1792-2021:Οι προσθήκες που έκαναν οι Πρόεδροι στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία τους

Σπάνιο αρχειακό υλικό με προσθήκες που έκαναν οι Πρόεδροι των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο κατά την παραμονή τους.

Ο Joe Biden είναι και επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Και ενώ όλοι ενδιαφέρονται για τη νέα πολιτική που θ’ ακολουθήσει, εμείς αναμένουμε τις αλλαγές που θα εφαρμόσει στην ανακαίνιση του Λευκού Οίκου. Γιατί μπορεί όλοι να στέκονται στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις των Προέδρων, ένα γυναικείο μάτι όμως στέκεται στις διακοσμητικές αλλαγές που κάνουν στη νέα τους κατοικία, αυτά τα 4 χρόνια της θητείας τους.

Με τα χρόνια, ο Λευκός Οίκος έχει υποστεί αρκετές προσθήκες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Δεν μιλάμε μόνο για τα έξι γραφεία που έχουν χρησιμοποιηθεί στο οβάλ γραφείο ή αλλαγές στη διακόσμηση των χώρων. Από τις αίθουσες μπόουλινγκ έως τις πισίνες, οι πρώτες οικογένειες έχουν κάνει κάποιες αλλαγές στα 132 δωμάτια και τα 18,7 στρέμματα του Λευκού Οίκου. Σήμερα κάνουμε ένα flash back για να ανακαλύψουμε πώς ο κάθε Πρόεδρος ενσωμάτωνε την αισθητική αλλά και τις ανάγκες του μέσα στο νέο του σπίτι και πόσες από αυτές άντεξαν στον χρόνο.

Ο James Buchanan πρόσθεσε ένα θερμοκήπιο στην οροφή

Ως ανανέωση, ο Λευκός Οίκος χτίστηκε αρχικά το 1792. Ωστόσο, μετά από ζημιές από τον πόλεμο του 1812, η ​​ιδιοκτησία της λεωφόρου Pennsylvania ανοικοδομήθηκε από το 1814 έως το 1817. Η πρώτη μεγάλη ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε κατά την εποχή του James Buchanan. Σύμφωνα με τον Ιστορικό Σύνδεσμο του Λευκού Οίκου, η ανιψιά του Χάριετ Λέιν, η οποία ήταν επίσης οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου, τον έπεισε να εισαγάγει ένα ξύλινο θερμοκήπιο στη στέγη της δυτικής βεράντας το 1857. Κάηκε το 1867, αλλά αντικαταστάθηκε με ένα νέο, αυτή τη φορά δύο φορές μεγαλύτερο και κατασκευασμένο από σίδερο και ξύλο.

Ο Ulysses S. Grant και ο Rutherford B. Hayes πρόσθεσαν αίθρια

Στη δεκαετία του 1870 και του 1880, οι πρόεδροι Grant και Hayes ζήτησαν να προστεθούν επιπλέον αίθρια και πέργκολες με τριανταφυλλιές, καμέλιες, ορχιδέα και φυτά εσωτερικού χώρου.

Ο Theodore Roosevelt πρόσθεσε ένα γήπεδο τένις και γέμισε ταριχευμένα κεφάλια ζώων στην τραπεζαρία

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Ρούσβελτ δεν ήταν και τόσο φυσιολάτρης (αλλά και οικολόγος). Το 1902, ο 25ος Πρόεδρος αφαίρεσε τις πέργκολες και τα θερμοκήπια για να κατασκευάσει το κτίριο της Δυτικής Πτέρυγας. Πρόσθεσε επίσης ένα γήπεδο τένις ενώ ως εικαστική παρέμβαση έδωσε εντολή να τοποθετηθούν ταριχευμένα κεφάλια ζώων στην κεντρική τραπεζαρία.

Ο Franklin Delano Roosevelt πρόσθεσε μια εσωτερική πισίνα και έναν κινηματογράφο

Κάποιος μάλλον αγαπούσε πολύ το κολύμπι! Δεν ήταν άλλος βέβαια από τον Franklin Delano Roosevelt , ο οποίος έδωσε εντολή να κατασκευάσουν μια στενή πισίνα 16 τ.μ, ακριβώς κάτω από το Press Briefing Room, για λόγους άσκησης και φυσικής θεραπείας. Σύμφωνα με το Μουσείο του Λευκού Οίκου, «η πισίνα του προέδρου ήταν υπερσύγχρονη, με υποβρύχιο φωτισμό, αποστειρωτές και εξοπλισμένη με τα πιο πρόσφατα gadgets». Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος κολυμπούσε εκεί πολλές φορές την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ρούσβελτ είχε επίσης μετατρέψει ένα βεστιάριο σε κινηματογράφο -μια προσθήκη που παραμένει δημοφιλής στις Πρώτες Οικογένειες μέχρι και σήμερα-.

Ο Nixon είχε χτίσει ένα μπόουλινγκ

Το 1969, ο πρόεδρος Noxon είχε φτιάξει ένα μπόουλινγκ, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το πρώτο μπόουλινγκ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Τρούμαν, προστέθηκαν λωρίδες στο ισόγειο της Δυτικής Πτέρυγας ως δώρο γενεθλίων, όπως αναφέρει το Μουσείο του Λευκού Οίκου. Ο ίδιος ο Τρούμαν δεν ενδιαφερόταν για το μπόουλινγκ, αλλά επέτρεπε στο προσωπικό του να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα. Αυτές οι πρωτότυπες λωρίδες απομακρύνθηκαν από τον Λευκό Οίκο και μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Old Executive Office το 1955.

Ο Gerald Ford πρόσθεσε μια εξωτερική πισίνα, μια καμπάνα και ένα μυστικό πέρασμα

Εκτός από την εσωτερική πισίνα, ο Πρόεδρος Ford πρόσθεσε μια εξωτερική πισίνα το 1975. Χρίστηκε παράλληλα και μια καμπάνα που προσέφερε χώρο για αποδυτήρια και ντους, καθώς και ένα υπόγειο πέρασμα που επέτρεπε στην Προεδρική οικογένεια να φτάνει στο πισίνα από τη Δυτική Πτέρυγα χωρίς να βγαίνει έξω.

Η Χίλαρι Κλίντον δημιούργησε ένα Μουσικό Δωμάτιο, ώστε ο Πρόεδρος Κλίντον να μπορούσε να παίζει σαξόφωνο

Σύμφωνα με το Μουσείο του Λευκού Οίκου, η Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον, εξέπληξε τον Πρόεδρο Κλίντον για τα γενέθλιά του μετατρέποντας ένα καθιστικό του τρίτου ορόφου σε αίθουσα μουσικής, ώστε να μπορεί να παίζει σαξόφωνο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προσαρμόσει το γήπεδο τένις σε γήπεδο μπάσκετ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε προσαρμόσει το γήπεδο τένις για να παίζει μπάσκετ, προσθέτοντας λευκές γραμμές και αφαιρούμενες στεφάνες μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του γηπέδου τένις. Έτσι μπορούσε κι εκείνος να απολαμβάνει τον αγαπημένο του σπόρ χωρίς να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στον Λευκό Οίκο.

Η Melania Trump εγκατέστησε ένα αίθριο στον χώρο του τένις

Το 2020, η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, παρουσίασε το νέο αίθριο του τένις, το tenis Pavillon. Το περίπτερο δεν έγινε δεκτό από το κοινό -σε μεγάλο βαθμό θεωρήθηκε μια επιπόλαια προσθήκη τη στιγμή που η πανδημία είχε αρχίσει να μαστίζει τη χώρα-, και δεν έλαβε από τον Τύπο την προώθηση που του άρμοζε.

Πηγή