Άγρια επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστόπουλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εντός του καταυλισμού λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Τα μέλη δύο αντίπαλων ομάδων προσφύγων άρχισαν να πετούν πέτρες και τα αίματα άναψαν πολύ γρήγορα.

Από τη μία πλευρά βρίσκονταν Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ και από την άλλη Αφγανοί, Αλγερινοί και Μαροκινοί. Δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα, ενώ ένας νεαρός δέχθηκε μαχαιριά στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου λίγο αργότερα μεταφέρθηκε και η σύζυγός του, η οποία είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο.

Αιτία των επεισοδίων ήταν η αύξηση των ατόμων που βρίσκονται πλέον στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών. Οι Αφγανοί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συγκεντρωθεί εκεί πολλοί Κούρδοι, χωρίς έγγραφα για νόμιμη παραμονή στη χώρα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι Κούρδοι επιχειρούν να εκτοπίσουν τις οικογένειες των Αφγανών από τα κοντέινέρ τους για να τα καταλάβουν εκείνοι. Οι Κούρδοι από την άλλη κατηγορούν τους άλλους ότι προκαλούν προβλήματα στο κέντρο και ότι οι περισσότεροι νεαροί από το Μαρόκο και την Αλγερία κάνουν χρήση ναρκωτικών και βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα και σταμάτησαν μετά την παρέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ και αστυνομικών της ΟΠΚΕ που κατάφεραν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Στο σημείο παρέμεινε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ όλη τη νύχτα για να προλάβουν τυχόν επεισόδια και πάλι.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *