Δίλημμα: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό;

Ας υποθέσουμε ότι είχατε μία σχέση, στην οποία φαινόσασταν και οι δύο να περνάτε καλά, φαινόταν να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και έντονα συναισθήματα, αλλά τελικά χωρίσατε χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος, πχ. τρίτο πρόσωπο. Μετά από τρεις – τέσσερις μήνες λοιπόν ξαναεμφανίζεται μπροστά σου ο πρώην σου και προσπαθεί να σε κερδίσει ξανά. Και εσύ από την άλλη είσαι σε δίλημμα αν αξίζει ή όχι να ξαναγυρίσεις.

Πριν γελαστείς, όμως, και υποκύψεις πιστεύοντας ότι τώρα τα πάντα θα είναι διαφορετικά προς το καλύτερο, σκέψου και το άλλο: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του. Είναι καταδικασμένος να παλεύει με τους κακούς δαίμονες του χαρακτήρα του. Μπορεί να προσπαθεί να κρύψει τη σκοτεινή και καταστροφική πλευρά του χαρακτήρα του, αλλά δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναβγεί στην επιφάνεια. Όταν εκδηλωθεί μια φορά αυτή η άσχημη πλευρά του, θα συνεχίσει να εκδηλώνεται. Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Όσες προσπάθειες και να καταβάλει για να την πολεμήσει, δεν θα τα καταφέρει ποτέ πραγματικά και ουσιαστικά. Για να αλλάξει ένας άνθρωπος θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ συνταρακτικό στη ζωή του, το οποίο θα ανατρέψει όλο τον τρόπο σκέψης του και όλη την κοσμοθεωρία του.

Επίσης, σκέψου ότι δοκιμάστηκες ήδη μια φορά με αυτόν τον άνθρωπο και παρά τις καλές στιγμές που ενδεχομένως ζήσατε μαζί, αντιλήφθηκες ότι η σχέση αυτή δεν εκπλήρωνε τις προσδοκίες σου και τα κριτήρια για να αισθανθείς συναισθηματικά ασφαλής και ολοκληρωμένη. Τα ίδια προβλήματα που είχατε και πριν στην μεταξύ σας σχέση, που ίσως αγνοούσες την ύπαρξή τους, επειδή δεν ήθελες να τα δεις πραγματικά ότι υπάρχουν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, να διαιωνίζονται και να γιγαντώνονται.

kis

Καλύτερα λοιπόν να κρατήσεις όλες τις καλές στιγμές που ζήσατε μαζί, βάζοντας στην άκρη όλες τις δυσάρεστες στιγμές και να πεις «τέρμα», παρά να συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος και στο τέλος πάλι ΕΣΥ να πληγώνεσαι. Η απόφαση που θα πάρεις χρειάζεται θάρρος και γενναιότητα. Είναι αναγκαίο να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να αποστασιοποιηθείς από το πρόσωπο που σε προσεγγίζει ξανά, ώστε να βρεις τις απαντήσεις κάνοντας ενδοσκόπηση στον βαθύτερο εαυτό σου και στις ανάγκες σου. Συναισθήματα ισχυρά, όπως οργή, θυμός, εκδικητικότητα, πόθος, πάθος ή ακόμα και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που έζησες μαζί του, δεν είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι στην τελική σου απόφαση.

Από αυτήν τη στιγμή και μετά χρειάζεσαι συναισθηματική αναζωογόνηση και σίγουρα αυτήν δε μπορεί να σου την προσφέρει ο πρώην σου, αλλά ένα νέο πρόσωπο που γνωρίζεις ήδη ή θα γνωρίσεις σύντομα, αρκεί να του δώσεις την ευκαιρία να το κάνει. Όλα είναι στο χέρι σου, γι’ αυτό πρόσεξε οι επόμενες επιλογές που θα κάνεις να είναι τέτοιες, ώστε να θεραπεύσουν τις πληγές που δημιούργησαν οι σχέσεις που «καίνε».

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: Αν θες να είσαι ήρεμη και να βελτιώνεσαι ως άνθρωπος, σβήσε τις παλιές σου επιλογές, μάθε από τα λάθη σου και με καθαρό μυαλό και ανοιχτή καρδιά, δημιούργησε ευκαιρίες που θα σε φέρουν κοντά σε νέους ανθρώπους και νέες συγκινήσεις.

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα:

Κάποιος σου μιλάει, ΑΚΟΥΣ;

Πώς σου δείχνει ένας άντρας ότι σε θέλει;

Από φίλοι εραστές: Αξίζει να ρισκάρετε τη φιλία σας για τον έρωτα;