Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημιουργείται ποδηλατόδρομος στην Κ. Καραμανλή και στη Λ. Νίκης

Published

on

Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με μία λωρίδα για τα αυτοκίνητα μετατρέπεται η Λεωφόρος Νίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Από την μια μεριά θα έχουμε την παλαιά παραλία τον ποδηλατοδρόμο δεξιά και έναν πεζόδρομο για συγκεκριμένα ώρες από την πλευρά των σπιτιών και καταστημάτων. Θα μείνει μια λωρίδα για τα οχήματα γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν τα σπίτια και τα παρκινγκ», υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε συγκεκριμένες ώρες και από κει και μετά θα δούμε το καλοκαίρι μήπως το βάλουμε περισσότερες ώρες για να δούμε πως θα το ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο».

Παράλληλα, τόνισε ότι δημιουργείται προσωρινός ποδηλατόδρομος κατά μήκος της Κ. Καραμανλή, ο οποίος αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ζέρβας πως «θα έχουμε προσωρινή ποδηλατοδρόμηση και στην Μοσχονησίων και Βούλγαρη δηλαδή να πιάσουμε τον άξονα όλο από τα ανατολικά περίπου από την περιοχή Βότση, να πιάσουμε Κ. Καραμανλή, Καυτατζόγλου, Στρατού και μετά παλαιά Παραλία όπου κατεβάζουμε τον ποδηλατοδρόμο κάτω».

Ερωτηθείς και για τα τραπεζοκαθίσματα και στα έξτρα μέτρα που δόθηκαν για να βοηθηθεί η αγορά μετά τον κορωνοϊό, σημείωσε πως «όλα μπορεί να τα ελέγξει η δημοτική αστυνομία. Απλά το άνοιγμα και η επιστροφή είναι δύσκολη. Μπαίνουμε όμως σε ένα δεύτερο στάδιο όπου και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί για να μην έχουμε το οτιδήποτε».

«Όλοι κάπου θα δυσκολευτούμε και θα απλωθούνε λίγο αλλά δεν θα απλωθούν και στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ αλλά και τα λεωφορεία από την Λειψία ο κ. Ζέρβας είπε ότι πιθανότατα μέσα σε αυτόν το μήνα θα έχουμε εικόνα για το τι θα γίνει με τα 180 μισθωμένα λεωφορεία.

«Τα 180 συν τα 50 από τη Λειψία. Με το που ανοίγει η Γερμανία θα πάμε, είμαστε έτοιμοι. Να τα δούμε να δουν οι άνθρωποι του ΟΑΣΘ και του δήμου να δουν την κατάσταση. Αν αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλα τα προμηθευόμαστε και κατεβαίνουν στην Ελλάδα», είπε ο δήμαρχος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι τα χρήματα για τα λεωφορεία από την Λειψία θα δοθούν από τα ανταποδοτικά της καθαριότητας.

Ερωτηθείς και για την ΔΕΘ ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε αρχικά ότι θα  πραγματοποιηθεί κανονικά με την Γερμανία ως τιμώμενη χώρα ενώ τόνισε ότι είναι πολύ πιθανή η παρουσία της κ. Μέρκελ καθώς δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη της.

Αναφορικά με το σχέδιο της ανάπλασης σημείωσε ότι είναι πολύ κοντά «έρχεται η τελική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα. Πάμε ολοταχώς για έκδοση προεδρικού διατάγματος και ξεκινάνε μετά οι μελέτες. Βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Βέβαια με την προοπτική να είναι ολοκληρωμένη το 2026», υπογράμμισε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα πασαλάκια ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν αφαιρούνται από παντού αλλά από συγκεκριμένα σημεία που είχαμε συγκεκριμένα αιτήματα. Στη Μητροπόλεως στη Στρατού στην Λαμπράκη και στο Καπάνι όπου έχουμε ένα εμπορικό και καθαρά επαγγελματικό σημείο», είπε αρχικά.

«Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά άμα πούμε ότι κάποιοι  έχουν θέμα δεν θα αλλάξει τίποτα στην πόλη μας. Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να βρίσκουμε λύσεις στην πόλη», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: SOS από εργαζόμενους στο Θεαγένειο

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Θεαγένειο καταγγέλλει το γεγονός πως καρκινοπαθείς ασθενείς στέλνονται να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ τα χειρουργεία του Νοσοκομείου είναι σε λειτουργία.

Επίσης, τονίζουν ότι πάνω 80 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ το πρόβλημα του κινδύνου της διασποράς του ιού παραμένει, καθώς ακόμη και σήμερα γίνονται εισαγωγές ασθενών χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ covid.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μία περίοδο, όπου η υγειονομική κρίση στην χώρα μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και των συνεπειών της.

Το Α.Ν.Θ Θεαγένειο μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής, αλλά όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας έτσι και τώρα, έχει επωμισθεί να εξυπηρετεί ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι πληθυσμού ασθενών, μιας και οι ογκολογικοί ασθενείς θεωρούνται επείγοντα περιστατικά και η καθυστέρηση της θεραπείας τους μπορεί να έχει συνέπειες στην υγείας τους.

Για να μπορεί να ανταπεξέλθει όμως σε αυτό το έργο, πρέπει να διαθέτει και το απαραίτητο προσωπικό. Στο ήδη μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης (πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις), ήρθαν να προστεθούν και πάνω από 80 εργαζόμενοι, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα. Σε όλα αυτά ήρθε πρόσφατα και απόφαση από την 4η ΥΠΕ, που μετακίνησε 10 επικουρικούς νοσηλευτές σε άλλο νοσοκομείο (κυριολεκτικά όλους τους νοσηλευτές, που ήρθαν την άνοιξη να ενισχύσουν το νοσοκομείο μας) 1 αναισθησιολόγο και 2 καρδιολόγους.

Σε ένα νοσοκομείο, όπου η κτηριακή ανεπάρκεια (κάθετη δομή, έλλειψη χώρων) κάνει ούτως ή άλλως δύσκολη την διαχείριση της πανδημίας, η λήψη των όποιων μέτρων, εκ του αποτελέσματος, έγινε με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και τώρα γίνονται εισαγωγές ασθενών χωρίς αρνητικό test covid.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, αρκετά τμήματα να αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία τους, με συνέπεια να μην μπορούν ασθενείς να εξυπηρετηθούν ή να καθυστερεί η θεραπεία τους.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα, το προσωπικό του Θεαγενείου δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για να μπορεί να κρατηθεί όρθιο το νοσοκομείο και να εξυπηρετεί όσον το δυνατόν περισσότερους ασθενείς.

Αυτό που δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, είναι ασθενείς του Θεαγενείου να μπορούν να εξυπηρετηθούν στο νοσοκομείο μας και να παραπέμπονται να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές, που τάχα επίταξε η κυβέρνηση διπλασιάζοντας μάλιστα το κόστος νοσηλείας.

Το σωματείο εργαζομένων Α.Ν.Θ Θεαγένειο καταγγέλλει την απόφαση της 4ης ΥΠΕ και την διοίκησης του νοσοκομείου μας, που επιτρέπει να χειρουργούνται ασθενείς του Θεαγενείου σε ιδιωτική κλινική ενώ τα χειρουργεία μας είναι σε λειτουργία. Θεωρούμε ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο συνειδητής πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να απαξιώσει τα δημόσια νοσοκομεία υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αμείβεται πλέον πλουσιοπάροχα για της υπηρεσίες που προσφέρει εν μέσω πανδημίας. Το Θεαγένειο είναι γνωστό ότι έχει την υποδομή, την τεχνογνωσία και την εμπειρία του προσωπικού για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ογκολογικούς ασθενείς, και δεν χρειάζεται καμία σύμπραξη με τον «επιταγμένο» ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις. Ζητούμε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα με όρους δημοσίου συμφέροντος και όχι ΣΔΙΤ από την πίσω πόρτα και να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το μοναδικό ογκολογικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος.

Πηγή

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Παράταση αιτήσεων για απαλλαγές δημοτικών τελών

Published

on

Έως τις 20 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που επλήγησαν κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.

Οι αιτήσεις για απαλλαγές δημοτικών τελών από μέρους των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω των μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, την περασμένη άνοιξη, γίνονται δεκτές αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (thessaloniki.gr) μέσω της παραπομπής «Απαλλαγές Δημοτικών Τελών Επιχειρήσεων».

Εκεί βρίσκεται αναρτημένη η σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλουν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και εν συνεχεία -αφού την εκτυπώσουν και την υπογράψουν- να αποστείλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο email: apallagescovid@thessaloniki.gr.

Στο μεταξύ, το μέτρο των απαλλαγών από τα δημοτικά τέλη επεκτείνεται και για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους και κατά τη δεύτερη φάση της υγειονομικής κρίσης, την οποία διανύουμε αυτήν την περίοδο.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της δεύτερης φάσης αποφασίστηκε απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για όσο διάστημα μείνουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Σε επόμενη φάση θα ανακοινωθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης η προθεσμία μέσα στην οποία θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ