8 πράγματα που πρέπει να αντικαθιστάς συχνά στο μπάνιο σου

Το μπάνιο σου μπορεί να είναι ένας χώρος που απολυμαίνει το σώμα σου, ωστόσο, παράλληλα μπορεί να γίνει η τέλεια εστία βακτηρίων μέσα στο σπίτι λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Αντικείμενα απαραίτητα για την καθημερινή μας καθαριότητα μπορούν τελικά να την εμποδίσουν αν δεν ανανεωθούν εντός του χρονικού διαστήματος που πρέπει.

1) Σφουγγάρι (Πρέπει να αλλάζει κάθε τρεις εβδομάδες)

Είναι λογικό ότι το να καθαρίζει κάποιος το σώμα του με το ίδιο σφουγγάρι καθημερινά φτάνει στο σημείο να είναι ανθυγιεινό. Τα νεκρά κύτταρα σε συνδυασμό με την θερμότητα και την υγρασία γεννούν βακτήρια.

2) Πέτσετες (Πρέπει να τις αλλάζεις κάθε μέρα)

Οι πετσέτες δεν πρέπει να πλένονται με την συχνότητα που πλένονται τα ρούχα μας. Τα νεκρά κύτταρα πουν έχουν παραμείνει πάνω της σε συνδυασμό με την υγρασία, αναπτύσσουν μικρόβια. Στο μπάνιο πρέπει να υπάρχουν καθαρές πετσέτες κάθε μέρα.

3) Σφουγγαράκια για το μακιγιάζ (Πρέπει να αλλάζουν κάθε έξι μήνες)

Οπως το σφουγγάρι της κουζίνας και του μπάνιου, έτσι και τα σφουγγαράκια για το make up γίνονται πηγή βακτηρίων. Κανονικά θα πρέπει να πλένονται κάθε φορά που χρησιμοποιούνται. Με ζεστό νερό και σαπουνάδα. Επειτα να στραγγίζονται και να στεγνώνουν καλά. Αντικατάσταση κάθε έξι μήνες.

4) Οδοντόβουρτσες (Αντικατάσταση κάθε τρεις μήνες)

Εκτεθειμένες σε πλήθος μικροβίων. Η οδοντόβουρτσα δεν είναι μόνο είναι ένα «σφουγγάρι» που απορροφά τα βακτήρια του στόματός σου αλλά βάλλεται και από άλλα μικρόβια που βρίσκονται στα μπάνιο σου. Πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr