα περίπτωση υπάρχει answer και αυτό το λαμβάνεις, στο κοινοποιεί ο οργανισμός». Άρα και ο Ολυμπιακός θα ξέρει πριν την δίκη τι ισχυρίζεται ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ τι ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός και η ΕΠΟ, που προφανώς είναι στη μέση αλλά επισήμως είναι αντίδικος της κάθε ομάδας.

Δεν γίνονται δεκτά πράγματα τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί. Όταν κάνεις ένα appeal brief, υπάρχουν κάποια έγγραφα που υποστηρίζουν την προσφυγή σου. Μετά δεν μπορείς να βάλεις άλλα. Και να παρουσιαστεί στη δίκη, δεν γίνεται δεκτό. Εκτός αν πχ μου παρουσιάσουν μια άλλη απόφαση την ώρα της δίκης που δεν υπήρχε πριν και είναι σημαντική. Εκεί πχ μπορώ να πω και μισή ώρα διακοπή να το διαβάσουν και οι άλλοι δικηγόροι».

Ακόμη είπε ότι «η διαδικασία δεν είναι ανοιχτή για τον Τύπο, αλλά εκτός από τους δικηγόρους μπορεί να παραβρεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε πλευρά ως διάδικος και να την παρακολουθήσει. Για παράδειγμα, σε αντιδικία ενός μάνατζερ με μια ομάδα, μπορεί να είναι και ο ίδιος ο μάνατζερ με τον δικηγόρο του ή ο διευθυντής της ομάδας μαζί με το νομικό επιτελείο της. Τα παράβολα ποικίλουν σε σχέση με το αν είναι πειθαρχική ή όχι η δίκη, με τα πειθαρχικά όπως στην περίπτωση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι πολύ πιο φθηνά. Όλες οι πλευρές που προσφεύγουν στο CAS πληρώνουν για την προσφυγή».

Για το ότι δεν υπάρχει η υπόθεση στο πινάκιο του CAS ως τις 24 Αυγούστου, ο Σοφοκλής Πιλάβιος απάντησε: «Αυτό θα το ξέρουμε όταν κλείσουν τα προδικαστικά. Δεν λέει κάτι το πινάκιο που ανακοινώθηκε. Για παράδειγμα στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας που είναι σε εξέλιξη, πες ότι γίνεται κάτι έκτακτο και πρέπει να δικαστεί άμεσα. Δεν το ξέρεις όμως τώρα το τι θα συμβεί για να έχει μπει. Μπορεί αυτή η λίστα και να λέει κάτι, μπορεί και όχι».

Ο Πιλάβιος διευκρίνισε ξανά ότι «οι διαιτητές–δικαστές που επιλέγονται από τις πλευρές είναι όλοι δικηγόροι. Άλλωστε τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών σε FIFA, UEFA και CAS είναι όλοι δικηγόροι και «εμείς στην Ελλάδα με την ευλογία της FIFA επιλέξαμε εν ενεργεία δικαστές, όμως και οι δικαστές πρέπει να λειτουργούν ως διαιτητές. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο διαιτητής λειτουργεί ως δικαστής, αφού το πνεύμα είναι να δουν το δίκαιο. Δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος της ομάδας που τον προτείνει».

Για το αν το CAS θα μπει στην ουσία της υπόθεσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας: «Δεν ξέρω καθόλου για την υπόθεση. Από τα μίντια διαβάζω και ενημερώνομαι. Σε κάθε περίπτωση όμως, από θέση αρχής, μπορεί να γίνουν όλα. Θα μου φανεί πάντως πολύ δύσκολο, να μπει στην ουσία. Αν κρίνει το CAS ότι θέλει να μπει στην ουσία, πιο εύκολο θα μου φαινόταν να την γυρίσει πίσω την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με εντολή να μπει στην ουσία. Μπορεί όμως και όχι. Τα πάντα είναι ανοιχτά».

Τέλος για την υπόθεση του Άρη, ο Σοφοκλής Πιλάβιος ανέφερε ότι η FIFA έχει γίνει σκληρότερη στις υποθέσεις ομάδων που απλά αλλάζουν ΑΦΜ και ουσιαστικά διατηρούν ίδιο σήμα, ίδιο χρώμα, ίδιους οπαδούς – αφήνοντας να εννοηθεί (χωρίς πάντως να πει κάτι ο ίδιος) πως τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον Άρη αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που είχαν σκοπό να ακολουθήσουν ή ακολούθησαν αντίστοιχες πατέντες.

NEWS

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ολίγου στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Μόνο τρία ήταν σοβαρά και 120 ελαφρά τροχαία δυστυχήματα. Οι πιο συνηθισμένες παραβάσεις ήταν η Υπερβολική ταχύτητα (1361) και η οδήγηση δίχως άδεια (286), ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που οδηγούσαν και έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου (112).

Σημειώνεται πως η Τροχαία με κεντρικό στόχο την «Οδική Ασφάλεια» συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, με σκοπό τη διευκόλυνση και προστασία πεζών και οδηγών, την τήρηση των Κανόνων Οδικής Ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το μήνα Ιούνιο του 2020:

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Θανατηφόρα          0

Σοβαρά        3

Ελαφρά        120

ΣΥΝΟΛΟ       123

ΠΑΘΟΝΤΕΣ

Νεκροί          0

Βαριά τραυματίες    3

Ελαφρά τραυματίες           155

ΣΥΝΟΛΟ       158

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ 641

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Υπερβολική ταχύτητα        1361

Αντικανονικό προσπέρασμα         4

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα         62

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη          39

Παραβίαση προτεραιότητας         10

Οδήγηση χωρίς κράνος      181

Στέρηση άδειας οδήγησης 286

Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες       0

Έλλειψη ή μη χρήση ζώνης          38

Κίνηση σε αριστερή λωρίδα         0

Χρήση κινητού τηλεφώνου          112

ΣΥΝΟΛΟ       2093

ΠΗΓΗ

Continue Reading

NEWS

Εργασίες συντήρησης από την Πέμπτη (9/7) στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Published

on

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης στα ακόλουθα σημεία:

Κατεύθυνση δυτικά:

1. Χ.Θ. 18 +300, δεξιά

2. Χ.Θ. 13 +000, δεξιά

Κατεύθυνση ανατολικά:

1. Χ.Θ. 13+000, δεξιά

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Η ώρα έναρξης των εργασιών για την κατεύθυνση προς δυτικά ορίζεται στις 09.00 π.μ. ενώ για την κατεύθυνση προς ανατολικά ορίζεται στις 07.00 π.μ.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Thestival.gr

Continue Reading

NEWS

Κορωνοϊός: Μαζικές ακυρώσεις από Σέρβους σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Για μια απόφαση που επηρεάζει και τη Θεσσαλονίκη μιλούν οι ξενοδόχοι της πόλης σχολιάζοντας την απαγόρευση εισόδου για τους Σέρβους πολίτες έως τις 15 Ιουλίου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα τους. «Η σερβική αγορά είναι μια από τις κλασσικές, παραδοσιακές αγορές της πόλης. Στηρίζει τουρισμό και εμπόριο για δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Σιμιακός, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μαζικές ακυρώσεις σε ξενοδοχεία από Σέρβους πολίτες. Όπως σημειώνει υπήρχαν αρκετές κρατήσεις από Σέρβους για αυτό το διάστημα, οι οποίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις ακυρώνονται.

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι αυτό που συνέβη με τους Σέρβους έγινε για δεύτερη φορά και εκτιμούν ότι έχει κακό αντίκτυπο όχι τόσο για την πόλη αλλά γενικότερα. «Καταλαβαίνουμε ότι η Σερβία αυτήν την περίοδο είναι μια χώρα υψηλού “επιδημιολογικού φόβου” αλλά αν δούμε ότι άλλες χώρες με αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο ιικό φορτίο και φόβο θα είναι “ελεύθερες” από τις 15 Ιουλίου, δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτήν τη διαφοροποίηση», όπως λέει ο κ. Σιμιακός εκτιμώντας ότι θα βοηθούσε ένας πιο καλός και πιο γρήγορος έλεγχος στα χερσαία σύνορα και στη συγκεκριμένη περίπτωση στον Προμαχώνα.

Επισημαίνεται ότι στο κομμάτι των ακυρώσεων κάθε ξενοδοχείο ακολουθεί τη δική του πολιτική. Συνήθως όμως, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, υπάρχει ευελιξία λόγω της κατάστασης.

Χαμηλές παραμένουν οι πληρότητες

Γενικά, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα είναι και για τον μήνα Ιούλιο σε χαμηλά επίπεδα και δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 20%.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους διαφαίνεται ίσως μια μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων μετά το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου, δηλαδή από 20 Ιουλίου και έπειτα, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κάτι σταθερό που μπορεί να προσμετρηθεί, καθώς, όπως λένε, η κατάσταση είναι δυναμική. «Μπορεί εμείς να προϋπολογίζουμε κάποιες κρατήσεις για εκείνο το διάστημα, ωστόσο τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει κάτι αναπάντεχο και να γκρεμιστούν όλα», όπως επισημαίνει ο κ. Σιμιακός.

Αυτήν την στιγμή η πόλη στρέφει τις προσδοκίες της στον οδικό τουρισμό, κυρίως πελάτες από Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι δείχνουν να έχουν μια κάποια δυναμική στο κομμάτι των κρατήσεων. Σε ότι αφορά τους Έλληνες, δεν έχουν έντονο ενδιαφέρον για διανυκτέρευση στην πόλη, με εξαίρεση την corporate πελατεία, καθώς παραδοσιακά το διάστημα του καλοκαιριού προτιμούν παραθεριστικά μέρη.

Από 1η Ιουνίου που επετράπη η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας μέχρι και σήμερα έχει ανοίξει τουλάχιστον τον 50% των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο 15ήμερο πιθανόν να ανοίξουν κανά δυο ακόμα. Ωστόσο μεγάλες τουριστικές μονάδες, κάποια τετράστερα και πεντάσετερα με περισσότερες κλίνες, παραμένουν κλειστά και δεν είναι γνωστό ακόμη αν έχουν αποφασίσει να ανοίξουν, δεδομένων των συνθηκών.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.