Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ζέρβας: «Καταραμένος ο Οκτώβριος για τη Θεσσαλονίκη»

Published

on

Μήνυμα αυξημένης εγρήγορσης και τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό για να μην γίνει η Πάτρα… Θεσσαλονίκη απεύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

«Να μην κάνει η Πάτρα τα λάθη της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Ζέρβας, χαρακτηρίζοντας τον Οκτώβριο «καταραμένο» μήνα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς έδωσε «όλη τη διασπορά που έχουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μας έκανε να φτάσουμε σε αυτούς τους άσχημους αριθμούς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι μπορεί μεν τα κρούσματα στην πόλη να ομαλοποιούνται, ωστόσο αυτό δεν είναι λόγος να επαναπαυτεί ο κόσμος.

«Ίσως η μείωση των κρουσμάτων να μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι για το αν μπορούμε να νικήσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει προσοχή στην όποια χαλάρωση των μέτρων θα υπάρξει αναζωπύρωση τον Δεκέμβριο.

«Να είμαστε φειδωλοί και πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην γυρίσουμε σε προηγούμενες καταστάσεις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η διαφαινόμενη βελτίωση της κατάστασης δεν σημαίνει «ότι είμαστε σε σημείο να σκεφτούμε πως θα ανοίξουμε. Αν έρθει τρίτο κύμα δεν ξέρω πώς θα ανταπεξέλθουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε περίπτερο – «Πήγαν να σφάξουν τον εργαζόμενο»

Published

on

Αλεξίσφαιρα τζάμια έβαλε ένας περιπτεράς στη δυτική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να θωρακίσει το περίπτερό του, εξηγώντας ότι έχει δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι 4 εκ των οποίων ήταν ένοπλες.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Τηλέμαχος Αναγνώστου που έχει περίπτερο στην οδό Αριστοτέλους στον Εύοσμο, εξήγησε τι συμβαίνει με την εγκληματικότητα στην περιοχή.

«Έχω δεχθεί έξι ληστείες τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι 4 ήταν ένοπλες» τόνισε, εξηγώντας το λόγο που έβαλε αλεξίσφαιρα τζάμια όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, όπως είπε, και θωράκισε το περίπτερό του.

Εν τούτοις, συνέχισε, παρά τα θωρακισμένα τζάμια, οι ληστές εισέβαλαν εντός. «Μπήκαν μέσα με μαχαίρι. Και ενώ πήραν τα χρήματα, πάλευε να χτυπήσει τον άνθρωπο που είχε νυχτερινή βάρδια με το μαχαίρι να τον σφάξει. Για τέτοια λύσσα μιλάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα

Published

on

Τη μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία οφείλουν να προσέλθουν, ώστε να εμβολιαστούν κατά της covid-19, αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

“Στο πλαίσιο σχετικής κατεύθυνσης που δόθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα προχωρήσαμε στην οργάνωση ενός προγράμματος, ώστε να διευκολύνουμε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω άλλης φύσης προβλημάτων δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, των μοναχικών ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Κανείς μόνος. Κανείς αβοήθητος. Αυτή είναι η μέριμνά μας”, ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Στέλιος Λιακόπουλος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα θα αξιοποιηθεί το προσωπικό του “Βοήθεια στο Σπίτι” και των ΚΑΠΗ και θα χρησιμοποιηθούν δύο οχήματα κι ένα ειδικό όχημα για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες.

Οι πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 231 0 521.576, 231 0 519.584 και 231 0 550.989 τις καθημερινές από τις 8.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00 και τα Σάββατα από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους για το εμβόλιο, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ