Connect with us

VIRAL

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν πίνετε κρασί

Published

on

Τι πρέπει να προσέχετε σε σχέση με τη θερμοκρασία, το σερβίρισμα και το ποτήρι του κρασιού.

Μπορεί οι περισσότεροι να συμφωνούμε ότι η γεύση ενός κρασιού είναι θέμα γούστου, αλλά τα λάθη που κάνουμε συχνά όταν πίνουμε κρασί δεν μας αφήνουν να το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο. Αν θέλετε να παίρνετε πάντα το καλύτερο που μπορεί να δώσει κάθε κρασί, τότε φροντίστε να αποφύγετε τα παρακάτω κλασικά λάθη.

Το κρασί είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό
Σερβίροντας το κρασί στην κατάλληλη θερμοκρασία το βοηθάμε να αναδείξει τέλεια τη γεύση και το άρωμά του. Δεν πρέπει να είναι πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό. Και στις δύο περιπτώσεις επηρεάζονται αρνητικά οι ιδιότητές του. Τα λευκά κρασιά πρέπει να σερβίρονται δροσερά (όχι όμως παγωμένα), τα δε κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για κάθε τύπο κρασιού: 6-8 °C για τα αφρώδη κρασιά, 10-12°C για τα λευκά και τα ροζέ ξηρά, 12-16°C για τα ελαφριά και φρουτώδη ξηρά ερυθρά ξηρά κρασιά, 16-18°C για τα ξηρά ερυθρά, ταννικά κρασιά παλαίωσης και 8-12°C για τα περισσότερα γλυκά κρασιά.

Δεν το αφήνετε να «αναπνεύσει»
Ένα συνηθισμένο λάθος είναι το σερβίρισμα του κρασιού αμέσως μετά το άνοιγμα της φιάλης. Βιαζόμαστε να το δοκιμάσουμε! Όταν ανοιχτούν τα κρασιά χρειάζονται λίγες «ανάσες». Ειδικά τα νεαρά, φρέσκα κόκκινα κρασιά με γεμάτο σώμα επωφελούνται από αυτή τη διαδικασία. Αφήνοντας το κρασί να αναπνεύσει, αναπτύσσονται τα αρώματά του και μαλακώνουν οι τανίνες του.

Γεμίζετε το ποτήρι μέχρι πάνω
Γεμίζοντας το ποτήρι μέχρι τα χείλη δεν μας επιτρέπει να στροβιλίσουμε το κρασί ώστε να «ξεκλειδώσουμε» τα αρώματά του. Ένας καλός κανόνας είναι να γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι τη μέση και λίγο χαμηλότερα.

Κρατάτε λάθος το ποτήρι
Υπάρχει σωστός τρόπος να κρατάμε το κλασικό κολονάτο ποτήρι; Κι όμως υπάρχει και είναι από το πόδι και όχι από τον κορμό. Όταν πιάνουμε το μέρος του ποτηριού που περιέχει κρασί, η θερμότητα από το χέρι μας μεταφέρεται στα τοιχώματα του ποτηριού και από εκεί στο κρασί, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται πιο γρήγορα. Ειδικά όταν πίνουμε λευκά ή επιδόρπια κρασιά που σερβίρονται δροσερά, καλό είναι να κρατάμε πάντα το ποτήρι από το πόδι για να μην επηρεάσουμε τη θερμοκρασία τους.

Πηγή

VIRAL

Με αυτές τις κωμωδίες δεν γέλασε ποτέ κανείς

Published

on

Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν να ποιούν το χιούμορ, ή απλώς κανείς δεν τους καταλαβαίνει.

Η κωμωδία δεν είναι από τα πιο εύκολα πράγματα στην Έβδομη Τέχνη. Ποτέ καμία ταινία ή σειρά που έχει ως στόχο να προκαλέσει γέλιο δεν το καταφέρνει καθολικά, καθώς ο κόσμος είναι διαφορετικός και βρίσκει αστεία άλλα πράγματα.

Υπάρχει για παράδειγμα κόσμος που λατρεύει τον Leslie Nielsen, υπάρχουν άλλοι που τον βρίσκουν βαρετό. Άνθρωποι «πεθαίνουν» στα γέλια με τον Mr. Bean, άλλοι δεν καταλαβαίνουν καν γιατί θεωρείται αστείος. Το ίδιο ισχύει και με τον Will Ferrell.

Μπορεί το χιούμορ να είναι υποκειμενικό –και εδώ στην Ελλάδα είμαστε κάποιος πιο σκληροί σε σχέση με το πιο αμερικάνικο στυλ- υπάρχουν όμως περιπτώσεις που πολλοί άνθρωποι συμφώνησαν ότι αυτό που έβλεπαν δεν είχε καμία σχέση με κωμωδία. Όχι όμως επειδή προοριζόταν για αστεία και εξελίχθηκε σε δράμα, αλλά γιατί όλη η ταινία ήταν σκέτη… παρωδία.

Πολλοί έτρεξαν να δουν μια κωμωδία και δεν τέντωσαν καν το χειλάκι τους και το Ranker αποφάσισε να αναδείξει ποιες ταινίες θεωρούνται βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του, οι χειρότερες κωμωδίες ever.

Η λίστα είναι μεγάλη, εμείς θα αρκεστούμε να σας δείξουμε την πρώτη δεκάδα. Μια δεκάδα με έργα που αν ποτέ πετύχετε στην TV αλλάξτε άμεσα κανάλι.

The Love Guru

Meet the Spartans

Gigli

Fred: The Movie

Dumb and Dumberer: When Harry met Lloyd

Epic Movie

Jack and Jill

Superbabies: Baby Geniuses 2

Disaster Movie

Son of the Mask

Πηγή

Continue Reading

VIRAL

Αυτό είναι το πιο παράξενο σπίτι που έχεις δει ποτέ

Published

on

Αντικατέστησε το φράχτη με… ενυδρείο!

Ο Mehmet Ali Gökçeoğlu, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και τοπογράφος μηχανικός από την Τουρκία έχει δημιουργήσει τον πιο εκπληκτικό φράχτη του κόσμου στην πολυτελή βίλα του στο Τσεσμέ, στη Σμύρνη. Οκτώ χρόνια πριν, αντικατέστησε τον μεταλλικό φράκτη στο μπροστινό μέρος της κατοικίας του με ένα μεγάλο ενυδρείο μήκους 50 μέτρων, γεμάτο με εκατοντάδες ψάρια και άλλα θαλάσσια είδη. Το σπίτι του εκκεντρικού Τούρκου είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Τσεσμέ, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα που έρχονται για να θαυμάσουν το παράξενο δημιούργημά του.

Η διάφανη δομή που περιβάλλει το σπίτι κόστισε πάνω από 21.000 δολάρια, ενώ το παράξενο είναι ότι ο Mehmet Ali Gökçeoğlu προτίμησε να βάλει στο ενυδρείο τσιπούρες, λαβράκια, κέφαλους, χέλια και χταπόδια και όχι απλώς διακοσμητικά ή πολύχρωμα ψάρια που συνήθως τοποθετούνται σε ενυδρεία. Περίπου 1.000 και πλέον ψάρια κολυμπούν στο νερό, ενώ για να είναι σίγουρος ο ιδιοκτήτης ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να κλέψει μερικά, τοποθέτησε ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης με 17 κάμερες αποτρέποντας τους επίδοξους κλέφτες από το να κάνουν πονηρές σκέψεις.

Πηγή

Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ