Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Zέρβας: «Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο»

Published

on

Έκκληση για να αντιμετωπιστεί και το δεύτερο κύμα της πανδημικής κρίσης, έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία διεξήχθη με μόνο θέμα συζήτησης την ενημέρωση από υγειονομικούς και επιστημονικούς φορείς σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Με την επισήμανση ότι «η πόλη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο» και πως οι επόμενες δέκα ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, τόνισε: «Οφείλουμε με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας να δώσουμε την ευκαιρία στα νοσοκομεία μας να αντέξουν. Είναι καθήκον μας. Είναι, αν θέλετε, μια στάση πατριωτική, μια στάση ευθύνης».

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, από την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις δράσεις καθαριότητας και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη. Εξάλλου, ενημέρωσε το σώμα και για τις προσωπικές παρεμβάσεις του με τις οποίες προειδοποιούσε για την κρισιμότητα της κατάστασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Η πρώτη γραμμή άμυνας των οργανωμένων κοινωνιών ήταν και παραμένει ο περιορισμός των μετακινήσεων, ο περιορισμός των επαφών -τα μέτρα κοινωνικής απόστασης- και σίγουρα η μάσκα. Η μάσκα είναι το μόνο εμβόλιο πριν το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνοντας ότι η προτεραιότητα στη δημόσια υγεία ήταν και παραμένει εκείνος ο στόχος που υπερέχει έναντι όλων των άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν αλλά και προς τους εργαζόμενους στον Δήμο, που βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξολογίας του ΑΠΘ Συμεών Μεταλλίδης, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξολογίας του ΑΠΘ και Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Ιωάννης Κιουμής και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ακόμη, στη συνεδρίαση παρενέβησαν η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα και Χρήστος Καραχρήστος αντίστοιχα και η Ελένη Μπακιρλή ως εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε περίπτερο – «Πήγαν να σφάξουν τον εργαζόμενο»

Published

on

Αλεξίσφαιρα τζάμια έβαλε ένας περιπτεράς στη δυτική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να θωρακίσει το περίπτερό του, εξηγώντας ότι έχει δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι 4 εκ των οποίων ήταν ένοπλες.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τηλέμαχος Αναγνώστου που έχει περίπτερο στην οδό Αριστοτέλους στον Εύοσμο, εξήγησε τι συμβαίνει με την εγκληματικότητα στην περιοχή.

«Έχω δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι 4 ήταν ένοπλες» τόνισε, εξηγώντας το λόγο που έβαλε αλεξίσφαιρα τζάμια όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, όπως είπε, και θωράκισε το περίπτερό του.

Εν τούτοις, συνέχισε, παρά τα θωρακισμένα τζάμια, οι ληστές εισέβαλαν εντός. «Μπήκαν μέσα με μαχαίρι. Και ενώ πήραν τα χρήματα, πάλευε να χτυπήσει τον άνθρωπο που είχε νυχτερινή βάρδια με το μαχαίρι να τον σφάξει. Για τέτοια λύσσα μιλάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα

Published

on

Τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οφείλουν να προσέλθουν, ώστε να εμβολιαστούν κατά της covid-19, αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

“Στο πλαίσιο σχετικής κατεύθυνσης που δόθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προχωρήσαμε στην οργάνωση ενός προγράμματος, ώστε να διευκολύνουμε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω άλλης φύσης προβλημάτων δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, των μοναχικών ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Κανείς μόνος. Κανείς αβοήθητος. Αυτή είναι η μέριμνά μας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Στέλιος Λιακόπουλος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα θα αξιοποιηθεί το προσωπικό του “Βοήθεια στο Σπίτι” και των ΚΑΠΗ και θα χρησιμοποιηθούν δύο οχήματα κι ένα ειδικό όχημα για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες.

Οι πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 231 0 521.576, 231 0 519.584 και 231 0 550.989 τις καθημερινές από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και τα Σάββατα από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ