Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Δήμος – ΕΕΘ με κοινή στρατηγική για επανεκκίνηση της αγοράς

Published

on

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, στο αίτημα του Προέδρου του ΕΕΘ , Μιχάλη Ζορπίδη, για κοινή συνεδρίαση με εκπροσώπους  της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για κοινή χάραξη στρατηγικής όσον αφορά την επανεκκίνηση της αγοράς της πόλης ενόψει Χριστουγέννων κι εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα ο δήμαρχος ανέπτυξε τις μέχρι τώρα προσπάθειες του Δήμου για την όσο μεγαλύτερη διευκόλυνση των  επαγγελματιών, στα πλαίσια της νομιμότητας και των διαδικασιών που ορίζει η κεντρική κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ανέλυσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν από τις ελεγκτικές αρχές ,όχι μόνο του δήμου.

Επίσης οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία τους και συμφώνησαν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των πλευρών, θα  παραμείνουν ανοιχτοί σε καθημερινή βάση για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του Επιμελητηρίου οι Κλεόβουλος Θεοτόκης Γενικός Γραμματέας ,Κώστας Ιακώβου Οικονομικός επόπτης και Λευτέρης Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιτροπής Αγοράς και Σχέσης με Δήμους και Άγγελος Αγγελίδης σύμβουλος μέλος ΔΣ ,ενώ από τον δήμο πέραν του Δημάρχου συμμετείχαν οι Μιχάλης Κούπκας αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημήτρης Δαγκλής ,εντεταλμένος Σύμβουλος με ευθύνη την δημοτική Αστυνομία.

Πηγή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε περίπτερο – «Πήγαν να σφάξουν τον εργαζόμενο»

Published

on

Αλεξίσφαιρα τζάμια έβαλε ένας περιπτεράς στη δυτική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να θωρακίσει το περίπτερό του, εξηγώντας ότι έχει δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι 4 εκ των οποίων ήταν ένοπλες.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τηλέμαχος Αναγνώστου που έχει περίπτερο στην οδό Αριστοτέλους στον Εύοσμο, εξήγησε τι συμβαίνει με την εγκληματικότητα στην περιοχή.

«Έχω δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι 4 ήταν ένοπλες» τόνισε, εξηγώντας το λόγο που έβαλε αλεξίσφαιρα τζάμια όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, όπως είπε, και θωράκισε το περίπτερό του.

Εν τούτοις, συνέχισε, παρά τα θωρακισμένα τζάμια, οι ληστές εισέβαλαν εντός. «Μπήκαν μέσα με μαχαίρι. Και ενώ πήραν τα χρήματα, πάλευε να χτυπήσει τον άνθρωπο που είχε νυχτερινή βάρδια με το μαχαίρι να τον σφάξει. Για τέτοια λύσσα μιλάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα

Published

on

Τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οφείλουν να προσέλθουν, ώστε να εμβολιαστούν κατά της covid-19, αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

“Στο πλαίσιο σχετικής κατεύθυνσης που δόθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προχωρήσαμε στην οργάνωση ενός προγράμματος, ώστε να διευκολύνουμε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω άλλης φύσης προβλημάτων δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, των μοναχικών ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Κανείς μόνος. Κανείς αβοήθητος. Αυτή είναι η μέριμνά μας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Στέλιος Λιακόπουλος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα θα αξιοποιηθεί το προσωπικό του “Βοήθεια στο Σπίτι” και των ΚΑΠΗ και θα χρησιμοποιηθούν δύο οχήματα κι ένα ειδικό όχημα για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες.

Οι πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 231 0 521.576, 231 0 519.584 και 231 0 550.989 τις καθημερινές από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και τα Σάββατα από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ