Μπουτάρης: Θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100

Πώς σχολίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας των δημάρχων με απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Το ενδεχόμενο να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη η θητείας των αιρετών σχολίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την Καθαριότητα. Ο λόγος για την παράταση της θητείας των δημάρχων είναι να μη συμπέσουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τις ευρωεκλογές.

«Εγώ το έχω πει ότι δεν πρέπει να συμπίπτουν οι δημοτικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, γιατί έχουν άλλο αντικείμενο. Παρ όλες τις επικρίσεις που ακούγονται ότι ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα, ότι είναι άχρηστος, είναι μόνο επικοινωνία, εγώ σας διαβεβαιώ ότι μέχρι τα 100 θα είμαι δήμαρχος», είπε ο κ. Μπουτάρης, για να σχολιάσει αστειευόμενη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυψώ Γούλα ότι «ίσως γι΄ αυτό το κάνει ο κ. Σκουρλέτης για να έχει μια παράταση μέχρι τα 100. Παρατασιούχος δήμαρχος». «Μπορεί να βγάλει μια απόφαση ο Σκουρλέτης ότι παρατείνεται η θητεία του Μπουτάρη για  άλλα 50 χρόνια», επανήλθε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr