Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Με 11.000 ευρώ έκαστο τα 50 λεωφορεία Ζέρβα προς ΟΑΣΘ

Published

on

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προμήθεια 50 λεωφορείων, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση του στόλου του, με σκοπό να προσφερθεί μια ανάσα στις χιλιάδες των πολιτών που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνται κατά τις μετακινήσεις τους με την αστική συγκοινωνία.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης άναψε το πράσινο φως για την προμήθεια αυτών των 50 λεωφορείων από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη πόλης της Λειψίας, εγκρίνοντας το σχετικό πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδόθηκε για την προμήθεια νέας γενιάς ντιζελοκίνητων αστικών λεωφορείων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσει η αγορά από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Λειψίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, για να δίνουμε λύσεις. Λύσεις το κατά το δυνατόν συμφέρουσες, άμεσες και δραστικές», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: «Είναι δική μας πολιτική απόφαση και επιλογή να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών -στην ανάταξή τους- και λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μέλημά μας είναι η ασφαλής, αξιοπρεπής και γρήγορη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το φθινόπωρο, θα δούμε τα νέα αυτά εξαιρετικά καλοσυντηρημένα οχήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έχω επιλέξει να σταθώ στην πλευρά αυτών που ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα κι όχι το αντίστροφο».

Λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας

Τα λεωφορεία τα οποία πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι στο σύνολό τους αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 EEV (5+) και καλύπτουν πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον σχετικό φάκελο, «τα προσφερόμενα λεωφορεία πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές καθώς και όλες τις ευρωπαϊκές διατάξεις υγιεινής, διάθεσης και εμπορίας. Βρίσκονται δε σε πλήρη λειτουργική κατάσταση και είναι ασφαλή για την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους».

Σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή

Αναγνωρίζοντας ότι η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα για τους Θεσσαλονικείς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναζητήσει λύσεις, ζητώντας τη συνδρομή αδελφοποιημένων πόλεων, όπως αυτή της Λειψίας.

Τα λεωφορεία από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Λειψίας προσφέρονται στην εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή των 11.000 ευρώ έκαστο, με το συνολικό κόστος της αγοράς να διαμορφώνεται στο ύψος των 550.000 ευρώ.

Καλοσυντηρημένα οχήματα

Τα λεωφορεία από τη Λειψία είναι ηλικίας από 11 έως το πολύ 13 ετών. Μάλιστα, χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα στον Δήμο της Λειψίας και είναι εξαιρετικά καλοσυντηρημένα, καθώς υπόκεινται σε αυστηρά πρωτόκολλα συντήρησης με πλήρεις τεχνικούς ελέγχους κάθε τρεις μήνες.

Η συνολική δυναμικότητά τους είναι 102 επιβάτες, εκ των οποίων 34 καθήμενοι και 68 όρθιοι. Τα λεωφορεία διαθέτουν δύο πόρτες εισόδου και εξόδου, όπως άλλωστε επιτάσσει η συνήθης πρακτική και η επιβατική κουλτούρα στα ΜΜΜ και ειδικότερα στην Ευρώπη, όπου προβλέπεται είσοδος από τη μπροστινή πόρτα και έξοδος από την πίσω.

Τα οχήματα διαθέτουν σύστημα εύκολης πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρίες (σύστημα kneeling), ενώ εντός των λεωφορείων προβλέπεται χώρος για αναπηρικά αμαξίδια.

ΠΗΓΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρέμβαση Καϊτεζίδη για το πρόβλημα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Published

on

Να αναθεωρήσει την απόφασή της και να βοηθήσει άμεσα το Ελληνικό Παιδικό Χωριό που κινδυνεύει με λουκέτο καλεί την αρμόδια υπουργό ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, «σε μια περίοδο τόσο ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ πλησιάζουν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, τέτοιες ενέργειες μάς βρίσκουν απέναντι», τονίζει ο ίδιος.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στέκεται αλληλέγγυος  και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, που απειλείται με κλείσιμο εξαιτίας της αιφνιδιαστικής μεγάλης μείωσης της κρατικής επιχορήγησης για το 2020.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, «δεν είναι δυνατόν όταν πλησιάζουν οι Μέρες των Χριστουγέννων 38 παιδικές ψυχές να κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο. Ας κοιτάξουμε τα αθώα παιδικά βλέμματα και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί από το περίσσευμα ή το υστέρημά μας. Τα παιδάκια μας θέλουν μόνο ζεστασιά και αγάπη, ιδιαίτερα τώρα τα Χριστούγεννα».

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Δήμαρχος προσωπικά στηρίζουν την κραυγή απόγνωσης για να σωθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, κάτι που έχει μεταφερθεί προς τους αρμόδιους υπουργούς και το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζητούν άμεση παρέμβαση για να λυθεί το θέμα. Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος, ως προεδρεύων σήμερα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ παρουσία Υπουργών και όλων των δημάρχων της χώρας θα θέσει το θέμα και θα ζητήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα ύστερα από προσωπικές οδηγίες του  δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και τις ενέργειες της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένης Γιαννούδη ο δήμος διέθεσε ήδη άμεσα  πάνω από 140 κιλά τρόφιμα (κρέας, κοτόπουλο, φέτα και κασέρι), ενώ κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες αρχές για τον ίδιο λόγο. «Έτσι χάρις στις δικές μας προσπάθειες και στην κινητοποίηση του Προέδρου της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Φώλια και του Διευθυντή της Τράπεζας Σόλωνα Σεκέρογλου  παραδόθηκαν ήδη στο Χωριό πολλά απαραίτητα είδη, όπως όσπριά, ζυμαρικά, λάδι, κρουασάν, γάλα και απορρυπαντικά, αλλά και πέλλετ που χρησιμοποιείται για θέρμανση στις κατοικίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Το μήνυμα για να σωθεί το Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο είναι διπλό: Η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της. Ταυτόχρονα όλοι εμείς, ο κάθε πολίτης χωριστά να κάνουμε το χρέος μας και να βοηθήσουμε 38 αθώες παιδικές ψυχές σ’ αυτή τη μάχη ανθρωπιάς και ευαισθησίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες – οικονομική ενίσχυση:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

ΤΗΛ. 2310-233033

2310-678460

Email: ellinikopaidikoxorio@gmail.com

Λογαριασμοί:

ΛΟΓ.ΤΡΑΠ. ΕΘΝΙΚΗ: GR1501102120000021229604190

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR78 0172 2380 0052 3800 3332 696

EUROBANK: GR7802602320000520100436403

ALPHA BANK: GR8101407010701002101162926

Πληροφορίες:

Λουκάς Ίσαρης

Κοινωνικός Λειτουργός

Γενικός Διευθυντής

Τηλ. 2310233033, 2310678460

Κιν. 6945329151

Πηγή

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Published

on

Συναγερμός έχει σημάνει στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός», μετά τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού, τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, πρόκειται για έξι εργαζόμενους του βρεφοκομείου και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.

“Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση”, τονίζει η κα Σπανού και προσθέτει πως “η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του βρεφοκομείου, η λειτουργία του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα”.

“Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του”, σημειώνει χαρακτηριστικά η Ιωάννα Σπανού στην ανάρτησή της.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ