Δείτε τα χαρακτηριστικά του Galaxy S8!

Η ημέρα κυκλοφορίας του Galaxy S8 πλησιάζει και παρά τις προσπάθειες της Samsung να κρατήσει το νέο της μοντέλο μυστικό, οι φήμες και οι πληροφορίες αυξάνονται. Μάλιστα η τελευταία διαρροή αποκάλυψε σχεδόν κάθε λεπτομέρεια του νέου smartphone καθώς και του μεγαλύτερου αδερφού του, του Galaxy S8 Plus.

Τα τελευταία νέα προέρχονται από τον αναλυτή της KGI Securities Μινγκ-Τσι Κουό, ο οποίος είναι διάσημος για τις πολύ καλές γνώσεις του σχετικά με την Apple. Ο Kουό αποκάλυψε έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών σχετικά με το Galaxy S8 και το Galaxy S8 Plus, που επιβεβαιώνουν παλαιότερες φήμες ενώ δίνουν και κάποια καινούργια στοιχεία.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της ανάλυσης του Κουό όπως αποκαλύφθηκε στο 9to5Google:

 1. To Galaxy S8 θα έχει οθόνη 5,8 ιντσών, 0,7 ίντσες μεγαλύτερη από το 5,1 ιντσών Galaxy S7.
 2. To Galaxy S8 Plus θα έχει οθόνη 6,2 ιντσών, επίσης 0,7 ίντσες μεγαλύτερη από τον προκάτοχο του, το Galaxy S7 Plus που έχει οθόνη 5,5 ίντσες.
 3. Η ανάλυση και των δύο συσκευών θα είναι 2960 Χ 2400 pixels.
 4. Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν κυρτή οθόνη OLED για πρώτη φορά.
 5. Οι συσκευές δεν θα έχουν «home button»
 6. Ένας αισθητήρας αναγνώρισης ίριδας ματιού θα συνοδεύει άλλους πέντε αισθητήρες στο πάνω μέρος της συσκευής.
 7. Στο πίσω μέρος του κάθε τηλεφώνου θα υπάρχουν τέσσερις λειτουργίες: ένα φλάς για την κάμερα (στο πάνω αριστερό μέρος), ένας αισθητήρας ρυθμού καρδιάς (κάτω αριστερά), την κυρίως κάμερα (στη μέση) και έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων (στα δεξιά).
 8. Οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε επτά χρώματα: χρυσό, ασημί, έντονο μαύρο, ματ μαύρο, μπλε, έντονο μωβ και ροζ (δεν είναι γνωστή η διαθεσιμότητα σε κάθε χώρα).
 9. Και τα δύο τηλέφωνα θα έχουν μπροστινή κάμερα 8MP και πίσω κάμερα 12MP.
 10. Τα σχέδια για διπλή πίσω κάμερα απορρίφθηκαν από τη Samsung.
 11. Το microUSB θα αντικατασταθεί από το USB 3.1 Type-C τόσο στο Galaxy S8 όσο και στο Galaxy S8 Plus.
 12. Όταν το τηλέφωνο τοποθετείται σε μια ειδική βάση (που θα πωλείται έξτρα) ή όταν συνδέεται με οθόνη ή τηλεόραση θα μπαίνει σε ειδική λειτουργία που θα μοιάζει με κανονικό PC.
 13. Τα μοντέλα που προορίζονται για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα θα έχουν επεξεργαστές Snapdragon 835 της Qualcomm, τα μοντέλα που θα πουληθούν στην Ευρώπη και στην υπόλοιπη Ασία θα διαθέτουν τους Exynos 8895 της Samsung.
 14. Τα κορεάτικα και κινέζικα Galaxy S8 και Galaxy S8 Plus θα διαθέτουν 6GM μνήμης RAM. Όμως στον υπόλοιπο κόσμο θα έχουν μόλις 4GB.
 15. Η πώληση και των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει στις 21 Απριλίου.

Στην ανάλυση του Κουό δεν αναφέρεται τίποτα για τη ζητούμενη τιμή των καινούργιων smartphones, ωστόσο αυτή αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερη από τα περσινά μοντέλα.

Πηγή: insider.gr