Είναι άγριο συναίσθημα ο Έρωτας!

Έτσι είναι ο έρωτας καρδιά μου.. ένα άγριο συναίσθημα, που ξυπνάει πόθους πρωτόγνωρους, πλάθει καινούριες προσωπικότητες και κατακλύζει το μυαλό και την ψυχή με όλη του τη δύναμη. Ξεκινάς το ταξίδι χωρίς να ξέρεις τον προορισμό, χωρίς να αναμένεις εμπόδια και επιπλοκές με μοναδικό σκοπό το μαζί. Αυτό το μαζί που τόσο πόθησες, που τόσο εξιδανίκευσες και τόσο ένιωσες έτοιμος να ζήσεις στο απόλυτο. Χαμένος στην ζάλη των συναισθημάτων, αψηφάς τους κινδύνους και τα πιθανά λάθη και προχωράς στον στόχο σου με παρωπίδες δίχως να διστάζεις για το παραμικρό.

Αυτό είναι το μαζί, αυτό κάνει ο έρωτας σε πλάθει από την αρχή, σε κάνει έναν άνθρωπο που ποτέ δεν σκέφτηκες ότι κρύβεις μέσα σου, σε ωθεί στ’ άκρα για να γευτείς αυτή τη  μαγεία που γι άλλους κρατάει πολύ για άλλους πιο λίγο κι ίσως γι’ άλλους να μην έρχεται ποτέ. Σε φτάνει σε σημείο να ξεπεράσεις ότι έζησες στο παρελθόν, να συγχωρέσεις ότι σε πόνεσε όποιον σε πλήγωσε κι όλα μοιάζουν να ξεκινούν από την αρχή. Νέες βάσεις, νέα όνειρα, νέοι στόχοι που τώρα βασίζονται σ’ εσένα αλλά και σε κάποιον άλλον που ήρθε να συμπληρώσει τη ζωή σου, να κουμπώσει πάνω σου και να κολλήσει ότι σπασμένο βρήκε από το πέρασμα των χρόνων.

shutterstock_79234024.jpg

Ο έρωτας ανάβει την δική του φωτιά στην δική σου άγονη θλίψη, στην καθημερινότητα που με τόσο γκρι σκέπασες. Δεσμεύει την καρδιά σου και την κάθε σου σκέψη.. αποζητάς παντού ένα φιλί κι ένα χάδι, μια αγκαλιά  να πληρώσει όλο το κενό διάστημα μέσα σου. Κι έτσι παράλυτος και ζαλισμένος γεμίζεις την καθημερινότητα σου με ικανοποίηση κι ευτυχία.

Εξαγοράζεις χρόνια, γεμίζεις το μέσα σου στιγμές που έρχονται να κάτσουν στον πάτο το εγκεφάλου σου και να γίνουν αναμνήσεις που θα κουβαλάς μια ζωή. Δεν θα ‘ναι όλες οι στιγμές ρόδινες και χαρούμενες, εξάλλου τίποτα στην ζωή δεν έχει μόνο μία όψη και πόσο μάλλον ο έρωτας που αποτελεί βασικό του κομμάτι ο πόνος. Ναι πόνος μπορεί να ναι γλυκός ορισμένες φορές αλλά δεν παύει να υπάρχει. Πόσο μάλλον όταν ένα τόσο δυνατό συναίσθημα δεν σου έρχεται με συμβόλαιο και από τη μία μέρα στην άλλη όλα μπορούν να χαθούν, έτσι ξαφνικά σαν μία δυνατή έκρηξη που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της.

Και τότε ξανά αρχίζεις να απειλείσαι από την μοναξιά, με εκείνη την ησυχία που τόσο μίσησες μέχρι να γνωρίσεις τον έρωτα. Ξάφνου αρχίζεις να παραδέχεσαι λάθη και πάθη κι όλα εκείνα που σε κρατούσαν αιχμάλωτο στον εγωισμό και τους φόβους σου. Αραδιάζεις όλη την αλήθεια σου και προσπαθείς να σωθείς μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες σου. Αναπολείς τις προσδοκίες σου και παραμένεις με εκείνη την αλλόκοτη αίσθηση του απραγματοποίητου.

ξη.jpg

Έτσι είναι ο έρωτας Άγριος, Δυνατός, Γλυκός και Επίπονος και θα λέγαμε ζημιογόνος για αυτούς που τον έζησαν και χάθηκαν στην παλίρροια του. Όμως ποιος πλήρωσε την ζωή του δίχως αυτόν, ποιος δεν τον νοστάλγησε ύστερα από ότι κι αν έχει περάσει. Δεν ζει ο άνθρωπος χωρίς έρωτα.. δεν γίνεται να μην τον νιώσει. Η μεγαλύτερη συναισθηματική ολοκλήρωση κρύβεται μέσα του, εκεί που κορμί μυαλό και καρδιά γίνονται ένα, παίζουν στην ίδια πλευρά του γηπέδου και παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα  :

Κάθε αρχή και… Δική σου!

Βαλεντίνος ή Τσικνοπέμπτη;

Βάφτισε τις επιλογές σου, με τ’ όνομα σου.

Όσα ΜΗ και να σου λένε, στο δικό σου ΘΕΛΩ θα γυρνάς..

Χριστούγεννα ΜΑΖΙ !

Πόσες εξεταστικές ν’ αντέξεις;