Άρης – Ζιελόνα Γκόρα 70-64

Ο Άρης έκανε ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο συνδύασε αποτελεσματική άμυνα με εύκολο καλάθι στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα οι Πολωνοί υπέπεσαν συνολικά σε οκτώ λάθη, ο Άρης πήρε από την transition επίθεσή του οκτώ πόντους κι έτσι από νωρίς (15-2, 4′) απέκτησε διψήφια διαφορά πατώντας πάνω και στην ευστοχία του Κάιλ Ουίβερ έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-10.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς ο Άρης έκανε εύκολα το λάθος και η Ζιέλονα Γκόρα βρήκε την ευκαιρία να τρέξει δικό της σερί (0-7) μειώνοντας τη διαφορά στα επίπεδα των επτά πόντων (24-17). Εκεί, η είσοδος των Μπένσον, Ουίβερ στο παιχνίδι σε συνδυασμό με τις λύσεις που έδωσε ο Γιάννης Αθηναίου έδωσαν πνοή στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Άρης απάντησε με επιμέρους σκορ 10-4, ξέφυγε και πάλι με διαφορά 16 πόντων (37-21, 18:30).

Ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο τρίτο δεκάλεπτο παρότι το επίπεδο της άμυνάς του δεν ήταν το ίδιο υψηλό. Για την ακρίβεια, ο Τόμας Κελάτι του προκάλεσε μπελάδες με τους εννιά πόντους που σημείωσε σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο οι «κίτρινοι» δεν ένιωσαν απειλή καθώς οι διαδοχικοί πόντοι αρχικά από τον Μπένσον και στη συνέχεια από τον Βασιλόπουλο διατήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας έως και το +18 (48-30, 25’).

Η Ζιέλονα Γκόρα έκανε απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι στις αρχές της τελευταίας περιόδου καθώς μείωσε σε 58-49(31’) εκμεταλλευόμενη και τα λάθη του Κουάμε Βον. Ο Άρης διατήρησε την ψυχραιμία του, αντέδρασε με δικό του 6-0 σερί, ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +15 (64-49, 35’). Εκεί πλήρωσε δύο αμυντικές ολιγωρίες καθώς έδωσε δύο φορές το ελεύθερο σουτ στον Μουρ ο οποίος με 2/2 τρίποντα κράτησε ζωντανή την ομάδα του (64-55, 36’). Εκεί οι πόντοι του Βασιλόπουλου διατήρησαν το προβάδισμα για την ελληνική ομάδα παρά την ευστοχία των Πολωνών έξω από τα 6.75.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *