Διαβάστε πώς ο Άρης έφτασε στη νίκη επί του Εργοτέλη

Ο Άρης παρουσιάστηκε στον αγώνα με κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα ματς λόγω των τραυματισμών και τιμωρίας βασικών παικτών. Ο Αναγνωστόπουλος βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια που δείχνει να έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα. Την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν από δεξιά προς τα αριστερά Τζανακάκης, Σόουζα που κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, Δεληζήσης και Κανακούδης που έκανε το ντεμπούτο του. Δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Μουμίν και Νίκιτς, με αριστερά τους τον Κάσσο, δεξιά τους τον Πλατέλλα και μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ τον Παυλίδη. Στην κορυφή βρισκόταν ο Διαμαντόπουλος.

Γράφει ο Βαγγέλης Περπερίδης.

Α’ ημίχρονο

Ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο μην μπορώντας ούτε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του αλλά ούτε και να γίνει απειλητικός. Με κατοχή στο πρώτο μέρος να είναι 42 % και να έχει μόνο δύο τελικές και αυτές εκτός εστίας δεν έδειχνε ικανός να διεκδικήσει την νίκη στον αγώνα. Ο Εργοτέλης είχε την μοναδική σημαντική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπουτσάκη.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

  • ­ Η άμυνα του Εργοτέλη που ανέβαινε ψηλά ,σε μία προσπάθεια τεχνικού off – side, δυσκόλευε τις προσπάθειες του Άρη που πέφτανε στην παγίδα.
  • Κακή κυκλοφορία μπάλας από τους παίκτες του Άρη που δεν είχαν υπομονή και καλές τελικές επιλογές.

Β΄ ημίχρονο

Ο Άρης στο δεύτερο μέρος λειτούργησε καλύτερα στο δημιουργικό κομμάτι και μπήκε αποφασισμένος να πάρει την νίκη. Χωρίς να πιάσει ψηλά επίπεδα απόδοσης εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και πήρε το προβάδισμα στο 54’ με τον Πλατέλλα από τα 11 βήματα αφού είχε ανατραπεί ο Κάσσος. Το σκορ διεύρυνε ο ίδιος ο Κάσσος στο 76’ τελειώνοντας την υπόθεση νίκη και ο Χαντί ερχόμενος από τον πάγκο ολοκλήρωσε την καλή εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου με ένα τρίτο τέρμα από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 95΄.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

  • Η είσοδος του Ντούνη με την παράλληλη μεταφορά του Πλατέλλα σαν δεκάρι έκανε την ομάδα πιο ικανή επιθετικά.
  • Η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του Άρη στο δεύτερο μέρος και δεν άφησαν σε κανένα σημείο του ημιχρόνου τον Εργοτέλη να πιστέψει ότι θα πάρει κάτι από το ματς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αναγνωστόπουλος: 7

Τζανακάκης : 6,5

Σόουζα: 8

Δεληζήσης: 7,5

Κανακούδης : 6,5

Μουμίν: 6

Νίκιτς: 6

Παυλίδης: 5,5

Κάσσος: 6,5

Πλατέλλας: 7

Διαμαντόπουλος: 5

Ντούνης: 7

Χαντί: 7,5

Μιλούνοβιτς: 6,5

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Κανακούδης, Μουμίν, Νίκιτς, Πλατέλλας (88′ Χαντί), Κάσσος, Παυλίδης (52′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος (77′ Μιλούνοβιτς)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Πάτας, Σταμόπουλος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (75′ Μπουτσάκης), Σταματάκος (81′ Μανουσάκης), Έφορτ, Ροβίθης (42′ Μπουρσέλης), Κάιπερς.

Τακτικές αναλύσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου θα βρείτε  εδώ!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *