Μπουτάρης: O δήμος δεν έχει ευθύνη για νερό, ρεύμα και χειμάρρους

Ούτε η ΕΥΑΘ, ούτε η ΔΕΗ είναι αρμοδιότητα του δήμου, υπογράμμισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Παραδέχθηκε πως η πόλη δεν είναι ανθεκτική.

«Ευθύνη υπάρχει σε όλους ακόμα και στον δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη μετά τη χθεσινή ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για το σύστημα της ύδρευσης».

«Ούτε η ΕΥΑΘ, ούτε η ΔΕΗ είναι αρμοδιότητα του δήμου και οι χείμαρροι είναι της Περιφέρειας», ανέφερε, σημειώνοντας πως αν δεν αναλάβει κάποιος την πρωτοβουλία θα το κάνει ο δήμος για να πραγματοποιηθεί κάποια σύσκεψη. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα ειρωνικά σχόλια για το πρόγραμμα «Resillient Thessaloniki. «Δεν μπορώ να πω τι φταίει. Εμείς έχουμε ενταθεί στο πρόγραμμα «Ανθεκτικών Πόλεων». Κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι το κοροϊδεύουν, το λένε ρεζίλι – πόλη, παραλλάσσοντας την αγγλική ονομασία», είπε ο δήμαρχος.

Πάντως ερωτηθείς για το αν η πόλη είναι ανθεκτική, ο ίδιος απάντησε πως όχι αλλά διευκρίνισε ότι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του προγράμματος.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασε ο δήμος, καθώς με το που σταμάτησε η βροχόπτωση «βγήκαν αμέσως τα συνεργεία και καθάρισαν κοινόχρηστους χώρους». «Το βράδυ υπήρχε μια εικόνα ευταξίας στην πόλη», σημείωσε.

Όπως είπε, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, «η χθεσινή καταιγίδα ήταν εξαιρετικού μεγέθους».

«Ποτέ στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε τέτοια καταιγίδα. Έπεσαν 70 τόνοι νερό κατά στρέμμα σε μια ώρα. Για να απορροφηθεί από το αποχετευτικό δίκτυο έπρεπε τα φρεάτια να έχουν μέγεθος σήραγγας μετρό».

Αναφερόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τόνισε ότι έκανε το καθήκον της αλλά και η ίδια δεν ήταν εύκολο να ανταποκριθεί σε όλα.

Σημείωσε τέλος πως οι δημότες πρέπει να έχουν μια δεξαμενή ή καζανάκι νερού στο σπίτι τους για τέτοιες καταστάσεις.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *