Ανεξέλεγκτη η κατάσταση πλέον με την έλευση προσφύγων

Σε καθημερινή βάση πλέον καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη ομάδες προσφύγων. Πρόκειται κυρίως για Κούρδους από το Ιράκ, οι οποίοι περνούν στην Ελλάδα παρανόμως μέσω Τουρκίας. Αυτό που τους συμβουλεύουν οι διακινητές είναι να παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να τους χορηγούνται έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης συνήθως είναι γεμάτα από πρόσφυγες με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύλληψη του συνόλου των προσφύγων που καταφθάνουν στην πόλη.

Νωρίς εχθές το απόγευμα, Τετάρτη, μια ομάδα περίπου 50 μη καταγεγραμμένων προσφύγων έφτασε έξω από το κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου και απαίτησε να της μπει στο χώρο. Κάτι τέτοιο όμως ήταν αδύνατον, καθώς οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες έπρεπε πρώτα να συλληφθούν και μετά να οδηγηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Στις 17:00 περίπου 25 άτομα από αυτή την ομάδα κατευθύνθηκαν με αστικά λεωφορεία στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και ζήτησαν να συλληφθούν. Ανέλαβαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Τα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος για να δρομολογηθεί η διαδικασία της καταγραφής. Το ίδιο συνέβη και με τους υπόλοιπους 25 πρόσφυγες που είχαν παραμείνει έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *