Χρήστος Βασιλειάδης: Ένας Έλληνας στον Αρκτικό Κύκλο

Πίσω από κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ιστορία, αλλά και μια ιστορία που περιμένει να ζήσει και αξίζει να ειπωθεί, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Χρήστος Βασιλειάδης. Αυτό θέλει να κάνει και ο ίδιος, νικώντας στο διαγωνισμό για τον εκπρόσωπο όλης της Μεσογείου στο ταξίδι στον Αρκτικό κύκλο και να σηκώσει την ελληνική σημαία στο Βόρειο Σέλας. Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικτυακής ψηφοφορίας ο 36χρονος Θεσσαλονικιός μίλησε στο skg247.gr και καλεί όλους να τον στηρίξουν να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

 

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να αποφασίσεις πως θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτή την αποστολή;

Είναι μια αποστολή ξεχωριστή από όλες όσες γνωρίζει το ευρύ κοινό. Το έχουν κάνει μόνο 180 άνθρωποι μέχρι στιγμής, και ουσιαστικά πρόκειται για το μοναδικό χειμερινό survivor στον κόσμο που μπορεί να λάβει κανείς μέρος, και μάλιστα, χωρίς κάποιο έπαθλο, αλλά μόνο την εμπειρία. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, γιατί είναι ένα τεράστιο ταξίδι. Θέλω να ξεπεράσω τους φόβους μου και θεωρώ δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό σαν εμπειρία για να με κάνει να τα ξεπεράσω όλα.

Πες μας λίγα πράγματα γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να δοκιμαστούν απλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο σε μια χειμερινή περιπέτεια έξι ημερών στον αρκτικό κύκλο και να διασχίσουν μια απόσταση 300χλμ. με έλκηθρο. Καθ’ όλη τη διαδρομή μένουν σε σκηνές, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ψυχή, με μόνη συντροφιά εκπαιδευμένα σκυλιά, τρέφονται με ξηρά τροφή και πρέπει να λιώσουν τον πάγο και το χιόνι για να πιουν νερό.

Αν μπορούσες να πάρεις μαζί σου στο ταξίδι κάτι από τη Θεσσαλονίκη, τι θα ήταν αυτό;

Θα έχω μαζί μου τη ζεστασιά και την αγάπη των ανθρώπων που καθημερινά με στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα, ώστε να βγω πρώτος στον γολγοθά της ψηφοφορίας .

Ποια στοιχεία σου θεωρείς ότι θα σε βοηθήσουν να φέρεις εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή;

Θεωρώ πως το ποντιακό μου πείσμα και η άρνησή μου να αποτύχω θα είναι οδηγός για να ανταπεξέλθω σε αυτές τις συνθήκες. Δοκιμάζω χρόνια τον εαυτό μου στα ελληνικά βουνά και θεωρώ πως θα τα καταφέρω με το κράμα της εμπειρίας και του πείσματός μου.

Ψηφίστε τον Χρήστο Βασιλειάδη εδώ

Επιμέλεια Συνέντευξης: Αλέξανδρος Πήχας

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *