Από φίλοι εραστές: Αξίζει να ρισκάρετε τη φιλία σας για τον έρωτα;

 Γνωρίζεστε από καιρό (ή ενδεχομένως να κάνετε παρέα από τότε που ήσασταν μικρά παιδιά) και μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων έχετε καταφέρει να χτίσετε μια δυνατή φιλία μεταξύ σας και φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Έχετε κοινούς κώδικες επικοινωνίας, γελάτε με τα ίδια αστεία, πειράζεστε και γενικά απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί. Ενδεχομένως ο περίγυρός σας να νομίζει ότι είστε ζευγάρι, αλλά εσείς να το αρνείστε κατηγορηματικά ή να σας «τρομάζει» η ιδέα… Κι αυτό γιατί ίσως να φοβάστε να ρισκάρετε τη φιλία σας για χάρη του έρωτα.

Βασικό κλειδί για όλες τις σχέσεις θεωρείται η επικοινωνία. Για να εξελιχθεί όμως μία σχέση και να διαρκέσει στο χρόνο, είναι απαραίτητη η ειλικρίνεια. Αν δεν είστε ειλικρινείς και λέτε ψέματα ο ένας στον άλλον (και συνεπώς στον εαυτό σας) δεν θα καταφέρετε να χτίσετε καμία υγιή σχέση.

Μάθετε, λοιπόν, ότι ο αληθινός έρωτας βασίζεται και στη φιλία… Και η φιλία μεταφράζεται ως ειλικρίνεια. Επομένως, μια τέτοια σχέση είναι ειλικρινής και γνήσια. Αυτό συνεπάγεται ότι σ’ αυτήν τη σχέση δέχεστε ο ένας τον άλλον όπως ακριβώς είναι, με όλα τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά σας και τις πιο χαζές συνήθειές σας.

125.jpg

Βέβαια ο καταλυτικός παράγοντας που θα ορίσει το μέλλον της σχέσης είναι η ερωτική χημεία μεταξύ σας, το να διεγείρεστε, να αναστατώνεστε με ένα βλέμμα ή με ένα άγγιγμα. Αν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας σάς κάνει αυτό το κλικ, τότε αποδεχτείτε επιτέλους την έλξη που νιώθετε ο ένας για τον άλλον και προσπαθήστε να το δείξετε έμπρακτα.  Φυσικά πρέπει να υπολογίσετε και το σωστό timing… Και εννοώ ότι το βήμα αυτό θα γίνει όταν θα είστε και οι δύο ελεύθεροι και έτοιμοι συναισθηματικά να δεχτείτε μία νέα σχέση στη ζωή σας. Αναρωτιέστε πότε είναι το σωστό timing; Φίλοι είστε! Τα συζητάτε αυτά μεταξύ σας! Ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να λάβετε δράση!

Απελευθερωθείτε και παρασυρθείτε από τα αισθήματα που νιώθετε και μη σκέφτεστε ότι θα χαθεί η φιλία σας. Αν δεν το τολμήσετε θα γίνει το απωθημένο σας.

…ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Ο κολλητός σας είναι το άτομο με το οποίο θα αισθάνεστε πραγματικά ελεύθεροι ακόμα κι αν είστε σε σχέση.

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα:

Πώς σου δείχνει ένας άντρας ότι σε θέλει;

Δίλημμα: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό;

Κάποιος σου μιλάει, ΑΚΟΥΣ;