Connect with us

NEWS

Θεσσαλονίκη: Ο πιο κρίσιμος μήνας για τον ΟΑΣΘ

Published

on

«Τρέχουν» σε πολλά επίπεδα στον ΟΑΣΘ για να ανανεωθεί ο στόλος αλλά και να καλυφθεί η… χασούρα των εσόδων από την καραντίνα, με τους ανθρώπους του οργανισμού να βλέπουν μια νέα εποχή να ξημερώνει τον Σεπτέμβριο.  Προς το παρόν, περίπου 320 με 350 λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση των επιβατών κυμαίνεται περίπου στο 30-35% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο.

Στόχος του ΟΑΣΘ, όπως εξηγεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Σκόδρας είναι τον Σεπτέμβριο να κυκλοφορούν 500 λεωφορεία στην πόλη, εξασφαλίζοντας μια εύρυθμη λειτουργία για όλους τους πολίτες.

Το καλοκαίρι που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμο για την ανανέωση του ΟΑΣΘ, καθώς η περίοδος που προηγήθηκε ήταν ουσιαστικά μια… καταστροφή για τα ταμεία του οργανισμού. Ο κ. Σκόδρας δήλωσε στον «Τ.Θ.» ότι η τρύπα στα οικονομικά του ΟΑΣΘ ανέρχεται στα 8.000.000- 10.000.000 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας του lockdown και της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, αυτή η χασούρα ήρθε στους παραδοσιακά πολύ καλούς μήνες για τον ΟΑΣΘ, την Άνοιξη δηλαδή που παραδοσιακά κατέγραφε πολύ υψηλά έσοδα, περίπου 200.000 ευρώ. Φέτος, τα έσοδα σχεδόν μηδενίστηκαν.

Όμως, ακόμη και σήμερα η κίνηση των επιβατών στα λεωφορεία δεν έχει επανέλθει πλήρως και κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Ο κόσμος ακόμη φοβάται και η κίνηση είναι περίπου στο 30-35% σε σχέση με την κίνηση που είχαμε καταγράψει πέρσι», λέει ο κ. Σκόδρας.

Το πιο σημαντικό βέβαια, όπως τόνισε ο κ. Σκόδρας είναι οι επιβάτες να φορούν τις μάσκες τους και να επιδεικνύουν την κοινωνική υπευθυνότητα που επιβάλλεται στην εποχή της πανδημίας για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και των συνεπιβατών τους.

Εν αναμονή της ενίσχυσης του στόλου

Με το που μπήκε ο νέος μήνας, η ενίσχυση του στόλου μπήκε δυναμικά στο κάδρο του ΟΑΣΘ. Οι προσφορές που ήρθαν στον ΟΑΣΘ για τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων έφεραν ικανοποίηση στον οργανισμό και αναμένεται μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχει έρθει η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο. «Τον Σεπτέμβριο θέλουμε να έχει κλείσει το θέμα με το διαγωνισμό και να έχουν έρθει τα λεωφορεία», εξηγεί ο πρόεδρος.

Όπως είχε ενημερώσει ο «Τ.Θ.» δύο προσφορές κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στο διαγωνισμό του ΟΑΣΘ για τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων. Οι εταιρείες Papadakis Bros του Ομίλου Εταιρειών “Αφοι Παπαδάκη” και ο συνεταιρισμός «ΚΤΕΛ Μακεδονίας» είναι αυτές που κατέθεσαν προσφορές.

Οριστικά και ακριβή νούμερα σχετικά με τα λεωφορεία που προσφέρονται θα υπάρχουν στο τέλος της εβδομάδας που θα γίνει η αποσφράγιση των φακέλων, ωστόσο οι δυο εταιρείες φέρονται να προσφέρουν συνολικά 270 μεταχειρισμένα λεωφορεία, εκ των οποίων τα 75 είναι αρθρωτά και τα υπόλοιπα απλά λεωφορεία.

Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος δηλαδή αποσφράγιση τεχνικών και δικαιολογητικών, έλεγχος των υποβληθέντων φακέλων σε ότι αφορά τα τεχνικά και αξιολόγηση και άνοιγμα στη συνέχεια οικονομικών προσφορών η οποία αναμένεται να τελειώσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Κατόπιν ο φάκελος του διαγωνισμού θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. «Αισιοδοξούμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ο έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου, οπότε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η παραλαβή των λεωφορείων που θα μισθωθούν και θα ξεκινήσει η σταδιακή ένταξή τους στον στόλο», αναφέρει ο κ. Σκόδρας.

Όμως και το θέμα με τα 50 λεωφορεία του δήμου προχωράει, καθώς τώρα που άνοιξαν τα σύνορα, άνθρωποι του Δήμου και του ΟΑΣΘ θα μεταβούν στη Λειψία όπου και συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την παραχώρηση των 50 λεωφορείων, επίσης το Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησαν από χθες τα θερινά δρομολόγια

Από χθες, Τετάρτη 1η Ιουλίου, ξεκίνησαν τα θερινά δρομολόγια του ΟΑΣΘ, τα οποία και θα ισχύσουν μέχρι και Δευτέρα 31Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ, θα λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση, οι ειδικές γραμμές, Νο 70 «Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή» και Νο 71 «Ν.Σ. Σταθμός – N. Μηχανιώνα», για τη μετακίνηση των επιβατών στις παραλίες της Επανομής και της N. Μηχανιώνας.

Επίσης, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης από και προς το Αεροδρόμιο τη θερινή περίοδο, θα ενισχυθεί η καθημερινή συχνότητα των δρομολόγιων, περίπου ανά 20 λεπτά, των γραμμών Χ1 «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», και της απευθείας σύνδεσης των ΚΤΕΛ Μακεδονίας και Χαλκιδικής, της γραμμής Νο 45 «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – COSMOS».

Για πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια, τις διαδρομές και τις στάσεις των γραμμών, οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:

Από το Πληροφοριακό Κέντρο του Ο.Α.Σ.Θ. 11085 όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 07:00 έως και τις 22:00.

Από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ. στη διεύθυνση www.oasth.gr, από σήμερα, Τετάρτη 1-7-2020, επιλέγοντας από το σχετικό πεδίο τη γραμμή ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ

NEWS

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι επαναφορά των sms στο 13033 και τοπικά lockdown

Published

on

Άκρως ανησυχητικός ο απολογισμός της τελευταίας μέρας με 78 κρούσματα και 3 θανάτους, με την κυβέρνηση να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη λήψη και επιπλέον μέτρων για να φρενάρει την εκτόξευση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά, τον Δεκαπενταύγουστο το πρώτο και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

Ethnos.gr

Continue Reading

NEWS

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων – 110 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Published

on

Συνολικά 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα (1/8) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

protothema.gr

Continue Reading

NEWS

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Σε υγειονομική βόμβα εξελίχθηκε ο γάμος στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 12 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοιού από τους ασθενείς που εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Υπάρχουν όμως και άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα και πήγαν σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν τα τεστ. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν και σε γλέντι γάμου που έγινε σε χωριό των Σερρών.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.