Διεθνές Συνέδριο του ΑΠΘ για τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης

Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Πόλη υπό κατασκευή: σχέδια διαδικασίες και πρακτικές για τον χώρο της Θεσσαλονίκης» διοργανώνει ο Τομέας Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόκειται για την πρώτη δραστηριότητα της νεοσύστατης ερευνητικής μονάδας του Τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της έρευνας για τις ιδιαίτερες συνθήκες αστικοποίησης και τις σύγχρονες προκλήσεις στις πόλεις του Ευρωπαϊκού Νότου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να ανοίξει τη συζήτηση και να αναδείξει νέα ερευνητικά δεδομένα για τα ζητήματα του χώρου της σύγχρονης Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες – εισηγήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν πεδία συζήτησης του χώρου της Θεσσαλονίκης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1. Αστικές πραγματικότητες σε κίνηση: Άνθρωποι, καθημερινότητες και δίκτυα.

2. Επίσημοι σχεδιασμοί της πόλης και αναζητήσεις νέου παραδείγματος.

3. Ανάμεσα στο φυσικό και στο αστικό: «πράσινες» στρατηγικές και βιωμένες φύσεις.

4. Ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο δημόσιο και πέρα από αυτά: δρώντες και διαδικασίες παραγωγής του αστικού χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ: http://southeuropean-cities.arch.auth.gr/el/conference2018.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *