Connect with us

NEWS

Χαλκιδική: Δωμάτια καραντίνας σε όλα τα ξενοδοχεία, αλαλούμ με τους Σέρβους

Published

on

Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας ενδέχεται να κυλήσει η τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική, καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους ξενοδόχους.

«Χτυπάμε πόρτες αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Είναι ασύμφορο για ένα ξενοδοχείο να μπει στη διαδικασία να γίνει Covid, όπως οι ίδιοι ξενοδόχοι ισχυρίζονται» τόνισε στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, και πρόσθεσε: «Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ανησυχία λόγω κορονοϊού στην περιοχή. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μετατρέψουν τα ξενοδοχεία για την υπόλοιπη σεζόν το 3% των κλινών τους σε δωμάτια καραντίνας, για τις περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσηλεία, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού. Την ίδια ώρα, αν και ήταν προγραμματισμένο να δημιουργηθούν στη Χαλκιδική 6 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, εντούτοις, δημιουργήθηκαν μόλις δύο, καθώς δεν προχώρησαν οι προσλήψεις, παρά το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που σηκώνει η περιοχή από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα.

Στα χέρια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, βρίσκεται από τις 2 Ιουλίου επιστολή από τους φορείς της Χαλκιδικής (ξενοδόχους, γιατρούς, επαγγελματίες), οι οποίοι ζητούν κατευθύνσεις σχετικά με τη νέα κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή λόγω κορονοϊού αλλά και οδηγίες καθημερινής πρακτικής διαχείρισης των υπόπτων περιστατικών COVID 19. «Υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών. Έχουμε θέσει το ζήτημα εδώ και ένα μήνα στην Πολιτεία και περιμένουμε οδηγίες», δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος.

Αλαλούμ με τα ύποπτα περιστατικά

Όταν ένας τουρίστας παρουσιάσει, για παράδειγμα, ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό. Η επίσκεψη στον γιατρό στοιχίζει περίπου 80 ευρώ και το τεστ άλλα περίπου 100 ευρώ. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο τουρίστας δηλώσει ότι δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να καλύψει το απαιτούμενο ποσό. Τότε παραπέμπεται στο Κέντρο Υγείας, όπου, όμως, δεν πραγματοποιούνται τεστ και από κει στο νοσοκομείο Πολυγύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τουρίστας αν είναι θετικός ή όχι. «Έχουμε ήδη προτείνει να έρχονται επιτόπου μονάδες του ΕΟΔΥ και να εξετάζουν τους ασθενείς», πρόσθεσε ο κ Πυρπασόπουλος. Μεταξύ άλλων οι φορείς της Χαλκιδικής στην επιστολή τους ζητούν τη δημιουργία πλαισίου διαλογής και διακίνησης υπόπτων περιστατικών καθώς, όπως τονίζουν, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες σε περίπτωση αποτυχίας λόγω ανεπάρκειας επαρκούς πλαισίου.

Θολά σημεία στη διαχείριση

Αναπάντητα παραμένουν και μια σειρά από ζητήματα όπως αναφέρουν οι φορείς της Χαλκιδικής στην επιστολή τους. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ύποπτο κρούσμα που χρήζει νοσηλείας και δεν διαμένει κάπου συγκεκριμένα κατά τη μετάβασή του στο κατάλυμα, είτε έχει αναχωρήσει, προβλέπεται οι συνταξιδιώτες ή η οικογένεια να μείνουν κάπου συγκεκριμένα μέχρι που να γίνει το τεστ, εάν ναι και πού είναι ένα από τα θολά σημεία. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί σε περίπτωση που ασθενής παραθεριστής με ύποπτα συμπτώματα προσέλθει μόνος του σε δημόσια δομή και δεν χρήζει νοσηλείας αν υπάρχει κάποια διαδικασία που να διασφαλίζει ότι θα επιστρέψει στο κατάλυμα του (ξενοδοχείο ενοικιαζόμενο ή AirBnb) και θα τηρήσει τις οδηγίες. Παράλληλα, άγνωστο είναι αν προβλέπεται διαδικασία ενημέρωσης του υγειονομικού υπευθύνου του καταλύματος; «Θα πρέπει να ειδοποιούν από πριν οι υπεύθυνοι των καταλυμάτων πριν στείλουν έναν ασθενή και εάν ναι ποιος είναι αρμόδιος ;Σε ποια περίπτωση υπόπτου περιστατικού μπορεί ο ιατρός να προτείνει αποκλειστικά 15νθήμερη απομόνωση;» είναι μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν στον υφυπουργό και ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

Δύο ζευγάρια Σέρβων στη Χαλκιδική σε καραντίνα

Δύο ζευγάρια Σέρβων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα στα δωμάτιά τους στο Μαρμαρά Χαλκιδικής, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr. Εντοπίστηκαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα σύνορα, ενώ δεν υπάρχει σαφής επαφή εικόνα εάν θα γυρίσουν άμεσα ή θα μείνουν σε καραντίνα. Συνολικά στη Χαλκιδική παραθερίζουν 2.500 τουρίστες αυτήν την εποχή σύμεφωνα με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής.

Αυξάνονται οι έλεγχοι στον Προμαχώνα

Στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, που μπαίνουν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που εισέρχονται στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα.

ΠΗΓΗ

NEWS

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι επαναφορά των sms στο 13033 και τοπικά lockdown

Published

on

Άκρως ανησυχητικός ο απολογισμός της τελευταίας μέρας με 78 κρούσματα και 3 θανάτους, με την κυβέρνηση να παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τη λήψη και επιπλέον μέτρων για να φρενάρει την εκτόξευση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το Οpen, να προλάβει τα χειρότερα τρέχει η κυβέρνηση, με δύο ορόσημα πολύ σημαντικά, τον Δεκαπενταύγουστο το πρώτο και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση, τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

Ethnos.gr

Continue Reading

NEWS

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων – 110 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Published

on

Συνολικά 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα (1/8) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

protothema.gr

Continue Reading

NEWS

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Σε υγειονομική βόμβα εξελίχθηκε ο γάμος στους Αμπελόκηπους στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 12 καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοιού από τους ασθενείς που εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Υπάρχουν όμως και άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα και πήγαν σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν τα τεστ. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν και σε γλέντι γάμου που έγινε σε χωριό των Σερρών.

ΠΗΓΗ

Continue Reading

TRENDING

Copyright © 2020 SKG 24|7 Powered by Wordpress.